Şimdi Ara

İstanbul - Bodrum / Tatil gezisi için yardımlarınız gerekmektedir. (yenilendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
14.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. İstanbuldan 3 arkadaş tatil için bodruma gitmeyi düşünüyoruz. İstanbul Anadolu yakasında oturuyoruz , bodruma giderken geze geze gitmek istiyoruz İstanbul-Bodrum Arası gidip gezilebilcek görülmesi gereken yerler arıyorum kendi arabamızla gidicez yolumuzu cok abartı uzatmıcak sekılde yol güzergahı ve gidilcek yerleri benimle paylaşırsanız çok yardımcı olursunuz

Otomobil : Opel Corsa 1.3 CDTİ (Dizel)
    3 Kişiyiz

Soru:

-İstanbul(anadolu yakası) - BODRUM yol güzergahında sizin tavsiyeleriniz ve Antalyada Kalıcak yer , gidilmesi gereken yerler ;) Herşey yani yapılması gereken herşey ?

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Düzenleme nedeni : Plan değişikliği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bizpozitifiz -- 25 Haziran 2012; 23:35:21 >

• 1- 750 km falan en kısa yol Bilecik Kütahya üzerinden gidersen. İzmit körfezden sonra sapancaya dogru hatta geçtikten sonra kütahya bilecikten ayrılman lazım ama Ankara yolu üzerinden gidersen ki ben hep bu yolu kullanırım 900 km falan tutar
    2-Eğer ank. yolunu kullanıcaksanız Boluda kahvaltı yapabileceginiz çok güzel yerler var (eski dağ yolunda) sonrasında Afyon Özdilekte mola verebilirsiniz büyük dinlenme tesisidir.
    3-Antalyada hep tatil köylerinde kaldım ondan özellikle şurası güzeldir diyemicem ama Kemer-Kiriş güzel sahillere ve eğlence yerleri bulunmaktadir

Not: Ben olsam Bodruma giderdim:) hem yolu daha zevkli hemde daha fazla pansiyon tarzı yer bulmanız mumkun, eğlence mekanlarını anlatmaya gerek yok :) ayrıyetten o nemli havası adamı mahvediyo Antalyanın, Bodrum ne güzel akşamları pufur pufur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: KeN()

1- 750 km falan en kısa yol Bilecik Kütahya üzerinden gidersen. İzmit körfezden sonra sapancaya dogru hatta geçtikten sonra kütahya bilecikten ayrılman lazım ama Ankara yolu üzerinden gidersen ki ben hep bu yolu kullanırım 900 km falan tutar
    2-Eğer ank. yolunu kullanıcaksanız Boluda kahvaltı yapabileceginiz çok güzel yerler var (eski dağ yolunda) sonrasında Afyon Özdilekte mola verebilirsiniz büyük dinlenme tesisidir.
    3-Antalyada hep tatil köylerinde kaldım ondan özellikle şurası güzeldir diyemicem ama Kemer-Kiriş güzel sahillere ve eğlence yerleri bulunmaktadir

Not: Ben olsam Bodruma giderdim:) hem yolu daha zevkli hemde daha fazla pansiyon tarzı yer bulmanız mumkun, eğlence mekanlarını anlatmaya gerek yok :) ayrıyetten o nemli havası adamı mahvediyo Antalyanın, Bodrum ne güzel akşamları pufur pufur :)
    Antalyada ufak bir işimiz var ve bu işimizi hallederken tatil yapalım diyoruz yani antalyaya gitmek zorundayız antalyadan bodruma geçsek yolumuzu nasıl etkıler? ayrıca Antalya - Bodrum kaç km dir ? yani git gel yaparız öyle bir durumda

• quote:

Orijinalden alıntı: bizpozitifiz

Antalyada ufak bir işimiz var ve bu işimizi hallederken tatil yapalım diyoruz yani antalyaya gitmek zorundayız antalyadan bodruma geçsek yolumuzu nasıl etkıler? ayrıca Antalya - Bodrum kaç km dir ? yani git gel yaparız öyle bir durumda

