Şimdi Ara

İstanbul Şehir Üniversitesi Mühendislik ve Doğa bilimleri Fakültesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
3.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • burada okuyan ya da tercih etmeyi düşünen arkadaşlar bütün bildiklermizi yazalım.

-yüzde yüz ingilizce eğitim
    -tam burslu öğrencilere 2 yıl hazırlık,7 yıl lisans limitli eğitim hakkı.
    -3 öğrenciye karşılık 1 öğretim üyesi oranı
    -ulaşım sıkıntısı olmayan bir kampüste (altunizade) bulunuyor 1-1,5 yıl içinde adalar manzaralı dragos-kartal adında ki modern yerleşkeye geçilecek
    -yüzde 82'si kısmi veya tam burslu öğrenciye sahip olan bilim ve sanat vakfı tarafından kurulmuş ticari olmayan bir üniversite
    -mühendislik fakültesi özellikle de elektrik-elektronik mühendisliğindeki bütün hocalar abd doktoralı kişiler
    -üniversite içinde neredeyse herkesin birbirini tanıyabileceği yüksek iletişime sahip samimi bir ortam var gibi geldi.
    -istedğin zaman hocaların odasının kapısını çalıp istediğimimz şey hakkında konuşabilirmişiz.
    -şu anda 1-2 tane büyükçe çok amaçlı kullanılan elektronik laboratuarı var yeni kampüste çok daha fazlası olacakmış
    -artan öğrenci sayısına göre abd doktoralı ya da o seviyede hocaların sayısı artacakmış.yukarıda bahsettiğim 3'e 1 oranı hep devam edecekmiş.
    -1. sınıfta bütün bölümlerin derslerinin tamamına yakını aynıymış bu yüzden 1. sınıf sonunda herhangi bir bölümden istediğine geçiş yapabiliyorsun :)
    -özgürlükçü bir üniversite havası var sıfır kol altına mini şort giyen kızla başı kapalı genç kızlar aynı ortamda görülebiliyor.
    -sınıflar 10-12 kişilik akıllı tahta ve projeksiyon destekli falan,gelemediğiniz zaman internet üzerinden dersleri takip edebiliyorsunuz
    -masa tenisi,futsal(?),basketbol,futbol sahaları var gördüğüm kadarıyla 2 tane büyük kantin-kafe var.
    -burs olanakları :tam burslu yerleşenlere macbook air veriliyormuş,ayda 500 tl lik limitli yemek bursu,ücretsiz yurt odalar 3 kişik ve her katta 2 tane ps 3 ve plazma tvler varmış,dönemlik 500 tl lik kitap yardımı bursu var.
    -önümüzdeki yıllarda büyük çaplı projelere imza atacak öğretim üyeleri varmış ve dünyanın sayılı kriptoloji uzmanlarından biri de bu okulda
    -bahsedilenlere göre hocaların referansları çok sağlam.

aklına başka bir şey gelen varsa yazalım arkadaşlar bugün ilk defa gittim ve bunları öğrendim açıkçası beğendim :)

• Hangi üniye gidersen git sana orayı Dünya'nın en iyi ünisiymiş gibi tanıtırlar

Açıkçası şu yeni açılan ünilere karşı bir sempatim var. Kuranlar böyle heyecanlı, gerçekten iyi eğitim vermek isteyen, samimi insanlar gibi geliyor bana. Benim bir arkadaşta oraya bilg. mühendisliğine gitmişti. Kendisi okulundan memnun ama orada okuyanlara da bi danış derim. Öyle üstteki arkadaşın dediği gibi fetocu falan diye ön yargılı olma. İyice araştırarak bir karar ver.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kings_eyes

