Şimdi Ara

İşsizim Ne Yapayım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2015 yılında Gazetecilik bölümünü bitirdim. 1 senedir işsizim. Okul döneminde bir haber ajansı ve bir gazetede staj yaptım. Okulu bitirdikten sonra bu yerlere tekrar geri gittim. İhtiyaçları olmadığı için alamayacaklarını söylediler. Daha sonra yüksek lisans başvuruları yaptım olmadı. Daha sonrasında abartısız 70-80 yere başvuru yaptım. Bir bölümü kendi bölümüm ile ilgili. Diğerleri satış elemanlığı vs. .Bazı yerlerden çağırdılar satış danışmanlığı için ancak sigorta yapmayacaklarını sadece sağlık sigortası yapacaklarını söylediler. Bu durumda benim işime gelmedi. Geçen yılbaşına doğru mecburiyetten bir kitabevine girdim ancak mağaza müdürü biraz kıl çıktı. Her işi bana yaptırıyorlardı. Kapıda güvenlik de oluyordum, satış elemanı da kitapta taşıyordum. Fazla dayanamadım ve 1 ay sonra çıktım, o tarihten beri de işsizliğe devam ediyorum. Mutlu olacağım, kendi bölümüm ile ilgili bir iş yapmak istiyorum ama kimse şans vermiyor maalesef. Bu arada Kpss'yi de denedim ama bu bölümün mezunlarına kadro vermiyor. Medya okuryazarlığı dersi için formasyon alanlar var, ona da 3 kişi-4 kişi kadro veriliyor. Bu yüzden de gereksiz yere para vermek istemiyorum. İngilizcem de orta derecede bu arada. Sizce ne yapmalıyım, ne önerirsiniz ? Başka bir bölümde mi yüksek lisans yapsam diye düşünüyorum. Çünkü bu alanda iş şansı yok.

• Ne diyeceğimi bilemedim inşallah en kısa zamanda gönlünüze göre bir iş bulursunuz.
  • 2015 haziranda okulum bitti tam 10 ay işssiz gezdim seni çok iyi anlıyorum sağdan soldan da baskı geliyor git şu işi yap bu işi yap herkes üniversite mezunu zaten gibi saçma sapan konusanlar oluyor. Sonunda kendi bölmümle alakalı kurumsal bir firmaya girdim umarım en yakın zamanda sende kendine uygun bir iş bulursun sana tavsiyem işkurun online ilanlarını sürekli takip et.
  • İngilizceni ve diger dillerini ilerletip kitaplara da ilgin varsa yayınevlerinde cevirmen olarak calisabilirsin bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.