Şimdi Ara

İstanbul Şehir Üniversitesi Mühendislik ve Doğa bilimleri Fakültesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
3.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: sahinkenan89

quote:

Orijinalden alıntı: gelenbevili172hhc

quote:

sehir üniversitesinin eğitim kadrosuna baktım gerçekten kaliteli 2 hoca var ama toplamda 5 hoca mı ne var. yani İleride son sınıfa gelince uzmanlaşa bileceğin alan bir ya da 2 olacak. önünde fazla tercih hakkı olamayacak.

İTÜ'nün akademik kadrosu burayı her türlü 10'a katlar. Zaten İTÜ Elektronik ve Haberleşme'de 30'a yakın prof var sadece 50 kadar'da hoca. İleride uzmanlık alanı olarak en az 10 alan olur. Ayrıca İTÜ'nün elektronik kadrosunda berkeleyden, texastan, new jerseyden, michigandan, nyu'dan 14 tane hoca var. Bu saydığım üniversiteler elektronik mühendisliğinde dünyada ilk 20 dedir. Puanın İTÜ'ye yetebiliyorsa ve İTÜ düşünüyorsan hiç düşünme yaz derim ya da ODTÜ. Kendizi böyle kuçuk oyunlara satmayın. Mühendislik okuyacaksanız ve puanınız yetiyorsa bilkent/itü/boğaziçi/odtü dışında üniversiteye tercih listenizde yer bile vermeyin.

evet sözleşmeli olarak şu anda 6 tane var yakın bir zamanda telekominikasyon alanında da uzman bir hoca daha gelecekmiş ? .ama elektronik mühendisliğinde sürekli öğrenci arttıkça öğretim kadrosuda genişleyecek dendi bana.devlet üniversitelerinde de hele ki itü de öğretim üyesi sayısı çok daha fazla açık ara ama o hocaların öğrencilerle ilişikisi vakıf üniversitesi kadar iyi midir ya da öğrencilerin o hocalardan referans alma kolaylığı aynı mıdır veya hocalarla gerçekleştirilen projelere katılmak için öğrencinin gösterdiği çaba miktarı aynı mıdır ? devlet üniversitelerinde okuyan arkadaşlarımın söylediği hocalar derste gösterdiklerinin çok çok daha fazlasını ister sınavda ve sınıfta bıraktıkları öğrenci sayısıyla övünürler sözleri bende soru işaretleri bıraktı bir de .

yukarıdaki mesajda saydıklarım ne kadar reklam bilmiyorum ama okulun aklımda imkanları bunlar işte.

Tabi şimdi özel üniversitelerde önem verilenlerden biri de "Müşteri Memnuniyetidir". Öbür yandan devlet üniversiteleri seni eğlendirme, mutlu etme yerine bu ülke için adam yatiştirmek amacındadır. Bu 'adam' sen de olabilirsin başkasıda olabilir. Türkiye'de bir sürü genç beyin var sonuçta... İlla seni adam yapacağız diye bir söz vermezler. Sen adam olmak istiyorsan biraz çabalaman gerekir.

Ama nasıl vakıf üniversitesi var ya da vakıf üniversitesi varsa, aynı şekilde devlet üniversiteleride öyle.

Zaten mühendislik eğitiminde itü/odtü/boğaziçi/ytü bir yana diğer devlet üniversiteleri bir yana. Özellikle itü/odtü/boğaziçin'de öğrenci-hoca ilişkisi hiç bir şekilde vakıf üniversitelerini aratmaz. Çoğundan da üst seviyededir. Evet vakıf üniversitesindeki gibi seni müşteri yerine koyup 'gereksiz' gazlar-destekler vermezler. Sen adam olacak biri değilsen seni kimse umursamaz. Ama sende ışık görürlerse 'müşteri memnuniyeti' yerine bu çocuk ülke için gelecek vaadediyor derler ve ellerinden gelenleri yaparlar.

anladım hocam.haklısınız sanırım :)

siz nereden mezunsunuz ?

• fırat'ın neyi var yahu,şırnak hakkari falan olsa hak vereceğim de..
  • lisans derecemi technische universitat münchen - electrical engineering and information technology'den aldım. türkiye ye yeni döndüm yüksek lisans başvurularında bulundum işte bekliyoruz.
  • quote:

lisans derecemi technische universitat münchen - electrical engineering and information technology'den aldım. türkiye ye yeni döndüm yüksek lisans başvurularında bulundum işte bekliyoruz.

