Şimdi Ara

İŞTE GERİDE BIRAKTIĞI BORÇ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben zaten O yeni staddaki Taraftarlara sarfetttiği sözlerden sonra onlar GS li değil dedikden sonra Bu adamdan nasıl nefret ettim bielemezsiniz , Kimse kendi yalakalığına taraftarlar gölge düşürdü diye onlara Siz Gs li değilsiniz diyemez.Galatasaray taraftarı onurlu , ve stad için kendi düşüncelerini satmaz.Galatasaray taraftarını yalakalık yapmadığı için kutlarım para - stad ve maddi çıkarlar için kendilerini satmadığından nekadar dürüst onurlu olduklarını göstermiş oldular Neyse GS için daha iyi olucaktır insallah bundan sonra.

Bu arada Fenerbahçeliyim.
  • Gelen giden borç bırakıyor hani şeffaftı; bunlar yalanmış meğer...Doğru çok doğru şeffaf olduğundan bu kadar borç çıktı(doğruysa)...

Adnan Polat kendi ayağına baltayı vurdu yaptığı(değiştirdiği) TÜZÜK kendisinin sonu oldu...

Yinede diğer yöneticilerden daha başarılı sayılıyor.
  • Borç olmasının nedeni belli. Kaybedilen maçlardan gelecek olan gelirler, Uefa liginden gelecek paralar, takımın kötü oluşu sebebi ile stadtan gelecek olan gelirler vs.. Milyon dolarlar burada uçtu gitti..
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Azza_

Borç olmasının nedeni belli. Kaybedilen maçlardan gelecek olan gelirler, Uefa liginden gelecek paralar, takımın kötü oluşu sebebi ile stadtan gelecek olan gelirler vs.. Milyon dolarlar burada uçtu gitti..

Turquia arkadaşımla birçok konuda farklı düşündüğüme inanıyorum,olabilir insanlar farklı düşünebilir ama bari şu Mali konuda Adnan Polat'ın yaptıklarının hakkını verelim dostlar.Ekonomiden ve şirket ekonomisinden ve Faruk Süren vari bir beynimde olduğu için her türlü kurnazlıkla maddi zorlukları aşma taktiklerini bilen biri olduğuma inanırım.

Galatasaray'ın şu anki borç rakamları tabiki yüksek,ama bu olabilecek en iyi rakamlardır.Bundan iyisi olamaz,bu malesef bizim gerçeğimiz.Batmakta olan bir kulüp vardı son 3 senedir.Batmak (iflas)nedir bilirmisiniz.Çoktan devletin el koyduğu bir marka olacaktık ki,Adnan Polat çok ince yapılmış kılı kırk yaran hesaplarla borçları yapılandırdı.sakın geçen yıl bundan daha az borcumuz vardı deyip,bu işlerden anlamadığınızı göstermeyin.İflas aşamasında bir borç durumunda olan birinin yapacağı ilk hamle borcu borç ile yani kredi ile oyalatmak ve ileriye dönük projeler yapmaktır.Diyelim ki A (X) bankasına 5 Bin Tl borcunuz var ama cebinizde 1 kuruş bile yok,diyorki banka size,bu borcu bu hafta öde,yoksa senin evindeki değeri en az 10 bin TL olan o güzelim LOEWE televizyonu ve değeri 5 bin TL olan AMANA buzdolabını,ve aslına değeri 5 bin TL olan alienware notebook'u ve aslında değeri 4 bin TL olan Miele çamaşır makinasını ve aslında değeri 2 bin TL olan Thomas elektrik süpürgesini hepsinin toplam değeri 5 bin TL olarak kabul edip alacağım borcun karşılığında diyor.Bütün bahsettiğim eşyalarının 2. el kabul edip her birine 1000 (bin) TL değer biçim hepsini toplamda 5 bin TL borca karşılık alacağım diyor banka.

