Şimdi Ara

İşsizlik, torpil vs. vs. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: kunglao

aynen katılıyorum arkdşlr torpil var işsizlik almış yürümüş bende artık Torpil aramaya başladım madem işin sırrı buymuş madem öyle

Arama hocam boşver bir de onun verdiği vicdan azabı var ama yinede sen bilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: profzo

Dünya kadar malın olacağına fındık kadar -_- olsun demişler

Hocam her ikisi de yok
  • Zamanında ne patlatırdık

Konuya gelirsek malesef her kurumda dönüyor hocam torpil işleri, bu dünyada çıkmasada öbür tarafta çıkar siz boşverin bozmayın kendinizi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Torpil olayına lafım yok haklısın ama format atmayı bilmeyen mühendis olabilir bunlar normal. Mühendisin görevi farklıdır. Formatı teknisyen tekniker vs. atar. Türkiye de kimse doğru dürüst görev dağılımı yapmıyor. İstiyorlar ki birini işe alınca herşeyi bilsin. Java cı alıyorlar niye ps bilmiyor diyorlar. E adamın görevi farklı. Görev paylaşımı diye bir şey var. Mühendis format atmayı bilmek zorunda değildir. Mühendis tamirci değildir.
  • hazır konu açılmışken birde kendini bilmez şefler müdürler var işyerlerinde bir b..k sanan beyinsizler birşey mi oldunuz sanki
  • quote:

Orijinalden alıntı: röpteşembır

quote:

aynen katılıyorum arkdşlr torpil var işsizlik almış yürümüş bende artık Torpil aramaya başladım madem işin sırrı buymuş madem öyle

Arama hocam boşver bir de onun verdiği vicdan azabı var ama yinede sen bilirsin.

vadide iz sürmek istiyosan kurdun postunu giyeceksin
  • odtü bilgisayar mühendisi tanıdığım var format atmayı bilmiyor geçen sene kpssden 50 puan almış olanlar atandı mesala türkiyede işini yapan değilde çalan çırpan yalan söyleyen dolandıran baş tacı oluyor zaten müslümanlık diye birşey yok artık
  • Ona bakarsan ben de mühendisim bir bir fabrikada güvenlik olarak çalışıyorum. Valla rahat ne diyim insan dırdırı yok uğraş yok kafa rahat maaş tıkırında sabaha kadar film izle yat uyu. Bu yani. Kendi mesleğimle ilgili bir işe girdim orada da ne bir günaydın var ne bir selam. Yani bildiğin it sürüsünü işe almışlar. Ertesi gün işe gitmedim aradılar. Ben de dedim bugün ben kendime tatil veriyorum. Patron ooo dedi iyi tatiller beyfendi dedim. Ben de dedi gel beraber yapak dedim. terbiyesiz dedi kapattı.
    ne eğlendim ha
  • quote:

Orijinalden alıntı: röpteşembır

quote:

Orijinalden alıntı: haribo21

iyi demişşsin.ama millet yani işverenler ççok ciddiyim sadece diplamaya bakıylar. geçen bi ilan okudum... üniversite mezunu arıyoruz nerden mezun olduğu önemli değil.. olay bu 4 yıllık mezundan işe alınıyorsun.

Tabi ki Lisans mezunu adam önlisansa göre daha avantajlı ama her bölümün kendine göre işi var.

Örnek: Yine kendi mesleğim üzerinden yola çıkalım.

KPSS' de bildiğiniz gibi Lisans, önlisans, ortaöğretim bölümlerinden millet kendi mezuniyetine göre sınava giriyor.

Bilgisayar Mühendisliğinden mezun olan adam kendi diplomasına göre atanıyor.
    Bilgisayar Programcılığı Ön lisans mezunu Devlet Kurumlarında Teknisyen olarak çalışıyor.

Bu yukarıda bahsettiğim özel sektörde aynı ancak fiyatlar değişkenlik gösteriyor.