çok iyiymiş lisansın. itüyü düşün derim o zaman :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: alaca1923

fırat'ın neyi var yahu,şırnak hakkari falan olsa hak vereceğim de..

ben abd ile türkiyedeki üniversiteleri kıyaslamak için dedim fıratla bir sorunum yok şahsen
  • quote:

Orijinalden alıntı: gelenbevili172hhc

quote:

lisans derecemi technische universitat münchen - electrical engineering and information technology'den aldım. türkiye ye yeni döndüm yüksek lisans başvurularında bulundum işte bekliyoruz.

çok iyiymiş lisansın. itüyü düşün derim o zaman :)

valla sizin tercihler burada tartışılabilir ama benimki tartışılamaz .

oradan hocalarım bu alanda iki üniversite üzerinde durdular: itü ve bilkent. hayırlısı artık.
  • hoca kalitesi tartışılmaz çetin kaya koç diye bir hocamız var sağolsun kendısı korede samsungun mudurluğunu reddedip okula geldı. elindekı kodları satıp kırmızı bır ferrarı almayı dusunen bır adam:)) yazmıs olduğu kodlar şuan dünya üzerinde 10.000.000 cihazda kullanılıyor. bu hocalarımızdan sadece biri...

gelelim eğitime sırf ingilizce ieltsen 5.5 almalısınız 9 üzerinden. elektrik- elektronik ve bilgisayar müh bölümleri için tam 7 ayrı diploma mevcut. elektrik,elektrik-elektronık,elektronk-bilgisayar....böyle gidiyor.

okulun şuan ki binası küçük çoğu üniye göre ama yapılacak kampüs fevkalede en azından projedeki hali öyle neyse..

bize macbook verdiler ama bu sene mabook air veriorlar bu yüzden kızgınım biraz...

bu günlerde tanıtım günü var gidin bakın benim hoşuma gitmişti yazdım. söylüyorum kampüse taşınsın bu üniversite koç sabancı boğaziçiyle anılacak haberiniz olsun:)

• quote:

Orijinalden alıntı: arkantosx

Üniversitenin kurucularından biride ahmet davutogludur

+ ahmet davutoğlu arada gelip derste verir. murat ülker okulun finansörüdür. aklıma bunlar geldi şimdilik. sorun cevaplim:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: MiralayTurk57

Ben de düşünüyorum bu üniversiteyi ya arkası baya sağlam diyorlar.Burda Hukuk, Psikoloji veya Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bu üç bölümü de yazsam mı kararsızım.Yazarsam gelir büyük ihtimal tam burslusu.Kafam çok karışık ya.

ne kadar doğru bilmiyorum ama hukukta baya iddaalıyız diyorlar tmde 4 bin sıralama ile gelen adamlara yüzde 50 burslu yu da düşün diyorlarmış.

sitede hocaların geçmişine ve üniversiteye gidip içine baktıktan sonra karar ver derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: silverarrow

hoca kalitesi tartışılmaz çetin kaya koç diye bir hocamız var sağolsun kendısı korede samsungun mudurluğunu reddedip okula geldı. elindekı kodları satıp kırmızı bır ferrarı almayı dusunen bır adam:)) yazmıs olduğu kodlar şuan dünya üzerinde 10.000.000 cihazda kullanılıyor. bu hocalarımızdan sadece biri...

gelelim eğitime sırf ingilizce ieltsen 5.5 almalısınız 9 üzerinden. elektrik- elektronik ve bilgisayar müh bölümleri için tam 7 ayrı diploma mevcut. elektrik,elektrik-elektronık,elektronk-bilgisayar....böyle gidiyor.

okulun şuan ki binası küçük çoğu üniye göre ama yapılacak kampüs fevkalede en azından projedeki hali öyle neyse..

bize macbook verdiler ama bu sene mabook air veriorlar bu yüzden kızgınım biraz...

bu günlerde tanıtım günü var gidin bakın benim hoşuma gitmişti yazdım. söylüyorum kampüse taşınsın bu üniversite koç sabancı boğaziçiyle anılacak haberiniz olsun:)

teşekkürler...

yukarıda diğer arkadaş dragosa taşınma olayının bir kandırmaca olduğunu söylemiş bu konu için ne diyeceksiniz ? okula gidince bana Türkiye geneli seçim olayları vs yüzünden onaylama çıkmadı diye geciktik dendi.

bir de siz sadece puanınız yetiyor diye mi seçmiştiniz bu okulu?

okulun özgürlükçü ortam olayı yalan mı arkadaş film afişi indirtiyorlar demiş?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gelenbevili172hhc -- 30 Temmuz 2011; 18:24:08 >

• yukarı
  • yukarıdaki yorumlardan anladığım kadarıyla son cümlemi söylüyorum.

"Normalde kişiler İTÜ, ODTÜ Etiketini Taşıdığı için göze çarparken, bu üniversite kişiler üzerinden reklam yapıyor...(anlayana)"
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.