Siz bu durumda en kazançlı iş olarak ne yaparsınız,başka bir bankadan (eğer alabilirseniz) 5 bin TL kredi alır ve diğer bankaya borcunuzu taksitlendirerek ödemeye çalışırsınız.Bu durumda o an ki toplam borcunuz 10 bin TL olur,ama önceki borcu oyalamış olursunuz,26 bin Tl değerindeki çok sevdiğiniz,kıyamadığınız eşyalarınızı kurtarmış olursunuz.Çünkü bu eşyalarınız zaten değerinin çok altında 21 bin Tl zararla sizin gözyaşlarınız arasında bitpazarına gidecekti.

Galatasaray'ın durumu böyleydi arkadaşlar,Adnan Polat bu süreci çok iyi yönetti,çünkü Galatasaray'a bırakın bankayı,herhangi bir kredi kuruluşu bile borç vermiyordu.Geleceği olmayan bir isme Banka kredi vermezdi.Adnan Polat gerçekçi projeleri ortaya çıakrdı ve bankalar krediyi verdi.Borcu kredi ile oyalama ve iflastan ve evdeki beyaz eşyaları kurtarma sistemini ve farkı yukarda anlatmıştım.

Bunları sanırım muhalifler de kabul ediyordur.

Galatasaray yapabileceğinin en iyisini yapmıştır.Gerçekleri bilmeyenler rakamlara bakıp Adnan Polat'a haksızlık yapabilir,adamı sevmeyebilirsiniz,tipini sevmezsiniz,bir yerden gıcık kapmışsınızdır,sportif başarısızlık sizi deliye çevirmiştir asla başkan olmasını istemezsiniz ama mali yönden yaptıklarının,Galatasaray'ın mallarını Galatasaray'a kazandırdıı için,Galatasaray'ı iflastan kurtardığı için,şu an değeri 300 milyon doları geçen Riva arazisinin o günlerde 120 milyon dolara elimizden kaymasını engellediği için,ve daha değeri çok fazla olan taşınmaz mallarımızın mülklerimizin çok ucuza elimizden çıkmasını engellediği için Adnan Polat tarihe geçmiştir,bunu nerdeyse tüm Galatasaraylılar,gerçek Galatasaraylılar kabul etmektedir.Sadece Galatasaray'ı menfeatleri için kullanmak isteyenler herşeye muhalefet etmekte,herşeyi kötülemektedir.Dikkat edin,Adnan Polat'ı seçime kongreye davet eden birçok Galatasaraylı,mali yönden Adnan Polat'ın yaptıklarıyla tarihe geçtiğini kabul etmektedir.

İnanın bu adama haksızlık ediyorsunuz.Bu adamın Galatasaray'a çok emeği geçti,çok faydası oldu eskiden beri.Ben doğrular konusunda babamı bile tanımam doğruyu söylediğime inanırım,Adnan Polat çok iyi Galatasaraylı diyebileceğim 3 isimden biridir.

Faruk Süren,Ünal Aysan gibi isimler ilk 100 e bile giremez.Birileri Galatasaray üzerinden menfeat sağlarken,Adnan Polat elindekini Galatasaray'a veren fedakar biridir.Kötü günde sorumluluktan kaçıp,ülkede maddi kriz var deyip paralarını Bankaların yüksek faizli hesaplarından çıkarmayanlar,şimdi fırsat kolluyor.

Ünal Aysan'ı mı Adnan Polat'a tercih ediyorsunuz,Galatasaray'ın 5 kuruşa ihtiyacı varken,son güne kadar ortaya çıkmayan,ama son sün son saatlerde ortaya çıkıp kurtarıcı gibi kendini gösteren bir kurnaza mı güveniyorsunuz.O kadar iyi Galatasaraylıysa neden son gün son saat para veriyor,bunu iyi düşünün.Verdiği parayı 1 yıl sonra %50 faizle geri aldığını daha inkar etmemişken.

Adnan Polat devrildi diye sevinenler,şu an ben Adnan Polat'a değil,Galatasaray'ın geleceğine üzülüyorum.Gelecekte bizi hem sportif hemde maddi krizler bekliyor bundan sonra.Menfeat odakları kazandı,Adnan Polat kaybetti.Şeytan her zaman güçlü....Taki o güne kadar...

