Şimdi Ara

işte GERCEK TAKLAMAKAN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Taklamakan asianın merkezinde ki çöl dür. Xingjing uygurlarının ozerk bolgelerinden dir . Dünyada bilinen en buyuk kum çölü dür.Bazı şahitlerin dediklerine gore ''eger girersen dışarı asla cıkamayacaksın'' bir dier değişle ''Desert of death'' (ölüm çöLüdü),place no return (geri donusu olmayan yer).

''Makan'' anlamı turkcede mekan dan gelmektedir yada ilk-islam dilelrinde baska bi anlamı olabilir ''takla'' anlamıda ''geridonus-gerigelme'' anlamı vardır ilk turkce de.

270.000kmkare lik bir alanda Tarim bolgesini cevirir (bu tarim basin adlı bi yer asiada mevcut).ipekyolunu kuzeydenve guneyden keser.guneybatısında Vaha şehirleri Kashgar,Yarkand,Khotan(hetian)[bu bizim bidigimiz hotan sanırım].Kuga ve Turfan kzueyinde ,Loulan ve Dunhuang batısındadır.

white jade river taklamakn boyunca devam eder ve kaynagınız Yarkant HE ve Kunlun daglarından alır.

Bu bolgede yapılanm arkeolojik calısmalarda hellenistik ve hint/budist donemlerine ait hazineler bulunmustur. Ve bu bolgede 4000yıllık avruplaı mumyalar bulunmustur.

taklamakanın uydu fotografı

işte GERCEK TAKLAMAKAN

kaynak:http://en.wikipedia.org/wiki/Taklamakan_desert

arastırma ve ceviri ORİONSGUARD A AİTTİR İZNİM VEYA HABERİM OLAMDAN KOPYALAYAN CALAN ALINTI YAPMAK YASAKTIR EMEK HIRSIZLIGDIR

burdan oyunun e akdar gercekci oldugunu goruyoruz Whie Jade river oyuda hotanın ust kısmında bulunmaktadır.

umarım birazcık bilgi verebilmişimdir

• Çin'de bulunan bir çöl. Aynı zamanda Çin'deki en büyük çöldür.

Genişliği batıdan doğuya 1000 kilometre, kuzeyden de güneye 400 kilometre olan Taklamakan Çölü, 324 bin kilometrekarelik alanı kapsamaktadır.

Taklamakan Çölü'ndeki petrol kaynakları dünyanın en zengin petrol rezervleri arasında yer almaktadır.

Xinjiang Sosyal Bilimler Akademisi'nden araştırmacı Qian Boquen,'takli' kelimesinin Türkçe'deki kavak anlamına gelen 'tohlak' veya 'tohrak' kelimelerinden, 'ma' hecesinin büyüklüğü ifade ettiği, 'kan' hecesinin de eski Farsça'daki ülke, kent veya köy demek olan 'kand' sözcüğünden geldiğini, bu nedenle Taklamakan'ın 'kavak ülkesi' demek olduğu görüşünü dile getirmektedir.

buda wikipedia nın turkiye sitesindekii yazanlar cok ayrıntılı deil ama iş görür

buyrun bi harita

işte GERCEK TAKLAMAKAN

işte GERCEK TAKLAMAKAN

işte GERCEK TAKLAMAKAN

arastırma devam ediyor beni takip edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DisTurßeD -- 21 Temmuz 2007; 15:16:33 >

• lord yarkanın kalesi nerde
  • biz görmekten sıkıldık siz koymaktan sıkılmadınız taklamakan resmini
  • quote:

Orjinalden alıntı: badblood1903

biz görmekten sıkıldık siz koymaktan sıkılmadınız taklamakan resmini

nedense hiç bi yerde gormedim genede saol
  •  işte GERCEK TAKLAMAKAN

benim bi ara bi arkım dedi ki gel lord yarkana bakmaa gidelim, ben de kafayı yiyip yemediğini sordum, 24 lvlde hiç gidilir mi diye. o da bunun sorun olmadığını söyledi. sonra tmm dedim eminim gideyemiz diye düşündüm. altımıza dewelerimizi aldık, yola çıktık akrepler falan var şokey oldum ilk defa görüodum (bu arada arkadaşım 28 lvldi) biz gidiyoruz şimdi o öldü ben kaçabildim ama taa kaleye kadar girdim ama lord yarkanı bulamadıım 1-2 saat baktım etrafa sonra geri döndüm
    çok güsel bi maceraydı ya bence siz de deneyin bütün canavarlar saldırmıo zaten çok fazla da canavar yok, bi tek kaleye girerken çok var -hunter mı neydi-

• Evet bu oyundakiler gerçekten alıntı yapılmış
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: xNeDBuLa

Evet bu oyundakiler gerçekten alıntı yapılmış

kim alıntı yapmış, ben mi
  • quote:

Orjinalden alıntı: KoSeKu3

quote:

hayır oyun gercek hayattan alıntı yapmıs diyor zaten adı ustunde silkroad adamlar gercek ipek yolunu koymuslar
  • quote:

Orjinalden alıntı: DisTurßeD

quote:

Orjinalden alıntı: KoSeKu3

quote:

hayır oyun gercek hayattan alıntı yapmıs diyor zaten adı ustunde silkroad adamlar gercek ipek yolunu koymuslar

he ok şimdi çaktım, ama oyunda bi tek türkler yok

• Gezilmez oralarda edimmular,niyalar cirit atıyodur
  • Elinde sağlık
  • cografya dersi gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jinmasua

cografya dersi gibi

harbıden ha

• gidem bi tur atam hunt er olup
  • Kardeş gercekten harila bir konu acmısın süper olmus
  • acaba gerçekten yaratıklar varmı
  • hocam bide gobi çölü var takla nın hemen yanında ama onu öyle ayrıntılı yapmamışlar.Oyunda Gun powderların olduğu yerler.
  • walaha helal güzel araştırıp ss'le
    kuvvetlendirmişsin bravo
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.