ben evde kalıyom arkadaslarla 2 öğünde doyuyorum bıde ara ogun yerıne meyve yıyorum yemeklerın bı kısmını bız yapıoz bı kısmı hazır. |
2024 İÇİN GÜNCEL! İstanbul'da öğrenci geçinme maliyeti. (%100 Deneyimlenmiş, ortalama şartlarda.) (3. sayfa)
-
-
Arkadaşlar KYK Yemeği fotosu geldi. Ekmekle doyuyorsunuz diyen arkadaş baksın buraya
-
ibb de ot toplayıp tabak yapsın
-
Bu nasıl kyk yemeği , bizimkinin içinde o köftelerden 2 tane var roplam kalanı su yahu .
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
istanbul'da okumuyorsanız istanbul hakkında yorum yapmayın. her şey dışarıdan tam olarak görülemez.
istanbul'da okuyup gayet adam gibi yemek yiyen adama illa "hayır sen yaşamıyorsun, böyle hayat olmaz, asosyalsin" diyorsunuz. herkesin sosyallik anlayışı zaten kendinedir. para savurmayı sosyallik sananlar var. insanlarda boş ön yargı oluşturmayın, istanbul'da okuyan adam madde madde masrafını yazmış işte, herkes kendi "sosyalliğine" göre gerisini hesaplasın.
-
Eyvallah hocam
-
2024 GÜNCELLEMESİ - 3 AY ÖNCESİ İÇİN, BEN MEMLEKETE DÖNMEDEN ÖNCEKİ FİYATLAR OKULLARIN AÇILMASI İTİBARİYLE ZAM OLUR MU BİLMİYORUM.
Aylık
+570 TL yurt ücreti
+250 TL abonman
+330 TL ünide yemek ücreti - öğle yemeği
+6000 TL Yurtta ekstra yemek, alışveriş vs.
+1500 TL Kafe cart curt
+1200 TL Ekstra masraflar
9.850 TL TOPLAM ÜCRET yuvarla 10K yap.
İstanbul'da KYK'da kalıyorsanız muhtemel geçinme ücretiniz aylık 10K TL olacak.
İBBde kalıyorsanız 11K TL
Yurtta kalmıyorsanız tahmini 20K minimum gideriniz olacak.
-
Buradaki fiyatları da güncelleyeyim.
1 Orta Boy Pizzalazza indirimle 150 TL
Tam ekmek tavuk şiş satan abi 165 TL yaptı.
Tavuk döner 135'den aşağı yok.
-
Istanbulda geçinmek zor diyenler her yeri nişantaşı sanıyor. Nisan ayında Antalyaya gittim öyle afalladım ki tuvalet 0.5 euro/25tl parayı euroya çevirsem daha uyguna girerdim. Deprem bölgelerinde yeme içme zaten öyle yüksek ki 2 3 gün kalmak bile eziyetti. İstanbul şu şartlar atında gayet f/p bir şehir oluyor öğrenci için. Korkmayın bu kadar elinizi sallasanız bir kafede işe de girersiniz zaten. 0 tecrübe 0 bilgi ile kafede garsonluğa girdim 25k alıyorum yaptığım iş o kadar basit ve saçma ki bana bu maaşı vermelerine gerek bile yok. Biraz dış görünüşe dikkat edip diksiyona dikkat edince şu şehirde aç kalmazsınız. Çevremde konuştuğum diğer kişiler de böyle çalışıyor. Gidip ucuz zannedip doğuyu Karadenizi iç anadoluyu yazsanız 3 harfli marketlerde sürünmek dışında seçeceğiniz bir iş bile kalmıyor. Arkadaş güzel güzel hesaplamış, her gün partileyelim eğlenelim demiyorsanız insanca bir yaşam için yeterli işte.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam güncel aylık giderler ne kadar? bi kış ortsaı bi de yazın zamlar geliyor ya.
Bi de kyk ya niye yurt ücreti ödeniyor ben bedava sanıyordum jhjkkjjk
ben derece hedefliyorum. ilk 1000. yurdu bedavaya getiririm. üninin kendi yurdu.
yemek ücreti d eaynı şekilde. 820 lira buradan kıstık. 1000 tl de diğer genel masraflardan kısarım.
8bin oldu mu sana. zaten oradan buradan burs vs derken köşeye paramı da atar idare ederim.
derece yapamazsam mezuna kalırım. yoksa burssuz okuyamam ben. pederin emeklisiyle nasıl okuyayım yoksa
-
Bilkent yaz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X