Şimdi Ara

İstanbul Park'ta kaza yapsam kasko karşılar mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: derniere

Giderseniz deneyimlerinizi paylaşmanızı bekliyorum.

Aklımda hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kartalus kullanıcısına yanıt
    Şimdiden teşekkür ederim. Kasko bilgileri ve lastik bilgisini özellikle bekliyorum zahmet olmazsa
  • derniere kullanıcısına yanıt
    Hocam tabiki zahmet olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

Gidersem seve seve yazarım hocam tabiki ama bu lastik işi gözümü korkuttu.Araba daha 33 binde.Lastik değişimine çok var,erkenden yemeyelim lastikleri.

hocam ben daha önce piste girmedim fakat pek çok pist videosu izledim sayılır arabasıyla piste giren insanlar genellikle lastik konusundan yakınıyor fakat hepsi pistin heyecanının fazlasıyla güzel ve tadılması gereken bir tat olduğunu belirtiyor
  • ozbayram kullanıcısına yanıt
    İstanbul parktaki videolari izleyin zaten herkez amator Otopark.com daki sinan koc bile 2tur atiyorlar deneme diolar ki fazla gazlama lastikleri degismeyelim geldiginde yanaklari erimis oluyor

Yanlanaya kiziyorlarmis napcan gazlayip viraja gircen pist asfalti sicaktir zaten araba posa yaticak

• mustafa.cekic6 kullanıcısına yanıt
    Geceleri başkadir akfırat 😀😀
    Beyaz turbolu muroyu herkez bilmez ne bmw hondalara kalkista ellerine verdigini😉😉

• Karşılamıyor.
  • Öncelikle şunu belirteyim, o atmosferi mutlaka yaşamalısınız. Gerçekten çok güzel bir şey pistin içinde bulunmak. Gazlamasanız dahi , bir 8. Virajı görmek, en azından arka düzlükte 9. Virajdan sonra bir tam gaz gitmek 10. Viraja kadar ... O dahi keyif verir. Nihayetinde formula 1 e ev sahipliği yaptı yıllarca, müthiş bir pist ayrıca.

Ben yazılımlı ve m performans intercoolerlı e90 ile 2.42 dönmüştüm. Kullandığım Programa göre virtual lap 2.40 altına inmekte mümkündü fakat yeterli konsantrasyonu yakalayamamam ve 35 bindeki lastikler buna müsaade etmedi. YouTube da videosuna bakabilirsiniz. Sizin aracınız da 170 hp 320i . 2,45-2,50 arası bir süre harika sayılır bu araç için stok halde.

Gelelim tavsiyelere.

Pistte sadece siz olmayacağınız ve süre kasmaya gelen çok daha hızlı arabalarla aynı anda piste gireceğiniz için piste girerken bırakın geçen geçsin önden. Peşlerine basarsınız , dikiz aynasını her zaman kontrol edin, araç geliyorsa sağa yanaşık şekilde geçmesine müsaade edin. Pistte yoldan çıkıp piste zarar vermek son derece zor, çok büyük kaçış alanları var. Yanınızdan sollama yapan , geçen araçlar daha büyük tehlike. Ona dikkat edin yeter. Esp yi bence kapatmayın ilk pist tecrübesi olacak ise. Bol bol video izleyin , iyi süren arkadaşlar var ( Utku diye bir arkadaş var , yarış çizgisini kavramanızda yardımcı olacaktır)

Ben piste 3000 km deki balatalarım ve 35 bindeki lastiklerim ile çıkmıştım. 20 dk lık 2 Seans. 2. Seansı bitirmeden çıktım pistten. Ertesi günü biten 4 lastiğimi değiştirdim ( 2000TL) , kırılan çatlayan 4 Balata+ yamulan 4 diski ve Sıcaktan kaynayan fren hidroliğini değiştirdim (1000TL) , İzmir den gitmek gelmek pist ücreti ile bana 4000 TL ye mal oldu. Zaten tahmin ettiğim bir maliyetti sürpriz olmadı. Pişman mıyım? Asla değilim , zaten ilk girişim değildi daha önce scirocco aracım ile tam da sizin yazdığınız gibi gezme amaçlı girmiştim ve aracı sapa sağlam çıkarmıştım. Ha tekrar girer miyim kendi aracımla ? Asla girmem, sadece pist için bir Cooper gp tarzı bir araç almadan girmem. Çünkü bu tecrübeden bir ay kadar sonra yaklaşık aynı paraya nürburgring e gidip kiralık pist aracı ile daha fazla tur atıp gezip eğlenip geri geldim :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Lastikler bi de yumuşak hamursa kesin yeni bir set lastik bak.

• Süre kasan bir arkadaşın aracındaki yepyeni pilot sport lastiklerin 1 seansta ne hale geldiğini görmek ibret vericiydi. Zemin lastikleri tutsun diye yapılmış resmen. Zorladığınızda da araç lastikler kaysın diye uğraşıyor. Yürür aksam, balatalar diskler vs. aşırı zorlanıyor.
    Kasko karşılamaz çünkü özel kloz gerektirir.
    Keyfine çıkılacaksa büyük masraf olmaz ama süre kasanlara dikkat etmek şart.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.