Görüldüğü üzere daha bedava ile indirimli arasındaki farkı bile idrak edecek kapasitesi olmayanların fikirleri varmış... |
İstanbul'da Öğrenci Akbiline Yaş Sınırı Getirildi: 30 Yaş Üstüne Sadece Yüzde 10 İndirim Olacak! (12. sayfa)
-
-
Haklı oldukları konu suistimal edildiği olabilir; feket bedava binmiyorlar. Bedava binip gerçekten suistimal edenler var. Onlar için ne yapılıyor?
50-60 yaşında öğrenci olunur mu diyorlar; Alamanya'da 50-60 yaşında iş öğrenmek için kursa gidenler var. Sana yol, yemek ya da nakti ödemede yapılıyor. Alaman diyor mu 60 yaşına kadar meslek sahibi olamadın mı? Seni biz mi finanse edeceğiz diye.
30 yaş altı öğrencilerin hepsi aynı gelir seviyesine mi sahip; o da ayrı konu.
Bu tip indirim veya muafiyetlerde gelir testi yapılmalı. Daha adil bir tutum olur gibi.
-
Eşitlik isteyenler abonmandan önce diğer belirli bir yaş üstü sınırlaması ile kaybedilen öğrencilik haklarına da ses çıkarsınlar. Konu abonman olunca çığırtkanlık yapmaya başlamasınlar. İkiyüzlülükten öteye gitmiyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Adam kendi söylediğini unutmuş, sanki o dönemler enflasyon ve pahalılık yoktu..
Ülkedeki ekonomik sıkıntıları bahane edip en ufak bir sallantıda %35 standardını ülkeye soktu kendisi. Zaten lakabıda "%35 ekrem" oldu.
Ancak Roma ve Paris'deki after partiler için kesenin ağzı açık tutuldu hep. Bizde su faturaları neden elektirik faturalarından daha yüksek geliyor diye kafa yoruyoruz..Konu öğrenci indirimlerinin iptal edilmesini konuşmaya kalırsa gün akşam olur..
-
Sizde şikayet ettiğiniz o konuları dile getirin.
Misal internet hizmetini öğrenciler daha indirimli kullanabiliyor. Hiçbir firma da sen 30 yaşını geçtin sana indirim yapamayız demiyor ya da firmadan indirimsiz hizmet alanlar şikayet etmiyor. Arkadaşını, komşunu, akrabanı getir; faturanı ödettir kampanyaları var vatandaş interneti bedavaya getiriyor. Ben senin faturanı neden ödüyorum demiyor.
Burada ki sorun kriterin yaşa göre olması; eleme yöntemi yanlış. Gelir testi en tutarlı yöntem (18 yaş üstü için). O zaman kimse sesini çıkarmaz.
Biz tam bilet bedeli ödüyoruzda ne oluyor; hizmet sorunlu. 50 dakika yakıcı güneşte otobüs bekledim. Önce sefer süresini 20 dakikaya indirsinler.
-
Keşke Ak PArti ilk zamanları gibi olsa da şu CHP ile muahttap dahi olmasak. Ak Parti biraz sendeleyince ortalık bu CHP'li vasatlara kalıyor malesef.
-
65 yaş kartı ülkedeki en mantıklı sosyal destek uygulamasına dönüştü.
Çok karşıydım ama artık destekliyorum, emekli maaşı ortalaması öyle bir dipte ki bodrum katında 1+0 evde kalıyorsan bile kalan parayla zor yaşarsın.
Toplu ulaşım desteği çok kritik oldu, toplum sağlığı için bile etkisi var. Evde tıkılı kalmayı bir nebze önlüyor.
Buradaki sorun mesai saatleri lakin mesai saatlerinde de çok fazla serbest kart kullanımı yok, tıka basa dolu toplu ulaşım nasıl bize eziyetse 65 yaş ve üstüne daha fazla eziyet, zorunlu değilse kullanmaz, o saatlerde kullanan da hastahaneye gider.
-
İnsani şartlarda yolcu taşısınlar ben 30 TL vermeye de razıyım. Kurban bayramında Anadolu'dan getirilen büyükbaş hayvanlar bile daha iyi şartlarda taşınıyor. O kalabalıkta kolunu filan kapıya sıkıştırsan yine sen sorumlusun, birde şoförden azar işitiyorsun niye dikkat etmiyorsun diye.
-
Ben avcı olmadığımı daha önce belirtmiştim. Görmek biraz da göreceli. Göz neyi görmek istiyorsa onu görür.
Ben tam bilet ödüyorum hiçte şikayetçi değilim; öğrencinin indirimli binmesinden. Adam ister 50 yaşında öğrenci olur; ister 20 yaşında sanane. Tabii ki gelir testi yapılacak; 30 yaşında ki adamın maddi durumu iyi diğer 30 yaş altında ki nin durumu değilse nasıl olacak? Burada ki indirimde kriter ihtiyaç sahipliği olmalı; yoksa amaç ne ?
