Şimdi Ara

süresi dolan geçici araç tescil belgesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
7.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

30 Ekim tarihinde 2. el bir otomobil satın aldım sonrasında yurtdışı seyahatlerimden ötürü işlemleri ile ilgilenemedim. Sanırım geçici araç tescil belgesi 30 gün süre ile geçerliymiş. Bu durumda süresi dolmuş oluyor. Ne yapmam gerekli? Cezası var mıdır? Nasıl bir sürece gireceğim? Trafik müdürlüğüne mi gitmeliyim? Konuyla ilgili bilgisi olanların yardımını rica ediyorum.

şimdiden çok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umtsngn -- 29 Aralık 2013; 16:42:45 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Geçici Araç Tescil Belgesi Süresi Dolduğunda Ne Yapmalısın?

Geçici tescil belgesinin süresi dolduğunda, aracınızı yasal olarak kullanamazsınız. Süresi dolan belgeyle araç kullanmak cezai yaptırımlara yol açabilir. Bu nedenle, geçici araç tescil belgesinin süresinin dolmasına yakın bir zamanda gerekli işlemleri başlatmanız önemlidir.

Süresi Dolan Geçici Tescil Belgesi İçin Yapılması Gerekenler

Geçici araç tescil belgesi süresi dolduğunda, aşağıdaki adımları izlemeniz gerekir:

• Yetkili Kuruma Başvurun: Aracınızı kayıt ettirdiğiniz yetkili kuruma (Trafik Tescil Şube Müdürlüğü) başvurun.
    • Gerekli Belgeleri Toplayın: Başvuru sırasında, geçici tescil belgesi, aracın ruhsatı, kimlik kartı ve ikametgâh belgesi gibi gerekli belgeleri yanınızda bulundurun.
    • Harçları Ödeyin: Aracınızın tesciline ilişkin geçici belge süresi geçtiyse, gecikme zammı ile birlikte tescil harcını ödemeniz gerekecektir.
    • Yeni Tescil Belgesi Alın: Başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra, yetkili kurum tarafından yeni tescil belgesi verilecektir.

Önemli Notlar

• Sıfır araçların geçici tescil belgesinin süresi 30 gündür.
    • İkinci el araçların geçici tescil belgesinin süresi 15 gündür.
    • Geçici tescil belgesi süresi dolmuş araçları kullanmak trafik cezasına tabidir.
    • Yeni tescil belgesi alana kadar aracınızı yasal olarak kullanamazsınız.

Sonuç

Geçici araç tescil belgesi süresi dolduğunda, yasal işlemleri zamanında başlatarak aracınızı yasal bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. Süresinin dolmasına yakın bir zamanda yetkili kuruma başvurarak, gecikme zammı ödememek için gerekli adımları atabilirsiniz. Unutmayın, süresi dolan geçici tescil belgesi ile araç kullanmak ciddi cezai yaptırımlara yol açabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 15 gün içinde ruhsatınızı trafikten almazsanız, satış sözleşmesinde yazan adresinize yolluyorlar diye biliyorum.
  • Yanıt için çok teşekkürler. Yarın ilk iş PTT'den bulmaya çalışacağım, orada da bulamazsam sanırım trafik müdürlüğüne gidip almam gerekiyormuş. Teslim alınmayan gönderiler geri iade ediliyormuş.

Trafik sigortası yaptırmadım. Tescil belgesini almam için önce sigortayı mı yaptırmam gerekiyordu? Yoksa daha sonra yaptırsam olur mu?

Araç tescil belgesini aldıktan sonra yapmam gereken bir işlem kalıyor mu?

tekrardan teşekkürler
  • Tescil belgesini almadan önce trafik sigortasını yaptırmanız gerekiyor.
  • Trafik sigortasi yaptirmadiginiz icin tescil belgesi gonderilmemistir size. Sigortayi yaptirmadan alamazsiniz.
  • umtsngn U kullanıcısına yanıt
    aracı aldıgınız noterin bulundugu ilçe emniyetin tel alın trafik şubeyle görüşün onlar ruhsatınız ptt aps yoluyor aps tebligast numarasını ögrenin ptt sitesine girin internetten size verilen barkodla sorgulama yapn ruhsatınız nerede oldugunu görün ya da en basiti size yakın bir ptt şubesi varsa kimliginizle rica edin bakarlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.