< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
İstanbul Hukuk İÖ kapatıldı (2. sayfa)
-
-
söyle de duş alsın hocam
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben de kimse anlamadı diye üzülüyordum rahat uyuyabilirim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben de Ankara Hukuk son sınıf olan, 1 ay kadar da istanbulda baro etkinliğine katılmam sebebiyle 1 ay iühf derslerine girme imkanı olan biri olarak söylüyorum ki ilk 2 sıralama yanlış. Net şekilde türkiyenin en iyi hukuk fakültesi bilkenttir. Aksini iddia eden kendi fakültesi dışındaki hukuk fakültelerinin derslerine girmemiştir. Aühf ve iühf çağa ayak uyduramadı. Yeni nesil hukuk eğitimini yarı ingilizce yarı uygulamalı olarak veriyor Bilkent. Keza Özyeğin ve TOBB da sağlam hukuk alanında. GSÜ ve Koç daha farklı sistematiğe sahip bu sebeple eğitimi daha farklı kalıyor.
-
Bilkent iktisat mezununun bakanlıkta bu durumda olduğuna pek inanma hocam. Amcam 98 mülkiye iktisat mezunu. Hazine ve maliye bakanlığında daire başkanı, odtü iktisat, boun iktisat ve bilkent iktisat ağırlıklı bürokrat kadrosu var. Mesai saatleri de çok çok esnek, yani bahsettiğiniz kişinin hangi pozisyonda olduğunu bilmiyorum ama en kötü ihtimalle sigorta departmanında müfettiştir.
Vizyon konusuna katılmıyorum çok dar bakıyosun. Sen iühf'yi bitirince Harvey Specter gibi lüks arabalarla jüriyi etkilemeye mahkemeye mi gitcen sanıyorsun? 1000-1500 tl maaşla icra dairesinde icra memuru işini yapsın diye başının etini yicen ordan çıkıcan 25 saniye sürecek olan sulh hukuk mahkemesinde davaya giricen. O adam 7/24 ve yıllarca fotokopi çekmicek. Bilkent İktisat muazzam bir bölüm oraya giren adam öyle laf olsun diye girmez. Bilkent zor bir üni, iktisat zor bir bölüm, ek olarak bilkent ingilizce. Adam bu zorluğa katlanıyorsa gayet de kendi idealleri ile girmiştir.
Ek: Hacettepe konusuna katılıyorum. İnsanlar Ankara'da bulunması ve devasa kampüsü olması nedeniyle tercih ediyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9162BF8FE -- 22 Şubat 2022; 0:1:10 >
-
Bence de hocam auhf oyle eskisi gibi havalı değil bilkent hukuktakiler daha sağlam geliyor.Auhf tabela
Hocam benim de birçok arkadaşım bakanlıklarda çalışıyor. Durup dururken yalan mı söyleyeceğim? Bildiğimiz bir şey var ki söylüyoruz. Evet fotokopi çekiyor. Artık HMB bürokratları alaylı değil. Hep dışardan özel sektörden getiriliyor.
Bakanlıkta çalışan uzmanlar fotokopi çekiyor maalesef. Ayrıca sigorta müfettişi yok bu bakanlıkta. Bu arada her hukuk mezunu icra avukatlığı yapacak diye bir kaide mi var? Ben mesela icrada değil bambaşka bir alanda avukatlık yapacağım. Zaten yeni hukukçuların boşanma ve icra avukatlığı yapması kadar saçma bir durum yok. Zaten o alanda yeterince avukat var. Ne diye insanlar oraya yönelir hala anlamıyorum. Vizyonsuzluktan başka da bir şey değil. Neyse forumu çok rahatsız ettim. Daha fazla uzatmayacağım.
Gsl bunlardan once kuruldu diye iel robert fl cal ifl uaa kel vs ekolsuz mu oluyor? Hepsinin ayri ekolu var, hangisi daha iyiyse kendileri icin onu tercih ediyorlar. Boğaziçi ile odtu arasinda muhendislikte uber egitim seviyesi farki mi var, asil fark ekol farki, ikisi de farklı felsefede donduruyor egitimini.
Yoktur demiyorum sonuçta Bilkent iktisatin donemi 160 ksii filan, hepsinin iy8 çıkmasını bekleyemeyiz ama bu elemanın fotokopi cekeyim diye bilient iktisata girmediğine hemfikiriz herhalde. Ayrica gaziyi ne kadar bilincli olarak bitirmis olsalar da Hacettepe kesinlikle marmaradan onde bir fakulte degil hala. Hakimlik sinavi filan derseniz o zaman anadolu hukuk gsu koctan filan iyi oluyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sonuç olarak sıralama çok da sağlıklı bir gösterge değil.
'' Zaten o alanda yeterince avukat var. Ne diye insanlar oraya yönelir hala anlamıyorum. Vizyonsuzluktan başka da bir şey değil.'' bu mesajın bile daha son sınıf olmadığını belli etti hocam. Son sınıfa geldiğinde icra hukuku dersi aldığında o alana ilk 3-4 sene yönelmek zorunda olduğunu nedenleriyle birlikte öğreneceksin
-
He he en iyisini sen bilirsin reis.
geçen yıl girdim hocam yani 21 girişlilerde birleşme gibi bi durum olmaz herhalde asıl merak ettiğim bu
-
Bu da bizi buldu fldşşdis
Edit: Arkadaşlar dekan yardımcısı twit atmış. İkinci Öğretim tekrardan açılmış.
iühf çan yapmaya devam ettiği sürece aühf her zaman önde olacaktır. 20 alıp da ortalamanın üstünde olduğun için geçtiğin dersten bi halt bildiğini zannetme. ben kendi bölümümde 16 ortalamalı dersten 41 ile zar zor DC vermiştim. şu an ise o dersin uzmanı derim kendime.
-
Pardon ama ben iuhf öğrencisi değilim bundan dolayı 20 ile geçtim diye kendimi bir haltta sanmiyorum
Sen muhendis degil misin otur mukavemetine calis hukuk islerine karisma
ne mukavemeti oglim çalışmaya başlıyorum ben 20 gün sonra
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X