• Biraz insaflı olmak lazım.. Canaydının, Cansunun hatta Altaylının sattığı hisselerin senelerdir yaptığı kamburdan kurtulmak için 120 milyon dolara varan şirket birleşmesi yapıldı ki ben 300 bile verirdim o kötü drumdan kurtulmak için..
  • Anlaşıldı ekonomiden anladığın döviz börosunda çalışıyorsun benim hayatta başarılı olamayacağımı iddia ediyorsun.Güzel devam et.Yaşında küçük anlaşıldı bahsetmediğne göre..
    quote:

Orijinalden alıntı: Turquia

quote:

Orijinalden alıntı: RccP

quote:

Orijinalden alıntı: Turquia

Her elektrik mühendisi hayatta başarılı olacak diye bir kaide mi var?
    Senin başarı kıstasın ne?
    benimkisi şahsen yüksek.
    veya başarı yaşlamı gelir?

Senin bu forumda tanıttığın profil "yenilen, klübü maddi ve sportif açıdan batağa sokan bir başkanı savunan kişi" profilidir.

E bu profil de hayatta başarı olamaz.
    Başarısız bir insanı destekleyen başarısız olur.

Adnan Polat'ın hataları ısrarla savunan bir insana ne 1 gram saygım olur, nede o insanın gerçek hayat performansında başarılı olacağına inanırım.

sildirmişssin mesajımı.Yaşını ve mesleğini söyle de başarılımıyım başarısızmıyım eleştrisini yapan kişinin konumunu bileyim..Her mesajında ekonomiden anlamıyor hayatta başarılı olmaz diye atıp tutuyorsun..

Öncelikle mesaj falan sildirmedim.
    Git bi moderatöre sor.
    Küfür olmadıkça asla mesaj şikayet etmem.
    Bu sana önce bi ders olsun. İnanmıyosanda gider sorarsın moderatöre...

Forex ile uğraşıyorum.
    Currency trader'ım.
    Lorik Cana denen arkadaşada dedim
    Her sabah saat 8 gibi yabancı döviz paritelerinde sana tüyo verebilirim. YTL hariç. YTL ile ilgilenmiyorum.

Bana istediğin zaman PMden döviz hakkında ulaşabilirsin.

Kısa vadeli alım satım yapıyorum, tüm çalışmalarım bu yönde. Uzun vade analizine girmiyorum çünkü daha az kazançlı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Macabre

quote:

Orijinalden alıntı: Brooklyn

Skibbe gönderildiğinde atılan bu manşet yeniden hayat bulabilir sanırım

İŞTE GERİDE BIRAKTIĞI BORÇ

O manşet hikaye, montaj olduğu birkaç yerde açıklanmıştı.
    Bu manşet hikaye mi ? Yanılmıyorsam ben bu manşeti bizzat görmüştüm. Hikaye olduğunu da nereden çıkardınız ?

• http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=181126

Yine birkaç yerde Bobiler'in dalgası olduğuna dair yorumlar var.
  • İyide polatı ibra etmeyen genel kurul idari yönden ibra etmedi.
    Mali olarak ettiler. Adamlar hesaplarını biliyordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pac 04

Valla Herseyi gectim..

stadın acılısında protestolar yüzünden basın toplatısında bunları yakalıcaz stada almıcaz bunlar gs li değil dedikten sonra bu adam benim gözümde bitmişti.orda soğudum..O protestoyu 3 - 5 kişi yapmadı.
    Sen Yaklaşık 40 bin kişiye Galatasaraylı değil dersen
    Taraftarını satarsan , üstüne üstlük tehdit edersen..Sonun böyle olur...cok memnun oldum adnanların gitmesine
    Gerisini hala bu adamı savunanlar düşünsün..

Ben bu konuda katılmıyorum.
    Abi karşında muhatap başbakan var.
    Ve bu adam Tayyip Erdoğan. Elini kaldırsan , içeri alıyor adam.

Adnan Polat gibi üst düzey bir iş adamı , bu adamla takışmayı göze alamaz.
    İğneden ipliğe arattırıp bir açığını bulur , ne polat tower kalır ne polat imzalı bir bina.

Ben FB liyim ama , bu tarz durumlarda çok duygusal bakıyoruz biz taraftarlar.
    Kendini onun yerine koy.

