Şimdi Ara

İşte İlk Su Sogutmam... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
3.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: sertert

arkadaşım benim kafam almıyo istanbulda hava bile 22 derece nin altında değilken senin prescot nasıl 22 derece . ya anakart hatalı ölçüyo yada senin winde bişey var . bu arada benimde pompanın fişini unutmam sonucu anakart ekran kartı tv kartı ne varsa bilimum antifireeze saf su banyosuna maruz kalmıştı geçen sene .. sadece ankartta hasar vardı saolsun bi güzel temizleyip götürdüm vatana ruhları bile duymadı. başınıza böle bi iş gelirse su döktüm falan demeyin iice temizleyin verin garanti ye

İşte İlk Su Sogutmam...

bak biraz önce oyundan çıktım ve o haliyla sana resimledim... oyundan çıkmış bir prescotun sıcaklığı 28 derece olması bile büyük mucize... yanındaki degerde ekrankartının sıcaklığı... onu hala düşülemedim.

bu arada sogutma sistemini kasanın içine soktum. ama bu seferde sıcaklıkta 5 derecelik yükselme oldu. galiba radyatörü gene kasanın dışına çıkartacağım.

İşte Yeni HALİ...
     İşte İlk Su Sogutmam...

Su tankı olarak peynir kabı kullanmayı uygun gördüm. boyutu itibariyle.....sıcaklığın yükselmesinin bir sebebi de bu olabilir. çünkü önceki sistemdeki depo daha büyüktü. su miktarı çok idi.
     İşte İlk Su Sogutmam...

İşte İlk Su Sogutmam...

• hocam oda sıcaklığınız ne kadar acaba.
  • bu konuda tam bir fikrim yok...normal bir sıcaklıkta sanırım....
  • hocam boşta 20-22 derece olması için odanızın 18 derece cıvarında olması lazım. eğer kazak tarzı bişeyle ortumuyorsanız odanızda işlemci sıcaklıklarınızda yanlışlık var. gozden geçirmenizde fayda var bence.
  • ya bu oda dediğin gibi 18 derece ama ben hissetmiyorum yada benim anakart kafayı yedi sıcaklıklarda sapma var...
  • hayırlı olsun , güle güle kullan
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmet328

hayırlı olsun , güle güle kullan

Sağolun teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tan90 -- 1 Ağustos 2008; 1:16:43 >
  •  İşte İlk Su Sogutmam...
    pompa suyun içinde sabit değil mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: e j d e r

pompa suyun içinde sabit değil mi?

Değil. Açıkta duruyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tan90

bu konuda tam bir fikrim yok...normal bir sıcaklıkta sanırım....

süper cevap ..mehmet ali erbilin sarışınları gibi
  • güzel be ucuz bi sistem
  • Güzelmiş.. Hemde ucuz. Yalnız işlemci bloğu çatlarsa pc yanar sanırım değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azawarai -- 1 Ağustos 2008; 20:19:48 >
  • size tavsiyem
      sisteminizin suyunu saf suyla değitirin
    • gördüğüm kadarıyla suyu önce işlemciye gönderiyorsunuz. pompa - radyatör -işlemci bloğu-pompa şeklinde olursa daha sağlıklı olur(bloğun maruz kalacağı basınç açısından)
    • pompanızı sabitleyin. vantuz gibi bir şeyler olması lazım o pompalarda
    • radyatörü kasa dışına alabilirsiniz. Çok güzel radyatör takarım konusundan yardım alabilirsiniz
    ayrıca işlemci bloğu ekran kartına olmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: e j d e r

size tavsiyem
      sisteminizin suyunu saf suyla değitirin
    • gördüğüm kadarıyla suyu önce işlemciye gönderiyorsunuz. pompa - radyatör -işlemci bloğu-pompa şeklinde olursa daha sağlıklı olur(bloğun maruz kalacağı basınç açısından)
    • pompanızı sabitleyin. vantuz gibi bir şeyler olması lazım o pompalarda
    • radyatörü kasa dışına alabilirsiniz. Çok güzel radyatör takarım konusundan yardım alabilirsiniz
    ayrıca işlemci bloğu ekran kartına olmaz

tavsiyeler için çok sağol...
    1.
    boruların ince olmasından dolayı basınç problemi yok. bu yüzden değişikliğe gerek olmadığını düşünüyorum...
    2.
    pompanın vantuzları filtre ünitesinde kaldı. buna bi çözüm bulmam lazım...
    3.
    radyatörü kasanın içine aldıktan sonra sıcaklıkta yükselme oldu. bende tekrardan ilk tasarıma geri döndüm...
    4.
    bak bu işte beni üzdü. ne güzel ekran kartınıda aradan çıkartıyordum...vga bloklarının fiyatlarının düşmesini beklicem o zman....

• quote:

Orjinalden alıntı: semihalyuz

Güzelmiş.. Hemde ucuz. Yalnız işlemci bloğu çatlarsa pc yanar sanırım değil mi?

evet hemde çok güzel yanar... biraz kıvılcımlı falan...millet havai fişek gösterisi izler...ne güzel...
  • quote:

Orijinalden alıntı: RqJnr

O işlemci bloğuna karşı dikkatli olmanızı öneririm arkadaşlar, hele ki şebeke suyu kullanıyorsanız..
    Masamda şu anda pleksisi çatlamış vaziyette duruyor saf su-antifiriz karışımı kullandığım için şanslıyım.1. vga slotunda çatlaktan akan sıvı korozyon oluşturdu, o slotu kullanamaktayım ve bana göre ucuz kurtuldum.
    Şebeke suyu kullanıyor olsam kim bilir kaç parçayı elime alacaktım.
     İşte İlk Su Sogutmam...

İşte İlk Su Sogutmam...

Hocam bende korktum şimdi :( bende bu ürünü alcacaktım tam bendede kırılırmı acaba ?

• ustam durup dururken kırılacağını sanmıyorum. bende bişi olmadı sonuçta. ama ben bitirdim bu işleri artık notebook aldım. sağlam sağlam duruyor hala.
  • cpu bloğunu nerden aldınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: duketemre

cpu bloğunu nerden aldınız

exe bilgisayar kadıköyden almıştım. ama isterseniz size satabilirim. benim artık işime yaramıyor bıraktım bu işleri.
  • konu baya eskiymiş tüm sistem kaça satarsın merakımdan soruyom
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.