Şimdi Ara

İstanbul Ü. S.B.U.İ vs İstanbul Kültür Ü. U.İ. vs Ankara Ü. U.İ.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    TM-2 sıralamam 44k. Uluslararası ilişkiler veya siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler istiyorum.
    Ankara Üniversitesinin u.i. si 41k ile kapatmış.Bölümün dili Türkçe. (Gelmesi zor ama yine de yazacağım belli olmaz, gelmeme ihtimali çok düşük değil bence)
    İstanbul Üniversitesinin siyasal bilgilerdeki 47k , İktisattaki 44k ile kapatmış.Bölümün dili Türkçe
    İstanbul Kültür Üniversitesinin uluslararası ilişkiler tam burslu 51k ile kapatmış.Bölümün dili İngilizce.
    Ankara ve İstanbul Üniversitelerinin dili Türkçe olması beni düşündürüyor.Yani bir sene zorunlu İngilizce hazırlık, sonraki dört yıl %30 İngilizce. Kültür Üniversitesi ise %100 İngilizce.
    Sizin fikirleriniz neler, hangisi daha iyi olur sizce?

• Kültür iyi hoş ama Kampüsü yok.Geçen hafta gittim ilgi güzeldi ama kampüs beni düşündürüyor açıkçası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul ve ankara ekoldür. İktisat fak. SBUİ okuyorum. Hazırlık bu sene geldi zaten. Tavsiyem istanbul iktisat fk. Yazman. Hem özel sektör hem kpss için hem de bölüm içeriği açısından en zengin dersler burada. Hah bir de eğitim dili %100 ingilizce olması kötü bence. Eğitim anadilde verilmeli... Hocaları çok kalitelidir bu arada, ondan şüphen olmasın :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Busraaç

Kültür iyi hoş ama Kampüsü yok.Geçen hafta gittim ilgi güzeldi ama kampüs beni düşündürüyor açıkçası

Cevabınız için teşekkürler. Ben de dün gittim Kültüre.Aynı dediğiniz gibi ilgiden memnun kaldım ama tam bir AVM, hiç üniversite havası yok. Ha, bu ne kadar önemlidir diye düşündüğümde bence önemli.sonuçta 4 yıl zaman geçirilecek bir ortam.İnsanın kendini iyi hissetmesi önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: agir psikotik

İstanbul ve ankara ekoldür. İktisat fak. SBUİ okuyorum. Hazırlık bu sene geldi zaten. Tavsiyem istanbul iktisat fk. Yazman. Hem özel sektör hem kpss için hem de bölüm içeriği açısından en zengin dersler burada. Hah bir de eğitim dili %100 ingilizce olması kötü bence. Eğitim anadilde verilmeli... Hocaları çok kalitelidir bu arada, ondan şüphen olmasın :)

İlginiz için teşekkürler.
    Ben aslında daha çok siyasal bilgiler fakültesindekini düşünüyordum.Matematikle aram pek iyi değil.İktisattaki derslerin içerikleri daha sayısal ağırlıklıdır herhalde.Bu arada siz kaçıncı sınıftasınız.Vaktiniz olursa birkaç soru sormak isterim, pmden veya buradan :)
  • Hep aynı yanılgı... İlk sene matematik 1 ve matematik 2 dersleri var. Soruları ezberler geçersin. İktisat derslerindeyse dört işlem kullanırsın en fazla. Sorabilirsin istediğini. Ama şöyle söyleyeyim SBF benim de tutuyordu ama yazmadım. İyi ki de yazmadım. Hocaların söylediği ve benim de katıldığım şu cümle çok önemli: "ekonomi bilmeden, siyaset yapılmaz."

• grkn07 kullanıcısına yanıt
    aynı fikirdeyim bence de kampüs önemli şu an yazıp yazmamakta baya kararsızım

• quote:

Orijinalden alıntı: agir psikotik

Hep aynı yanılgı... İlk sene matematik 1 ve matematik 2 dersleri var. Soruları ezberler geçersin. İktisat derslerindeyse dört işlem kullanırsın en fazla. Sorabilirsin istediğini. Ama şöyle söyleyeyim SBF benim de tutuyordu ama yazmadım. İyi ki de yazmadım. Hocaların söylediği ve benim de katıldığım şu cümle çok önemli: "ekonomi bilmeden, siyaset yapılmaz."

Evet haklısınız ama insanın içinde yine de bir korku oluyor biraz ''ya kalırsam'' diye.gerçi olabilir, sayısal derslerden değil de sözel ağırlıklı derslerden de kalabilirim, olmayacak bir şey değil sonuçta...

O zaman şöyle sorularımı sıralayayım:

1)İki fakültenin hocaları da kendine özgü mü?Yani iktisattaki bir hoca siyasaldaki bölümün derslerine girebiliyor mu?
    2)Yabancı dil işini siz nasıl hallediyorsunuz?Sonuçta yabancı dil oldukça önemli olmalı bu bölümde.Hazırlık okudunuz mu bilmiyorum ama okulun yabancı dil eğitimi nasıldır?
    3)Hem iktisat hem siyasal bilgiler fakültesi de Beyazıt kampüsünde mi?
    4)Avcılar kampüsü dışında içinde yurt olan kampüsü yok galiba bildiğim kadarıyla İstanbul Üniversitesinin.Siz nerede kalıyorsunuz?
    5)Okul ortamı sizce nasıl?Kulüpler, etkinlikler vs..
    6)Son olarak biraz özel olabilir istemezseniz cevaplamazsınız :) İleriye dönük olarak hedefiniz nedir.Mezun olunca ne yapmayı düşünyorsunuz?Malum geniş bir alan sonuçta..

• ankara sbf yada ist sbf de yaz gerisi hikaye
  • grkn07 kullanıcısına yanıt
    1) tamamen kendine özgü iki fakülte hocaları.
    2) bu sene ing. hazırlık geldi. Sanırım %30 ing oldu şu anda bölümün eğitimi. Açıkçası okulda en fazla temel alırsın, iyi diyemem. Zaten boğaziçi , itü ve bazı özeller dışında pek bulamazsın iyi dil eğitimini.
    3) ikisi de tarihi ana kapının içinde :) hukuk, iktisat ve siyasal bilgiler fakültesi var zaten orada sadece.
    4) ben doğup büyüdüğüm yerde yaşıyorum yine. Okula 20/25 dakika sürüyor evimden :)
    5) açıkçası özellikle bizim bölümün suiam adında harika bir oluşumu var. Yarı resmi ve seçimle dahil olunuyor ama bir yerinden dahil olursun illa ki. Önceleri asistanlar kurmuş şimdi tamamen öğrencilere kaldı ama hocalar her türlü kolaylığı ve yardımı sağlarlar. Senede iki defa dergi çıkarılır ve ciddi anlamda makale yazma deneyimi kazanırsınız sayesinde. Ve bu çalışma grubu bir şirketmiş gibi çalışır. Bir sürü departmanı vardır. Ben mali işler kısmındaydım ve bir sürü firmayla ciddi ciddi sponsorluk görüşmesi falan yapıyorsun dergi için. Fakülte genelini çok bilmiyorum bir de SUİK var geçenlerde kılıçdaroğlunu falan getirmişlerdi. Yeterlidir yani :)
    6) açıkçası bölüme devam edecek olsam kesinlikle akademisyen olurdum ama fark ettim ki ben mutlaka avukat olmalıyım :) hah ama emin ol gram sıkıntı yok bölümle/okulla alakalı. Sadece bu benim kişisel tercihim. Arzum, isteğim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.