Şimdi Ara

İşsizlik var mı? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
3.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • işsizlik yok bence aslında mesela yemek yemek bile bir iş zıçmak bir iş
    yoksulluk desen hiç yok heryerde zengin insanlar eğlence için büyük gecekondu semtleri kuranlar dilenenler yardım sırasına girenler var ama

bu ülkede 50 milyon 18 yaşının üstünde insan var
    bunların 9 milyonu emekli
    sadece 20 milyonu çalışıyor
    bu 20 milyonun yarısı kayıt dışı çalışıyor sigortası bile yok
    geriye kaldımı 10 milyon
    bu 10 milyonun da %80 ini asgari ücretle çalışıyor
    geriye ne kaldı 2 milyon
    bunların da durumu pek iç açıcı değil çünkü çoğu devlette kadrolu çalışanlar aldıkları maaş ortada
    işsizlik yok iş beğenmiyorlar diyenlere birşey ezberletmişler düşünmeden konuşuyorlar hepsini geçtim 300bin öğretmen işsiz var bu ülkede
    insanda biraz utanma olur işsizlik yok diye yazmak için bu ülkede

bu ülkenin bütçesinden 60 milyar tl faiz ödemelerine ayrılırken yatırımlara 10 milyar tl bile ayrılmıyor. Tarım ve hayvancılık ülkesinde tarım ve hayvancılığı bile bitirdiler dışardan et süt buğday alıyorlar siz daha neyi konuşuyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut_lu -- 1 Kasım 2010; 18:39:34 >

• İşte İşsizlik Gerçeği!

Sistemin krizinin derinleşmesiyle birlikte her geçen gün işsizlik rakamları korkunç boyutlara ulaşıyor.
    İşte İşsizlik Gerçeği! Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) küçültülmüş rakamlarının bile aslında büyük oranları ifade etmesinin ardından; gerçek işsizlik rakamları konusunda devletin açıklamalarıyla halkın yaşayış biçimi birbiriyle uyuşmuyor. TÜİK’ in açıkladığı son rapora göre; işsizlik oranı, 2009’un Şubat dönemindeki yüzde 16.1’lik rekor sonrasında, 2009 yılı genelinde yüzde 14 olarak gerçekleşti. Böylece işsizlik, yıllık oran açısından son 20 yılın en yüksek düzeyine çıktı. Rapora göre erkeklerde yüzde 13.9 olan işsizlik oranı, kadınlarda yüzde 14.3’e, genç nüfusta ise yüzde 25.3’e yükseldi.

Kentsel işsizlik ise 3.8 oranında artış göstererek, 2009’da yüzde 17.4 oldu. Tarımsal üretime olan yatırımların azalması ve hayvancılığın önüne engeller konulmasıyla birlikte kırsal kesimlerden iş bulabilme ümidiyle büyük şehirlere göç edenlerin altyapı problemine neden olduğundan dem vuran hükümet, kırsal kesimlerde hayvancılığın,tarımın bitmesini ve büyük şehirlerdeki işsizlik problemini gözmezden geliyor.

Sadece; iş aramayan kadınların işsiz olarak sayılmadığı düşünüldüğünde bile rakamların gerçeği yansıtmadığı gözler önüne seriliyor. TÜİK’in işsizlik verilerinde, iş aramayıp çalışmaya hazır olanlar ile mevsimlik çalıştığı için işsiz durumda bulunanlar da işsiz olarak sayılmıyor.

2008 yılında 611 bin kişinin iş bulabilme ümidi yokken, 2009 yılında bu rakam yüzde 24’lük artışla 757 bin oldu.

Kriz bahanesiyle işçilerin emeklerini sömüren ve milyonlarca insanı işsiz bırakan zenginler ise; servetlerine servet eklemeye devam ediyor. Türkiye’de en zengin 25 ailenin serveti kriz fırsatıyla birlikte iki katına çıktı. Orta sınıfın ortadan kalkması ve yoksulluğun devamlı artmasıyla birlikte üniversite öğrencilerinin gelecekle ilgili ümitsizliği ise her geçen gün yayılıyor.

Artan servetler bir yana, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) raporuna göre; işsizlik ödeneğine başvuranların sayısı, 2009 Eylül ayından itibaren Kasım 2009 hariç yeniden yükselmeye başladı. Ocak 2010’daki işsizlik ödeneğine başvuru sayısı Ocak 2008’e, yani kriz öncesine göre, yüzde 206 oranında arttı. 2008 yılı toplamında 381 bin 662 kişi, 2009 yılı toplamında ise 597 bin 806 kişi işsizlik ödeneğinden faydalanmak amacıyla Kuruma başvurdu.

