Şimdi Ara

İstanbul için kar tahminleri (Gönüllü Meteorologlar) (42. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
834
Cevap
27
Favori
38.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Orçun Bostancı

Günlük olarak modelleri yorumlamaya devam edeceğim :)

Kardeş meteroloji'de memurmusun ? Bu bilgileri bizle paylaştığınız için çok teşekkürler bu arada GODZİLLA Pazar gün gelecek diyorlar bu doğru mu ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hotanlı 3477

quote:

Kardeş meteroloji'de memurmusun ? Bu bilgileri bizle paylaştığınız için çok teşekkürler bu arada GODZİLLA Pazar gün gelecek diyorlar bu doğru mu ?

Pazar günü için kesinlikle öyle kuvvetli bir sistem gelme durumu yok istanbul için. Cumartesi ve pazar günleri kar yağışı Ankara'da yoğun olacak. İstanbul'da pazar öğlen saatlerinden sonra orta kuvvette kar yağışı görülebilir ancak örtü oluşması çok zor. 20 Ocak ve sonrasında kutup kökenli daha kuvvetli bir soğuk hava dalgası gelme olasılığı var, tarih yaklaştıkça bilgi vereceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Takipteyiz hocam. Pek ilgi gormuyor diye birakmazsin umarim. Konu disiinda nallart populer baya geyik icin guzel oluyor ama salliyor hep

• quote:

Orijinalden alıntı: Sabri a.k.a Hayalet

quote:

Takipteyiz hocam. Pek ilgi gormuyor diye birakmazsin umarim. Konu disiinda nallart populer baya geyik icin guzel oluyor ama salliyor hep

insanlar nerede mutlu ise orada olsunlar biz yıllardır tahmin işi ile uğraş veriyoruz bilen bilir. Şimdi haftasonu gelecek istanbul için zayıf kar yağışlı sisteme odaklanalım.

• GÜNCEL
    14 Ocak Pazar Türkiye geneli Kar haritası..
    İstanbul için hafif kar yağışı görülürken iç Anadolu'da Ankara, Kırıkkale, Sivas gibi illerde yoğun kar yağışları göze çarpıyor

• Ocak son haftasında Stratosferde beklenen ani ısınma sonucu Kutup bölgesinde bulunan soğuk havanın güney enlemlere inme olasılığı çok yüksek
    Yurdumuz ve İstanbul için en çok kar yağışlarının görüldüğü zamanlar stratosfer ısınmalarını takip eden günlerde olmaktadır.
    Aşağıdaki resimde stratosferdeki ısınmanın +4 dereceye kadar çıktığı görülmektedir.
    Winter is coming

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orçun Bostancı -- 12 Ocak 2018; 11:2:54 >

• 18 Ocak Perşembe günü İstanbul'da sahil semtlerde gün boyu Karayel fırtınası ile birlikte yağan ama tutmayan, Yükseklerde ise ince bir örtü oluşturabilecek YOĞUN KAR yağışı ihtimali yüksek. 18 Ocak Perşembe akşam saatlerinden itibaren yağış İstanbul'dan hızla doğuya kayacaktır.
    Kar yağışları ve soğuk hava ile bir sonraki randevu 22 Ocak ve sonrasında görünüyor.
    Ayrıntıları yazacağım

• Selamlar
    23 Ocak Salı gününden itibaren Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girmeniz yüksek ihtimal. Özellikle İstanbul'da Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri ULL (Upper Level Low) yukarı seviye alçak basıncının saat yönünün tersi dönüşü ile birlikte Karadeniz üzerinden taşıyacağı nem ve yüksek seviyelerden getireceği aşırı soğuk hava sonucu Deniz Etkili Kar sağanakları etkili olabilir.
    Aşağıya ULL nin bir görüntüsünü atıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orçun Bostancı -- 19 Ocak 2018; 13:4:52 >

• Orçun Bostancı kullanıcısına yanıt
    Eline sağlık ama ben bu sistemden de faydalanabileceğimizi düşünmüyorum binaların yaydığı ısıdan dolayı kar taneleri yere düşene kadar eriyip yağmura dönüşüyormış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kassady

Eline sağlık ama ben bu sistemden de faydalanabileceğimizi düşünmüyorum binaların yaydığı ısıdan dolayı kar taneleri yere düşene kadar eriyip yağmura dönüşüyormış.

Isı adası etkisi gelen sistemleri etkileme gücü çok düşüktür. Nasıl oluyor da koskoca proflar böyle açıklamalar yapıyor. Kar yağışının yere düşene kadar erimeden gelebilmesi için atmosferde belirli şartlar gerekir. Bu şartlar oluştuktan sonra gerisi hikaye.
    Bu sene kar yağmamasını ısı adası ile açıklıyorlar ve ben buna çok gülüyorum. Gelmeyen sistem nasıl kar yağdıracak.
  • Bu sene teğet geçti sanırım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar

2020 Aralık ayı geri kalanında havalar nasıl olacak ? Kuraklık devam edecek mi ? Kar ne zaman geliyor ? Bu soruları cevaplamaya çalıştığım bir video yükledim. Keyifli seyirler

• Aralık son haftası için sinyaller artmaya devam ediyor. Batı bölgelere uzun aradan sonra kuvvetli soğuk ve kar yağışları gelebilir, takibe devam.

• İtalya alp dağları ve Bitlis'e neden çok fazla kar yağıyor?

• 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.