Taraftarımız her birey gibi prostesto etme özgürlüğüne sahiptir , başbakan keşke alınmasaydı desene bi.
    Klübüde , Polatı da zor duruma düşürür bu iş.

Zaten halden anlayan bir adam olsa , prostesto görünce çekip gitmez oradan , olayın kaynağına bakar.
    Senin bakanın GS camiasına kem küm yapacak konuşmasında ,
    Taraftar yuhaladı diye gideceksin.
    Sonrada adama konuşma yasağı koyacaksın.Özür dilettirmeyeceksin.

Bu adamla dalaşılmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: velfecir

quote:

Valla Herseyi gectim..

stadın acılısında protestolar yüzünden basın toplatısında bunları yakalıcaz stada almıcaz bunlar gs li değil dedikten sonra bu adam benim gözümde bitmişti.orda soğudum..O protestoyu 3 - 5 kişi yapmadı.
    Taraftarını satarsan , üstüne üstlük tehdit edersen..Sonun böyle olur...cok memnun oldum adnanların gitmesine

Ben bu konuda katılmıyorum.
    Abi karşında muhatap başbakan var.
    Ve bu adam Tayyip Erdoğan. Elini kaldırsan , içeri alıyor adam.

Adnan Polat gibi üst düzey bir iş adamı , bu adamla takışmayı göze alamaz.
    İğneden ipliğe arattırıp bir açığını bulur , ne polat tower kalır ne polat imzalı bir bina.

Ben FB liyim ama , bu tarz durumlarda çok duygusal bakıyoruz biz taraftarlar.
    Kendini onun yerine koy.

Taraftarımız her birey gibi prostesto etme özgürlüğüne sahiptir , başbakan keşke alınmasaydı desene bi.
    Klübüde , Polatı da zor duruma düşürür bu iş.

Zaten halden anlayan bir adam olsa , prostesto görünce çekip gitmez oradan , olayın kaynağına bakar.
    Senin bakanın GS camiasına kem küm yapacak konuşmasında ,
    Taraftar yuhaladı diye gideceksin.
    Sonrada adama konuşma yasağı koyacaksın.Özür dilettirmeyeceksin.

Bu adamla dalaşılmaz

ya taraf olursun yada bertaraf

• quote:

Valla Herseyi gectim..

Not:Açılış maçında hatırladığım kadarıyla bilet satılmamıştı herkes davetiye ile gelmişti.

• quote:

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=181126

Yine birkaç yerde Bobiler'in dalgası olduğuna dair yorumlar var.

İddaa etmiyorum ama ben bu manşeti bizzat gazetede gördüm diye hatırlıyorum. Bıraktı kısmını gitti diye değiştirmişlerdir değiştirmemişlerdir bilemem ama ben bu manşeti görmüştüm diye hatırlıyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: darbe16

İyide polatı ibra etmeyen genel kurul idari yönden ibra etmedi.
    Mali olarak ettiler. Adamlar hesaplarını biliyordur.

Mali yönden ibra etmeselerdi olay çok farklı olurdu. Soruşturma başlatılırdı hatta takım kayyuma bile devredilebilirdi. O yüzden onun olacağı ap açık belliydi...
  • quote:

Valla Herseyi gectim..

• quote:

quote:

quote:

Bu manşet hikaye mi ? Yanılmıyorsam ben bu manşeti bizzat görmüştüm. Hikaye olduğunu da nereden çıkardınız ?

İyi yazıyosun varya gördüm falan diye "BIRAKTI" nın I'sı nasıl taşmış hatta köşe yazısına girmiş ve ne kadar düzensiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: NetAnket.Net

quote:

Orijinalden alıntı: _Azza_

Borç olmasının nedeni belli. Kaybedilen maçlardan gelecek olan gelirler, Uefa liginden gelecek paralar, takımın kötü oluşu sebebi ile stadtan gelecek olan gelirler vs.. Milyon dolarlar burada uçtu gitti..