Diplomalı işsizlik oranının her geçen büyüdüğü, 340 bin öğretmenin atama beklediği şu günlerde, kayıt dışı çalışmanın da aynı hızla yaygınlaşması; sorunun temelinin sistemin kendisi olduğunun önemli bir kanıtı oldu. Bir araştırma şirketinin yaptığı araştırmaya göre; her 100 işsizden 6'sının öğretmen olduğu bilindiği halde, işsizlerin en gözde mesleğinin hala öğretmenlik olması insanların içinde bulunduğu çıkmazı bir kez daha gözler önüne seriyor.

Devamlı yeni üniversiteler ve yeni fakülteler açıp, işsizliği diplomalı hale getiren hükümet politikaları ise; birkaç yıl sonra diplomalı işsiz ordusuna yeni neferler ekleyecek.

yalan mı burda yazanlar

• quote:

Orijinalden alıntı: sekoya81

quote:

Orijinalden alıntı: Kenshi

Bazıları resmen saçmalamış... Tabi ki iş beğenme lüksünüz yok. Ben mezun olduğumda 12 saat çalışıp asgari ücretin 450 lira oldugu devirde 300 lira alıyordum. Hergün işe bişeyler daha ögrenip bu lanet yerden kurtulayım diye başladım. Şimdi ise Allah bereket versin güzel bir maaş + bir çok sosyal imkanla calısıyorum ve bugun işten cıksam en geç 1 haftada başka yerde başlayacak bilgi ve özgüvenim var.
    Hayat kolay değil , elbette univ okuyanlar kendilerini sömürtmeyecekler fakat o başlangıc maaşlarına deneyim kazanana kadar KAT LA NA CAK SI NIZ başka yolu yok uşaklar...

Aldığın maaşı sakıncası yoksa dürüstçe söylermisin,bir de hangi şehirde yaşadığını.

Sakıncası yok tabi ki söyleyeyim bilgi mahiyetinde ,

1500 net maaş + 120 yol + 250 ticket + 55 asgari geçim + bayramlarda 1 maaş ikramiye + biten projelerden ofis calısanlarına verilen ikramiye tarzı bişey %1 oranında.

Lise mezunuyum , muhasebe , satış ve ofis yönetimini ben yapıyorum , müşterilerle diyalog ve iş planını yapıyorum. Elektrik üzerine çalışıyoruz ufak dükkan projelerini çat pat çizebiliyorum autocad de. Yaklaşık 6 senede bu kapasiteye geldim. Dediğim gibi 3 kuruşa tamah edip iş ögrenmeye calıstım , yeri geldi çay istediler hizmet ettim sırf bişeyler ögrenebilmek için. Askerden sonrada kafama göre bir iş buldum devam ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kenshi -- 1 Kasım 2010; 22:39:56 >

• quote:

quote:

quote:

Bazıları resmen saçmalamış... Tabi ki iş beğenme lüksünüz yok. Ben mezun olduğumda 12 saat çalışıp asgari ücretin 450 lira oldugu devirde 300 lira alıyordum. Hergün işe bişeyler daha ögrenip bu lanet yerden kurtulayım diye başladım. Şimdi ise Allah bereket versin güzel bir maaş + bir çok sosyal imkanla calısıyorum ve bugun işten cıksam en geç 1 haftada başka yerde başlayacak bilgi ve özgüvenim var.
    Hayat kolay değil , elbette univ okuyanlar kendilerini sömürtmeyecekler fakat o başlangıc maaşlarına deneyim kazanana kadar KAT LA NA CAK SI NIZ başka yolu yok uşaklar...

Aldığın maaşı sakıncası yoksa dürüstçe söylermisin,bir de hangi şehirde yaşadığını.

Sakıncası yok tabi ki söyleyeyim bilgi mahiyetinde ,

1500 net maaş + 120 yol + 250 ticket + 55 asgari geçim + bayramlarda 1 maaş ikramiye + biten projelerden ofis calısanlarına verilen ikramiye tarzı bişey %1 oranında.