Alıntıları Göster
    Uzaktır antalya-bodrum arası ya ne biliyim emin olmamakla birlikte 300-350 km vardir
  • quote:

Uzaktır antalya-bodrum arası ya ne biliyim emin olmamakla birlikte 300-350 km vardir

Alıntıları Göster
    yol uzayabilir ama gezerek gitmek isteyorsan bursa karacabey üzerinden bandırmaya inerek ordan manisa izmir aydın denizli üzerinden ıspartaya ordanda direk antalya ya inebilirsin iki defa bu güzergahı kullanmıştık çok zevkli ve gezmek için ideal yerler eğer bu güzargahı kullnırsanız bandırmada manisaya gidiş yönünde solda büyük yörsan dinlenme tesisleri var orda karışık tost yemeği untumayın

• quote:

Alıntıları Göster
    Antalya'da ikamet ediyorum. İstanbul'a da oldukça sık gidip geliyorum. Zira İstanbul'luyum. Doğumum İstanbul'dır. En son geçen hafta sonu gidip geldim, hatta Opel Corsa 1,3 CDTİ 2006 model araçla gidip geldim.

İstanbul'dan en kısa gelinebilecek istikamet: Pamukova sapağından içeriye girip, Bilecik-Kütahya-Afyon-Sandıklı- (Dinar'a sapmadan) Burdur- Bucak ve Antalya güzergahıdır. Toplam 780 km. civarı yolu ben 7 saatte geliyorum. Aşırı hız yapmıyorum. Yolda bol bol radar mevcut. Yolun neredeyse tamamı duble yol. Ara ara yol yapım çalışmaları var.

Yukarıda saydığım güzergahta, Afyon Özdilekte durulup güzel vakit geçirilebilir. bunun dışında doğru dürüst ilgi çekici bir yer yok maalesef. Tabi burası biraz göreceli bir kavram.

Bodrum konusuna gelince;

Antalya'dan Bodrum'a izlenecek en akıllı yol:

Antalya-Korkuteli-Acipayam-Tavas-Kale-Muğla-Yatağan-Milas-Bodrum güzergahıdır. Oldukça sakin bir yoldur. Sadece Kale-Muğla arası virajlı, bunun dışında gayet sakin bir yoldur. Muğla Bodrum arasında oldukça dikkatli olmakta fayda var. Zira oldukça işlek ve tehlikeli bir yoldur. Toplam kilometresini bilmiyorum ama ben bu güzergahı kullanarak Antalya'dan Bodrum'a 5,5 - 6 saatte ulaşıyorum. Fazla hız yapmadığımı ekleyeyim.

Bununla birlikte sahil yolunu kullanarak da ulaşılabilir ama ben hiç ama hiç tavsiye etmem. Sebebi oldukça virajlı ve uzun olmasıdır. çok ama çok dikkatli olmanız gerekir. Yoksa uçurumu boylayıp oldukça güzel, berrak ve masmavi sulara dalmanız yüksek ihtimaldir, unutmayın. Tekrar söylüyorum, sahilden gitmenizi hiç ama hiç gitmenizi tavsiye etmem...

• quote:

Orijinalden alıntı: kaansay

Antalya'da ikamet ediyorum. İstanbul'a da oldukça sık gidip geliyorum. Zira İstanbul'luyum. Doğumum İstanbul'dır. En son geçen hafta sonu gidip geldim, hatta Opel Corsa 1,3 CDTİ 2006 model araçla gidip geldim.

İstanbul'dan en kısa gelinebilecek istikamet: Pamukova sapağından içeriye girip, Bilecik-Kütahya-Afyon-Sandıklı- (Dinar'a sapmadan) Burdur- Bucak ve Antalya güzergahıdır. Toplam 780 km. civarı yolu ben 7 saatte geliyorum. Aşırı hız yapmıyorum. Yolda bol bol radar mevcut. Yolun neredeyse tamamı duble yol. Ara ara yol yapım çalışmaları var.

Yukarıda saydığım güzergahta, Afyon Özdilekte durulup güzel vakit geçirilebilir. bunun dışında doğru dürüst ilgi çekici bir yer yok maalesef. Tabi burası biraz göreceli bir kavram.