Hangi üniye gidersen git sana orayı Dünya'nın en iyi ünisiymiş gibi tanıtırlar

Açıkçası şu yeni açılan ünilere karşı bir sempatim var. Kuranlar böyle heyecanlı, gerçekten iyi eğitim vermek isteyen, samimi insanlar gibi geliyor bana. Benim bir arkadaşta oraya bilg. mühendisliğine gitmişti. Kendisi okulundan memnun ama orada okuyanlara da bi danış derim. Öyle üstteki arkadaşın dediği gibi fetocu falan diye ön yargılı olma. İyice araştırarak bir karar ver.

zaten o arkadaş okula mı fetocu dedi bana mı bilmiyorum ama bana demişse sadece gülüyorum ona

benim puanım itüye de yetiyor aslında ama araştırmaktan kimseye zarar gelmez diye gttim bugün 1.5 saat falan durdum okulda.

1 elektronik hocası,1 elektronik öğrencisi ve 1 tane de itü matematik müh. ni bırakıp orada siyaset bilimi ve uluslararası ilişkilere geçen bir öğrenciyle konuşarak öğrendim bu şeyleri.

5 ağustosa kadar ne kadar bilgi toplasam iyidir :) teşekkürler mesajın için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gelenbevili172hhc -- 29 Temmuz 2011; 22:06:38 >

• özel üniversitelerin reklamlarını iyi yaptığına bakmayın. Bir itü bir odtü böyle bir reklam kampayısına girse profesyonel reklam şirketleriyle anlaşsa say say özellikleri bitmez. 4 saatlik reklam filmi çıkar.
  • sehir üniversitesinin eğitim kadrosuna baktım gerçekten kaliteli 2 hoca var ama toplamda 5 hoca mı ne var. yani İleride son sınıfa gelince uzmanlaşa bileceğin alan bir ya da 2 olacak. önünde fazla tercih hakkı olamayacak.

İTÜ'nün akademik kadrosu burayı her türlü 10'a katlar. Zaten İTÜ Elektronik ve Haberleşme'de 30'a yakın prof var sadece 50 kadar'da hoca. İleride uzmanlık alanı olarak en az 10 alan olur. Ayrıca İTÜ'nün elektronik kadrosunda berkeleyden, texastan, new jerseyden, michigandan, nyu'dan 14 tane hoca var. Bu saydığım üniversiteler elektronik mühendisliğinde dünyada ilk 20 dedir. Puanın İTÜ'ye yetebiliyorsa ve İTÜ düşünüyorsan hiç düşünme yaz derim ya da ODTÜ. Kendizi böyle kuçuk oyunlara satmayın. Mühendislik okuyacaksanız ve puanınız yetiyorsa bilkent/itü/boğaziçi/odtü dışında üniversiteye tercih listenizde yer bile vermeyin.

• sahinkenan89'a katılıyorum. Son zamnlarda özel üniversiteler kadromuz çok iyi diye reklamlar yapıyorlar. Sitelerine bakıyorsun toplam 5 öğretim üyesi var bölümlerde. Tamam o 5 tanesi kaliteli olabilir ama her birinin 3-5 tane uzmanlık alanı olmalı ki öğrencinin vizyonunu geliştirsin ki tahmin edebileceğiniz gibi böyle bir şey yok. Öğrencileri de çok iyi kandırmışlar, bu kurumlarda okuyan öğrenciler kurumlarını deliler gibi savunuyorlar (bu dediklerim sadece bu üniversite için değil, istanbuldaki hemen her özel üniversite için geçerli ve kendi görüşüm) Puanın yetiyorsa İTÜ'den sapma...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thereisno_spoon -- 29 Temmuz 2011; 22:36:34 >
  • EE de çok kaliteli kadrosu var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İzmir Ekonomi Üniversitesi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canhatti

EE de çok kaliteli kadrosu var

Ciddi misin sen? Kadroda profesör bile yok. Fırat üniversitesinde bile vardır profesör...
  • Şehir'de sanki devlet desteği var gibi geldi bana. açılışında başbakan ve birçok bakan oradaydı. duyduguma göre baş örtülü öğrencilerde azımsanmıyacak düzeydeymiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahinkenan89

sehir üniversitesinin eğitim kadrosuna baktım gerçekten kaliteli 2 hoca var ama toplamda 5 hoca mı ne var. yani İleride son sınıfa gelince uzmanlaşa bileceğin alan bir ya da 2 olacak. önünde fazla tercih hakkı olamayacak.

