Şimdi Ara

İstanbul için kar tahminleri (Gönüllü Meteorologlar) (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
834
Cevap
27
Favori
38.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu kadar aceleci olmayın kar kalınlığı kaç santim olacak olullar kapanır mı? vs işin zevkini kaçırıyorsunuz.

Asıl zevk inşallah çarşamba günü tatil olur deyip heyecanla beklemekte.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orçun Bostancı

Bursa tahminimi yaptım okuyabilirsiniz. Alçak semtler dahi kar örtüsü olusacak seviyede yağış olacak. Istanbuldan 2 derece daha soğuk olacağınız için avantajlisiniz.

Teşşekürler
  • Istanbul da en etkili DEK Yağışlarının olacağı semtlerle ilgili amatör bi çalışma yaptım en azından merakınız gider

• quote:

Istanbul da en etkili DEK Yağışlarının olacağı semtlerle ilgili amatör bi çalışma yaptım en azından merakınız gider

ataşehir girmemiş resminizde biraz yüksek ama bizim kayışdağının eteğindeyiz

• Orçun Bostancı kullanıcısına yanıt
    Hocam DEK ne demek. birde ilk sayfada bu ve bunun gibi kisaltmalarin ne olduğunu yazarsanız hem Size hemde öğrenmek isteyenlere kolaylik olur..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sedat.

Hocam DEK ne demek. birde ilk sayfada bu ve bunun gibi kisaltmalarin ne olduğunu yazarsanız hem Size hemde öğrenmek isteyenlere kolaylik olur..

Dek benim bildiğim deniz etkisiyle yağış demek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amagina

quote:

Orijinalden alıntı: Sedat.

Dek benim bildiğim deniz etkisiyle yağış demek.

(D)eniz (E)tkisiyle (K)ar yağışı yani...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 10 Aralık 2013; 0:18:43 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu lodosla yarın okul olmaz umarım

• İyi akşamlar,

Artık maç saatini bekliyoruz (her anlamda). Benim daha önceki kar için sınır değerler tahminim devam ediyor. Kıyıların işi zor, yüksek semtler örtü açısından biraz daha şanslı. Kemerburgaz, Koç Ünv tarafları, Aydos, Kayışdağı gibi yerler ise kayda değer örtü yapar diye düşünüyorum.

Bir de sanki Bursa şov yapabilir bu sistemde. Karadeniz'den gelip Marmara'yı da önüne katan rüzgarlar + Uludağ'ın etkisiyle bütün nemini Bursa'nın üzerine boşaltabilir. (Sadece bir ihtimaldir)

Not: bu arada radarda kütleler yola çıktı, yağmurun eli kulağında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eatag -- 10 Aralık 2013; 0:30:59 >
  • Sedat. kullanıcısına yanıt
    Evet tam üstüne bastın DENİZ ETKİLİ KAR DEK. Bu tür yağışlar önceden cok fazls kestirlemez sadece sınırlı alan modelleri görebilir. Skiron ve wrf modelleri bunları tespit edebilir tam yerleri çok çok net kestirilemesede rüzgar yönü sıcaklık vs ile tespit edilirler. Yarin aksam saatlerinden sonra istanbulda bolca DEK e şahit olacağız. DEK yağışının olduğu bölgelerde sıcaklık belirgin düşüş gösterir ve görüş mesafesi 10 metreye kadar inebilir. En sevdiğim yağış türü DEK tir :) DEK ile uslanmayanin sonu kötektir

• quote:

Orijinalden alıntı: eatag

İyi akşamlar,

Artık maç saatini bekliyoruz (her anlamda). Benim daha önceki kar için sınır değerler tahminim devam ediyor. Kıyıların işi zor, yüksek semtler örtü açısından biraz daha şanslı. Kemerburgaz, Koç Ünv tarafları, Aydos, Kayışdağı gibi yerler ise kayda değer örtü yapar diye düşünüyorum.

Bir de sanki Bursa şov yapabilir bu sistemde. Karadeniz'den gelip Marmara'yı da önüne katan rüzgarlar + Uludağ'ın etkisiyle bütün nemini Bursa'nın üzerine boşaltabilir. (Sadece bir ihtimaldir)

Not: bu arada radarda kütleler yola çıktı, yağmurun eli kulağında

safranboluda kar başladı hocam radardaki kütleler safranboluya gelince kar dahada hızlanır mı?

• bağcılarda yıldızlar gözükmüyor hava kapanmış kar kokusu var
    tamam
  • Auckland kullanıcısına yanıt
    Asıl kar yağışlari yarın ve sonraki günlerde olacak Safranbolu'da

• quote:

Asıl kar yağışlari yarın ve sonraki günlerde olacak Safranbolu'da

sağolasın hocam
  • Gece bekleniyor mu yoksa öğleden sonra mı??
  • Thomassee kullanıcısına yanıt
    Kar yarın öğleden sonra istanbula. Yüksek semtler öğle saatlerinde başlar.

• bahçeşehire ne zaman düşecek bu illet gel artık kurtulalım gayri
  • İstanbul'da öyle tatil edecek kar olmayacak bilginize. Yüksek kesimlere yağacak kar. Genel itibariyle öyle trafiği felç edecek kadar 15-20 cm gibi kar beklemeyin.

Sıcaklık 1-2 derecelerde olacağı için zaten yağışlar kar-karla karışık olacak. Yoksa öyle kar felan geldiği yok bir yerden.

Boşuna liseye giden üyeler de tatil için ümit etmesin hiç.

Edit: Şunu da ekleyim Üsküdar, Beykoz, Kadıköy gibi alçak yerlerde karla karışık yağıp hiç beyaz bir örtü bile olmayabilir, bunu da ekleyim

Kısacası televizyonlarda kar geliyor diye istanbul için çok abartı yaptılar. Aslında haklılar çünkü 2 gıdım yağmur bile yağsa trafik felç oluyor, dediler böyle yaparsak belki millet arabası yerine toplu taşımayı kullanır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsungr522tr -- 10 Aralık 2013; 1:20:07 >

• Sistem

Beyler bayanlar, sistemin gucu hakkinda fikir isteyenler, linkten Ukrayna'nin Karadeniz kiyisindaki Odesa kentindeki sicaklik dususune baksin. Linkten.

http://www.wunderground.com/history/airport/UKOO/2013/12/10/DailyHistory.html
  • 02:09 kar atıştırıyor istanbulu
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.