Bildirim
İstanbul için kar tahminleri (Gönüllü Meteorologlar) (38. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Saat 9:30-10:00 sularında Çanakkale'de kar yağışı başladı ve şiddetini artırarak devam ediyor. Bugün sanırım trakya nasiplenecek cephe yağışından. -
quote:
Orijinalden alıntı: atillaahmetalp
bir sistem gider biri gelir.
Yılın belkide İstanbul için son karını gördük.
2013 iyi bir kar mevsimi yaşatmadı diyorken son ayında en azından biraz imajını düzeltti.
İstanbulda Aralıkta kar oldumu genelde Ocak ayı boş geçer Şubatta şüphelidir.
Umarım burda veya başka yerlerde yazan üstadların dediği gibi Ocak ve Şubat dahil kar yağışınn bol olduğu bir Kış olur.
Genelde ocak Şubat da yagmiyor muydu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Krone
quote:
bir sistem gider biri gelir.
Yılın belkide İstanbul için son karını gördük.
2013 iyi bir kar mevsimi yaşatmadı diyorken son ayında en azından biraz imajını düzeltti.
İstanbulda Aralıkta kar oldumu genelde Ocak ayı boş geçer Şubatta şüphelidir.
Umarım burda veya başka yerlerde yazan üstadların dediği gibi Ocak ve Şubat dahil kar yağışınn bol olduğu bir Kış olur.
Genelde ocak Şubat da yagmiyor muydu?
Yağıyor elbette ben bilimsel olarak yazmadım zaten sadece Aralıkta yağış alınca hep iyi kış olucak dedikmi Ocak ve Şubatta yeterli yani beklediğimiz ( 87 Kışı gibi ) bir yağış olmadı onu yazmak istedim,
Yoksa yağmaması gibi bir durum olamaz beklenti çok olupta az oldumu üzüntüde olduğundan bahsetmek istedim.
İnşallah kimsenin mağdur olmayacağı üst üste 3-4 günlük yağışlar aldığımız sevdiklerimizle çıkıp dolaşıp eğlendiğimiz günler yaşarız 2014 yılında.
Bu arada tabi daha 2013 de bitmedi gelen kütlenin rüzgar ve çekirdekten etkilenmemesi durumunda öncelikle Avrupa yakasının bugünde yağış alacağını düşünmekteyim aam yıldız etkisi sanırım bitt.
umarım açıklayıcı yazabilmişimdir arkadaşım.
Sevgilerimle,
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: gauloisesss
Arkadaşlar, Orçun Bey merhaba,
Artık ben de sizler gibi bu forum üzerinden devam edeceğim. Ne yazık ki demokratik forum konusunda ne kadar aciz kaldıklarını gördükçe çok üzüldüm.
Nerde kalmıştık, soğuma iyi durumda olmasına rağmen yağış azalıyor, şu anda sadece DEK'lerle idare ediyoruz, ve bence Cuma gününe kalmadan ısınma artacak Istanbul'da. AO'nun aşırı pozitife seyri nedeniyle önümüzdeki günlerde Azor doğuya genişlemeye devam edecek gibi duruyor. Aralık ayı için beklentim ölçüsünde mevsim normalleri altında kalacağız ve bu durum %90 olarak Ocak-Şubat -Mart içinde geçerli olacak gibi duruyor.
Tuna Müller.
Hosgeldin Tuna Muller
Arkadaşlar,
Dün sabah yazdığım mesajımın siyaset içerdiğini düşünen arkadaşlar tarafından yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. Bugüne kadar hiçbir zaman siyasetle ilişkim olmadı hele ki Turkiye'de. Ancak doğruya doğru yanlışa yanlış demenin bile körü körüne politik düşünce anlaşılmaması gerektiğine inanan bir kişiyim. Bu coğrafyada yaşayan insanların istek ve sıkıntılarını dile getirmeleri politika veya siyaset değildir, ben metro-toplu ulaşım sistemleri talep ettiğimde bu siyaset olarak algılanmamalıdır.
Dünkü mesajım bu nedenle sitede silindi ve 24 saat için ceza almamın demokratik olmadığını düşünüyorum.
Bugüne kadar uzun yıllar boyunca üstadların yazılarını takip ederek geçirdiğim, ve bir süredir de MGM'nin başarısızlıklarına şahit olup kendi hobim olarak zaman ayırıp tahminlerde bulunduğum bu siteye veda etme zamanı gelmiştir. MGM sayesinde meteoroloji konusunda yıllar içerisinde kendimi geliştirme ve site sayesinde iyi dostluklar kurma şansı yakaladım.
Geçmişte buradaki üstadlardan çok şey öğrendim, ne yazık ki bir süredir kalitenin düştüğünü görmekteyim. Tahminlerimde fazla abartılı olmamaya ve somut verilerle tahmin yürütmeye çalıştım, doğru yada yanlış tahminlerimiz olmuştur, bu konuda her zaman daha iyi olmaya çaba sarfettim.
Dünkü yazım gibi bu da silinebilir önceden ne yazık ki bir çok üstadın veda yazısının da bu şekilde silindigine tanık oldum.
Kar sevdası gönlünüzden, kar yığınları ayaklarınızın altından eksik olmasın.
Herşeyin gönlünüzcü olmasını dilerim.
Hoçakalın.
Tuna Müller.
