getirmeye gerek yok ki örneğin çok enerji harcayan üretim tesislerini orada kurarız orada o enerji ile üretim yapılır
Üretilenleri Dünya' ya nasıl getireceksin?
Resimdeki dünyayı sen çizdiysen iyi çizmişsin yani uğraşmışsın ampul koyarak sanki alttan alttan bi siyaset propagandası var inceden tık tık ama neyse astronot'un üstünde NASA yerine TÜRK HAVACILIK VE UZAY DAİRESİ yazsa daha bi milleyetçi, daha bi hoş olurdu.
quote:
Orijinalden alıntı: Marquen
quote:
Orijinalden alıntı: BLowrinq
quote:
quote:
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: barknt23
evet beyler ve bayanlar iste Donanim Haber i zengin edecek ibretlik fikrimi size sunuyorum
iste :
Çıkılın beyler ayntaşyn olarak konuya el koyuyorum konu artık benim kanatlarım altında. Öncelikle Dünyanın yumurta şeklinde olmadığını belirteyim.
Fikrin saçmalığını ve çelişkileri ayıkladım
1) Hangi güçle dönecek rüzgarın sürtünme gücü onun dönmesini sağlıyor zaten ki uzayda bu yok 2) Ürettin diyelim nasıl dünya'ya getireceksin 3) Uzayda sürtünme yoksa uzayda çocuk nasıl yapılır?
Cevapları bekliyorum.
Dostum Avatarındaki Bayanın Adı ne ?
Yengen problem?!
Pardon Abi Bilemedim Affet. Saygılar Abi.
Kaybol şimdi
The Vampire Diaries teki Elena(Katherine de olabilir ) Nina Dobrev
bence aya kadar asma köprü kuralım. turizmde devrim niteliğinde olacağı için deli paralar kazanırız. Gidiş geliş 10, sadece gidiş 7,5 lira yaparsak düşünün olayları...
quote:
Orijinalden alıntı: Etkisizeleman
Resimdeki dünyayı sen çizdiysen iyi çizmişsin yani uğraşmışsın ampul koyarak sanki alttan alttan bi siyaset propagandası var inceden tık tık ama neyse astronot'un üstünde NASA yerine TÜRK HAVACILIK VE UZAY DAİRESİ yazsa daha bi milleyetçi, daha bi hoş olurdu.
evet ampulu bende simdi farkettim kalemle yaptim hemen bole kabataslak bisey cok zorlamadi
quote:
Orijinalden alıntı: Cumhuriyet.
bence aya kadar asma köprü kuralım. turizmde devrim niteliğinde olacağı için deli paralar kazanırız. Gidiş geliş 10, sadece gidiş 7,5 lira yaparsak düşünün olayları...
Öğrenciye 1 Lira İndirimde Olsun.
Son noktayı koyuyorum, bazı arkadaşlar tribünlerde sürtünme olsaydı dünyada dönmezdi dedi, bak güzel kardeşim bu aletlerin enerji üretme prensibi şöyle 1- Rüzgar pervaneleri döndürür 2- Pervanenın bağlı olduğu boru ordaki dişli benzeri aletlerle elektrik üretir
Bu arada uzayda sürtünme yok yanlış anlamışsın uzayda hava sürtünmesi yok ama maddelerin sürtünmesi devam etmekte yani iki dişlinin bir birine sürtünme ömü aynı ve esen rüzgar olmadığı için dünyaya göre çok daha az enerji üretilecektir.
quote:
Orijinalden alıntı: cLao
Son noktayı koyuyorum, bazı arkadaşlar tribünlerde sürtünme olsaydı dünyada dönmezdi dedi, bak güzel kardeşim bu aletlerin enerji üretme prensibi şöyle 1- Rüzgar pervaneleri döndürür 2- Pervanenın bağlı olduğu boru ordaki dişli benzeri aletlerle elektrik üretir
Bu arada uzayda sürtünme yok yanlış anlamışsın uzayda hava sürtünmesi yok ama maddelerin sürtünmesi devam etmekte yani iki dişlinin bir birine sürtünme ömü aynı ve esen rüzgar olmadığı için dünyaya göre çok daha az enerji üretilecektir.
e ozaman birsuru yapariz guzel olmazmi yani okadar enerji
türbünün kendi parçaları arasında sürtünme yokmu barancım ?
Sanki bilimadamları düşünemedi bunu
Bizim düz mantığımızda ürettiğimiz makineler. Sürtünme yüzünden hiçbir zaman ilk çalışma için aldıkları enerjiden daha büyük bir enerji üretemeyecekler. Peki ya biz enerjiyi sürtünme yoluyla elde edersek? Bu sefer sürtünme bir enerji kaybı değil. Bizzat enerjinin kendisi olur. Böyle bir makine bulalım hadi.
yalnız onu geçin yerden gök yüzüne 50.000 km lik kablo çekeriz artık. yada akülere doldurur uzay istasyonuna arada gidip getiririz
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: CarLighT
uzayda ürettiğin enerjiyi neyle dünyaya getirmeyi planlıyosun?
Çok Basit. Kabloyla.
Buna nedensiz güldüm
adam einsteinden beter.
uzayda fırtınalar var kanka zahmet etme sen
Halledeceğiz...
Yağlanacaz dedinizde uzayda yer çekimi yok. Yani o yağ uçup gider ve makine pok döner
sürtünme olmasa bile altarnatördeki manyetik alandan dolayı bir güç gerekir, manyetik alan oluşmaz falan derseniz o zaman enerjide oluşmaz, herşeyi geçtim enerşi korunum yasasına ters düşer.
Dh sahipleri zaten zengin
Gençler çok geriden geliyosunuz
Nasa daha iyisini yaptı Atmosferin dışına yerleştirdiği güneş panelleri ile elektirik üretiyor ve bu paneller yani güneş pilleri, atmosferin dışında olduğu içinde 7/24 güneş görüyor böylelikle sürekli olarak bi enerji üretimi sağlanıyor Peki Nasa bu enerjiyi dünyaya nasıl yolluyor? Atmosfer dışında güneş panellerinde ürettiği enerjiyi önce elektirik enerjisine daha sonra radyo sinyaline döndürüp dünyada kurduğu alıcılara radyo sinyali olarak gönderiyor alıcılar ise tekrar elektiirk enerjisine döndürebiliyor