Şimdi Ara

İstanbul için kar tahminleri (Gönüllü Meteorologlar) (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
834
Cevap
27
Favori
38.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Iyi dilekleriniz için teşekkürler Oğuz bey verdiginiz adresten bizde yararlanıyoruz isabetli bir karar ve içerik olarak çok iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atillaahmetalp kullanıcısına yanıt
    Bir süre bekleyelim, gelmezse çağırırız bi şekilde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orçun Bostancı

Evet sonunda geldim
    Bu aksam hem beklenen sistemi hemde kısa bir 2013-2014 kış öngörüsünü yapalım. Tabii birde sorular var onları cevaplamaya çalışalım.
    Cumartesi günü Marmara Bölgesi, iç ege, Batı Karadeniz, iç anadolu ve Doğu anadolu bölgelerinin büyük kısmında yağışlar karla karışık yağmur ve kat olarak görülecektir. Marmara da yaşayanlar kar açısından en azından hafta sonu için çok büyük beklentiye girmesinler kar yağacak ama çok etkili değil. İç egede aynı durumda ancak iç anadolunun kuzeyi ve batı karadenizde yağışlar biraz daha kuvvetli olacak. Pazartesi günü yağış Marmara ve ic egede tamamen kesiliyor. Bati karadeniz ve iç anadoluda hafif devam ederken karadenizin dogusunda ve Doğu anadoluda kuvvetlenecek. Salı günü ise özellikle akşam saatlerinden sonrs tüm Marmara, ic ege, batı karadeniz ve ic anadoluda yoğun kar yağışı beklenmektedir. Çarşamba günü yağışlar dogu bölgelerinide içine alarak yer yer kuvvetli rüzgârla birlikte yoğun kar yağışlari olarak gözlemlenecektir.. Perşembe ve diğer günler icin tahmini pazar günü yapacağım. Şimdi gelelim kısa 2014 kış tahminine.
    Bu sene AO kuvvetli pozitife meyilli olduğundan azor yüksek basıncı Avrupanın batisindan kuzeye tırmanmak suretiyle izlanda üzerinden asyaya alçak basınç alanlarını yay misali fırlatıyor. Yüksek basıncıda arkasina alan a.b alanı hizla güneye doğru inerken yüksek basıncın yayılması ile karadeniz üzerinde absorbe oluyor daha sonra yüksek basincin dahada kuzeye çıkmasıyla soğuk hava tüm gücü ile yurdumuz enlemlerine akıyor. Ancak bu her zaman böyle olmayabilir soğuk hava çok fazls doğuya da kayabilir yads Asya içlerinede çekilebilir. Aralık ayı sonunda kış tahminini güncellerim umarım yeterli açıklayıcı olabilmisimdir

Sevgili üstadım biraz spesifik bir soru olacak ama şimdi 10 Haziran günü malum Galatasaray'ın maçı var Seyrantepe de soğuk daha da soğuk olacak o aşikar ama kar yağışı olma ihtimali var mı maçın oynandığı saatte hayır tabi gönül ister yağsın ama mümkünse maç bitince yağsın da tur ümidimizi doğa ana elimizden almasın

• ygzlpsncl Y kullanıcısına yanıt
    Kış Sert geçecek dediysek haziran ayını kastetmedik ocak Şubat gayet hareketli geçecek haziran mümkünse gelmesin

• quote:

Kış Sert geçecek dediysek haziran ayını kastetmedik ocak Şubat gayet hareketli geçecek haziran mümkünse gelmesin

ben baya baya uçmuşum haziran ney yaaa 10 Aralık diyelim 10 Haziran için değil hava tahmini fikstür bile belli değil

• quote:

Orijinalden alıntı: ygzlpsncl

quote:

ben baya baya uçmuşum haziran ney yaaa 10 Aralık diyelim 10 Haziran için değil hava tahmini fikstür bile belli değil

10 aralık akşamı istanbul genelinde YOĞUN KAR YAĞIŞI ihtimali var rüzgarında yardımı olursa maç iptaline kadar gidebilir pazartesi günü mevcut durumu maç için degerlendiririz tekrar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ygzlpsncl

quote:

10 aralık akşamı istanbul genelinde YOĞUN KAR YAĞIŞI ihtimali var rüzgarında yardımı olursa maç iptaline kadar gidebilir pazartesi günü mevcut durumu maç için degerlendiririz tekrar

yorumlarını bekliyorum en azından maç saatinde olmamasını temenni ederim sonra yıkılsın ortalık

• ygzlpsncl Y kullanıcısına yanıt
    Bana kalirsa haftanın 4 günü futbol zaten hayatımızda oysa ki kar senede toplasan 10 gün ya var ya yok bu sebeple varsın yağsın maç bi sonraki haftada oynanır ama kar hiç gelmeyebilirde

• iptal olacaksa maç o kadar yağacaksa sorun yok yağması konusunda hem fikirim ama yağış olup iptal olmazsa kepaze olalım istemem ondan öyle dedim... iki aşk arasında kalmak böyle bir şey olsa gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ygzlpsncl -- 5 Aralık 2013; 23:20:00 >
  • quote:

hocam, rüzgar ve soğuk hava yüksek basincdan alcak basinca doğru ilerliyor değil mi ? Türkiye kisin galiba İzlanda yani kuzey bati avrupa/kuzey avrupa taraflarında ki yuksek basincin yolu üzerinde kalıyor galiba dogrumudur :) birde havada bulutlar görüyorum, nem orani artis gösteriyor, maximum nem zaten soğuk havada çok düşük, mutlak nem de artis var . yani kar yakin gibi bence.