Lise mezunuyum , muhasebe , satış ve ofis yönetimini ben yapıyorum , müşterilerle diyalog ve iş planını yapıyorum. Elektrik üzerine çalışıyoruz ufak dükkan projelerini çat pat çizebiliyorum autocad de. Yaklaşık 6 senede bu kapasiteye geldim. Dediğim gibi 3 kuruşa tamah edip iş ögrenmeye calıstım , yeri geldi çay istediler hizmet ettim sırf bişeyler ögrenebilmek için. Askerden sonrada kafama göre bir iş buldum devam ediyorum.

yukarıda sacmalayan kesim umarım biz degilizdir

ayrıca su anki sistemde katlanma olayları tabii ki vardır.iş bilgisi olmayan adam her zaman düşük ücretle işe başlar.
    hele hele mühendislik mesleklerinde....

fakat konu katlanmak yada katlanmamak degil.konu emek karşılıgı

suan senin calıstıgın para bile yeterli degil aslında fakat şükür diyoruz.cünkü bunu bize muhtaç ettiler.
    bende askerden önce 1000 lira para alayım başka bişey istemem diyorum ama işin aslı o degilmiş....

bizim yine diplomamız var ve genciz.öyle böyle para kazanırız fakat bu konu halka indirgendiginde işin acı boyutu ortaya cıkıyor.halk cahil ve bu cahilin verdigi cesaretlede cocuk yapmışlar.ee bu baba cocuguna nasıl bakacak kirasını cocugunun sütünü nasıl verecek..

işte bunların cevabını vermek zorundayız.yoksa biz bi yolunu buluruz fakat cahil halk ne yapsın !
    ortada kabak gibi bi sorun varken yok demek insafsızlık olur..

• esasında konuyla ilgili teşhisler doğru ancak tedavi yok maalesef.ara elaman sıkıntısı ve bu ara eleman sıkıntısını işverenlerin bilip, diplomalı insanları köle misali 3 5 kuruşa çalıştırıp ara eleman statüsünde, kazanacağı tecrübeyi uzun bir süreye bölüp sömürmesidir. bazı arkadaşlar iş var ancak kimse gitmiyor diyor. eyvallah garson komi ilanı çok ancak adam en az 6 yılını (4 yıl üni hadi 2 sene hazırlık vs. dersek) hayatından okula gömmüş. bırakında gidip garsonluk falan yapmasın. o işi yapacak eleman sayısı zaten yeterince var ancak onlar için de kahvede pişti oynamak daha iyi geliyor.

kimse sanmasın üniversite okuyup bir yerlere gelememiş burda boş beleş atıyor. okuyanları savunuyor vs. bende lise mezunuyum. turizmin en alt kademesinden başladım. getir götüründen temizliğine kadar. ancak turizm otelcilik bitirip yanımda staja başlayan üni. mezunlarına patronumdan çok ben üzülüyorumdur. ancak şu var:bazı bölümlerde gerçekten diplomaya değil tecrübeye bakıyorlar.kendi sektörüm için konuşuyorum.en kral üniversiteyi bitir gel.yanında ortaokul mezunu bir adam portföyü ile bir şirkete başvursun.yanında anca asistanı olursun.

• bide şu kadar yıl okudum muhabbetleri yok mu öldürüyor beni. Okuduysan tamam abi işin hazır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaatciSylar -- 2 Kasım 2010; 8:54:29 >
  • İşsizlik var mı sorusunun cevabını nereye gidersiniz gidin kime sorarsanız sorun evet yanıtını alırsınız.Bugün süper güç olarak görülen Amerika'da bile işsizlik vardır.

Genç nüfusumuzun fazla olması iyi bir şey gibi gösterilir eğitim-öğretim kurumlarında ama tam aksine.Nasıl olsa genç nüfus fazla,çalışıcak insan bulunur mantığı ile iş verenler zıvanadan çıktı.

Son 2-3 gündür aklımada bir soru takıldı,bu başlık ile alakalı az çok.Türkiye ekonomisi büyüyünce bize bir yaptırımı oluyor mu?Zengin sınıf daha da zenginleşiyor,biz oldugumuz yerde sayıyoruz.Kriz cıkınca zengin yine servetine servet katıyor ama olan bize oluyor kriz bahanesi ile.Krizde bazı insanlar iflas etmiştir ama aşırı zengin olanlar,Türkiye'nin ilk 25 ailesi servetlerini iki katına cıkarmıştır.Demem o ki aradaki fark gittikçe açılıyor,iş zıvanadan çıkmaya başladı ve vergi ödedidiğimiz devlet bu olaya bir çözüm getiremiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: SaatciSylar

bide şu kadar yıl okudum muhabbetleri yok mu öldürüyor beni. Okuduysan tamam abi işin hazır.

