Şimdi Ara

İşte İlk Su Sogutmam...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
3.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun beyin fırtınaları ve finansal durumun düzelmesiyle internette görüp imrenlediğim su sogutma olayına girdim...sistemimde bulunan P4 Prescott 3 Ghz lik CPU mun boşta 45 derecelik sıcaklığını düşürmek zorundaydım.Ve sonunda başardım. Şuan CPU sıcaklığı boşta 20-22, tam yükte 39-40. Hiç 41 dereceyi görmedim hala. Neyse artık bana hayırlı olsun...

Gelelim maliyetine;

Bu işe girmemin bir sebebide buydu maliyeti oldukça düşürdüm.En azından hazır sistemlere nazaran çok uyguna maloldu.

Öncelik işlemci bloğuyla başladım. Çünkü kendim yapmak adına birçok işe kalkıştım ama bir türlü başarılı bir sonuç elde edemedim. İnternette gezerken bu bloğu bu fiyata görünce beni kimse alıkoyamazdı bu projeden. EXE Bilgisayar'dan 20 Ytl vererek aldığım COOLER MASTER RL-CUC CNU1 modeli işlemci bloğu işimi çok güzel gördü.

Ardından radyatöre sıra geldi. Bunun için bu forumda gezerken gördüğüm benim ilham kaynağımda sayılır sertdemiry isimli abimizin yapmış olduğu sistemde kullandığı Kale Renault R9 Radyatörü kullandım. Bunu bulmak hiç zor olmadı. Kartal Oto Sanayine yakın bir konumda oturmam ve sınıf arkadaşımın babasına ait bir dükkanında burada bulunması ( Koray yardımın için çok SAĞOL...) 10 Dk.lık işlemle işimin hallolmasını sağladı. Bana masrafı 35 YTL oldu.

Su motoru işin en basit çözümlü meselesi oldu. Çünkü çalıştığım atölyede ustamın akvaryum merakı bu konudaki sorunuma çözüm oldu. Elinde birçok akvaryum motoru mevcuttu. Bende içinden en küçüklerden ama performanslı bişi seçtim. ATMAN X-800 modeli saatte 800 Litrelik bir motor buldum. Buna para vermedim.

Hortum ve radyatör baglantısı için rakorlarıda hidrolik sistemler için yedek parça satan bir dükkandan aldım. 2 metre hortum ve 2 rakor işimi gördü. Hortumun dış çapı 10 mm, iç çapı ise 6,5 mm. Kullandığım rakorlar çok basit ama çok güvenli bir yapısı var. Bunlar içinde 5 Ytl verdim.

Su Deposu olarak da kapaklı saklama kabı kullandım. Bunun İçin ise 4 YTL verdim.
    Genel Toplama Gelirsek:

CPU Bloğu : 20 YTL
    Radyatör : 35 YTL
    Pompa : 0 YTL
    Aksesuar : 5 YTL
    Su Deposu : 4 YTL

Toplam : 64 YTL.......

İşte Kurduğum Su sogutma Sistemim... Mobilyacı olmam işime yaradı diyebilirim. sistemi bi kutuya topladım. altına tekerlek koydum. Kasayla gidip gelsin...Bide dikkat eden arkadaşlar olursa şimdiden söyleyelim. radyatörden su çıkış hortumu niye yok diye. çünkü bu resimleri çektiğimde sistemi küçük bir değişiklik için bakıma almıştım o sebeple. normalde radyatörden depoya bir hortum var. Orada kullandığım yeşil hortumlarda akvaryumun dış filtresine ait hortum. ondan yeşildir....
     İşte İlk Su Sogutmam...

Aldığım Cooler Master AquaTrident CPU Bloğu...
     İşte İlk Su Sogutmam...

Su deposu olarak kullandığım saklama kabı ve motor...
     İşte İlk Su Sogutmam...

Radyatör...
     İşte İlk Su Sogutmam...

arkadan görünüş....
     İşte İlk Su Sogutmam...

fanı damlumbaz sistem olarak konumlandırdım...böylece daha iyi performans alabildiğimi düşünüyorum. zaten de öle oldu. 23-24 derecelik herşeyi ortaya koyuyor...
     İşte İlk Su Sogutmam...

