Şimdi Ara

İşsizlik, torpil vs. vs.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Günümüz işsizlik illetinden,ben de dolaylı olarak nasiplenmekteyim. Uzun süredir mesleğimle alakalı hangi işe başvursam ya olumsuz cevap alıyorum yada klasik biz sizi arayacağız diyorlar. Bu iş arama sürecinde benim gibi iş başvurusunda bulunanlarda yüksek ihtimal anlayacağı üzere TORPİL olmadan hiç birşey yapamıyoruz.

15 yaşından itibaren Teknik servislerde çalışmaktayım, Önlisans Bilgisayar mezunuyum, Yaşım 25. Şuan iyi kötü bir firmada çalışıyorum ancak işim gereği çok fazla insanlarla muhattap oluyor, sohbet ediyorum. Abi, adam Bilgi İşlem Sorumlusu, elamanı yada teknisyen, yada Mühendis çok karşılaştım bu tür insanlarla ulen arkadaş, adam hiçbirşeyden anlamıyor, bulunduğu birimin bilgisayarını kendisi yapması gerekirken adam bilgisayarcıya getiriyor. Daha sürücü kurmasını bilmeyen, format atmasını bilmeyen mühendis, bilgi işlem çalışanı, öğretmen vs. insanlar var. Kendimi bu insanlarla karşılaştırıyorum ulen bu adamları, bağlı olduğu kurumlar nasıl işe alıyor. Özel firmalar hadi neyse de Devlet kurumları daha da beter halde.

Çevrem de gelişen birkaç olayı sizlerle paylaşmak istiyorum.

1) Normal de bizim KPPS sınavına girip belli bir puanla devlet kurumlarına memur, teknisyen vs. vs. olarak atanmamız gerekiyor. Ancak iş arkadaşım araya İktidar partinin ilçe başkan yardımcısını araya katarak devlet kurumunda KPSS olmadan bir birimin Müdürü oldu.

2) Bir başka arkadaşım yine İktidar partinin ilçe başkanını araya katarak belediyenin herhangi bir bölümüne sözleşmeli bilgi işlem teknisyeni oldu.

3) Bir başka arkadaşım havalimanın da uçaklarda yapılan ikram için dağıtılan yiyeceklerin paketlenmesi, bilgi işlem, birkaç birim daha vardı tam hatırlayamıyorum Yine iktidar partide sözü geçen saygın bir Üniversite rektörünün aracılığıyla burada işe başladı. Yine aynı havalimanında çalışan bir başka arkadaşımın dediğine göre havalimanı elaman alımı taw denilen firmanın elinde olduğu için havalimanlarının hepsi torpille çalıştığını söylüyor.

Yani demek istediğim YETER artık YETER bu torpil olaylarından sıkıldım, bıktım, tükendim. İnsanlar torpilsiz bir iş yapamaz olmuş. Üllkenin şuan bulunmuş olduğu hal/durum aslında bu gözü doymaz, haram yemeyi sever insanlar yüzünden; birçok insan işsiz kalyor. Acaba hiç mi içiniz acımıyor, yanmıyor.

Konuyla alakalı görüşleriniz benim için önemlidir.
    Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi röpteşembır -- 2 Ocak 2017; 15:14:47 >

• ya torpilin olacak yada seksi bir kadın olacaksın
    neyse sakinim
  • iyi demişşsin.ama millet yani işverenler ççok ciddiyim sadece diplamaya bakıylar. geçen bi ilan okudum... üniversite mezunu arıyoruz nerden mezun olduğu önemli değil.. olay bu 4 yıllık mezundan işe alınıyorsun.
  • Torpille çalışmayan yer yok, 1300 asgari ücrete genel züccaciye veya mobilya halı satıcısında 12 saat 6 gün çalışmak istersen burada torpil yok başvuran her eşşeği alırlar. Bahsettiğin havalimanı olayında tav sadece işletmeci kurum yani havalimanı devlet hava meydanları işletmesinin tav sadece 10 seneliğine işletiyor.
  • Zaten bu ülkenin en büyük sorunu torpil. Hak edenler hiçbir zaman olması gereken yerlerde olamıyorlar. O yüzden bir arpa boyu yol alamıyoruz zaten.
  • Zamanında torpille amir memur olanlar bugün ya cezaevinde yada ihraç. O yüzden Allah haram yemeyi nasip etmesin. Hep şunu derim bu dünyada kimseye borcumuz kalmasında alacağımız olsun..
  • CyberBot kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi parti gelirse gelsin hiç önemli değil afedersin, hepsi aynı b*k' un laciverti. Olay şu gelen iktidar partisi bir önceki iktidar partisinin torpille getirdiği adamları tespit ediyor ya görevden uzaklaştırıyor yada dediğin gibi içeri tıkıyor. Yeni gelen iktidar partisi de kendi seçmenlerini bu boşluklara dolduruyor. Önemli olan hakedenlerin doğru bir yöntemle bu mevkilere gelmesi. Torpilin olmadığı, rantların dönmediği , ihalelere fesat karıştırmadan bu işlemlerin uygulanması lazım ki malesef ülkemiz daha doğrusu iktidar sahipleri bunları doğru bulduğu için vatandaş refaha eremiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sana torpil buldum hocam

İşsizlik, torpil vs. vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haribo21

iyi demişşsin.ama millet yani işverenler ççok ciddiyim sadece diplamaya bakıylar. geçen bi ilan okudum... üniversite mezunu arıyoruz nerden mezun olduğu önemli değil.. olay bu 4 yıllık mezundan işe alınıyorsun.

