Şimdi Ara

İstanbul'da ikinci el alım satıma belge zorunluluğu getirildi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
4.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Vergi kaçırılmasını istemeyen yok aslında. Bizim işyeri herkesi asgari ücretli gösteriyor. Geçenlerde sskdan şikayet üzerine geldiler. Önce patronlarla oturup kahve içtiler. Sohbet muhabbet. Ondan sonra 3 tane isim verdiler, bunlar gelsin. E tabi giderken söylemesi gerekenler iletilmiş elemanlara. İletilmese ne olacak camekanın diğer tarafında patron içeridekilere bakıyor. Sonuç? Usulsüzlük yoktur, geç. Hangi akıllı çaycıyla, bekçiyle bir kaporta ustasının bir muhasebe müdürünün vs. Aynı maaşı aldığına inanır. Önce bunları düzenlesinler. Verginin amudu burada ama patronlara gıklarını çıkartmıyorlar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fearless_tr kullanıcısına yanıt
    bu da ticaret değilmi oğlum zaten vergilendiriliyor ya.

• Güldür güldür skeçi gerçek olmaya çok yaklaştı.

• Nefes alma vergisini ayri alacaklar nefes verme vergisini ayri alacaklar yakinda. Demedi demeyin 🤔🤬🤬🤬

• Kulak arkalarımız hala rahat mı?

• Yapistir simsek reisss, su vergi haberleri geldikce koydukmu diyen tayfadaki koyulma seslerini duyar gibiyim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt

hiç birşey göremeyecen napacak her vatandaşın peşine memur mu takılacak sabit yeri olanlardan alacaklar sarı siteden mesala diyecek sattığın her üründen 10-20tl para istiyorum diyecek esnaflardan yıllık gelir vergisini artırır

• Sizin gibiler yüzünden ülke bu durumda. Esnaf vergi kaçırıyor evet ama vergi almanın yolu bu değildir. Verginin vergisi alınmaz. Ben ürünü almışım vergisini alirken ödedim sonra vergisini ödediğim ürünü bu esnafa sattım. Esnaf bir daha bu ürünü ister satarken ister benden alirken bir daha vergi ödemez. Çünkü vergisi zaten ödenmiş. Esnaf ne öder peki? Gelir vergisini, kurumlar vergisini öder. Ülkemizde serbest meslek ve firmalarin kurumlar vergisi ödemeleri asıl sorundur. Eğer ki buradan adam gibi vergi alınırsa o zaman zaten böyle ÖTV, verginin vergisi vs gibi saçma sapan yollara girilmez. Adil vergilendirme ulkemizde yok. Gelir vergisini sadece bordrolu calisandan topluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açık hava tımarhanesine dönmüş

• xbatmanx X kullanıcısına yanıt

23 senedir ses çıkarmıyor üstüne övüp destekliyolar  

• Ne zaman isyan edeceğiz acaba?

• Önce zincir marketleri adam akıllı denetlesinler. Bir gün önce 259 lira olan sole ayçiçek yağı param yetmediği için bir gün sonrasina erteledim. Ne olsun 289 lira olmuş

• Büyük hırsızlara bişey yok. Anca küçük hırsızlara dünyayı dar etsinler...

• G&#252;zel bir uygulama, milleti kazıklayan &#231;akal telefoncu esnafı belki biraz olsun akıllanır. Haberi başka tarafınızdan okumayın.

&quot;S&#246;z konusu d&#252;zenleme şu an i&#231;in sadece ikinci el alım satım işletmelerden yapılan alışverişleri kapsıyor. Bireysel satıcıdan bireysel alıcılara satışları kapsamıyor.&quot;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaciRomantik -- 7 Aralık 2024; 15:15:57 >
  • Nefes almayı da bir şeye bağlarlar yakında ne yapacaklarını şaşırdılar. İnsanların ger&#231;ek dertleri ile uğraşsalar daha iyi olacak sanırım.
    Enflasyonu d&#252;ş&#252;rmek i&#231;in, Sebze Hallerine gelen ara&#231;lardan Mazot i&#231;in vergisini almasınlar, otobanları bedava yapsınlar. Ufak bir hareket yapsınlar milletin derdi ile dertlenmek i&#231;in.
    &#214;zal gibi memurum işini bilir durumu var, vatandaşım işini bilir, kim kime dum duma, g&#252;c&#252; yeten yetene.
  • Uzun zamandır insanların ikinci el eşyalara ilgi gösterdiğini bildiğim için kesin devlet yakın zamanda buna da bir vergi getirir diye düşünüyordum, yine haklı çıktım. Dertleri ikinci el eşya satanlara da vergi koymak.

• Mesela kulaklık aldınız ikinci el, üzerinde kulaklığın önceki sahibinin kulak kiri var.
    Bunun bir bedeli olmalı.

• Colda kullanıcısına yanıt

Orada bir alın teri var sonuçta. Bunun boş geçilmemesi gerek  

• Halk ağır vergiler altında eziliyordu...

Evet doğru lakin bence bu yerinde bir karar...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.