Şimdi Ara

Öğretmen Olduktan Sonra İlla Doğuda Öğretmenlik Yapma Zorunluluğu Var Mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
3.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Diyelim formasyonumuzu falan aldık illa doğuda öğretmenlik yapılmalı mı bikaç yıl? Hani zorunlu hizmet falan diye bir şey var nedir o yani bilen cevaplarsa çok sevinirim..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Öğretmen Olduktan Sonra Doğu Görevi Zorunluluğu

Öğretmenlik mesleğine adım attıktan sonra, Doğu Anadolu Bölgesi'nde belirli bir süre görev yapma zorunluluğu olup olmadığı sıklıkla merak edilen bir konudur. Bu sorunun cevabı şu şekildedir:

Zorunlu Doğu Görevi Süresi Yönetmeliği Kaldırıldı

06/06/2014 tarihli "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Zorunlu Hizmet Bölgesi Uygulaması Yönetmeliği" kapsamında, öğretmenler için Doğu Anadolu Bölgesi'nde zorunlu görev süresi uygulaması kaldırılmıştır.

Bu düzenlemeyle birlikte, yeni atanan öğretmenler artık Doğu Anadolu Bölgesi'nde belirli bir süre görev yapmak zorunda değildirler. İstekleri doğrultusunda, Türkiye'nin herhangi bir ilinde görev alabilirler.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde Görevlendirme

Zorunlu hizmet bölgesi uygulaması kaldırılmış olsa da, Doğu Anadolu Bölgesi'nde öğretmen ihtiyacı devam etmektedir. Bu nedenle, Milli Eğitim Bakanlığı, bölgedeki okullara öğretmen görevlendirmeye devam etmektedir.

Eğer öğretmenlik mesleğine adım atmayı planlıyorsanız ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde görev yapma konusunda istekliyseniz, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilanlarına başvurabilirsiniz. Bölgedeki okullarda görev alan öğretmenler, çeşitli ek hak ve teşviklerden yararlanabilmektedir.

Özetle, öğretmen olduktan sonra Doğu Anadolu Bölgesi'nde belirli bir süre görev yapma zorunluluğu bulunmamaktadır. İstekleri doğrultusunda, Türkiye'nin herhangi bir ilinde görev alabilirsiniz. Ancak, Doğu Anadolu Bölgesi'nde öğretmen ihtiyacı devam etmekte olup, bölgede görev yapmak isteyen öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilanlarına başvurabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • doğu da zorunlu hizmet 3 yıl olması lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deníz kullanıcısına yanıt
    Peki oraya gitmemek için yapılacak bi şey var mı evlilik dışında?
  • quote:

Orijinalden alıntı: schweppes2013

Peki oraya gitmemek için yapılacak bi şey var mı evlilik dışında?

adı üstünde zorunlu görev, evlensen de gitmek zorundasın kaçamazsın yani.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum zaten 90 falan almaSan kpssden bos kontrnjanlar hep doguda .mecbur gidecen

• realitych R kullanıcısına yanıt
    anlamadım 90 üstü alırsam ne olur doğuya gitmeme şansım mı olur
  • Formasyon alıp öğretmenlik yapmayın mümkünse
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fasakasa kullanıcısına yanıt
    sebep?
  • quote:

sebep?

Ne okuyorsan onu ol. Madem öğretmen olacaksın baştan eğitim fakültesine git. Hak çalmaktan başka bir şey değil yaptığınız

Zaten eğitim fakültesi çıkışlı biri şöyle konu açmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasakasa -- 25 Temmuz 2015; 0:49:19 >
    valla çalışıp formasyonunu alıp kpssyi geçen herkes öğretmen olur, hodri meydan :)
  • quote:

valla çalışıp formasyonunu alıp kpssyi geçen herkes öğretmen olur, hodri meydan :)

Kağıt üzerinde evlen sonra boşanırsın, çevremdeki çoğu kişi yakın arkadaş teyze kızı hala kızı falan evlenip 4-5 ay doğuda görev yapıp İzmir tarafına geliyorlar.
  • doğuda yapılan zorunlu görevden kimse kurtulamaz evlensende kurtulamassın eşini yanına yollarlar, en iyi ihtimal kpss den 95 gibi bir puan alıp batıdaki bir kaç boş yeri yazmak olabilir. onun dışında bu doğu olayı yasal birşey
  • Zorunlu görev illaki doğuda değil. Tercih kılavuzu açıklandığında okulların yanında "zorunlu hizmet puanı" oluyor 1'den 6'ya kadar. 4, 5 ve 6 yazanlar zorunlu hizmet sayılıyor. Onları seçebiliyorsun. İstanbul'da, Ankara'da birçok okul var zorunlu hizmet bölgesi sayılan.

Doğu görevi denmesinin sebebi bu tip okulların çoğunlukla doğuda olması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre D

Zorunlu görev illaki doğuda değil. Tercih kılavuzu açıklandığında okulların yanında "zorunlu hizmet puanı" oluyor 1'den 6'ya kadar. 4, 5 ve 6 yazanlar zorunlu hizmet sayılıyor. Onları seçebiliyorsun. İstanbul'da, Ankara'da birçok okul var zorunlu hizmet bölgesi sayılan.

ankaradakinin ne özelliği varmış da zorunlu hizmeti orada yapabiliyorlarmış
  • referansın varsa istanbulda bile doğu görevi yaparsın
  • o zorunlu görevi konyada bile yapabiliyorlar diye biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

quote:

Orijinalden alıntı: Emre D

Zorunlu görev illaki doğuda değil. Tercih kılavuzu açıklandığında okulların yanında "zorunlu hizmet puanı" oluyor 1'den 6'ya kadar. 4, 5 ve 6 yazanlar zorunlu hizmet sayılıyor. Onları seçebiliyorsun. İstanbul'da, Ankara'da birçok okul var zorunlu hizmet bölgesi sayılan.

ankaradakinin ne özelliği varmış da zorunlu hizmeti orada yapabiliyorlarmış

Doğu görevi olarak bilinen zorunlu hizmet kapsamındaki okullar genelde kötü şartlardaki yerlerde olur. Köyde, dağda vs. İstanbul, Ankara gibi şehirlerin de kötü bölgelerinde olur. İstanbul'da Bağcılar mesela. Veya kötü bir yer düşün, orası.

Formasyon almayan mı kaldı hocam.önüne geleni formasyonladılar o da yetmedı eğitim fakültelerini suriyelilerin kampları gibi doldurdular.Kpss denen sınavda çok gitmez 2 3 seneye alımlar 5bin 10bine düşünce anlarlar o zaman.
    Not:Suriyeli benzetmesini küçümsemek için kullanmadım.Sadece gerçek olan bu.Başka taraflara çekilmesin sadece.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amacın öğretmen olmaksa fef okuyup ünide pestilini çıkarma. Yata yata oku sonra kpss sürecine sende katıl. Sınıf öğretmeniyim Türkiyede ilk 30a girersem doğuya atanmam gerisi doğuda hatta doğunun ilçesinin köy okulunda batıya gelmek de çok zor malum daha emekli olma niyetinde değil 1950 versiyonu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.