İTÜ'nün akademik kadrosu burayı her türlü 10'a katlar. Zaten İTÜ Elektronik ve Haberleşme'de 30'a yakın prof var sadece 50 kadar'da hoca. İleride uzmanlık alanı olarak en az 10 alan olur. Ayrıca İTÜ'nün elektronik kadrosunda berkeleyden, texastan, new jerseyden, michigandan, nyu'dan 14 tane hoca var. Bu saydığım üniversiteler elektronik mühendisliğinde dünyada ilk 20 dedir. Puanın İTÜ'ye yetebiliyorsa ve İTÜ düşünüyorsan hiç düşünme yaz derim ya da ODTÜ. Kendizi böyle kuçuk oyunlara satmayın. Mühendislik okuyacaksanız ve puanınız yetiyorsa bilkent/itü/boğaziçi/odtü dışında üniversiteye tercih listenizde yer bile vermeyin.

evet sözleşmeli olarak şu anda 6 tane var yakın bir zamanda telekominikasyon alanında da uzman bir hoca daha gelecekmiş ? .ama elektronik mühendisliğinde sürekli öğrenci arttıkça öğretim kadrosuda genişleyecek dendi bana.devlet üniversitelerinde de hele ki itü de öğretim üyesi sayısı çok daha fazla açık ara ama o hocaların öğrencilerle ilişikisi vakıf üniversitesi kadar iyi midir ya da öğrencilerin o hocalardan referans alma kolaylığı aynı mıdır veya hocalarla gerçekleştirilen projelere katılmak için öğrencinin gösterdiği çaba miktarı aynı mıdır ? devlet üniversitelerinde okuyan arkadaşlarımın söylediği hocalar derste gösterdiklerinin çok çok daha fazlasını ister sınavda ve sınıfta bıraktıkları öğrenci sayısıyla övünürler sözleri bende soru işaretleri bıraktı bir de .

yukarıdaki mesajda saydıklarım ne kadar reklam bilmiyorum ama okulun aklımda imkanları bunlar işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: thereisno_spoon

quote:

Orijinalden alıntı: Canhatti

EE de çok kaliteli kadrosu var

Ciddi misin sen? Kadroda profesör bile yok. Fırat üniversitesinde bile vardır profesör...

http://ee.sehir.edu.tr/Pages/AKadro/Akademik.aspx?PageID=832

bu hocaların geçmişine,eğitim öğretim gördüğü yerlere ve alışılmışın dışında yaptığı çalışmalara bir daha bak derim bence kalitelerini bunlar belirler.

fırat üniversitesinde profesör olmuş 50-60 yaş üstü kişilerle stanford üniversitesinde doktora yapmış nispeten daha genç hocaların kalitesini kıyaslamayalım şimdi bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gelenbevili172hhc -- 29 Temmuz 2011; 23:16:51 >

• E tamam da İTÜ'de de buralardan mezunlar vardır merak etme. Profesör yok diyorum Profesör olmayınca yaşları da genç oluyor. İTÜ'de de bir sürü genç yar doç vardır korkma sen. Bence İTÜ yaz. 2 senelik üniversiteye giderek kendine yazık etme.http://www.ehb.itu.edu.tr/index.php?sub=akademik&sub_sec=ogretim&lang=tr adresine bak, üniversite böyle bir şey.
  • quote:

E tamam da İTÜ'de de buralardan mezunlar vardır merak etme. Profesör yok diyorum Profesör olmayınca yaşları da genç oluyor. İTÜ'de de bir sürü genç yar doç vardır korkma sen. Bence İTÜ yaz. 2 senelik üniversiteye giderek kendine yazık etme.http://www.ehb.itu.edu.tr/index.php?sub=akademik&sub_sec=ogretim&lang=tr adresine bak, üniversite böyle bir şey.