Turquia arkadaşımla birçok konuda farklı düşündüğüme inanıyorum,olabilir insanlar farklı düşünebilir ama bari şu Mali konuda Adnan Polat'ın yaptıklarının hakkını verelim dostlar.Ekonomiden ve şirket ekonomisinden ve Faruk Süren vari bir beynimde olduğu için her türlü kurnazlıkla maddi zorlukları aşma taktiklerini bilen biri olduğuma inanırım.

Galatasaray'ın şu anki borç rakamları tabiki yüksek,ama bu olabilecek en iyi rakamlardır.Bundan iyisi olamaz,bu malesef bizim gerçeğimiz.Batmakta olan bir kulüp vardı son 3 senedir.Batmak (iflas)nedir bilirmisiniz.Çoktan devletin el koyduğu bir marka olacaktık ki,Adnan Polat çok ince yapılmış kılı kırk yaran hesaplarla borçları yapılandırdı.sakın geçen yıl bundan daha az borcumuz vardı deyip,bu işlerden anlamadığınızı göstermeyin.İflas aşamasında bir borç durumunda olan birinin yapacağı ilk hamle borcu borç ile yani kredi ile oyalatmak ve ileriye dönük projeler yapmaktır.Diyelim ki A (X) bankasına 5 Bin Tl borcunuz var ama cebinizde 1 kuruş bile yok,diyorki banka size,bu borcu bu hafta öde,yoksa senin evindeki değeri en az 10 bin TL olan o güzelim LOEWE televizyonu ve değeri 5 bin TL olan AMANA buzdolabını,ve aslına değeri 5 bin TL olan alienware notebook'u ve aslında değeri 4 bin TL olan Miele çamaşır makinasını ve aslında değeri 2 bin TL olan Thomas elektrik süpürgesini hepsinin toplam değeri 5 bin TL olarak kabul edip alacağım borcun karşılığında diyor.Bütün bahsettiğim eşyalarının 2. el kabul edip her birine 1000 (bin) TL değer biçim hepsini toplamda 5 bin TL borca karşılık alacağım diyor banka.

Siz bu durumda en kazançlı iş olarak ne yaparsınız,başka bir bankadan (eğer alabilirseniz) 5 bin TL kredi alır ve diğer bankaya borcunuzu taksitlendirerek ödemeye çalışırsınız.Bu durumda o an ki toplam borcunuz 10 bin TL olur,ama önceki borcu oyalamış olursunuz,26 bin Tl değerindeki çok sevdiğiniz,kıyamadığınız eşyalarınızı kurtarmış olursunuz.Çünkü bu eşyalarınız zaten değerinin çok altında 21 bin Tl zararla sizin gözyaşlarınız arasında bitpazarına gidecekti.

Galatasaray'ın durumu böyleydi arkadaşlar,Adnan Polat bu süreci çok iyi yönetti,çünkü Galatasaray'a bırakın bankayı,herhangi bir kredi kuruluşu bile borç vermiyordu.Geleceği olmayan bir isme Banka kredi vermezdi.Adnan Polat gerçekçi projeleri ortaya çıakrdı ve bankalar krediyi verdi.Borcu kredi ile oyalama ve iflastan ve evdeki beyaz eşyaları kurtarma sistemini ve farkı yukarda anlatmıştım.

Bunları sanırım muhalifler de kabul ediyordur.

Galatasaray yapabileceğinin en iyisini yapmıştır.Gerçekleri bilmeyenler rakamlara bakıp Adnan Polat'a haksızlık yapabilir,adamı sevmeyebilirsiniz,tipini sevmezsiniz,bir yerden gıcık kapmışsınızdır,sportif başarısızlık sizi deliye çevirmiştir asla başkan olmasını istemezsiniz ama mali yönden yaptıklarının,Galatasaray'ın mallarını Galatasaray'a kazandırdıı için,Galatasaray'ı iflastan kurtardığı için,şu an değeri 300 milyon doları geçen Riva arazisinin o günlerde 120 milyon dolara elimizden kaymasını engellediği için,ve daha değeri çok fazla olan taşınmaz mallarımızın mülklerimizin çok ucuza elimizden çıkmasını engellediği için Adnan Polat tarihe geçmiştir,bunu nerdeyse tüm Galatasaraylılar,gerçek Galatasaraylılar kabul etmektedir.Sadece Galatasaray'ı menfeatleri için kullanmak isteyenler herşeye muhalefet etmekte,herşeyi kötülemektedir.Dikkat edin,Adnan Polat'ı seçime kongreye davet eden birçok Galatasaraylı,mali yönden Adnan Polat'ın yaptıklarıyla tarihe geçtiğini kabul etmektedir.