Bodrum konusuna gelince;

Antalya-Korkuteli-Acipayam-Tavas-Kale-Muğla-Yatağan-Milas-Bodrum güzergahıdır. Oldukça sakin bir yoldur. Sadece Kale-Muğla arası virajlı, bunun dışında gayet sakin bir yoldur. Muğla Bodrum arasında oldukça dikkatli olmakta fayda var. Zira oldukça işlek ve tehlikeli bir yoldur. Toplam kilometresini bilmiyorum ama ben bu güzergahı kullanarak Antalya'dan Bodrum'a 5,5 - 6 saatte ulaşıyorum. Fazla hız yapmadığımı ekleyeyim.

Bununla birlikte sahil yolunu kullanarak da ulaşılabilir ama ben hiç ama hiç tavsiye etmem. Sebebi oldukça virajlı ve uzun olmasıdır. çok ama çok dikkatli olmanız gerekir. Yoksa uçurumu boylayıp oldukça güzel, berrak ve masmavi sulara dalmanız yüksek ihtimaldir, unutmayın. Tekrar söylüyorum, sahilden gitmenizi hiç ama hiç gitmenizi tavsiye etmem...

İstanbul - antalya - bodrum - istanbul yol güzergahı yaptık planımızı bizde 2012 Corsa 1.3 CDTİ var sizinle aynı motor siz ne kadar yaktınız biz ortalama 90-110 (Hız sabitliyicisi ile) gitmeyi düşünüyoruz

• quote:

quote:

Bodrum konusuna gelince;

İstanbul - antalya - bodrum - istanbul yol güzergahı yaptık planımızı bizde 2012 Corsa 1.3 CDTİ var sizinle aynı motor siz ne kadar yaktınız biz ortalama 90-110 (Hız sabitliyicisi ile) gitmeyi düşünüyoruz

Alıntıları Göster
    İnanınki, hiç hesaplamadım. Açıkçası pek bakmıyorum yakıt durumuna. Ama full depodan sonra Antalya'ya geldiğimde çeğrek depodan biraz daha vardı sanırım. Ama bu konuda emin de değilim ne yazıkki...

• quote:

İnanınki, hiç hesaplamadım. Açıkçası pek bakmıyorum yakıt durumuna. Ama full depodan sonra Antalya'ya geldiğimde çeğrek depodan biraz daha vardı sanırım. Ama bu konuda emin de değilim ne yazıkki...

Alıntıları Göster
    Sandıklı da hız sınırlarına çok dikkat et o kadar radar kontrolünü bir arada hiç bir yerde görmedim.
  • quote:

Alıntıları Göster
    İstanbul Antalya : 724 Km (100 Km hızla 7 saat 14 dakika)
    Antalya Muğla : 313 Km (100 Km hızla 3 saat 7 dakika )
    Muğla İstanbul 784 Km (100 km hızla 7 saat 50 dakika)

724+313+784 : 1821 Km + 200 km de gezme payı yuvarlak 2000 Km 1 depo mazotla 1000 km yaparız dersek
    1 depo 45 litreden 45 x 3,70 : 166 2000km : 330TL yuvarlak hesap

• quote:

Orijinalden alıntı: iznik16

Sandıklı da hız sınırlarına çok dikkat et o kadar radar kontrolünü bir arada hiç bir yerde görmedim.

Zaten sakin gidicez acelemiz yok tavsiyenizi dikkate alırım
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: iznik16

Zaten sakin gidicez acelemiz yok tavsiyenizi dikkate alırım

Alıntıları Göster
    Yolu hallettiğimize göre şimdi yol üzeri gezilcek yerlerin detaylarına indebilirmiyiz arkadaşlar

• quote:

Yolu hallettiğimize göre şimdi yol üzeri gezilcek yerlerin detaylarına indebilirmiyiz arkadaşlar

+1 bende merak ediyorum. Nerelerde mola verilir, ne yenir ne içilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coolbro

quote:

+1 bende merak ediyorum. Nerelerde mola verilir, ne yenir ne içilir.