şu anda itü hala daha öncelikli tabii ama :) sana alıntı yaptığım mesajın üstündeki diğer mesajımda vakıf ile devlet hocaları arasındaki farkı sordum onlara ne diyosun :) ?

• selam arkadaşım ben şehir üniversitesine gitmek gibi bir hata yaptım.Sana tavsiyem kesinlike itü dür itü hakkında bilgi sahibi değilim .
    Bilmiyorum kiminle görüştün ama inan orada herkes kendini mükemmel olarak görüyor daha şu andan itibaren kendilerini odtü bilkent gibi görüyorlar.Bir sene hazırlık eğitimi alıcaksın ondan sonra da ielts girip yeterli puanı alman gerekecek.Hazırlık okulunda her şey çok düzensiz ielts den mesela 5,5 almak gerekiyordu ama öğrenci olmadığından dolayı 5 alan öğrencileri geçirdiler.Zannerdesem sende kadroya taktın kafayı evet kadro iyi olabilir ama artık bu bir artı değil olması gereken de bu zaten .Mesela geçen sene diyorlardı doragos kampisüne geçicez diye olmadı bu sene yine öğrencileri kandırıyorlar gelecek sene geçeceğiz diye.Bir de öğrencileri kraldan çok kralcı nasıl mı oluyor bu her konuda kendilerini bir numara görüyorlar aklına gelebilecek her konuda.Bir de öğrenci popülasyonu muhafazakar bunu da aklında bulundur derim.Tahammülsüz bir yere gidiyorsun bunu aklının bir köşesine yaz mesela persepolis diye bir film vardır bilirsin belki onun afişini indirttiler .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yasinist -- 29 Temmuz 2011; 23:33:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gelenbevili172hhc

quote:

E tamam da İTÜ'de de buralardan mezunlar vardır merak etme. Profesör yok diyorum Profesör olmayınca yaşları da genç oluyor. İTÜ'de de bir sürü genç yar doç vardır korkma sen. Bence İTÜ yaz. 2 senelik üniversiteye giderek kendine yazık etme.http://www.ehb.itu.edu.tr/index.php?sub=akademik&sub_sec=ogretim&lang=tr adresine bak, üniversite böyle bir şey.

şu anda itü hala daha öncelikli tabii ama :) sana alıntı yaptığım mesajın üstündeki diğer mesajımda vakıf ile devlet hocaları arasındaki farkı sordum onlara ne diyosun :) ?

Seni gittiğin yerde mi devlet üniversitesindeki hocalardan bu kadar korkuttular? Çoğu vakıf üniversitesinde öğretim elemanları öğrencileri adam yerine bile koymuyor. Sonuçta az puan alıp geldikleri için ciddiye almıyorlar. Devlette böyle bir sorun yok. Bazı hocalar iyidir, bazıları kötüdür onu bilmem, karakter meelesi sonuçta. Tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi Sana herkesin iyi davranacağı bir ortam yok. Bu yüzden vakıf üniversitesine gidip böyle yapay bir ortamda 4-5 yıl geçireceğine hayatı tanımaya çalış derim.

• quote:

burada okuyan ya da tercih etmeyi düşünen arkadaşlar bütün bildiklermizi yazalım.

