Şimdi Ara

İstanbul'da ne var? Niye kalabalık?? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
5.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: _AMADEUS_

O zaman şahsi aracınızla yolculuk edeceksiniz.Yada terk-i diyar edip kurtulacaksınız bu çileden.
    Dedemler dahil doğma büyüme İstanbul'luyuz biz,doğudan göçle birlikte çarpık kentleşme,trafik,suç oranı,eğitim seviyesi vs... çok ama çok düştü İstanbul'da.Rumlar zorla muhitlerinden çıkarıldı ve kovuldu,basiretsiz yöneticiler bir çare bulamadılar yıllardır göç sorununa.

Yalnız düşününce İstanbul'un ne kadar mükemmel bir yer olduğunu anlıyor insan,bunca olumsuzluğa rağmen hala daha yaşam enerjisi veriyor insana,demekki gerçekten düzgün bir şekilde yoğrulsa,dünyanın en güzel şehri olması içten bile değil.

eewt ama onu yoğurmasını bilmek lazım.. Bazı ülkelerde metropol şehirlere girerken bile vize alıyorsun öyle giriyosun, İstanbul içinde bunun uygulanması lazım...

• quote:

Orijinalden alıntı: 1881

quote:

O zaman şahsi aracınızla yolculuk edeceksiniz.Yada terk-i diyar edip kurtulacaksınız bu çileden.
    Dedemler dahil doğma büyüme İstanbul'luyuz biz,doğudan göçle birlikte çarpık kentleşme,trafik,suç oranı,eğitim seviyesi vs... çok ama çok düştü İstanbul'da.Rumlar zorla muhitlerinden çıkarıldı ve kovuldu,basiretsiz yöneticiler bir çare bulamadılar yıllardır göç sorununa.

Ben neden fedakarlık yapmak zorunda kalıyorum?
    Şahsi aracım yok, kimse de kovamaz beni buradan. Yöneticilerin hatasıdır bu sorun, taaa ki İstanbul'a göçü teşvik eden Adnan Menderes'ten başlayarak.
    Ne kadar kolay değil mi akıl vermek?

Kimsenin sizi kovduğu yokki,yöneticilerin veya başka birilerinin farketmez,ortada hoşnut olmadığınız bir durum var,bende olası tedbirleri söyledim.İmkanlar dahilinde çeşitli çözümler bulunabilir.

Mesela ben elimden geldiğince saçma sapan muhitlere gitmiyorum,dolayısı ile rahatsız olmuyorum,eşimle gezerken de nispeten nezih yerleri tercih ediyorum,aracım var,genelde aracımla seyahat ediyorum,aracımla gitmeyeceksem,tramvay,vapur veya taksi alternatiflerini seçiyorum,burda birçoğunuz öğrencisiniz biliyorum,belki bu imkanlarınız yok,ama ilerde işe girince para kazanmaya başlayınca çok daha rahat edeceksiniz,İstanbul'u bir başka yaşayacaksınız,başka yönlerini göreceksiniz.

• Kocaelide iş felen yok nereden çıkarıyorsunuz bunları çok ayıp..
  • Bana dokunmayan bin yaşasın mantığı gayet güzelmiş.
    Paran varsa insan gibi yaşa, yoksa tabiri caizse hayvan gibi seyahat et.
  • quote:

Bana dokunmayan bin yaşasın mantığı gayet güzelmiş.

Bu zaten dünyanın her yerinde böyledir,senin yapman gereken şu,''peki benim nasıl param olur?'' sorusuna yanıt bulup,rahat edenler tarafında yer almak.Tabiki çalışarak ve emek vererek,illegal yollarla veya düzenbazlık ile değil.
  • quote:

quote:

Bu zaten dünyanın her yerinde böyledir,senin yapman gereken şu,''peki benim nasıl param olur?'' sorusuna yanıt bulup,rahat edenler tarafında yer almak.Tabiki çalışarak ve emek vererek,illegal yollarla veya düzenbazlık ile değil.

Başka şehirlerde (yabancı) neden peki insanlar ''insan'' gibi yolculuk edebiliyor?
  • quote:

quote:

quote:

Başka şehirlerde (yabancı) neden peki insanlar ''insan'' gibi yolculuk edebiliyor?

Dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz,size dedimki,bu şehirde durum bu,ya aracınız olacak yada gideceksiniz buradan,siz dedinizki yok ben burda kalırım hem param yok, aracım yok,nasıl bir çözüm var peki?

İnsan gibi yolculuk yapılan şehirler var doğru ki yukarda yazdınız,oralara gitmekte cazip bir fikir aslında.

• Neyse fikir birliğine varamayacağız sanırım.
    Özel aracım yoksa ya da param yoksa bu şehirde yaşamayacağım bu kadar basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881 -- 13 Kasım 2009; 12:04:30 >
  • İstanbul yaşanılacak yer ama paran olucak. Kısacası para derdin olmayacak. Şirketi kurayım londraya gidiyorum zaten. Bıktım artık aynı şeyleri görmekten. İstanbul istanbul. Bu hükümet sürekli iktidar olursa istanbul 20 seneye kalmaz ülke olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: fifa_05

Arkadaşlar ödev hazırlıyorum sizlerin de fikirlerni almak istiyorum.
    Seviyeli yorumlar yapalım lütfen

"İstanbul'da ne var? Niye kalabalık??" başlığın anaokulu seviyesinde. Kendin araştır tarihini ekonomisini iş sahalarını sosyolojik iktisadi yönlerini. Biraz kitap oku.
  • quote:

quote:

quote:

arkadaş başka ülkelerde insanca falan demişte; ben size bi örnek vermek istiyorum...
    Mesela Japonya! Adamlar dünya devi, kitap okuma oraları bile çok yüksek seviyede Tokyo'da Sabah 7 treni bizim buradan da beter... Adamları trene sokarken resmen arkadan itiyorlar! en azından bizim ülkede bu yok...

• Tamam burada lafı ağzıma tıktın ama daha rahat yaşanan şehirler olduğunu sen de biliyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881 -- 13 Kasım 2009; 13:23:01 >
  • İş potansiyeli ve insanların şehirde yaşama isteği
  • İstanbulda aradığın her şeyi bulursun....
    İyisi de kötüsü de en uç noktalar mevcuttur istanbulda.
    İş yönünden ise, belli bir donanıma sahip insanlar için fırsatlar şehri...
    Hangi sektörde olursa olsun, donanım sahibi insanların rahatlıkla tatmin edici derecede gelir elde
    edebileceği bir şehir....
  • boğaza karşı bi 70lik devirmenin keyfini hiç bir yerde alamazsında ondan
  • Avrupanın en zengin 4. şehri bunuda yazarsın
  • bi yerden para çıksa şu istanbulda 5 dakka daha kalmam,doğma büyüme istanbullu biri olarak istanbuldan nefret ediyorum.Allah inşallah bana nasip eder böyle Antalyanın köylerinde kendi bahçemde dometesimi biberimi eksem yetişdirsem kalabalıkdan uzak kalsam keşke..
  • quote:

Orijinalden alıntı: HUNKAAR

İstanbul dünyanın en büyük iki devleti Bizans ve Osmanlı ya başkentlik yapmıştır bunun sebebi elbette ki ulaşım ticaret yerleşik yaşamaya uygun olması gibi sebeplerdir ancak sanırım asıl sebep manevidir bu şehrin ayrı bir büyüsü var belki de bunun sebebi iki büyük kıtanın kavuşmaya çalıştığı biraz melankolik bir yer olması tabii şimdi boğaz köprüsü bu duyguyu bitirdi keşke şu köprü olmasaydı..aaah eski İstanbul, iyi hatırlarım sene 1876...

antakya da başkentlik yapmış ama nüfusu ortada...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Loading
    Tarih kokusu var. Osmanlı kokusu var...

Yapma Allah aşkına, anadolunun neresinde tarih kokusu yokki insanlığın beşiği anadolu, keza hangisinde Osmanlıdan izler yokki. İpini koparanın İstanbula doluşup istanbulu bir köy haline getirmesinin tek nedeni bunlar mı yani.

Özellikle doğudan gelen göçler İstanbulu istanbul yapan tüm değerleri bir bir yok etmektedir. Ne demişler, Cehalet, kültürden daha bulaşıcıdır. Haliyle İstanbul düştüğü bu cehalet batağına her geçen gün biraz daha batıyor. Görmek istesenizde istemesinizde gerçek budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadow006 -- 13 Kasım 2009; 14:31:57 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.