Alıntıları Göster
    Antalya Fethiye yayla yulunu öneren arkadaşları şaşkınlıkla okudum... Farkındaısnız değilmi arkadaş tatile gidiyor... Türkiyenin en güzel yerleridnen (antalya-Fehhiye Sahilyolu) mahkum bırakıyorsunuz Yayla yolunu önererek...

En güzeli Antalya-Kemer-Olympos-Adrasan-Kaş-Kalkan-Fethiye-Dalyan-Akyaka.. Zaman kalırsa yada ek zaman yaratabilirseniz İzmiri yine sahilden geçip Cunda-Assos-Bozcada yapılabilir..

Tavsiyem Antalya Merkezi ve Kemeri sadece günü bilrik düşünüp İlk konaklamayı Olympos veya Adrasanda yapmanız olacaktır, Buradan sonra Kaş'a geçip bir tekne turu yapılıp ikinci konaklama yapılabilir, sabah erken saatte yola çıkılıp önce yol üzerinde Kaputaş plajına uğramanız şiddetle tavsiye ederim burada tesis yoktur yol üzerinde araç park edilir merdivenler inilir ve turkuvaz bir deniz sizi bekler, ardından kısa bir mola Kalkanda verilebilir yol üzeri sayılabileceği için Patarada bir deniz molası daha verilebilir vakit kalırsa Saklıkente gitmeilisiniz.. Fethiye konaklama tabiki ölüdeniz içindir Tavsiyem merkezde değil Ovacık-Hisarönü civarında bir otel veya pansiyonda kalın.. Çünkü merkezde hayat yoktur Sonraki güzergah Dalyan dünyanın birinci plajı olan İztuzu plajı olmazsa olmazdır.. Tavsiyem arabayı Dalyan merkezinde bırakıp Plaja teknelerle gidin Kral mezarlarını izleye izleye hatta seviyorsanız mavi yengeçte yenilebilir ben sevmiyorum Dalyanda bir çok otel var çoğuda uygun fiyatlıdır... Sonraki durak ise Akyaka, Muğlaya sanırım 30-40 km kala solda tabelesanı göreceksiniz orada günü geçirmenizi tavsiye ederim...

Bu güzergahtaki mola yerlerinde konaklama gün sayıalrı size bağlı ama tavsiyem konaklama yernden ayrılışlarda erkn yola çıkmanızı tavsiye ederim...

• quote:

Orijinalden alıntı: esenlik

Antalya Fethiye yayla yulunu öneren arkadaşları şaşkınlıkla okudum... Farkındaısnız değilmi arkadaş tatile gidiyor... Türkiyenin en güzel yerleridnen (antalya-Fehhiye Sahilyolu) mahkum bırakıyorsunuz Yayla yolunu önererek...

En güzeli Antalya-Kemer-Olympos-Adrasan-Kaş-Kalkan-Fethiye-Dalyan-Akyaka.. Zaman kalırsa yada ek zaman yaratabilirseniz İzmiri yine sahilden geçip Cunda-Assos-Bozcada yapılabilir..

Tavsiyem Antalya Merkezi ve Kemeri sadece günü bilrik düşünüp İlk konaklamayı Olympos veya Adrasanda yapmanız olacaktır, Buradan sonra Kaş'a geçip bir tekne turu yapılıp ikinci konaklama yapılabilir, sabah erken saatte yola çıkılıp önce yol üzerinde Kaputaş plajına uğramanız şiddetle tavsiye ederim burada tesis yoktur yol üzerinde araç park edilir merdivenler inilir ve turkuvaz bir deniz sizi bekler, ardından kısa bir mola Kalkanda verilebilir yol üzeri sayılabileceği için Patarada bir deniz molası daha verilebilir vakit kalırsa Saklıkente gitmeilisiniz.. Fethiye konaklama tabiki ölüdeniz içindir Tavsiyem merkezde değil Ovacık-Hisarönü civarında bir otel veya pansiyonda kalın.. Çünkü merkezde hayat yoktur Sonraki güzergah Dalyan dünyanın birinci plajı olan İztuzu plajı olmazsa olmazdır.. Tavsiyem arabayı Dalyan merkezinde bırakıp Plaja teknelerle gidin Kral mezarlarını izleye izleye hatta seviyorsanız mavi yengeçte yenilebilir ben sevmiyorum Dalyanda bir çok otel var çoğuda uygun fiyatlıdır... Sonraki durak ise Akyaka, Muğlaya sanırım 30-40 km kala solda tabelesanı göreceksiniz orada günü geçirmenizi tavsiye ederim...

