Şimdi Ara

İstanbul depremi ile birlikte şebeke sorunu (Grafik eklendi) (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
664
Cevap
4
Favori
101.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
194 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şaka gibisiniz, abartmakta milletçe üstümüze yok,geçmişte Ayamama deresi baskınında İstanbul'daki santrali sular altında kalıp pert olan Vodafone değil miydi ne çabuk unuttunuz ey balık hafızalı kardeşler,bu ülke de BTK kendini değiştirmedikçe hiç bir şey değişmeyecektir bunu unutmayın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 28 Eylül 2019; 9:10:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

bu 3 şirketin lisansları iptal edilip el konulmalıdır.
    Tekrar birilerine satsınlar diye mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zulu123

Vodafone'un bu acil durumda başarılı olmasının altında yatan en büyük sebep ilk sayfalarda bir arkadaşın da bahsettiği, İzmir'de ana santral yedekleme tesisi kurmuş olması. Adamlar en azından bir şey yapmışlar ve son derece de başarılı oldu. Diğer 2 operatör ve özellikle TT bu vebalin altından nasıl kalkacak merak ediyorum. Yıllardır ödenen ÖTV'ler nereye harcandı merak ediyorum. Daha çok şey merak ediyorum da buraya yazmasam iyi olur....
    BTK şart koşacak gerekirse telsiz kullanım ücreti bu yolda kullanılmalı yok öğle yağma vergiyi sağda solda çarçur edeceksen toplamayacaksın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: interwap

Tekrar birilerine satsınlar diye mi?

Alıntıları Göster
    evet.
  • Deprem oldugundan beri Kumburgaz da internet yok. Turk Telekom kadar altyapisi dandik olan firma yoktur.

Ariza kaydi olusturdum hafta ici gelmezse iptal ettiricem

• selmand kullanıcısına yanıt
    Henüz taşıma gerçekleşmedi. Başvuruyu dün akşam yaptım. Yarın akşam geçiş tamamlanacak

• Türk Telekom 5 gb hediye verdi fakat Allah göstermesin birdaha deprem olursa yine gidecek mi

• numaramı değiştirme pahasına Arap Telekom hattımı kapattırıp yeni Turkcell hat aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Venture -- 28 Eylül 2019; 15:26:20 >
  • Yine çekmiyor Türk Telekom ankaradayim aynı sorunu yaşayan var mi

• www.hurriyet.com.tr
    Her 10 kişiden 1'i ulaşabiliyor
    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/her-10-kisiden-1i-ulasabiliyor-41339415

21.9 milyon cep telefonu abonesinin bulunduğu İstanbul’un mevcut altyapısı aynı anda yaklaşık 1.8 milyon kişinin konuşmasına olanak sağlıyor. Toplam 46 bin 46 baz istasyonunun 23 bininin sesli görüşme için kullanıldığı İstanbul’da önceki gün yaşanan deprem gibi acil durumlarda aynı anda 10 kişiden sadece 1’i sesli görüşme yapabiliyor..

Daha evvel paylaşıldımı bakmadım ama cep telefonu acil durumlarda güvenilecek birşey değil. 20milyon kişi aynı anda arama yaparsa böyle oluyor demekki.

Çözüm bireysel olarak uydu telefonu kullanmak ama maliyetli yada şimdikinin 10 katı baz istasyonu.

• Türkiyede maalesef çok ciddi altyapı sorunları vardır fiberde olsun 4.5 g hattında olsun ciddi bir sorun olduğu aşikar. Hep geçiştirilerek yapılan hizmetler deprem günü gerçek yüzünü göstermiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetay74

çok merak ettiğim bir şey var, tamam GSM çöktü de, VoLTE ya da hat gidikken de çalışan VoWIFI ne durumdaydı? bende 3G cihaz var o yüzden bilmiyorum, bilen varsa yazabilir mi?
    Ben istanbul dışındayım ama o an kontol ettim vowifi çalışmıyordu ama kısa süre sonra geldi.
  • Vodafone’u da ttelekomu da birer sene kullanamadım. Kötünün iyisi Turkcell işte.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bella Ciao

Şaka gibisiniz, abartmakta milletçe üstümüze yok,geçmişte Ayamama deresi baskınında İstanbul'daki santrali sular altında kalıp pert olan Vodafone değil miydi ne çabuk unuttunuz ey balık hafızalı kardeşler,bu ülke de BTK kendini değiştirmedikçe hiç bir şey değişmeyecektir bunu unutmayın..
    hem de 10 yıl önce yine Eylül 'de. Turkcell'e geçtim kurtuldum şu an. istediğini versin telekom ve vodafone, kötünün iyisi turkcell ile devam.
    not düşeyim, vodafone daha 3-4 yıl önce batı Karadeniz' deki çoğu baz istasyonlarını satmıştı, sökmüştü, millet sesini çıkarıp geri istasyonlar koydurtmasa sinyalsiz kalmıştık..

