İstanbul; yaşayan insanlarıyla, altyapısıyla tam anlamıyla mega bir köydür.
o açıdan bakarsanız öyle görürsünüz.
İnsanların davranışlarını biraz gözlemleyin. Herkes birbirine karşı saygısız, şehir hayatına uyum sağlayamamış tipler.
ben olaya sadece kalabalık bir şehir ve geçmişi eski bir şehir olarak baktım. o konuda sizinle hemfikirim yerlere tükürenler,trafikteki saygısızlıklar, vs vs
quote:
Orijinalden alıntı: Loading
Tarih kokusu var. Osmanlı kokusu var...
Emin ol herkes de Osmanlı, tarih için göç ediyor buraya.
Ne ararsan var, her tipten her kesimden, her kültürden insanlar var. Güzelliklerde vardır kötülüklerde vardır. En güzelide vardır en kötüsüde vardır. En eğlenceli hayatta buradadır en dramatik hayatta buradadır. Her şeyin en tepe noktasıda burasıdır en dip noktasıda buradadır. İstanbul anlatılacak bir yer değildir, yaşanılıpta anlanılacak bir yerdir.
Ne ararsan hepsi istanbulda hepsi var.
İstanbul neden bu kadar gelişmiş dersen en önemlisi herkesin bi zamanlar söylemiş olduğu taşı toprağı altın.Oda neden sanayi istanbulda.Türkiye ekonomisinin gelirlerinin %60'ı istanbuldan alınıyor.Avrupa yakası o kadar büyükki kayboldunuzmu yandınız.İlçeler birbirine çok yakın.Mahalle isimlerini bile bilmeniz lazım.Türkiyenin en kalabalık şehri 15.000.000 (15 milyon) nüfusu var.İl sınırının uzunluğu 80 km.Daha söze gerek varmı ?
- Türk televizyonlarında sürekli İstanbul'u göstermeleri. Yerli dizilerin hep İstanbul'da geçiyor olması. Bir de boğazı gözümüze sokmazlar mı? - Birçok ünlü kuruluşun İstanbul merkezli olması. Yatırımların hep İstanbul'a yapılıyor olması.
Bu iki maddedeki gerçekler insanı ister istemez İstanbul'da yaşamaya heveslendiriyor. Ondan sonra da önüne geçilemeyen İstanbul göçleri yapılıyor. Bugün Türkiye nüfusunun %20'si İstanbul'da yaşıyorsa sorumlusu bu iki maddedir.
istanbul türkiyenin göz bebeğidir meleğidir canıdır cananıdır dalağıdır daş(ıdır)
İstanbul öyle bir hale geldi ki hergün lanet ediyorum. Lakin iki günlük ayrılıkta deliler gibi özlem duyuyorum.
Ne seninle ne de sensiz, bu dert inan çaresiz.
quote:
Orijinalden alıntı: 1881
Katı bir uygulama yapılmalı. Örneğin 1995 yılından sonra gelenleri tespit edip geri yollamak gibi. İşin çivisi çıktı zira.
neden 1995? senin ailen 1994 senesinde mi geldi yoksa
quote:
Orijinalden alıntı: suleyman_korkmaz_32
quote:
Katı bir uygulama yapılmalı. Örneğin 1995 yılından sonra gelenleri tespit edip geri yollamak gibi. İşin çivisi çıktı zira.
1969 yılında gelmişler. Sadece örnekti 1995, üzerinde oynama yapılabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: 1299
İstanbul öyle bir hale geldi ki hergün lanet ediyorum. Lakin iki günlük ayrılıkta deliler gibi özlem duyuyorum.
Ne seninle ne de sensiz, bu dert inan çaresiz.
quote:
quote:
quote:
1969 yılında gelmişler. Sadece örnekti 1995, üzerinde oynama yapılabilir.
aslında sene olarak değil yani bi sene olarak sınır koysunlar ve o seneden sonra gelenlere sınav uygulasınlar. Edeb, adab kuralları sınavı olsun!
quote:
aslında sene olarak değil yani bi sene olarak sınır koysunlar ve o seneden sonra gelenlere sınav uygulasınlar. Edeb, adab kuralları sınavı olsun!
Bir çözüm bulunmalı öyle ya da böyle. Sabah akşam insanlarla dip dibe yolculuk etmekten sıkıldım artık.
quote:
quote:
Bir çözüm bulunmalı öyle ya da böyle. Sabah akşam insanlarla dip dibe yolculuk etmekten sıkıldım artık.
dip dibe etmek fazla sorun olmayabilir erkekler için ama bazı şerefsizler bayanları çok rahatsız ediyor, insan karısını,kızını bi yere gönderemez old. Otobüste abazalar, sokakta abazalar... Artık heryerde varlar...
quote:
dip dibe etmek fazla sorun olmayabilir erkekler için ama bazı şerefsizler bayanları çok rahatsız ediyor, insan karısını,kızını bi yere gönderemez old. Otobüste abazalar, sokakta abazalar... Artık heryerde varlar...
Valla benim için de sıkıntı, milletin leş kokularını burnumun dibinde hissetmek istemiyorum.
cok fazla konfeksiyon var
taşı toprağı altın :D
quote:
Valla benim için de sıkıntı, milletin leş kokularını burnumun dibinde hissetmek istemiyorum.
evet bazı adamlar vaar sanki yıllardır yıkanmamış gibi. Yada adam binmeden önce sigarasını son kez çekip dumanını üfleyip geliyor ama üstü leş gibi sigara kokuyor
quote:
quote:
O zaman şahsi aracınızla yolculuk edeceksiniz.Yada terk-i diyar edip kurtulacaksınız bu çileden. Dedemler dahil doğma büyüme İstanbul'luyuz biz,doğudan göçle birlikte çarpık kentleşme,trafik,suç oranı,eğitim seviyesi vs... çok ama çok düştü İstanbul'da.Rumlar zorla muhitlerinden çıkarıldı ve kovuldu,basiretsiz yöneticiler bir çare bulamadılar yıllardır göç sorununa.
Yalnız düşününce İstanbul'un ne kadar mükemmel bir yer olduğunu anlıyor insan,bunca olumsuzluğa rağmen hala daha yaşam enerjisi veriyor insana,demekki gerçekten düzgün bir şekilde yoğrulsa,dünyanın en güzel şehri olması içten bile değil.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Loading
Tarih kokusu var. Osmanlı kokusu var...
Emin ol herkes de Osmanlı, tarih için göç ediyor buraya.
Başkalarını bilmem. Ben doğma büyüme İstanbul'luyum. Ben bu değerler için buradayım...
quote:
Orijinalden alıntı: _AMADEUS_
O zaman şahsi aracınızla yolculuk edeceksiniz.Yada terk-i diyar edip kurtulacaksınız bu çileden. Dedemler dahil doğma büyüme İstanbul'luyuz biz,doğudan göçle birlikte çarpık kentleşme,trafik,suç oranı,eğitim seviyesi vs... çok ama çok düştü İstanbul'da.Rumlar zorla muhitlerinden çıkarıldı ve kovuldu,basiretsiz yöneticiler bir çare bulamadılar yıllardır göç sorununa.
Ben neden fedakarlık yapmak zorunda kalıyorum? Şahsi aracım yok, kimse de kovamaz beni buradan. Yöneticilerin hatasıdır bu sorun, taaa ki İstanbul'a göçü teşvik eden Adnan Menderes'ten başlayarak. Ne kadar kolay değil mi akıl vermek?