Bu güzergahtaki mola yerlerinde konaklama gün sayıalrı size bağlı ama tavsiyem konaklama yernden ayrılışlarda erkn yola çıkmanızı tavsiye ederim...

Alıntıları Göster
    1.6 benzinli otomatik aracımla full dolu git-gel ortalam 97km hız ile 6.2lt tüketim vardı. sizde 4.5lt yaksanız, kabaca hesap edin...

fazla zaman harcamaya gerek yok muhtelif yerlerde durulur çay içilir, afyonda sucuk yenir. antalyaya varılır.
    afyon giriş çıkış, burdur dikkat!

istanbul-antalya 750km;
    yat limanı, kale içi, lara/konya altı plajları, kurşunlu/ düden şelaleleri ve diğer yerler gezilir, bol foto çekilir.

antalya alanya 110km;
    aspendos, perge, manavgat, side, son durak alanya kalesi..ve diğer yerler

antalya-fethiye 170km;
    kemer, phaselis, demre, myra, kekova, kaş, kalkan, fethiye ölüdeniz...ve diğer yerler

muhtelif yerlerde durulur, yenir içilir, keyfe bakılır, bol bol resim çekilir.
    ve tatlı bir anı olarak yıllarca konuşulur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

1.6 benzinli otomatik aracımla full dolu git-gel ortalam 97km hız ile 6.2lt tüketim vardı. sizde 4.5lt yaksanız, kabaca hesap edin...

fazla zaman harcamaya gerek yok muhtelif yerlerde durulur çay içilir, afyonda sucuk yenir. antalyaya varılır.
    afyon giriş çıkış, burdur dikkat!

istanbul-antalya 750km;
    yat limanı, kale içi, lara/konya altı plajları, kurşunlu/ düden şelaleleri ve diğer yerler gezilir, bol foto çekilir.

antalya alanya 110km;
    aspendos, perge, manavgat, side, son durak alanya kalesi..ve diğer yerler

antalya-fethiye 170km;
    kemer, phaselis, demre, myra, kekova, kaş, kalkan, fethiye ölüdeniz...ve diğer yerler

muhtelif yerlerde durulur, yenir içilir, keyfe bakılır, bol bol resim çekilir.
    ve tatlı bir anı olarak yıllarca konuşulur.

Alıntıları Göster
    antalyada manavgat şelalesi, alanya kalesi ve damlataşı görmeden dönmeyin. Benim tek önerim budur.

• olympos antik kentini gezebilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhmedKaymakcı

olympos antik kentini gezebilirsiniz
    Yol güzergahı bu çıktı suanda (detaylar eklenıcek nerde ne yapılacağı tabiki) eklenmesını gereken yerler kaldımı arkadaşlar ?

İstanbul - Bodrum / Tatil gezisi için yardımlarınız gerekmektedir. (yenilendi)
  • Kutahyada gural porselenin tesislerinde mola verin yemekler guzel ilgi alaka iyi temiz ve ucuz.bodrum a gecerken saklikent ugrayin disardaki koylulerin yerlerinde alabalik.gozleme.ucuz ve guzel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müşavir75 -- 12 Haziran 2012; 1:15:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Müşavir75

Kutahyada gural porselenin tesislerinde mola verin yemekler guzel ilgi alaka iyi temiz ve ucuz.bodrum a gecerken saklikent ugrayin disardaki koylulerin yerlerinde alabalik.gozleme.ucuz ve guzel

öneriniz için teşşekkürler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.