• Bu olay Çok normaldi çünkü Türk telekom ve TT Mobil metro ethernette ve radyolinkte rate limiting (hız sınırlaması) yapıyor ve mobil tarafta çağrı yönlendirme kapasiteside biraz düşük.

Vodafone artık Turkcell ile birlikte fiber çekiyor veya Turkcell ile TT'nin fiberini kiralıyor.

Aradaki fark Türk telekom sokaktaki kabinlere ve bazistasyonlarına hız sınırı koyar. Mobil şebekeside biraz düşük kapasitelidir. Mesela her kabine gigabit metro ethernet çekiyor ama 200-300 abone için 100-200 mbit link-rate set eder. Siz şebekeye abanınca internet hızınız düşer.

Mobil şebekeside böyle TT Mobil (Avea)'nın. metro ethernetleri ve radyolinkleri hep hız sınırlıdır. trafik toplama noktasını gigabitle bağlar 300-500 megabit çıkış verir. Büyük trafik toplama noktalarını 10 gigabit ethernetle bağlar 3-5 gigabit çıkış verir. Ucuz olsun diye. Çağrı kapasitesininde düşük olduğunu gözlerimizle gördük saatlerce hizmet veremedi.

Turkcell trafik toplama noktalarına ve merkezlere çıkışı link-rate (kablonun yada radyolinkin kapasitesi kadar) veriyor. Yurtdışı çıkışlarıda sürekli yükseltiliyor. Şebekedeki cihazlarda normal kullanımın 10'larca katı hesaplanıp yatırım yapılıyor.

Ne kadar ekmek o kadar köfte. Ne verirsen elinle o gelir seninle. Ne ekersen onu biçersin.

• Vodafone evde bile çekmiyor

• mesut çeviğin videosu vardı orda söyledikleri şeyleri yapmaları lazım bu afet vs olaylarda mantıklı önerileri var tartışma fazla gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: BluePassenger

Birincisi diğer konuda diyorum ki param olduktan sonra şayet bütçemi zorlamıyorsa ev araba telefonun en iyisini alırım. Bakınız bütçe varsa borçlanmıyorsam diyorum. Anlamadan cevap veriyorsunuz.
    İkincisi benim şu an telefonumun piyasa değeri yaklaşık 2.500 tl. Yani bütçemi zorlamıyorsa alırım demiştim gerçi 10 binlik telefon bütçemi zorlamaz ama şu an için o kadar para vermek istemiyorum. Neticede 10 binlik telefon kullanacak kadar zenginde değilim.
    Üçüncüsü ben telefonda oyun oynamıyorum ki o nerden çıktı
    Dördüncüsü bi konu başlığında tartışırken o tartışmayı niye başka konuya taşıma ihtiyacı duyuyorsunuz. Diğer konuya yazsaydınız dediğimi inkar etmezdim
    böyle tuhaf bir açıklama ilk defa duyuyorum :)
    ne yani diğer yerde söylediklerinizi 1 gün geçmeden unutuyor musunuz ?

ayrıca verdiğiniz örnekler çok tutarsız
    bütçemi zorlamasa 10 binlik telefon alırdım deyip ,aslında zorlamaz dedin ve iş bitti

üstelik saçma ötesi bir durum var ,bir tanesi lüks yaşama hevesi ,diğeri ise hayati zamanlarda telefon hattının çalışması yada çalışmaması durumu

kusura bakma ama laf olsun diye cevaplar veriyorsunuz
    bu durumda daha fazla gereksiz uzatmamak için cevap vermeyeceğim

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Cevabını en çok merak ettiğim husus. Mümkünse hemen iptal edicem 3 aylık sözleşmem var

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.