EDİT:

Burada ki ince çizgi de şu, sende bende İnşaat Mühendisliğinden mezunuz sen 10 yıldır bu meslekte iş yapıyorsun benden daha deneyimli ve bilgilisin ve ben de yeni mezunum ama benim işe girebilmek için araya tanıdık birileri koyuyorum. A firmasına başvurada bulunduğumuzda benim torpilim olduğundan işe sen değil ben alınıyorum. İşte bu tür durumlarda diplomanın veya bilginin, deneyimin bir önemi olmuyor.

Son cümlende haklısın ama ama şuna torpil değilde tanıdık eş dost çevre yaparak işe girmenin hiç kimseye zararı Yok bana göre .sen diyelimki çok iyi bi mühendissin ama çok iyi .kendindnr eminsin yapmadığın bişi yok .
    İnternete ilan vermişsin işkura falan ve evinde sadece pc başında iş bakıyosun.
    Ve 2.mühendis arkadaşımız Yen'i mezun 1-2 tecrübe var babasının esnaf ticaretle uğraşan herkese haber salmış heleki babası çok iyi güvenilirse 2 yıllık mühendisi hiçbişeyine bakmadan işe alırlar yani
    Diyeceğim Şuki çevre yapmamın zararı olmaz ve kötü birşey değildir '
    "İnşallah anlatabilmişimdir

• quote:

Orijinalden alıntı: asosyal mühendis

Ona bakarsan ben de mühendisim bir bir fabrikada güvenlik olarak çalışıyorum. Valla rahat ne diyim insan dırdırı yok uğraş yok kafa rahat maaş tıkırında sabaha kadar film izle yat uyu. Bu yani. Kendi mesleğimle ilgili bir işe girdim orada da ne bir günaydın var ne bir selam. Yani bildiğin it sürüsünü işe almışlar. Ertesi gün işe gitmedim aradılar. Ben de dedim bugün ben kendime tatil veriyorum. Patron ooo dedi iyi tatiller beyfendi dedim. Ben de dedi gel beraber yapak dedim. terbiyesiz dedi kapattı.
    ne eğlendim ha

Uyuma kelimesi inşallah boş oturma manasındadır bizim şirkette güvenlikleri gece kontrole gittiğimde uyuyorken gördüğümde hayatta affetmemişimdir.
    Ya ceza ya çıkışı verilir .haram para kardeşim .siz gündüz uyumuyonuz gece de işbaşında uyuyonuz çok yanlış

• quote:

quote:

Ona bakarsan ben de mühendisim bir bir fabrikada güvenlik olarak çalışıyorum. Valla rahat ne diyim insan dırdırı yok uğraş yok kafa rahat maaş tıkırında sabaha kadar film izle yat uyu. Bu yani. Kendi mesleğimle ilgili bir işe girdim orada da ne bir günaydın var ne bir selam. Yani bildiğin it sürüsünü işe almışlar. Ertesi gün işe gitmedim aradılar. Ben de dedim bugün ben kendime tatil veriyorum. Patron ooo dedi iyi tatiller beyfendi dedim. Ben de dedi gel beraber yapak dedim. terbiyesiz dedi kapattı.
    ne eğlendim ha

Uyuma kelimesi inşallah boş oturma manasındadır bizim şirkette güvenlikleri gece kontrole gittiğimde uyuyorken gördüğümde hayatta affetmemişimdir.
    Ya ceza ya çıkışı verilir .haram para kardeşim .siz gündüz uyumuyonuz gece de işbaşında uyuyonuz çok yanlış

hem 12 saat mesai yaptırın hem fazla mesai ödemeyin hemde uyudular diye tutanak yaz çıkışını ver tazminatta yok

• aldıkları maaş evindeki eşine kocasına çocuğuna yaramasın boğazlarında kalsın helal olmasın
  • O torpillerin malum yerlerinde patladigi anda gelir.
  • quote:

quote:

quote:

ne eğlendim ha

hem 12 saat mesai yaptırın hem fazla mesai ödemeyin hemde uyudular diye tutanak yaz çıkışını ver tazminatta yok

aynen öyle canım benim.. yalnız 12 saate asgari ücret değil 1600 lira alıyolar..bilmem anlatabildimmi..hiçbi işleri yok kapı aç kapat.allahtan daha ne istiyolar.güvenlik belgeside istemiyoruz.ilkokul mezunu gelsin çalışsın.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.