Niye seni öldürüyor onu anlamadım,tabiki yıllarca emek vermişim karşılığını istiycem,kendinizi değersiz görüyorsanız o sizin sorununuz.
  • En büyük eksiklerimizden biride biz Türklerin ermeni ya da yahudiler gibi ticaret hayatında başarılı olamamamız.Mesela herkes bir yere girip çalışmak zorunda değil pekala kendi dükkanımızıda kurabiliriz ama dediğim gibi aileler genelde memurluktan ve işçilikten gelme olduğu için ticaret kabiliyetimiz sıfır kenardaki 3 kuruşla bir iş kurmaya yeltenemiyoruz oda gider diye,söylemesi ayıp benim kenarda 30.000 tl lik bir birikimim olmasına ve işsiz olmam rağmen cesaret edip bir iş kuramıyorum,dediğim gibi Ticarete alışık olmayışımız ve kısıtlı sermaye en büyük etken,tabiki Türkiye gibi her zamn krize müsait ve işlerin batmasının an meselesi olduğu bir ülkede yaşamamız da çok önemli bir faktör.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malvolorne -- 2 Kasım 2010; 11:42:59 >
  • quote:

En büyük eksiklerimizden biride biz Türklerin ermeni ya da yahudiler gibi ticaret hayatında başarılı olamamamız.Mesela herkes bir yere girip çalışmak zorunda değil pekala kendi dükkanımızıda kurabiliriz ama dediğim gibi aileler genelde memurluktan ve işçilikten gelme olduğu için ticaret kabiliyetimiz sıfır kenardaki 3 kuruşla bir iş kurmaya yeltenemiyoruz oda gider diye,söylemesi ayıp benim kenarda 30.000 tl lik bir birikimim olmasına ve işsiz olmam rağmen cesaret edip bir iş kuramıyorum,dediğim gibi Ticarete alışık olmayışımız ve kısıtlı sermaye en büyük etken,tabiki Türkiye gibi her zamn krize müsait ve işlerin batmasının an meselesi olduğu bir ülkede yaşamamız da çok önemli bir faktör.

Türkiye'de orta karar yeteneğe ve bilgiye sahip, girişimcilikten biraz da olsa nasibini almış ticaret adamı gerçekten çok az. Onlar da zaten ortanın biraz üstü bir gelirle hayatlarına devam ediyorlar. Benim gözlemlerim, ticarete yeni atılmak isteyenler ya inanılmaz risklerle işe başlıyolarlar. Elinde nakit olmadan ev, arsa neyi varsa ipotekle doğru düzgün araştırmadan sağındaki solundakinin gazıyla ticarete atılıyorlar. Bu durumdakilerin sonu %90 hüsranla sonuçlanıyor tabi. Eğer iyi ön çalışma yapıp, araştırıp girmek istediğiniz bir iş varsa, atıyorum 100 bin lira kredi lazımsa bu işi kurmak için, 50 bin de kenarda nakit olarak bulundurmanız lazım en azından ki çıkabilicek olumsuzluklara karşı bir önlem almış olun. Risk almayı hiç sevmeyen insanları da anlıyorum tabiki burası Türkiye ne zaman nolacağı belli olmaz 2 gün sonramızı göremiyoruz nasıl bizim için bu kadar önemli paraları bir işe bağlayıp başlayalım diye düşünüyorlar. Ticaret işi risk işi kafanda bütün riskleri elemiş olabilirsin ama hiç beklemediğin bir olayla karşılaşıp zor durumlara düşübelirsin. Riski tamamen eleme diye bir şey yoktur iş hayatında. Onun için herkezin iyi düşünüp kendi kişiliğine, yapısına göre geleceğini planlaması gerekli diye düşünüyorum.