-yüzde yüz ingilizce eğitim
    -tam burslu öğrencilere 2 yıl hazırlık,7 yıl lisans limitli eğitim hakkı.
    -3 öğrenciye karşılık 1 öğretim üyesi oranı
    -ulaşım sıkıntısı olmayan bir kampüste (altunizade) bulunuyor 1-1,5 yıl içinde adalar manzaralı dragos-kartal adında ki modern yerleşkeye geçilecek
    -yüzde 82'si kısmi veya tam burslu öğrenciye sahip olan bilim ve sanat vakfı tarafından kurulmuş ticari olmayan bir üniversite
    -mühendislik fakültesi özellikle de elektrik-elektronik mühendisliğindeki bütün hocalar abd doktoralı kişiler
    -üniversite içinde neredeyse herkesin birbirini tanıyabileceği yüksek iletişime sahip samimi bir ortam var gibi geldi.
    -istedğin zaman hocaların odasının kapısını çalıp istediğimimz şey hakkında konuşabilirmişiz.
    -şu anda 1-2 tane büyükçe çok amaçlı kullanılan elektronik laboratuarı var yeni kampüste çok daha fazlası olacakmış
    -artan öğrenci sayısına göre abd doktoralı ya da o seviyede hocaların sayısı artacakmış.yukarıda bahsettiğim 3'e 1 oranı hep devam edecekmiş.
    -1. sınıfta bütün bölümlerin derslerinin tamamına yakını aynıymış bu yüzden 1. sınıf sonunda herhangi bir bölümden istediğine geçiş yapabiliyorsun :)
    -özgürlükçü bir üniversite havası var sıfır kol altına mini şort giyen kızla başı kapalı genç kızlar aynı ortamda görülebiliyor.
    -sınıflar 10-12 kişilik akıllı tahta ve projeksiyon destekli falan,gelemediğiniz zaman internet üzerinden dersleri takip edebiliyorsunuz
    -masa tenisi,futsal(?),basketbol,futbol sahaları var gördüğüm kadarıyla 2 tane büyük kantin-kafe var.
    -burs olanakları :tam burslu yerleşenlere macbook air veriliyormuş,ayda 500 tl lik limitli yemek bursu,ücretsiz yurt odalar 3 kişik ve her katta 2 tane ps 3 ve plazma tvler varmış,dönemlik 500 tl lik kitap yardımı bursu var.
    -önümüzdeki yıllarda büyük çaplı projelere imza atacak öğretim üyeleri varmış ve dünyanın sayılı kriptoloji uzmanlarından biri de bu okulda
    -bahsedilenlere göre hocaların referansları çok sağlam.

aklına başka bir şey gelen varsa yazalım arkadaşlar bugün ilk defa gittim ve bunları öğrendim açıkçası beğendim :)

Bir de bilmiyorum ekşi sözlükte üniversite hakkında yazılanları .Bence mutlaka oku.Yeni gördüm 1. sınıfın sonunda istediğin bölüme geçme olayı çok zor kontenjan var ve belli bir başarı sağlaman gerekiyor .Ben de geçen sene senin gibi düşünüyordum .Bir de özgürlükçü bir hava var demişsin öyle gözüküyor olabilir ama çoğunluğun dediği oluyor .Bir de hazırlık sınıfında okurken ben 1 hafta kur başladı devam ettik bir haftadan sonra sınıfları değiştirdiler .Bir de yemek bursu sana kart şeklinde veriliyor ve üniversiteden başka yerde harcayamıyorsun.O kadar acemiler ki anlatmamamBunu da farklı bir şekilde söylemişlerdi geçen sene.Eğer illa vakıfı tercih edeceksen bilkenti iyi düşün derim belki sana macbook air fln vermiyo aylık bu kadar da para vermiyor ama sistemi oturmuş ah vah demezsin .Tercih konuna da baktım çok iyi bir puan yapmışsın tebrik ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yasinist

