Şimdi Ara

İstanbul-Erzurum arası yol güzergahı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
38.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1-2 ay için de gideceğim güzergah için bilgiye ihtiyacım var!

İstanbul-Erzurum arası yol güzergahi ???
    Hangi tabelaları takip etmeliyim? Alternatif nereler var
    Yol durumu nasıl duble,otoban, çalışma olan?
    En son gidenlerden de görüş alabilirsem güzel olur şimdiden teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

İstanbul'dan Erzurum'a Giderken Hangi Şehirlerden Geçilir?

İstanbul'dan Erzurum'a giden yol güzergahı, yaklaşık 1.240 kilometre uzunluğundadır ve aşağıdaki şehirlerden geçer:

• İstanbul: Yolculuğuna Türkiye'nin en büyük şehri İstanbul'dan başlarsın.
    • Bilecik: İstanbul'dan yaklaşık 200 kilometre sonra Bilecik şehrine ulaşırsın.
    • Eskişehir: Bilecik'ten sonra Eskişehir'e varırsın, bu şehirde Anadolu Üniversitesi bulunmaktadır.
    • Afyonkarahisar: Eskişehir'i geçtikten sonra Afyonkarahisar şehrine gelirsin, bu şehir termal suları ile ünlüdür.
    • Burdur: Afyonkarahisar'dan sonra Burdur şehrine ulaşırsın, Burdur Gölü bu şehirde yer almaktadır.
    • Isparta: Burdur'dan sonra Isparta şehrine varırsın, bu şehir gül yetiştiriciliği ile bilinir.
    • Antalya: Isparta'yı geçtikten sonra Akdeniz kıyısında bulunan Antalya şehrine ulaşırsın.
    • Konya: Antalya'dan sonra İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan Konya şehrine gelirsin.
    • Aksaray: Konya'dan sonra Aksaray şehrine ulaşırsın, bu şehir peri bacaları ile ünlüdür.
    • Nevşehir: Aksaray'dan sonra Nevşehir şehrine varırsın, bu şehir Kapadokya bölgesinde yer almaktadır.
    • Kayseri: Nevşehir'i geçtikten sonra Kayseri şehrine ulaşırsın, bu şehir tarihi ipek yolu üzerinde yer almaktadır.
    • Sivas: Kayseri'den sonra Sivas şehrine varırsın, bu şehir tarihi ve kültürel öneme sahiptir.
    • Erzincan: Sivas'tan sonra Erzincan şehrine ulaşırsın, bu şehir Fırat Nehri kıyısında yer almaktadır.
    • Erzurum: Son durağın Erzurum şehridir, bu şehir Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer almaktadır.

Önemli Not: Yol güzergahı trafik durumuna ve tercih edilen rotaya göre değişiklik gösterebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • koskoca forumda kimse gitmedi mi Erzurum a
  • İstanbul-Bolu-Çorum/Osmancık-Amasya-Tokat/Niksar-Suşehri-Akıncılar-Erzincan-Erzurum.

www.illerarasimesafe.com
    İstanbul - Erzurum yol haritası, İstanbul'dan Erzurum'a Nasıl Gidilir?
    http://www.illerarasimesafe.com/?nereden=istanbul&nereye=erzurum&tab=guzergah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeadLifter -- 27 Mayıs 2011; 14:48:38 >
  • Konunuzu yeni gördüm.
    Erzurum'da görev yapıyorum. Defalarca Ankara-Erzurum gidip geldim.
    Ankara'ya kadar otobandan gelirsiniz, şehir merkezinde işiniz yoksa çevre yolunu takip ederek 'Samsun Yolu' diye bilinen yola çıkacaksınız.
    Buradan Elmadağ-Kırıkkale-Yozgat-Sivas-Erzincan-Erzurum'a devam edeceksiniz. Yolun büyük bölümü duble yol, düm düz sıkıntısız bir yol.

Sadece Sivas İmranlı - Erzincan Refahiye arasında 2190 rakımlı Kızıldağ geçidi ve Refahiye - Erzincan arasında 2160 rakımlı Sakaltutan geçidi var. Buralarda duble yol ama epey bir rampa çıkarsınız. Erzincan Üzümlü - Tercan arsında da, Tunceli Pülümür yol ayrımında Sansa Boğazı var, en son Kasım 2010'da geçtim yol çalışmaları devam ediyordu. Yarım saatlik bir yer, dikkatli ve yavaş geçin burayı. Hatta bu kesime (geçitler ve boğaz) gece saatlerine kalmazsanız iyi olur. Çünkü hava durumu çok değişken.. Ankara'dan günlük güneşlik bir havada çıkmamıza rağmen akşamüstü saatlerinde Sakaltutan'da tipi ve dolu ile karşılaşmıştık.

İyi yolculuklar.

Başka sorunuz olursa PM'de atabilirsiniz.

