< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arobasgan -- 23 Temmuz 2022; 11:28:35 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arobasgan -- 23 Temmuz 2022; 11:28:35 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İTÜ,ingilizce eğitime yanlış hatırlamıyorsam 2013'te geçti.Bu kadar kısa sürede birçok ingilizce bölüm de açtılar.İTÜ'de -kendi bölümüm adına konuşayım- ingilizce bilmeyen akademisyen sayısı %15'i geçmez.Bu hocalar da genellikle yarı havuz dersi olan olasılık,lineer gibi dersleri verir.Ve şunu da söyleyeyim lisans yüksek doktora itü olan adamların da bir bölümü istemedikleri için yurtdışıma gitmiyor.Mesela mehmet nuri akıncı kendisi zamanında lys'de türkiye ikincisi olmuştu ve şu an itü'de doktora yapıyor.Ali yapar da aynı şekilde on numara akadaemisyendir.Örnekleri çoğaltabilirim ama itü'de en son kötülenecek şey eğitim ve hoca kalitesidir.Ayrıca diğer devlet üniversiteleri ile kıyaslanamayacak derecede labratıvar imkanlarına sahibiz.Vodafone daha yeni future lab açtı reklamlarda görmüşsündür.Ayrıca Yıldız ile İTÜ arasında fark yok demek için de kör olmak lazım arkadaş yuh.
|
Hocam IYTE nasıl oluyor YTÜ'yü geçiyor?
Ayrıca İTÜ ile nasıl IYTE'yi kıyasladınız xd |
Arkadaşlar bu forumda sık sık şu isimleri duyuyorum ama forumdan çıkınca reel hayatta nedense kimse bahsetmiyor tanımayanlar bile var:
- Gebze Teknik Üniversitesi - Türk Alman Üniversitesi - İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Tamam aldıkları sıralamalara göre fiyat/performans okul olabilirler kötü değildirler eyw ama abartmaya gerek yok. Köklü üniversiteler ile karşılaştırılamazlar. Forumdan çıkıp reele geçtiğimde pek tanınmıyor bile bu üniversiteler. |
Hocam burası DH TYT/AYT İTÜ üniversite sayılmıyor burada.
|
İTÜ makinenin %100 ingilizcesinin kapanma sebebi öğrencilerin dilekçe verip Türkçe dersler almak istemesidir. Ama özellikle malzeme, imalat konularında ingilizcesi pek iyi olmayan hocalar var.
Aynı okuldan lisans doktora vs durumu odtüde Boğaziçinde de var. Ama yurt dışı tecrübeli hocalar da var tabiki. İTÜ makina için mesela Ata Mugan Zeki Yağız Bayraktaroğlu Hakan Öksüzoğlu Kenan Yüce Şanlıtürk Levent Trabzon gibi hocalar yurt dışı tecrübeli. Google'dan 2-3 linke tıklayarak eğitim durumlarına bakabilirsiniz. Daha da var ama toplam öğretim üyesi sayısı sadece profesör sayısının yarısı kadar olan okul için bu örnekler fazla bence. Odtüye lafım yok. Onun hakkında çok bilgim yok. (Makina için konuşuyorum) Eğer makina fakültesinden gezmek amaçlı içeri girebilirseniz en azından yurt dışı tecrübeli hocaların İngilizce dersini dinleyebilirsiniz içinizi rahatlatmak adına. Ama ben bunu gereksiz buluyorum. İTÜ gerçekten iyi ortam sunar ve hocaların büyük çoğunluğu öğrenci dostudur -çoğu itü öğrencisi kötülese de- En önemlisi de alanında birikimlidir. Son olarak bu okula gelmeyi düşünen öğrencilere tavsiyem "Türkiye'de üniversite eğitimi çok kötü, İtünün eğitimi çok kötü" gibi cümlelere kulak asmayıp adam gibi derslerine çalışmaları. |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bağdatlı Ruhi -- 11 Ağustos 2018; 11:31:49 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bağdatlı Ruhi -- 11 Ağustos 2018; 11:34:24 > |
|
|