Şimdi Ara

istanbul üniversitesi deniz ulaştırma işletme mühendisliği ile ilgili sıkıntılarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, bu sene 380 puan alarak İstanbul Üniversitesi- Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümüne yerleştim. Fakat tercih dönemindeyken, bölümün öğretimini veren üniversiteler hakkında fazla bir bilgim olmadığı için İTÜ yerine İstanbul Üniversitesi'ni ilk sıraya yazmıştım.
    İTÜ ise bu sene 401 puan ile almış.
    Ben gerek tercih dönemindeki bilgisizliğimin, gerekse de bir 5- 6 matematik sorusu daha yapamamış olmanın sonucu olarak bu bölümü, İTÜ'de okuyamıyorum.
    1 Ekim'de Hazırlık derslerimiz başlayacak ve daha hazırlık başlamadan, ben İTÜ'ye geçmenin planlarını yapmaya başladım. Bu konu yaklaşık 2- 3 haftadır beni çok sıkıyor, üzüyor. Hazırlıktan sonraki sene, 1. sınıfı bitirdikten sonra; yani bundan 2 yıl sonra İTÜ'ye geçebilmek için bir şansım olacak. Bunu en iyi şekilde kullanıp oraya geçmek istiyorum. Zira Denizcilik Alanında gerek Türkiye'de bir numara olması, gerekse de Dünya'da çok ileri sıralarda olması dolayısıyla İTÜ benim amaçlarım doğrultusunda bana çok şey katacaktır; zira ben de İTÜ'ye çok şey katmak istiyorum ve buraya geçtiğim taktirde bunu yapacağımın garantisini verebiliyorum.
    İTÜ'de bu bölümü okumakta olan arkadaşların, benimle iletişime geçmelerini rica ediyorum, beni anlayacağınızı düşünüyorum. Bu alanda bana yardımcı olabilmek adına girişimde bulunan herkese öncelikle çok büyük teşekkürlerimi sunarım.

http://www.sis.itu.edu.tr/duyuru_ekler/cap_yandal_yatay201310/itudisiyataysonuclari/
    http://www.sis.itu.edu.tr/duyuru_ekler/cap_yandal_yatay201310/itu_disi_yatay201310.html

konuyla ilgili ulaşabildiğim linkler bunlar, fakat bunlar sadece resmi bilgiler içeren kaynaklar. Bu linklerden getirmem gereken belgeleri (benim girmeyi deneyeceğim sene olarak düşünecek olursak muhtemelen 2014 Ağustos ya da Temmuz ayında yapılacak İngilizce Yeterlilik sınavından 60 üstü not almak ya da TOEFL sınavından başarılı bir sonuç almış olmak, İstanbul Üniversitesi'ndeki ilk yılıma dair transkript ve bu transkriptte yer alan notlarımın oldukça iyi seviyede olması, girdiğim seneye dair ÖSYM sonuç belgesi,) öğrenebiliyorum. Ancak bunun haricinde, bana zaman zaman, bu dönem içerisinde bilgi verebilecek, benim durumumda olan öğrenciler hakkında beni haberdar edebilecek (işte "2013 senesinde bizim bölüme 3 tane öğrenci geldi. Birisi KTÜ'den, birisi İÜ'den, birisi Dokuz Eylül'den geldi. İstersen isimlerini vereyim, onlarla görüş." vs tarzında beni bilgilendirebilecek) bir büyüğüm, bir abim olsa, sizlerden rica ediyorum. Geceleri bunu düşünmekten uyuyamıyorum, içimi yiyor bu. İTÜ'ye geçmeyi çok istiyorum.

Eğer ki böyle bir abim, büyüğüm bana olumlu cevap verir, facebook yoluyla iletişime geçmek isterse mail adresim bdevecii@gmail.com. facebook üzerinde beni rahatlıkla bulabilir zaten.
    Ama derseniz ki ben tavsiyemi burdan vereceğim, emriniz başım üstüne. Yeter ki bir nebze de olsa bana yardımcı olun. Size minnettar kalırım.

Tekrar teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdevecii -- 28 Eylül 2012; 21:33:16 >

• yok mu kimseden cevap?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.