İnanın bu adama haksızlık ediyorsunuz.Bu adamın Galatasaray'a çok emeği geçti,çok faydası oldu eskiden beri.Ben doğrular konusunda babamı bile tanımam doğruyu söylediğime inanırım,Adnan Polat çok iyi Galatasaraylı diyebileceğim 3 isimden biridir.

Faruk Süren,Ünal Aysan gibi isimler ilk 100 e bile giremez.Birileri Galatasaray üzerinden menfeat sağlarken,Adnan Polat elindekini Galatasaray'a veren fedakar biridir.Kötü günde sorumluluktan kaçıp,ülkede maddi kriz var deyip paralarını Bankaların yüksek faizli hesaplarından çıkarmayanlar,şimdi fırsat kolluyor.

Ünal Aysan'ı mı Adnan Polat'a tercih ediyorsunuz,Galatasaray'ın 5 kuruşa ihtiyacı varken,son güne kadar ortaya çıkmayan,ama son sün son saatlerde ortaya çıkıp kurtarıcı gibi kendini gösteren bir kurnaza mı güveniyorsunuz.O kadar iyi Galatasaraylıysa neden son gün son saat para veriyor,bunu iyi düşünün.Verdiği parayı 1 yıl sonra %50 faizle geri aldığını daha inkar etmemişken.

Adnan Polat devrildi diye sevinenler,şu an ben Adnan Polat'a değil,Galatasaray'ın geleceğine üzülüyorum.Gelecekte bizi hem sportif hemde maddi krizler bekliyor bundan sonra.Menfeat odakları kazandı,Adnan Polat kaybetti.Şeytan her zaman güçlü....Taki o güne kadar...

uzun uzadıya yazarak burada bazı konularda ahkam keserek kendini bir sınıflandırmaya sokman son derece komik ilk olarak onu belirteyim...
    çok sevdiğin adnan polat artık yok bitti gitti..
    sen savunmaktan bıkmadın biz sana burada yaptığı yanlışları anlatmaktan bıkmadık..
    ve sonuç ortada rezil bir başkan..
    olmaması gereken bir şekilde yani rezil edilerek yollandı hala savunmaya devam edeceksen senin sırf laf olsun diye yazdığını düşünmeye başlayacağım..
    ayrıca adnan polatı savunan bir zihniyette ama söz fatih terim gibi bir hocaya gelince onada saydıran garip bir yapıdasın..
    bu arada sende benim mesajlarımı blokla ben artık bu saatten sonra senin mesajlarına blok koyuyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: El Cazador

quote:

quote:

quote:

İyi yazıyosun varya gördüm falan diye "BIRAKTI" nın I'sı nasıl taşmış hatta köşe yazısına girmiş ve ne kadar düzensiz.

Daha önce yazdım yine yazıyorum. iddaam yok ama ben sanki bu manşeti gazeten görmüştüm. Hatta üniversitede evin salonunda ev arkadaşım göstermişti sanki :))) Öyle hatırlıyorum. Skibbenin gönderilme tarihi nedir ? O tarihli gazeteyi belki fotomaçın websitesinde bulabiliriz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Daha önce yazdım yine yazıyorum. iddaam yok ama ben sanki bu manşeti gazeten görmüştüm. Hatta üniversitede evin salonunda ev arkadaşım göstermişti sanki :))) Öyle hatırlıyorum. Skibbenin gönderilme tarihi nedir ? O tarihli gazeteyi belki fotomaçın websitesinde bulabiliriz.

O resim bobiler.orgda birisinin yaptığı montaj. Orj hali de bu...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

zannedersem bobiler montesi bu resim,yanılmıyorsam orjinal başlık

http://www.odatv.com/resimgaleri2/fotomac.jpg

linkindeki gibi ''Sami Yen Çöktü'' şeklinde

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.