Şimdi Ara

İstanbul için kar tahminleri (Gönüllü Meteorologlar) (41. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
834
Cevap
27
Favori
38.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Avcilarda kar var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kar geliyor

• İstanbul / çekmeköy'de kar baya tutmuş durumda :) avrupa yakasında durumlar nasıl

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vialpando

İstanbul / çekmeköy'de kar baya tutmuş durumda :) avrupa yakasında durumlar nasıl

Şu an Bayrampaşa'da çatıların ve arabaların üstünde çok az tuttu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vialpando

İstanbul / çekmeköy'de kar baya tutmuş durumda :) avrupa yakasında durumlar nasıl

Esenyurtayım kar yağıyor sabahtan beri biraz biraz tutmaya başladı
  • bahçeşehir kardan basimi kaldiramadim 2-3 saat once ama kar taneleri inceydi
  • İstanbul Maltepede sulu kar yağıyor, hava buz gibi
  • Bu soğuklar önümüzdeki 10 gün devam edecek gibi.Bu süre de özellikle 5 ve 7 ocak arası etkili bir sistem alabiliriz.İnşallah baraj havzalarımıza etkili bir yağış alırız

• Hakiki kaliteli tahmin konusu buydu aslında ama diğer konular coşmuş :D
  • Selamlar

Çok uzun zamandır açtığım başlığı ihmal ettim. Kendi kurduğum bir sitede tahmin yapmakta idim bundan sonra hem burada hem kendi blogumda yazmaya devam edeceğim. Kış mevsimi için daha zaman var fakat yağmur, fırtına, dolu yağışı gibi atmosfer hadiselerinden burada bahsedebiliriz.

• Kardeş burası artık nallart reisin çöplüğü yallah kendi sitene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brian Clough -- 14 Ağustos 2017; 9:59:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brian Clough

Kardeş burası artık nallart reisin çöplüğü yallah kendi sitene

Konu başlığı bana ait
    şimdi sakince elindeki klavyeni yere bırak
  • Selamlar

Yurdumuz 19 Kasım 2017 tarihinden itibaren balkanlar ve orta akdeniz üzerinden sokulacak soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor. Sıcaklıkların istanbul'da kademeli olarak Pazar gününden başlayarak 10-12 derece kadar azalması bekleniyor.

Özellikle pazartesi günü kuvvetli karayel rüzgarının balkanlar üzerinden taşıyacağı soğuk hava ile birlikte Salı sabah saatlerinde İstanbul'un yüksek kesimlerinde sezonun ilk kar yağışı gerçekleşebilir.

22 Kasım Çarşam sabahı istanbul'da beklenen güncel kar haritasını ekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orçun Bostancı -- 15 Kasım 2017; 23:12:27 >

• 14 Ocak Pazar günü ve 15 Ocak Pazartesi günleri İstanbul'un özellikle Sarıyer, Beykoz, Şile, Ümraniye, Arnavutköy, Eyüp, Samandıra gibi kuzey ilçelerinde yer yer orta kuvvette Deniz Etkili Kar sağanakları görülme ihtimali mevcut.

20 Ocak ve sonrasında ise kuvvetli bir salınım inme ihtimali var
    aşağıdaki görsel 14-15 Ocaktaki zayıf kar yağışlarını gösteriyor.

ve 20 ocak sonrası için muhtemel kar yağışı senaryosu

• 20 Ocak sonrası Stratosferdeki ani sıcaklık yükselmesi sonucunda Arctik bölgede bulunan soğuk hava güney enlemlere doğru salınım yapacak, özellikle sibirya civarlarında termik kökenli yüksek basıncı domine ederek Orta ve güney Avrupa'ya soğuk kaçakları olabilir.
    Sistemin kuvvetini şimdiden tahmin etmek çok güç ve geçen seneki meşhur 6-9 Ocak sistemi ile karıştırmamak gerekli, her sistemin kendine has dinamikleri vardır.

Stratosferdeki ani ısınmanın tabloya yansımış hali.

• Benim görüşüm istanbul için ani gelişip hızlı şekilde doğuya süpürülen kar yağışlarını takip edecek olan yağmurlar ve yine kar yağışı ile sonlanacak sistem tarzında karışık hava olayları yaşayacağız. Bunun neresi kötü diyenlere daha da açıklayayım
    Önümüzdeki 20 ocak ve sonrasındaki sistemde İstanbul 1 günlük kar yağışı- açık hava- yağmur-açık hava- kar yağışı- yağmur şeklinde birer gün arayla bu şekilde etkilenebilir.
    Sebebi ise alçak basıncın karakteri gereği hızla kuzey doğuya çekilmesi ve arkasından gelecek olan diğer basınç alanını makaralı sistem gibi peşinden çekerek önce soğuk ardından güneyli ılık havayı batı bölgelere taşıması olacaktır.
    Netice olarak sistem çok fazla dinamik ve herkesin özlediği blokaj hadisesi yine mevsimlik tahminimde dediğim gibi gerçekleşmeyecek gibi görünüyor.
    Sistemin balkanlarda stabil kalması için soğuk havayı bloke edecek şartları bu sene yakalamak mucize olur.
    Tek sevincim uzun süren durgun havaların Lodos, Karayel, Lodos, Poyraz hakimiyetindeki rüzgarlar ve peşinden gelecek yağışlar ile hareketlenip kışa yakışır şekilde devam edecek olmamız.

14-15 ocak için ise istanbul genelinde orta kuvvette DEK sağanakları beklentim var.
    20 ocak ve takip eden günler için umarım iyi yönde gelişim olur. Yoksa iç bölgeler kara gömülürken İstanbul'dan seyretmek hoş olmayacak.
    Sistemin kuvvetlenme ihtimali olduğu gibi zayıflama ihtimali de var. Değişimler oldukça güncelleyeceğim.

Son Durum : 14-15 Ocak Orta kuvvette aralıklı Deniz Etkili Kar sağanakları
    20-21 Ocak Yoğun Kar yağışı ihtimali
    22-24 Ocak Yağmur ve Sulu kar ihtimali

• ECMWF nin 10 gün sonrası için verdiği basınç ortalamaları haritası.

Kuzeyden sokulan Polar vortex özellikle İç Anadolu ve doğu Marmara'da yer yer yoğun kar yağışlarına neden olabilir (20-21-22 Ocak 2018)

İstanbul'da hayatı etkileyecek derecede kar yağışı için kritik tarih bana göre 20-21 Ocak 2018
    Değişimleri aktarmaya devam edeceğim
  • Merakla kar bekliyoruz

• Günlük olarak modelleri yorumlamaya devam edeceğim :)

• 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.