selam arkadaşım ben şehir üniversitesine gitmek gibi bir hata yaptım.Sana tavsiyem kesinlike itü dür itü hakkında bilgi sahibi değilim .
    Bilmiyorum kiminle görüştün ama inan orada herkes kendini mükemmel olarak görüyor daha şu andan itibaren kendilerini odtü bilkent gibi görüyorlar.Bir sene hazırlık eğitimi alıcaksın ondan sonra da ielts girip yeterli puanı alman gerekecek.Hazırlık okulunda her şey çok düzensiz ielts den mesela 5,5 almak gerekiyordu ama öğrenci olmadığından dolayı 5 alan öğrencileri geçirdiler.Zannerdesem sende kadroya taktın kafayı evet kadro iyi olabilir ama artık bu bir artı değil olması gereken de bu zaten .Mesela geçen sene diyorlardı doragos kampisüne geçicez diye olmadı bu sene yine öğrencileri kandırıyorlar gelecek sene geçeceğiz diye.Bir de öğrencileri kraldan çok kralcı nasıl mı oluyor bu her konuda kendilerini bir numara görüyorlar aklına gelebilecek her konuda.Bir de öğrenci popülasyonu muhafazakar bunu da aklında bulundur derim.Tahammülsüz bir yere gidiyorsun bunu aklının bir köşesine yaz mesela persepolis diye bir film vardır bilirsin belki onun afişini indirttiler .

teşekkürler arkadaşım mesajlarını dikkate alıyorum :) itü herşeye rağmen daha öncelikli zaten tekrar sağol yazdıkların için.

• Üniversitenin kurucularından biride ahmet davutogludur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barney Stinson 31 -- 29 Temmuz 2011; 23:53:03 >
  • up
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sahinkenan89

sehir üniversitesinin eğitim kadrosuna baktım gerçekten kaliteli 2 hoca var ama toplamda 5 hoca mı ne var. yani İleride son sınıfa gelince uzmanlaşa bileceğin alan bir ya da 2 olacak. önünde fazla tercih hakkı olamayacak.

evet sözleşmeli olarak şu anda 6 tane var yakın bir zamanda telekominikasyon alanında da uzman bir hoca daha gelecekmiş ? .ama elektronik mühendisliğinde sürekli öğrenci arttıkça öğretim kadrosuda genişleyecek dendi bana.devlet üniversitelerinde de hele ki itü de öğretim üyesi sayısı çok daha fazla açık ara ama o hocaların öğrencilerle ilişikisi vakıf üniversitesi kadar iyi midir ya da öğrencilerin o hocalardan referans alma kolaylığı aynı mıdır veya hocalarla gerçekleştirilen projelere katılmak için öğrencinin gösterdiği çaba miktarı aynı mıdır ? devlet üniversitelerinde okuyan arkadaşlarımın söylediği hocalar derste gösterdiklerinin çok çok daha fazlasını ister sınavda ve sınıfta bıraktıkları öğrenci sayısıyla övünürler sözleri bende soru işaretleri bıraktı bir de .

yukarıdaki mesajda saydıklarım ne kadar reklam bilmiyorum ama okulun aklımda imkanları bunlar işte.

Tabi şimdi özel üniversitelerde önem verilenlerden biri de "Müşteri Memnuniyetidir". Öbür yandan devlet üniversiteleri seni eğlendirme, mutlu etme yerine bu ülke için adam yatiştirmek amacındadır. Bu 'adam' sen de olabilirsin başkasıda olabilir. Türkiye'de bir sürü genç beyin var sonuçta... İlla seni adam yapacağız diye bir söz vermezler. Sen adam olmak istiyorsan biraz çabalaman gerekir.

Ama nasıl vakıf üniversitesi var ya da vakıf üniversitesi varsa, aynı şekilde devlet üniversiteleride öyle.

Zaten mühendislik eğitiminde itü/odtü/boğaziçi/ytü bir yana diğer devlet üniversiteleri bir yana. Özellikle itü/odtü/boğaziçin'de öğrenci-hoca ilişkisi hiç bir şekilde vakıf üniversitelerini aratmaz. Çoğundan da üst seviyededir. Evet vakıf üniversitesindeki gibi seni müşteri yerine koyup 'gereksiz' gazlar-destekler vermezler. Sen adam olacak biri değilsen seni kimse umursamaz. Ama sende ışık görürlerse 'müşteri memnuniyeti' yerine bu çocuk ülke için gelecek vaadediyor derler ve ellerinden gelenleri yaparlar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.