Tabi ki Lisans mezunu adam önlisansa göre daha avantajlı ama her bölümün kendine göre işi var.

Örnek: Yine kendi mesleğim üzerinden yola çıkalım.

KPSS' de bildiğiniz gibi Lisans, önlisans, ortaöğretim bölümlerinden millet kendi mezuniyetine göre sınava giriyor.

Bilgisayar Mühendisliğinden mezun olan adam kendi diplomasına göre atanıyor.
    Bilgisayar Programcılığı Ön lisans mezunu Devlet Kurumlarında Teknisyen olarak çalışıyor.

Bu yukarıda bahsettiğim özel sektörde aynı ancak fiyatlar değişkenlik gösteriyor.

EDİT:

Burada ki ince çizgi de şu, sende bende İnşaat Mühendisliğinden mezunuz sen 10 yıldır bu meslekte iş yapıyorsun benden daha deneyimli ve bilgilisin ve ben de yeni mezunum ama benim işe girebilmek için araya tanıdık birileri koyuyorum. A firmasına başvurada bulunduğumuzda benim torpilim olduğundan işe sen değil ben alınıyorum. İşte bu tür durumlarda diplomanın veya bilginin, deneyimin bir önemi olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi röpteşembır -- 2 Ocak 2017; 17:5:14 >

• aynen katılıyorum arkdşlr torpil var işsizlik almış yürümüş bende artık Torpil aramaya başladım madem işin sırrı buymuş madem öyle
  • Evet bir turkiye gercegi liyakat onemli degil onemli olan birilerinin adami olman taraf olman gerek gerci taraf olsan bile tanidigin yoksa bi halta yaramaz

Unlu birinin sozu ile cumlemi bitirecgim

Taraf olmayan bertaraf olur......

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "hiçbirşeyden" değil.

Hiçbir şeyden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MUCAH1T

Evet bir turkiye gercegi liyakat onemli degil onemli olan birilerinin adami olman taraf olman gerek gerci taraf olsan bile tanidigin yoksa bi halta yaramaz

Unlu birinin sozu ile cumlemi bitirecgim

Taraf olmayan bertaraf olur......

Iste o kisihttps://m.youtube.com/watch?v=B_otVQncL4I

• kpss olayı bitti artık. en son 3 milyon küsür kişinin girdiği sınava küfür eder gibi 3-4 bin kişilik kadro açtılar. Artık açıktan atama ile memur alınıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozan1212

Sana torpil buldum hocam

İşsizlik, torpil vs. vs.

Keşke bahsettiğimiz torpil bu olsa dostum

• Dünya kadar malın olacağına fındık kadar -_- olsun demişler
  • quote:

Orijinalden alıntı: YOURMOVE

"hiçbirşeyden" değil.

Hiçbir şeyden.

Hocam çalıştığım için ufak tefek hatalar olabiliyor, :) inanın konuyu sabah saat 10.00' da açtım. Yoğunluktan dolayı az önce tamamlayabildim. Müsait oldukça kontrol edip imla hatalarını düzenleyeceğimden emin olabilirsiniz düzeltme için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: röpteşembır

quote:

Orijinalden alıntı: YOURMOVE

"hiçbirşeyden" değil.

Hiçbir şeyden.

Hocam çalıştığım için ufak tefek hatalar olabiliyor, :) inanın konuyu sabah saat 10.00' da açtım. Yoğunluktan dolayı az önce tamamlayabildim. Müsait oldukça kontrol edip imla hatalarını düzenleyeceğimden emin olabilirsiniz düzeltme için teşekkürler.

Allah kolaylık versin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ulke torpil uzerinden donuyor boyle anlayişin................

• quote:

Orijinalden alıntı: deoksiriboz1001

kpss olayı bitti artık. en son 3 milyon küsür kişinin girdiği sınava küfür eder gibi 3-4 bin kişilik kadro açtılar. Artık açıktan atama ile memur alınıyor.

Hocam sus, sus nereye kadar, elimizden geldiğince sesimizi duyarmaya çalışıyoruz. Yakın zamanda change.org gibi sayfalarda anket yapmayı düşünüyorum yada İktarda ki veya Muhalif Milletvekillerine konuyla ilgili mail atmayı düşünüyorum yeter vallahi kafayı sıyırmak üzereyim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.