Karayolları haritası:
    http://otobusrehber.files.wordpress.com/2010/11/karayollari-haritasi2.jpg

• quote:

Orijinalden alıntı: nrglife

Ankara-Erzurum için çok doğru güzergah ama, İst-Erzurum için ankaraya inmenin bir avantajı var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aybars Mert

quote:

Orijinalden alıntı: nrglife

Ankara-Erzurum için çok doğru güzergah ama, İst-Erzurum için ankaraya inmenin bir avantajı var mı?

ankara istanbul guzergahi ayni olmasi mantikli mi? yollarin buyuk bir kismi double amladigim kadariyla...
  • istanbul - bolu - ankara - yozgat - sivas -erzincan -erzurum

bu güzergah gidilebilicek en uygun ve en güzel güzergah
  • Sakarya Erzurum arası yeni yolculuk yaptım. Gerede den sonra Samsun yoluna devam edersiniz. Merzifondan sonra Amasya güzergahından devam edip Erbaa üzeri Refahiye ye devam edip Erzincan üzeri Erzurum a ulaşırsınız. Fakat Erbaa dan sonra Suşehri civarlarında epey yol çalışması var. Yollar kötü. 100 km fazla gitmeyi göze alıp Ankara Yozgat Sivas üzeride gelebilirsiniz. Bu sayede hem Yolda sorun yaşamazsınız hemde İstanbul Ankara arası Otoban olduğu için daha kısa sürede gelirsiniz.
  • yozgat-sivas yolundaydım 3 gün önce.. yozgat-sivas arası akdağmadeni taraflarında 3-4 yerde yol çalışması var sonrası sivasa kadar otoban gibi zaten..
  • Otobandan Gerede'de Samsun tarafına dönersin. Çerkeş, Atkaracalar, Kurşunlu, Ilgaz, Tosya, Osmancık, Gümüşhacıköy istikametinden, yani hiçbiryere sapmadan Merzifona kadar devam et. Merzifonu 5-6 km geçince Amasya ayrımına sap. Buradan direkt devam edeceksin. Suluova, Amasya, Taşova, Erbaa, Niksar Reşadiye, Koyulhisar, Suşehri, Akıncılar, Refahiye, Erzincani Tercan, Aşkale, Ilıca, Erzurum. Bu yolu en son 2003 yılında gitmiştim. Yol durumunu "mgzgn" vermiş..

Sakın Ankara üzerinden gitme, bu tarafa dönersen Yozgat, Sivas tarafından devam eder, Refahiyede Erzurum yoluna bağlanırsın. Ama yol uzar.
  • bende her yıl erzurum-ankara gidip geliyorum temmuz-ağustos döneminde
    siz istanbul dan gideceğiniz için üstyol olan tosya-amasya-niksar yolunu tercih etmelisiniz (otobüsler de bu yolu tercih eder)
    ancak alt yol olan ankara-yozgat-sivas üzeri mesafe uzar ama yol daha rahat...
    birde bu dönemde kışın bozulan yollarda onarım çalışmaları fazla olur bilginize
  • Çok teşekkürler arkadaşlar çok faydalı oldu.
    100 km uzatıp gitmeyi göze aldım.
    belki bir ay sonra çalışmalar bitmiş olur
  • Konuyu güncel hale getireyim:

Erzurum'dan İstanbul'a geleceğim, Ankara'da konaklama yapabilirim, Amasya yolu nasıldır? Değer mi? Yoksa Ankara'dan mı gitsem, tavsiyeleri bekliyorum...
  • Dostum bu güzergahı neredeyse her ay kullanirim. Ankara'ya inmeye gerek yok. Arkadaşların yazdigi gibi merzifon, amasya, tasova, erbaa bu guzergahi takip et. Sivas'a gitmeyede gerek yok refahiye ve erzincan sonrasida 190 km sonra erzurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegasuson

Arkadaşlar 1-2 ay için de gideceğim güzergah için bilgiye ihtiyacım var!

İstanbul-Erzurum arası yol güzergahi ???
    Hangi tabelaları takip etmeliyim? Alternatif nereler var
    Yol durumu nasıl duble,otoban, çalışma olan?
    En son gidenlerden de görüş alabilirsem güzel olur şimdiden teşekkürler

ne insanlar var ya?

adam ülke içinde bir yerden biryere gitmeyi beceremiyor

bana imkan verseler ezbere amerikaya giderim arabayla

(not: türkiye rusya başta olmak üzere parise kadar direksiyon sallamışlığım vardır)

• Aferin sana..

Herkes senin gibi eli şeyinde rusyaya,gezmeye bilmem neye gitmiyor sürekli

Ezbere gidebildiğin için yarın gel plaketini takdim edeyim sana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

Aferin sana..

ben de daha iyi meziyetler var sen farkında deyilsin.
    ben büyük işler yapacakken babam para vermedi iş kurmam için dibe vurdum
    kapasite varken süründüm 3 kuruşa muhtaç oldum

-araba alım satım işi yapacaktım babam para vermedi
    -akaryakıt işi yapıcaktım babam para vermedi
    -otobüs işi yapacaktım babam para vermedi

kendime karşı güvenimi kaybettirdi.

parayı topluyorum eczane işi yapıcam.
    fakat ne 3000tl ye çalışacak eczacı bulabiliyorum ne de 1300 ü beyenecek elaman bulabiliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: turbolinea

quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

Aferin sana..

ben de daha iyi meziyetler var sen farkında deyilsin.
    ben büyük işler yapacakken babam para vermedi iş kurmam için dibe vurdum
    kapasite varken süründüm 3 kuruşa muhtaç oldum

-araba alım satım işi yapacaktım babam para vermedi
    -akaryakıt işi yapıcaktım babam para vermedi
    -otobüs işi yapacaktım babam para vermedi

kendime karşı güvenimi kaybettirdi.

parayı topluyorum eczane işi yapıcam.
    fakat ne 3000tl ye çalışacak eczacı bulabiliyorum ne de 1300 ü beyenecek elaman bulabiliyorum

Çok meziyetlerin varmış gerçekten..

Eline parayı verince en embesil adam bile yapıyor zaten o işleri..

Sıfırdan o işleri yapacak sermayeyide kendin kazanacaksın.Baban al oğlum şu parayı yap deyince nenemde yapar o işleri..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.