Şimdi Ara

İstanbul Teknik Üniversitesi hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
3
Favori
8.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam biraz acımasızlık yapmış olabilirim

Mesele şu ki İYTE'nin kadrosu bence daha dinamik ve daha öğrenciye dönük bir üniversite. Aslında şu an için karşılaştırınca böyle desek de 20 sene sonra işler çok değişebilir.

Size bir örnek vereyim, İTÜ Tuzla kampüsünde Denizicilik fakültesi var ve artık bitik durumda. İçeri girin İTÜ olduğunu anlamazsınız. Sadece adı kalmış. Koskoca yılların İTÜ Denizciliği ne hale gelmiş üzülüyorum. Bir gün diğer bölümler için aynı şeyi söylemeyeceğimizin garantisini kim verebilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısınız hocam bu konuda İYTE'yi biraz fazlaca övdüm sanırım. Son bir haftadır aralıksız üniversite araştırıyorum biraz ondan oluyor

Bir de İYTE'nin tematik üniversite avantajı var. Çok rahat bir şekilde teknoloji üssüne çevrilebilir. Eğer büyük ataklar yaparlarsa dediğim gibi iş sektörü de oraya kayabilir. Demek istediğim aslında buydu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChiefOfficer -- 11 Ağustos 2018; 12:0:57 >
  • ChiefOfficer kullanıcısına yanıt
    Talep meselesi hocam. Eğer makineye talep azalırsa aynısı makine fakültesinin başına gelir. Bilgisayara elektroniğe talep azalırsa diğer fakültelerin başına da aynısı gelir ama tam tersi bu bölümlere talep çok bu yüzden Denizcilik fakültesi pert olduysa diğerleri de olur diyemeyiz.

- İzmir gibi büyük bir şehir
    - Teknik Üniversite
    - Kaliteli öğretim üyeleri
    - Bilgisayar elektronik gibi bölümler

gibi talepleri karşılamış ve yükselmiş. Şuan IYTE'nin verdiği hizmetlerin çok daha iyisini İTÜ karşılıyor. İTÜ ayakta olduğu sürece IYTE'nin pek şansı yok açıkcası. Şuan ODTÜ'yü İTÜ'yü geçmek için vakıf üniversitesi olmak gerek ki onlardan çok daha iyi öğrencilerin taleplerini karşılasınlar.
  • Bağdatlı Ruhi kullanıcısına yanıt
    Hocam talep aslında var. Sıralamlardan da görüleceği üzere İTÜ'nün denizciliğine olan talep maden fakültesinde olan talepten daha fazla. Sorun yönetimsel. Ben kesinlikle aynısı olur demiyorum zaten olacağını da sanmıyorum, sadece İTÜ'den bir örnek verdim.

Her iki üniversite için şehir, kampüs vs. karşılaştırması yapmıyorum çünkü sosyal imkanlar bakımından İTÜ tabiki tercih sebebi. Bahsettiğim tamamen eğitim yönü.

Zaten genel toplamda İTÜ'nün hakimiyeti konusunda hemfikiriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChiefOfficer -- 11 Ağustos 2018; 12:21:7 >
  • Makina için konuşuyorum çok fazla hoca olduğun için her hoca birikimli olduğu kendi uzmanlık alanında ders veriyor ama bu birikimden faydalanmak ögrencinin elinde hiçbir hoca kimseye zorla bir şey ögretme derdinde değil.

İngilizce konusunda zayıf olduğunu kabul etmek lazım kağıt üzerinde İngilizce olan dersler bile Türkçe işlenebiliyor yani İngilizce konusunda yine kendiniz elinizi taşın altına koyacaksınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: FlamengoMuhammed

Hocam işin en enteresan tarafı İtü yü rüyalarında bile görmeyen çoluk çocuk dışardan saçma sapan eleştiriyor. Yok yurt dışına çıkmamışmış hocalar. Sadece bizim bölümde bile hocaların çoğunun yüksek lisansının yurtdışı olması liseleride Amerika kanada da vs. Hocaların İngilizce bilmiyormuş olayına da neremle gülsem bilemedim. Biraz celal Şengör ilber hoca falan izleyin Türkiye nin en iyiüniversitesi olduğuu anlarsınız.

