Şimdi Ara

İstanbul-Balıkesir yol tavsiyesi. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
22.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    310 TL fazla geldi hocam.Yoksa en iyi ve en kısa yol o.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arda2007

Ben de 4 yıl Balıkesir de yaşadım.NEF mezunuyum.Adana dan direk Balıkesire gitsem dediğiniz TL en iyisi.Zaten çok kullandığım bir yoldu.Ama İstanbul'a mutlaka gitmek zorundayım.Sıkıntı İstanbul-Balıkesir yolunu hiç bilmemem.
    istanbul balıkesir yolunda dediğim yolu kullan. topçulardan vapurla geç. yada yenikapıdan feribotla bandırma, bandırmadan balıkesir yap .en kısa yol o. bir insanın balıkesir e çanakkale üzerinden gitmesi için salak olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crow in cornfield -- 22 Haziran 2018; 9:42:19 >
  • osmangaziden gitsenize bu köprü ingilizler içinmi yapıldı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Fiyatı çok pahalıysa geçmeyi düşünmem.Yoksa biz Türklere yapıldı.😃

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda2007 -- 22 Haziran 2018; 10:30:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

osmangaziden gitsenize bu köprü ingilizler içinmi yapıldı

• arda2007 A kullanıcısına yanıt
    Aracınızın yakacağı yakıtı da hesaplayınız

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bliQ B kullanıcısına yanıt
    Haklısınız.Sadece yakıt değil,zaman ve yorgunlukda azalıyor ama 400 km yapsam 100 TL yakarım.Araç 1.5 dci edc megane.

• quote:

Orijinalden alıntı: arda2007

Bende Küçükçekmece den geçeceğim.İstanbul'u pek bilmiyorum.Adana da yaşıyorum,kardeşimin yanına uğramam lazım.Ben de altınoluka geçeceğim.Çocuklarım kaz dağlarının güzelliğini görsün,ben de üniversite okuduğum şehri.Size şunu soruyum o zaman kalacak sadece yatacağımız iyi bir yer tavsiye edermisiniz.
    Merkeze 2-3 km uzaklıkta Gür Hotel var, etrafı iyidir. Ayrıca denize çok yakın ve kalma açısından da düzgün ve temiz bir yerdir. Ben Altınolukta değilken gelen arkadaşlarıma hep orayı öneririm. Daha izole ve kaz dağlarının içinde bir yer isterseniz Papazlık Han butik oteli tavsiye ederim. Merkezden kaz dağlarına çıkarken burası da. İkisinde de kalan arkadaşlarım oldu. Hiçbirinden herhangi bir şikayet duymadım.

• Çanakkale üzerinden mi gittiniz ne yaptınız aynı rotayı bende izlemeyi düşünüyorumda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GRİNG0

Çanakkale üzerinden mi gittiniz ne yaptınız aynı rotayı bende izlemeyi düşünüyorumda?
    En ekonomogi geliboludan feribot

Yollarda guzel

Burda ustte canakkale tarafina laf edilmis ama zengin adam altinoluga ucakla gider zaten edremit korfezinde havalimani var :) ben oyle yapiyorum ara sira akcaya cok gittim geldim

1-2 kere bursa yolunu kullandim oda akrabalara ugramak icin yoksa canakkale tarafi en iyisi , sehitliklerde gezilebilir ayni zamanda

• quote:

Orijinalden alıntı: crow in cornfield

istanbul balıkesir yolunda dediğim yolu kullan. topçulardan vapurla geç. yada yenikapıdan feribotla bandırma, bandırmadan balıkesir yap .en kısa yol o. bir insanın balıkesir e çanakkale üzerinden gitmesi için salak olması lazım.

Alıntıları Göster
    Bunu gidip canakkale feribotlarindada desene dovup atsinlar seni baliklara yem yapsinlar :)

• pendıkten sarımsaklıya 3 saate gittim köprüden geçerek,avrupa yakasında otursam çanakkale üzerinden giderdim.
  • İstanbul-Balıkesir yıllardır sürekli gidip geldiğim bir güzergah, avrupa yakasında oturuyorum. Çanakkale rotasını tavsiye etmem. Balıkesir merkeze değil, körfeze dahi gidiyor olsam yine Bursa güzergahını tercih ederim. Bursa üzerinden gitmek zaman olarak daha kısa, yol daha iyi, daha düzgün ve daha hızlı, tecrübe ile sabit.

Yukarıda bir Çanakkale rotası paylaşılmış, oradan gitmeye kalkarsanız en az 6 saat sürer o yol, bitmez Gördüğüm kadarıyla Tekirdağ'dan sonra Malkaraya gelmeden aşağı dönmüş, o ara kısımlar tek gidiş geliş ve bol virajlı yollar, bir sürü zaman kaybettirir. Bölünmüş yoldan devam edeyim sonra aşağı döneyim derseniz de ta Keşan'a kadar gidip oradan dönmeniz lazım Çanakkale'ye. İstanbul-Balıkesir mesafesi Bursa üzerinden ~300 km, Çanakkale üzerinden bunu 450-500 km'ye uzatırsınız, ne akla hizmet tavsiye edilmiş anlamak güç. Körfeze dahi gidiyor olsanız Çanakkale-Bursa rotası mesafe farkı 30 km kadar, buna rağmen Bursa üzeriden daha kısa sürüyor.

En güzeli, birinci tercih Yenikapı-Mudanya(Bursa) feribotu. Bandırma'ya gitmenize gerek yok, neden; birincisi Mudanya biletleri Bandırmaya göre çok daha uygun fiyatlıdır. İkincisi Bandırma zaman olarak da fazla birşey kazandırmaz çünkü Yenikapı-Bandırma feribot yolculuğu 2 saati geçiyor. Yenikapı-Mudanya 1.5 saat sürer aşağı yukarı. Mudanya-Bandırma toplamda yol olarak 60 km kadar farkeder, aradaki zaman farkında zaten bu mesafenin çoğunu alırsınız. Bandırma süreden değil, yoldan kısaltır sadece, 60 km için de o bilet fiyatı farkına değmez.

İkinci seçenek Osmangazi köprüsü. 2-2.5 saatte Bursa, oradan 1-1.5 saat kadar da Balıkesir sürer, hep araçla gideyim denilirse en hızlısı bu.

Üçüncü seçenek Topçular'dan feribot. Bu da yukarıdaki seçeneğe 1 saat kadar daha ekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 8 Ağustos 2018; 13:20:23 >

• beybiger B kullanıcısına yanıt
    Sarımsaklıya sürekli giderim o yolu 3 saatte nasıl gittin? 400km yol. Ortalama 135km/h hız yapmış olman lazım. Otobanda 160-170 bassan Bursa-Karacabey arası hızın düşer yoğunluktan dolayı. Ayrıca bazı yerlerde 70km/h de radar var. Hiç mi mola vermiyorsun Susurlukta falan.
  • Avrupa yakasından en hızlı ve rahatı dediğiniz gibi Yenikapı-Bandırma veya Mudanya. Ancak Bayram ve yazın haftasonları Bursa-Karacabey arası dur-kalk trafiğe döner. Otobanın Karacabeye kadar olan kısmı acilen bitirilmeli. İstanbul'dan Bursa otobandan 1.5 saat bile sürmezken Karacabey-Bursa 60km 1.5 saat sürebiliyor. Çanakkale üzeri güzergah hem uzun hem de daha uzun süre feribot beklersiniz. İdo biletlerini erkenden alırsanız ucuz olabilir. Seyahat tarihine yaklaştıkça fiyatlar anlık artıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.