Şimdi Ara

İSTANBUL'DA EĞİTİM MASRAFLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar itüyü tercih etmeyi düşünüyorum.istanbulda bir öğrencinin masrafları ne kadardır.devlet yurdu çıkıp çıkmama durumuna göre ne kadar değişir?
    yol,yemek,kalacak yer vs kattığımızda ne kadara geçiniriz?
    tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum...

• Çapa'da okuyup özel yurtta kalan, gezme tozmalarda pek işi olmayan arkadaşım 1k-1.2k ₺ bandında seyrettiğini söylüyor.(yurt dahil)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence küçük şehirlerden daha ucuza gelir burda. Küçük şehirlerde insanları sömürmeye yer arıyor esnaflar. Burda her şeyin tutarı belli az çok. Pahalıysa pahalı ucuzsa ucuz kimse öğrencisin diye fiyatı arttırmaya çalışmaz.

En azından BİM'e gidersin ordan doyurursun karnını. Yurt bulmak bilmiyorum sıkıntı olur mu senin için ailenin durumu nasıl maddi olarak bilemeyiz ama yurtları belki pahalıdır burda. Devlet yurdu işte devlete bağlı biraz bilemiyorum onu da ama 1 sene takılır 2. sene arkadaşlarınla eve çıkarsın diye düşünüyorum ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seninhesabin

Çapa'da okuyup özel yurtta kalan, gezme tozmalarda pek işi olmayan arkadaşım 1k-1.2k ₺ bandında seyrettiğini söylüyor.(yurt dahil)

acaba bunun ne kadarı yurt? devlet yurdunda kalsak ne kadar düşer?çünkü bu miktar biraz fazla hocam bu paralarla aileler geçiniyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gokenim

Bence küçük şehirlerden daha ucuza gelir burda. Küçük şehirlerde insanları sömürmeye yer arıyor esnaflar. Burda her şeyin tutarı belli az çok. Pahalıysa pahalı ucuzsa ucuz kimse öğrencisin diye fiyatı arttırmaya çalışmaz.

En azından BİM'e gidersin ordan doyurursun karnını. Yurt bulmak bilmiyorum sıkıntı olur mu senin için ailenin durumu nasıl maddi olarak bilemeyiz ama yurtları belki pahalıdır burda. Devlet yurdu işte devlete bağlı biraz bilemiyorum onu da ama 1 sene takılır 2. sene arkadaşlarınla eve çıkarsın diye düşünüyorum ben.

hocam esnaf konusuna katılıyorum ama esnafla bitmiyor iş benim bildiğim kadarıyla buralarda yurt ve yeme içme masrafları diğer şehirlerden pahalı devlet yurdu çıkmazsa zorlayacak gibi duruyo...

• masrafı sen çıakrtırsın büyük şehir diye gezip tozarsan sürekli massraf artar tabi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih3841

quote:

Orijinalden alıntı: seninhesabin

Çapa'da okuyup özel yurtta kalan, gezme tozmalarda pek işi olmayan arkadaşım 1k-1.2k ₺ bandında seyrettiğini söylüyor.(yurt dahil)

acaba bunun ne kadarı yurt? devlet yurdunda kalsak ne kadar düşer?çünkü bu miktar biraz fazla hocam bu paralarla aileler geçiniyor...

Onu hatırlamıyorum sadece genel toplam aklımda kalmış.Fakat devlet yurdu bulamadı veya yoktu diye hatırlıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bunickonaltıharf

Abim 1.5 harcıyor

naptın hocam ne yapıyor orda?
  • ben 700 aileden 300 de krediyle diye düşünüyorum. Hazırlıkta zaten her türlü çalışacam seneye de bakıcaz artık. Ama bence 1000-1200 normal bi rakam
  • itüde okuyacaksan vadi yurtlarında kalabilirsin. Ama çıkıp çıkmayacağı kesin değil. 280 tl civarı aylık ücreti var. Haftaiçleri yemekhanede yemek yiyebilirsin öğlen 2 akşam 3 lira. Haftasonları dışarıdan beslenmen gerekir. 40-50 tl civarı da ulaşıma verirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.