Gelir testi gss için diyorsunda; brüt asgari ücretin 3 te 1 altı ise yeşil kart. Soyal yardım içince net asgari ücretin 3 te 1 i. Belediyeden bayram yardım parası için başvursana yeşil kartlı olup nasıl vatandaş yardım alamıyor diye?
Özel genel fark etmez; birisi tam bedelle hizmet alıyor diğeri indirimli alıyorsa; biri birini finanse ediyordur.
Kadın konusu alakasız denmesi de tuhaf; çalışıp prim ödeyen bireysen bundan rahatsız olman lazım. Bedavacılığa karşısın ya. Diğer çalışıp; prim ödeyen kadınların hakkı ne olacak?
Özel şirketi olsa yapmaz; çünkü kendinden gidecek. Kaygılar farklı. Belediyeden hizmet almak istiyorsan veya aldığın hizmetten memnun değilsen ne yapıyorsan onu yapabilirsin.
Aöf öğrencisi okulda niye yemek yesin; neden yurtta kalsın ki. Evinde yer; evinde kalır. Bu haklardan faydalanamıyorsa; sen de bu haklar için mücadele etseydin.
Bence oy da kullanma pek de faydası olmaz; bak ben 15 belki 20 yıldır, hatırlamıyorum bile kullanmıyorum.
Sosyal demokratta olma zaten; bu kadar insanlara kin,nefret ve öfke besleyen birey için zül olur.
Köpek konusunda ki samimiyetsizliği anlamamışsın; derdin insanların can ve mal güvenliği değil, köpek ve kedilere karşı duyduğun öfke. Aynı kendi dışında ki insanlara duyduğun öfke ve sevgisizlik gibi.
Ben sana propoganda yapıyorsun demedim ki; genel ifadesi kullandım. Ayrıca sen başkalarını yaftalarken neden rahatsızlık duymuyorsun?
Senin çok şey bilmenin de hiçbir faydası yok; reelde hangi faydaya dönüşmüş? Zihninde hapis olmuş. Aman paylaşma, bedavacılar hazıra konmasın, biraz efor sarf etsin.
Hep aynı şeyler; kendi gibi düşünmeyene saçma sapan, ıvır zıvır, cahil, bilgisiz, çorba filan. Tercihim domates ve tavuk çorbası bu arada. Bu arada beni nasıl küçük düşürdün; aşağıladın insan içine çıkamam artık. Vah vah vah.
Cahil ve bilgisiz biri olarak beni mazur gör. Sana istediğin cevapları da veremediğim için çok üzgünüm.
Aman çokta fi fi.
Ben yürüyorum Hakka doğru; sen de biraz maneviyata yönel. İçinde ki insanlara ve diğer canlılara karşı kin,nefret ve öfkeyi de at. Doğaya yönelmek bu konuda faydalı olabilir.
Ne mi içiyorum; elma suyu alıyorum, üstüne bir de soda ekliyorum mis sana tavsiye ederim. Mide bulantısı, karın ağrısı ve hazımsızlığa birebir.
-
Dehşet oy kaybettirdi bu saçmalık, çevremde herkes sayıp sövüyor, şart mıydı bu zamanda, AKP de yargıya götürdü işi topu kaleye atacak belli ki, Ekrem hayal kırıklığısın!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Doğru çevrendiki herkes öğrenci akbili kullandığı için gayet normal. Siz anca kendinize dokununca iş, Ekrem hayal kırıklığısın. Ülkede nadirdir doğru iş yapıldığı, yapılınca da halk izin vermiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 1 Eylül 2024; 12:31:14 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu para hırsıyla kaybettirdiği kesin !
-
"30 yaş üstü" tamamen yalanmış. 29 yaşındayım ve geçen aydan itibaren abonman tam kesilmeye başladı. İBB'yi aradığımda 30 yaşından gün alan vatandaşlar da dahil denildi. Yani "30 yaş üstü" aslında "28 yaş üstü".
-
Akp kötü, chp kötünün iyisi işte layık olduklarımız maalesef bunlar...!
-
Kılı kırk yarıyor eko
-
Sov belediyeciligi
ogrenciye indirimli ulasimi kaldirip herkein elinde olan anne kart var bedava ulasim sagla
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bizim son durak bölgesinden kalkan tüm otobüsleri tm10 yaptılar ve alibeyköy metroya bağladılar diğer seferleri elbette ÜCRETLİ yaptılar. Şimdi tek basışta ulaşacağımız yere çift ücret ödeyeceğiz... Efendim neymiş otobüsleri raylı sistemleri beslemek için kullanacaklarmışşş ulan sen kime sordun ki halka sordun mu bu projeyi istiyormuyuz diye... İMAMOĞLU demokrasiden dem vuran ama demokrasiden zerre nasiplenmemiş despot bir belediye başkanı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Svideoz -- 8 Eylül 2024; 17:43:56 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X