Arkadaşlar bu yaz toplam 2 yada 5 kişi ailecek araba ile bir tatil düşünüyoruz. İstanbul Kartal tarafındayız.Oradan geze geze gidilecek , uzman arkadaşlar bir rota önerebilir mi ? Çok uzak yerlere gidemeyiz. ( Araç 5 kişi olursa küçük değil ama rahatta olmaz , ayrıca biri çocuk ) 5-7 saat arası bir rota kala kala gitmek istiyoruz. Arabalı vapurla geçip gemlik , çanakkale , bozcaada , ayvalık falan düşündüm. Ama iyi bilenler bir yardımcı olursa iyi olur :) Sakin , temiz ve yüzmesi kolay deniz :) , kasaba , tarihi mekanlar olan yerler istiyoruz. Hareketli olabilir ama gece kulübü tarzı yerlerde gereksiz olur. Çok şey mi istedim :) tavsiyeler nelerdir.
Direk olarak yola çıkıp Assos a gidin.Deniz ve güzel yemekler için Küçükkuyu tarafı uygun fiyatlı konaklama yerı bulursanız Sazlı köyü vardır tavsiye ederim.Eylul ayında tekrar gideceğim. Geçen sene Çiçeklibahce diye sakin huzurlu bir yerde kaldık.Eğer işletmesi devam ediyorsa orda kalabilirsiniz.Tam pansıyon çalışıyorlar.
Not : Kalamar seviyorsanız Babakaleye mutlaka gidin.Hem kalesini ziyaret edersınız hemde Türkiyede yiyebileceğiniz en iyi kalamarı yersınız orda...( Baby Kalamar )
Gemlik'i es geçebilirsin pek tarihi turistik bir yapısı yok sanayi kenti zaman kaybetmene değmez.
Assos 'a geçen yaz gittim. Gemlik te de bir arkadaşa uğrama ihtimalim var ama çok ters kalıyorsa gitmeyebilirim.Başka önerisi olan arkadaşlar yok mu ???