Şimdi Ara

İstanbul Üniversitesi mi Ankara Üniversitesi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Siyaset Bilimi ve Kamu yönetimi bölümü için ikisi de yabancı dil ile eğitim vermediği için tercih sebeplerim. Ulan dersleri Türkçe zor anlıyorum bir de İngilizce ders anlatıyorlarmış, hukuku, tarihi, siyaset bilimini. 1 yıllık sıfırdan başlanan hazırlık ile böyle akademik dersleri kim anlar? Daha İngilizce'm vat is yor nem may neymıs caki bırovn dan ibaret

Neyse İstanbul'da yaşıyorum ve ev mev derdi ankara da işe girmem gerekecek ya da akrabalar ama hiçbirinde kalamam asosyal biri olduğum için. Akraba ortamı bana göre değil.

Ankara üniv 401 puan
    İstanbul üniv 372 puan

Hangisinin mezunu daha avantajların?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hukuk ve siyaset türü bölümlerde Ankara daha iyidir ama İstanbul kötü değildir, Ankaradan sonra İstanbul gelir o yüzden boşuna gitmeyin İstanbulda kalın derim ben

• istanbulu seç bence o kadar zahmete girişme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.S.L.A.N

Hukuk ve siyaset türü bölümlerde Ankara daha iyidir ama İstanbul kötü değildir, Ankaradan sonra İstanbul gelir o yüzden boşuna gitmeyin İstanbulda kalın derim ben

Yani hedefimi İstanbul Üniversitesi olarak çevireyim? Bir de şunu merak ediyorum şehir içinde okursam herhangi bir part time işe girmem gerekir mi? Yani ailemden pek destek alamayacağım borçlar malum. Devlet Üniversitesi'ne para ödeniyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.Valjean -- 30 Mayıs 2015; 3:55:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KontDantes

quote:

Orijinalden alıntı: A.S.L.A.N

Hukuk ve siyaset türü bölümlerde Ankara daha iyidir ama İstanbul kötü değildir, Ankaradan sonra İstanbul gelir o yüzden boşuna gitmeyin İstanbulda kalın derim ben

Yani hedefimi İstanbul Üniversitesi olarak çevireyim? Bir de şunu merak ediyorum şehir içinde okursam herhangi bir part time işe girmem gerekir mi? Yani ailemden pek destek alamayacağım borçlar malum. Devlet Üniversitesi'ne para ödeniyor mu?

Harç kalktı ödemiyorsun artık (2. öğretim değilsen) ama ıvır zıvır kitap falan derken senede 300-500 lira gider yine en az
  • İkinci öğretim seçersen ödersin, öbür türlü ödemezsin. Kitap vb gider yani harcamaların, kendi bileceğin iş

• Yerinde olsam istanbul secerdim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DÜZCE Mİ ZONGULDAK TIP MI
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ankara siyasal mülkiye diye de geçer. İnek bayramı olsun girişinde çalan klasik müzik olsun vize final donemi kütüphanesinde tatlı çorba çikolata dağıtan dekanı olsun eğitimi gıcık hocaları gerçekten iyidir aynı zamanda başkentte siyasetin gobeğinde okursun.
    Diğer tarafta aile yanında rahat bir şekilde yukarı da saydıklarımdan daha azı olmayan ist. Uni var. Orayı bilmiyorum ama aile aile yanında okumak daha iyidir. Özellikle sosyal fobi demişsiniz vs.
    Yok eğer ben açılayım biraz hemde kendi ayaklarımın üstünde durmayı oğrenirim diyorsan başka herşey sana bağlı yani ne istediğini iyi belirle pişmanlık yaşama

• Yerinde olsam ilk önce sınava girmeden düşünmezdim puan olaylarını. Zor biliyorum ama sınavdan sonraya bırak

• quote:

Orijinalden alıntı: Y.S.E

Yerinde olsam ilk önce sınava girmeden düşünmezdim puan olaylarını. Zor biliyorum ama sınavdan sonraya bırak

Evet ama çalışabilmek için nasıl denir böyle gerçekçi hedef ve adını getiremediğim başka bir kavram lazım. Kendi çapımda inandığım bir yüksek rakamı hedeflersem o puanı almak için daha verimli çalışmaya konsantre olmuş olurum.

Ne zamandır Ankara üniv diyordum ama İstanbul üniv de öteki hedefimdi. Bence de el memleketinde okumaktansa kendi memleketimde okumak daha faydalı olur o yüzden yeni hedefim İstanbul Üniversitesi.

Mülkiye nin klasik müzik olayı iyiymiş, cidden oraya gitmek çok isterdim ama bu şartlar altında...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.