dogrumudur hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Software Developer

quote:

hocam, rüzgar ve soğuk hava yüksek basincdan alcak basinca doğru ilerliyor değil mi ? Türkiye kisin galiba İzlanda yani kuzey bati avrupa/kuzey avrupa taraflarında ki yuksek basincin yolu üzerinde kalıyor galiba dogrumudur :) birde havada bulutlar görüyorum, nem orani artis gösteriyor, maximum nem zaten soğuk havada çok düşük, mutlak nem de artis var . yani kar yakin gibi bence.

dogrumudur hocam

aynen maç konusu benim de aklımdaydı. insan ister istemez yıllar önceki werder bremen maçını hatırlıyor. o zaman da kar yağdığına sevinirken kar yüzünden elenmemize üzülmüştüm. neyse yine de kar yağsın da maçı düşünürüz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Software Developer

quote:

dogrumudur hocam

Izobarlar ne kadar sık olursa rüzgar o kadar kuvvetli olacak demektir tabloda bunu görürsek bu anlama geliyor. Rüzgar oluşumu ise sıcak hava ile soğuk havanın yer degistirmesinden kaynaklanan bir olay havadaki düşey karışımlar ne kadar şiddetli olursa yağış ve rüzgar oranında o derece aryabiliyor. Teorik olarak ingiltere ve bati avrupa uzerinde bulunan yüksek basınç saat yönünde dönüş hareketi ile kuzeydeki soguk havanın güney enlemlere inmesi için koridor oluşturuyor diyebiliriz kısaca.

• Hocam bu sene İstanbul için efsane bir kış olma olasılığı nedir sizce. Bir de 22 Ocak 2004 sistemi gibi bir sistem hangi koşulların oluşmasıyla yeniden gerçekleşebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: aslanyıldırım

Hocam bu sene İstanbul için efsane bir kış olma olasılığı nedir sizce. Bir de 22 Ocak 2004 sistemi gibi bir sistem hangi koşulların oluşmasıyla yeniden gerçekleşebilir.

Tam üzerine bastınız hemen değişmeden GFS nin gece guncellemesine bakın ve 10-13 aralık arasi istanbul'da yağmasını öngördüğü karın miktarına bakın neredeyse 1 metre !! Elbet bu model değişecektir bu kadar abartılı geleceğini aralık ayinda ben tahmin etmiyorum ama 2004 yılındaki sistemin bir benzeri hatta daha güçlüsu örnekleme açısından gece güncellemesinin ışığında tekrardan uyarimizi yapalım BATI VE KUZEY BÖLGELER ÖZELLİKLE 10-13 ARALIK TARİHLERİ ARASINDA YOĞUN KAR VE FIRTINA IHTIMALI ARTIYOR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orçun Bostancı -- 6 Aralık 2013; 0:57:01 >

• quote:

quote:

Hocam bu sene İstanbul için efsane bir kış olma olasılığı nedir sizce. Bir de 22 Ocak 2004 sistemi gibi bir sistem hangi koşulların oluşmasıyla yeniden gerçekleşebilir.

Tam üzerine bastınız hemen değişmeden GFS nin gece guncellemesine bakın ve 10-13 aralık arasi istanbul'da yağmasını öngördüğü karın miktarına bakın neredeyse 1 metre !! Elbet bu model değişecektir bu kadar abartılı geleceğini aralık ayinda ben tahmin etmiyorum ama 2004 yılındaki sistemin bir benzeri hatta daha güçlüsu örnekleme açısından gece güncellemesinin ışığında tekrardan uyarimizi yapalım BATI VE KUZEY BÖLGELER ÖZELLİKLE 10-13 ARALIK TARİHLERİ ARASINDA YOĞUN KAR VE FIRTINA IHTIMALI ARTIYOR...

hocam tüm konuyu okuyamadım kusura bakmayın , istanbul Avrupa yakası için en yakın kar tahmini ne zaman ? Gözle görülür bir yağış olacak mı ?

• quote:

quote:

hocam ne yaptınız 1 metre falan kaç senedir yarım metre kar görmedim istanbulda heycanlandırıyorsunuz inşallah dediğiniz gibi olur

• Cumartesi günü İstanbul'da kar ihtimali var özellikle anadolu yakasında mevsimin ilk karı olacak ancak hemen arkasından hafta ortasında çok güçlü bir soğuk hava dalgası var onu takip ediyoruz yazılarımizda detaylari var

• Fusion. kullanıcısına yanıt
    Bakın bu çok küçük bir ihtimal zaten bu kadarını bende beklemiyorum sadece modelde görülme açısından söyledim bu geceki güncelleme böyle bir çalıştırma sundu bu elbet değişecek ancak yinede önümüzdeki hafta kar yağışına doyacağiz

• quote:

Bakın bu çok küçük bir ihtimal zaten bu kadarını bende beklemiyorum sadece modelde görülme açısından söyledim bu geceki güncelleme böyle bir çalıştırma sundu bu elbet değişecek ancak yinede önümüzdeki hafta kar yağışına doyacağiz

hocam yarım metre yağsın oda kafi
  • Karlı bir günde Ps4 oynamanın hayalini kuruyorum. Ayrıca karlı günlerde kahve eşliğinde İngiltere Premier ligi maçlarını izlemekte çok büyük keyif veriyor.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.