(Film zaten yıldız la aynı demeye gelince koptu hastanın durumu vahim)
    Nicke bakın ve ardından direkt bloku basacaksiniz zatn

• Yalnız itünün yurtları sıkıntı hazırlık okulu Maçka’da ve kampüse baya uzak şu an özel yurtları araştırıyoruz malesef

• kardeş itü de ilk senemi tamamladım henüz ingilizce bilmeyen bir hoca görmedim dersi türkçe olanlarda bile
  • üstelik iyte ile itü yü karşılaştırmak dünyanın en saçma şeylerinden, urap sıralamasına bakmanı öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: limon1907

Yalnız itünün yurtları sıkıntı hazırlık okulu Maçka’da ve kampüse baya uzak şu an özel yurtları araştırıyoruz malesef
    okadar da uzak değil :D metroyla 15-20 dk artı 10 dk yürüme yada 5 dk otobüs
  • quote:

Orijinalden alıntı: leomor

okadar da uzak değil :D metroyla 15-20 dk artı 10 dk yürüme yada 5 dk otobüs

Alıntıları Göster
    Peki yurt çıkma ihtimali nedir İstanbul’da oturmuyorum ve oralar hakkında hiçbir bilgim yok

• limon1907 kullanıcısına yanıt
    Yurt çıkma ihtimali zor biraz
    genelde sıralamaya ve fakülteye yakınlığa bakıyorlar
    sene içinde yedeklerden çıkıyor genelde ama o arada beşiktaştaki özel yurtlarda idare ediyorlar genelde

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mastermind33 kullanıcısına yanıt
    Seni geren ne kromozom müsveddesi

• Hocam itüde birkaç öğrenciyle (yüksek lisans veya son sınıflardı) konuştum geçen gidip. Neden %30 ingilizce dedim. Arkadaş dedi ki kimse mezun olamıyodu:D Aslında bence biraz hazırlıktan kaynaklı araştırdığım kadarıyla (ben de tercih yapıyorum bu yıl) itünün hazırlığı odtü,boğaziçi kadar iyi değil sanırım. Haliyle öğrenciler de tamamen ingilizce öğrenmek için hazır olamıyorlar demekki diye düşündüm. Çünkü makine cidden çok ağır bir bölüm biliyoruz. ingilizce seviyesi yeterli değilse dersleri ingilizce öğrenmesi çok zor. Dersleri geçenlerin bir kısmı ezberleyerek geçiyordu demişti hatta oradaki arkadaş bana

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: limon1907

Peki yurt çıkma ihtimali nedir İstanbul’da oturmuyorum ve oralar hakkında hiçbir bilgim yok

Alıntıları Göster
    yurt çıkma ihtimali şöyle, eğer kendi bölümüne girenlerde ne kadar öndeysen okadar şans oluyor, ben 75.girdim bana çıkmadı ama yedeklere atılıyosun ve 1 yıl içinde %95 yerleşiyosun bazıları okadar sürmüyor bile, herkes girdikten 10 gün sonra giren arkadaşım vardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leomor -- 12 Ağustos 2018; 22:37:49 >
  • İTÜ'de Endüstri Mühendisliği bölümünü kazandım ve eleştirdiğim okula girdim. Her türlü sorunuzu cevaplamak, yardımcı olmak için buradayım.
  • Endüstri mühendisliğinden memnun musunuz? Gelecek planlarınız nedir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Die Chemie. kullanıcısına yanıt
    Bölüme yeni başladığım için tamamen memnunum ya da değilim diyemem. Şu an için doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Lise hayatım boyunca aklımda olan bir bölüm değildi açıkçası. Ders programı ve farklı alanlara kayma ihtimalinin olması hoşuma gittiği için seçtim. Zevklerim biraz geniş alana yayıldığı için hiçbir bölümden %100 memnun olamam gibi geliyor fakat şu an için pişman değilim.

Gelecek planını net bir şekilde koyup seçeneklerimi daraltmak istemiyorum. Lakin programlama, excel, istatistik öğrenip data science, business analysis taraflarına kaymak çok cazip geliyor. Olmazsa da yine istatistiğe yönelik şirket yönetimi gibi şeyler ilgi çekici geliyor. Bölüm bu konuda önemli bir avantaj sunuyor mezunlarına. Yeni mezun olup danışmanlık işi yapan bir IE mezunu tanıdığım alan değiştirmek için kurslara, workshoplara katılıyor ve istediği an bunu yapabilir.

• arobasgan kullanıcısına yanıt
    Hocam alakasız olacak ama itü elektrik müh ile ilgili bilginiz var mı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • misomanik M kullanıcısına yanıt
    Elektronik - Haberleşme de okuyan arkadaşlarım var. Elektrik mühendisliği ile yakın alanlar. Diğer okullarda Elektrik Elektronik diye geçiyor malum. İlk iki yıl herkes gibi temel dersleri alırsın. Mat 1,2 Fizik 1,2 gibi. Bunlara ek olarak diğer bölümlerde olmayan Lineer Cebir var. İleri seviye matematiğin çok önemli olduğu, 3.sınıftan sonra iş yükünün baya arttığı bir bölüm. Devre tasarımı gibi konular yoğun baya. Bilgim bu kadar.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.