|
Öğretmen Olduktan Sonra Doğu Görevi Zorunluluğu
Öğretmenlik mesleğine adım attıktan sonra, Doğu Anadolu Bölgesi'nde belirli bir süre görev yapma zorunluluğu olup olmadığı sıklıkla merak edilen bir konudur. Bu sorunun cevabı şu şekildedir:
Zorunlu Doğu Görevi Süresi Yönetmeliği Kaldırıldı
06/06/2014 tarihli "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Zorunlu Hizmet Bölgesi Uygulaması Yönetmeliği" kapsamında, öğretmenler için Doğu Anadolu Bölgesi'nde zorunlu görev süresi uygulaması kaldırılmıştır.
Bu düzenlemeyle birlikte, yeni atanan öğretmenler artık Doğu Anadolu Bölgesi'nde belirli bir süre görev yapmak zorunda değildirler. İstekleri doğrultusunda, Türkiye'nin herhangi bir ilinde görev alabilirler.
Doğu Anadolu Bölgesi'nde Görevlendirme
Zorunlu hizmet bölgesi uygulaması kaldırılmış olsa da, Doğu Anadolu Bölgesi'nde öğretmen ihtiyacı devam etmektedir. Bu nedenle, Milli Eğitim Bakanlığı, bölgedeki okullara öğretmen görevlendirmeye devam etmektedir.
Eğer öğretmenlik mesleğine adım atmayı planlıyorsanız ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde görev yapma konusunda istekliyseniz, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilanlarına başvurabilirsiniz. Bölgedeki okullarda görev alan öğretmenler, çeşitli ek hak ve teşviklerden yararlanabilmektedir.
Özetle, öğretmen olduktan sonra Doğu Anadolu Bölgesi'nde belirli bir süre görev yapma zorunluluğu bulunmamaktadır. İstekleri doğrultusunda, Türkiye'nin herhangi bir ilinde görev alabilirsiniz. Ancak, Doğu Anadolu Bölgesi'nde öğretmen ihtiyacı devam etmekte olup, bölgede görev yapmak isteyen öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilanlarına başvurabilirler.