• konuyu açan arkadaş yanlış anlamasın da bu işsizlik oranı açıklamaları falan beni güldüryo artık. nedenmi? işsiz adam işsiz onu anladık da işi olan adam napıyo? çoğu 'işli' afedersiniz eşşek gibi çalışıyo aldığı da üç kuruş para.

hani çalışanların hali gerçekten iyi olsa işsizlik oranını falan önemserim ama benim için işsizken iş bulmuş biri demek, işsizken paralı köleliğe adım atmış biri demektir bu ülkede (buna devlette çalışanlar ve iyi bi bölümden mezun olup iyi bi işte çalışanları dahil etmiyorum tabiki)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bandaleros

quote:

En büyük eksiklerimizden biride biz Türklerin ermeni ya da yahudiler gibi ticaret hayatında başarılı olamamamız.Mesela herkes bir yere girip çalışmak zorunda değil pekala kendi dükkanımızıda kurabiliriz ama dediğim gibi aileler genelde memurluktan ve işçilikten gelme olduğu için ticaret kabiliyetimiz sıfır kenardaki 3 kuruşla bir iş kurmaya yeltenemiyoruz oda gider diye,söylemesi ayıp benim kenarda 30.000 tl lik bir birikimim olmasına ve işsiz olmam rağmen cesaret edip bir iş kuramıyorum,dediğim gibi Ticarete alışık olmayışımız ve kısıtlı sermaye en büyük etken,tabiki Türkiye gibi her zamn krize müsait ve işlerin batmasının an meselesi olduğu bir ülkede yaşamamız da çok önemli bir faktör.

Türkiye'de orta karar yeteneğe ve bilgiye sahip, girişimcilikten biraz da olsa nasibini almış ticaret adamı gerçekten çok az. Onlar da zaten ortanın biraz üstü bir gelirle hayatlarına devam ediyorlar. Benim gözlemlerim, ticarete yeni atılmak isteyenler ya inanılmaz risklerle işe başlıyolarlar. Elinde nakit olmadan ev, arsa neyi varsa ipotekle doğru düzgün araştırmadan sağındaki solundakinin gazıyla ticarete atılıyorlar. Bu durumdakilerin sonu %90 hüsranla sonuçlanıyor tabi. Eğer iyi ön çalışma yapıp, araştırıp girmek istediğiniz bir iş varsa, atıyorum 100 bin lira kredi lazımsa bu işi kurmak için, 50 bin de kenarda nakit olarak bulundurmanız lazım en azından ki çıkabilicek olumsuzluklara karşı bir önlem almış olun. Risk almayı hiç sevmeyen insanları da anlıyorum tabiki burası Türkiye ne zaman nolacağı belli olmaz 2 gün sonramızı göremiyoruz nasıl bizim için bu kadar önemli paraları bir işe bağlayıp başlayalım diye düşünüyorlar. Ticaret işi risk işi kafanda bütün riskleri elemiş olabilirsin ama hiç beklemediğin bir olayla karşılaşıp zor durumlara düşübelirsin. Riski tamamen eleme diye bir şey yoktur iş hayatında. Onun için herkezin iyi düşünüp kendi kişiliğine, yapısına göre geleceğini planlaması gerekli diye düşünüyorum.

Aslında devlet ve özel sektörde bir yere kadar iş imkanı ve iyi şartlar sağlar hele Türkiye gibi devamlı genç ve her koşulda çalışmaya hazır bir kitlenin olduğu bir ülkede ,baştada dediğim gibi bence Türk gençliğinin kesinlikle girişimci olup ticarete atılması lazım ama oda söylediğim şartlardan dolayı çok zor,karabasan gibi bir ikilemde kalmış durumdayız gençlik olarak,yukarıdaki yazılardada görüceğiniz gibi 1500 tl alan kendinin iyi bir maaş aldığını zannediyor,çünkü sistem onu o raddeye getirmiş ,haline şükrediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malvolorne -- 2 Kasım 2010; 14:19:40 >

• bursada yaşıyorum..
    4 aydır işsizim..evet iş var ama asgari ücrete..asgari ücret ne kadar..550+evli olduğum için..70.lirada.asg.geç indirimi..
    625.liraya çok iş var..ama bu hakmı..sen eşşek gibi çalış..karşılığı asgari ücretmi..
    geçenlerde..mng kargo kurye için gittim..adamların şartlarına bakarmısın..
    sabah.8.akşam.10..cumarteside dahil..yol parası yok..675.lira..şakamı bu ya ben bu işte çalışsam ne olur..senin bütün gününü alıyor..bırak sosyal hayatı..dinlenmeye fırsat vermiyor..
    bunun gibi iş çok..bakalım nereye kadar gitçez böyle....tahsil olayına gelince..
    zaten herkes nerdeyse lise mezunu..üniv okuyan vatandaşta ona göre okuyacak başka çare yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kara_şahin