---------------------------------------------------------------
Tuna Müller merhaba,
İznin olmadan yazını paylaştım ama benim yazımı sildikleri gibi senin gibi 24 saat ilede cezalandırmayıp attıkları için burada ekledim.
senin bu son yazına benzer bir yazı yazmama rağmen böyle bir yola gitmişlerdi.
Seviye düşmüşse düşmüştür.
Bunu engelleyecek olan site yöneticileridir ve geçen seneki yazılarımı okurlarsa defalarca gidişin kötü olduğu yöneticilerin bu tip yazanları engellemeleri gerektiğini yazmıştım ama malesef olan sana bana oldu ve ortamımızı yok ettiler.
Neyse tekrar hoşgeldin umarım diğer arkadaşlarda gelebilirler.
Ayrıca burda şu ana bir iki olumsuz yazan arkadaş olsa bile hiç birinin amacı birilerini yaralamak değil bu niyette olmadıklarını bilince o zaman demokratik olarak fikirlerini iletmelerinden ben gurur duyuyoru,
benle senle aynı düşüncede olmalarının bir önemi yok.
önemli olan sevmesekte saygı göstermemiz şu an bu forumda ortam böyle umarım böylede devam eder.
Sevgilerimle,
-
Bu gün kar yağışı var mı arkadaşlar
Dün akşamdan beridir Beylikdüzüne Tek tane kar düşmedi.. Kankam Başakşehir'de oturuyor dün orada kar yokmuş doğru düzgün ve bu sabah çektiği mesajı aynen eklemek istiyorum " Ohaaaaaaaa haciiiii wuhuuuuu disarisi fullll kar :) " demek ki dün gece İstanbul üzerine doğru gelen kar bulutları etkisini Başakşehir taraflarında gösterdi çünkü ben Beylikdüzünde tek kar tanesi görmedim.. Arada çok mesafe olmamasına rağmen oraya yağmiş buraya yağmadi.. Ancak 2 gün önce yağan kar fazlasıyla yetti yolda yuruyemez hale gelmiştik..
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Şişli'de yağıyor şu an. -
Selamlar
Bugün istanbulun bazı noktalarında 25 cm e yakın kar vardı bazı noktalarında ise 2 cm. DEK bantları vurduğu bölgeleri adeta kara gömüyor bu yüzden DEK yağışlarıni çok seviyorum tek kötü yanı bu kar yağışı şehrin her noktasında eşit derecede etkili olamıyor geçtiğimiz yıllarda da mesela 2012 kışında Bakırköy de 25 cm kar varken Sarıyer sahilinde 3 cm örtü vardı sadece. Her şeye rağmen aralık ayı için oldukça güzel bir sistemdi İzmir'e kadar kar yağışı ulaştı ve Doğu karadeniz adeta kara gömüldü. (Rize merkez 55 cm)
Bu geceye bakacak olursak sıcaklık çok sınırda gece saatlerinden sonra yine boğaz hattı ve civarında sınırlı alan modelleri 30 mm den fazla yağış öngörüyor kar olarak düşerse bu sabaha benzer nitelikte görüntüler çıkabilir ortaya. Şu anda Eyüp Beyoğlu ve Fatih çevrelerinde kar var ve kuzeyde karadeniz açıklarında yağış kumelenmeleri göze çarpmakta arnavutkoy beylikduzu hattında gece saatlerinden önce yeniden orta kuvvet ve üstünde kar sağanakları görülebilir boğaz hattıda sabaha beyaz örtü ile merhaba diyebilir bakalım sıcaklık buna müsade edecek mi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
hava tahmini alabilir miyiz istanbul icin bu hafta ozellikle. yarin ucaga binicem nelerle karsilasicam merak ediyorum -
Aralık ayı için kar fırtına getirecek bir sistem gözükmüyor .
ocak için şimdiden yorum yapılabiliyor mu ? -
Uzun vadeli olarak bakacak olursak Ocak ayı sıcaklık mevsim normallerinin altında kalacağız ancak oluşabilecek sistemleri şimdiden kestirmek çok zor . Sıcaklıkların mevsim normallerinin altında kalması haliyle kar yağışı ihtimalini arttırıyor yine de .
orçun hoca unuttu bizi yılbaşında kar gözüküyor mu acaba
-
quote:
Orijinalden alıntı: Fusion.
orçun hoca unuttu biziyılbaşında kar gözüküyor mu acaba
Malesef öyle bir ihtimal kalmadı gibi. Bizi bırak o kadar para verip kayak merkezi ve dağlık yerlerde yer ayırtanlar için durum çok sıkıntılı. 2000 m rakım altındaki yerlerde sınır değerlerde tatsız bir hava olacak gibi. Yani kar yine olur da eriyen kar, zevk vermez. Umarım yılbaşına kadar değişir, yani İstanbul için ihtimal olmasa da 2-3 derecelik sıcaklık düşüşüyle dağları kurtarırız belki.
-
Niye kimse yazmıyor ya :( -
Yazılacak bir gelişme yok malesef -
Ayın 18'ini bazı siteler kar fırtınalı göstermiş. Hocam sizin öngörünüz nedir?
quote:
Orijinalden alıntı: aslanyıldırım
Ayın 18'ini bazı siteler kar fırtınalı göstermiş. Hocam sizin öngörünüz nedir?
kar geliyo banko +7 oran var kaçırma
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X