bursada yaşıyorum..
    4 aydır işsizim..evet iş var ama asgari ücrete..asgari ücret ne kadar..550+evli olduğum için..70.lirada.asg.geç indirimi..
    625.liraya çok iş var..ama bu hakmı..sen eşşek gibi çalış..karşılığı asgari ücretmi..
    geçenlerde..mng kargo kurye için gittim..adamların şartlarına bakarmısın..
    sabah.8.akşam.10..cumarteside dahil..yol parası yok..675.lira..şakamı bu ya ben bu işte çalışsam ne olur..senin bütün gününü alıyor..bırak sosyal hayatı..dinlenmeye fırsat vermiyor..
    bunun gibi iş çok..bakalım nereye kadar gitçez böyle....tahsil olayına gelince..
    zaten herkes nerdeyse lise mezunu..üniv okuyan vatandaşta ona göre okuyacak başka çare yok..

Allah kolaylık versin ne diyim üstelik evliymişsin, ben evlilik olayını hayatımdan sildim zaten en azından kendim batarım birde çocuk yapıp onuda dibe sürmeyelim.

• bu direk ülkemizle alakalı değil insanlık dünyanın anasını ağlattı enerji kaynakları nı kapitalist sistem hayvan gibi harcıyor onlarda günah diye birşey yok , sistem yanlış insanların elinde çok insan acı çekecek , benim amacım arada rahat işkencesiz bir ölüm istiyorum....... yaşayabildiğim kadar yaşayıp gerçek heyecana geçmek............
  • quote:

Orijinalden alıntı: kara_şahin

YUH! sabah 8 akşam 10 mu, hadi mesleki bi iş olsa mesleği öğrenmek için çalışırım sonra yükselirim dersin de bu işte gelecek de yok. bir de bu sabah 8 gece 10 çalışan haklarına aykırı değilmi? yani resmi olarak bukadar saat çalıştırma hakları varmı?

bunun dışında bikeresinde yine izmirden istanbula gelirken yanımda otuan arkadaşla konuşuyoduk. arkadaş 29 yaşında, izmirde 400TL ye çalışıyomuş KPSS ile devlette iş bulmuş. bi doğalgaz tesisindemi ne çalışacam demişti, maaş ise 500TL (4 yıl önce) izmirdeki patronu 100 tl için istanbula gidilmez demiş, arkadaş da zam istemiş ama adam yapmamış. istanbulda 5 çalışan 500tl ye ev tutmuşlar. şimdi sürekli bi iş bulabildiğim için ailem evlilikden bahsediyo ama nasıl evlencen bu parayla, aile de birikim de yok diyodu.

yani bu yüzden işsizlik oranı falan beni ilgilendirmiyo. işsizlik %11.3 den %11.2 ye inmiş aman ne sevindim. sanki çalışan çok rahat.

• Is begenmemek var arkadasın da soyledıgı gıbı ama ornek yanlıs!herkes dırek 1 2 mılyarla ıse baslasın ıstıyor.mısal ablam textıl muh ,kendı alanını 1.bıtırdı ama 750 tl ıle ıse basladı.ınsanlara 750tl dıyınce saka gıbı gelıyor kabul etmıyorlar ondan sonra ıssızlık var!bırakın arkadaslar bunları.yukselmek ıcın cabala once zoru gor kı sonra rahat edınce degerını anla.bu yerıne gore garsonlukta da evet boyle
    .sonra calısmasın senın calısıp kazandıgını calsın.boyle daha mı adil?
  • sen ben o gidip düşük maaşla hakkını almayarak ç.alışırsa ee işveren de buldum kerizleri deyip 750 ye de calıstırır 500 e de. sen hakkını savunmazsan kusura bakma bizi kıyamete kadar güderler ve sen de buna katlanırsın. kimse hakkını almıyor ve işin daha acı yanı ise almak için de bir çaba yok kimsede. alışmışız güdülmeye adeta
  • Yanlısın var,ıse 750k
    lırayla basladı ama suan 1250lıra alıyor.neden?cunku kendını kanıtladı ve gelıstırdı 1yılda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einstein

quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

üniversite mezunları intihar edebiliyosa kimse işsizlik yok diyemez

Burada üniversiteye gidenleri görüyorum. %90'ının okulla alakası yok. Birbirlerine günde kaç ders uyuduklarını anlatıyorlar. Sonra üniversite okudum hani iş? Şirketler kapıma gelsin.

Sadece Tekirdağ' daki üniversiteye bakarak bunu diğer üniversiteler içinde düşünemezsin arkadaşım
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.