Yakın bir zamanda önceliğim sistemi kasa içine sokmak olacak kimbilir belki hemen yaparım.aslında bu pazar yapmayı düşünüyorum. bakalım zman neler gösterecek... bide ekran kartına cpu bloğu gibi uygun bir çözüm bulup bunuda su sogutmadan yararlandırmak istiyorum. çünkü şu yazıları yazdığım sırada cpu 22, ekran kartı 47 dereceyi gösteriyor. aklımdan cpu bloğundan alıp bunu ekran kartı için kullanmak var. acaba uyum sorunu yaşar mıyım? neyse bakarız artık.

Herkese İyi Çalışmalar....Yorumlarınızı Bekliyorum....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tan90 -- 30 Temmuz 2008; 2:55:23 >

• Hayırlı olsun çok hesaplı sistem oluşturmuşsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YasiKa

Hayırlı olsun çok hesaplı sistem oluşturmuşsunuz.
    Hayırlı olsun, bendemi yapsam acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YasiKa

Hayırlı olsun çok hesaplı sistem oluşturmuşsunuz.
    ama biraz önce radyatöre verdiğim para için üzüldüm. leren adlı arkadaşımızın açtığı konuda adını verdiği radyatörün fiyatını görünce biraz acele ettiğime karar verdim. 45 ytl ytl ye bu iş için üretilmiş, daha düzgün ve UV özellikli radyatör alınabiliyormuş...neyse ne diyelim...sağlık olsun....
  • quote:

Orijinalden alıntı: tan90

ama biraz önce radyatöre verdiğim para için üzüldüm. leren adlı arkadaşımızın açtığı konuda adını verdiği radyatörün fiyatını görünce biraz acele ettiğime karar verdim. 45 ytl ytl ye bu iş için üretilmiş, daha düzgün ve UV özellikli radyatör alınabiliyormuş...neyse ne diyelim...sağlık olsun....

Alıntıları Göster
    Olsun, yinede 22C ile kullanabiliyorsun, ona bak sen.

Birde sıvı olarak ne kullandın?

• quote:

Orijinalden alıntı: Applejack

Olsun, yinede 22C ile kullanabiliyorsun, ona bak sen.

Birde sıvı olarak ne kullandın?

Alıntıları Göster
    Hakiki Terkos Suyu

Çeşmeden doldurdum gitti...dünde antifiriz kattım biraz renklensin su die. ama sonradın netten okuduklarımda saf suyun kullanılması öneriliyordu. böle idare ederim artık....

• quote:

Hakiki Terkos Suyu

Çeşmeden doldurdum gitti...dünde antifiriz kattım biraz renklensin su die. ama sonradın netten okuduklarımda saf suyun kullanılması öneriliyordu. böle idare ederim artık....

Alıntıları Göster
    Tamam, teşekkür ederim.

CPU bloğu gerçekten mâkul fiyatlıymış. Aynı sisteme benzer birşeyi bende Q6600 e veya E8500e kuracağım..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Su ısıtıcıya su mu kaçtı ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Applejack

Tamam, teşekkür ederim.

CPU bloğu gerçekten mâkul fiyatlıymış. Aynı sisteme benzer birşeyi bende Q6600 e veya E8500e kuracağım..

Alıntıları Göster
    benim şimdi tek takıntım ekran kartı aslında cpu bloğu alıp denemek aklımdan geçiyor. sonuçta olmazsa cebinden giden 20 ytl olur. canım sağolsun... cumartesi haftalığı alayım. gidip alıcam bi tane daha...

• quote:

benim şimdi tek takıntım ekran kartı aslında cpu bloğu alıp denemek aklımdan geçiyor. sonuçta olmazsa cebinden giden 20 ytl olur. canım sağolsun... cumartesi haftalığı alayım. gidip alıcam bi tane daha...

Alıntıları Göster
    Ekran kartına olmaz gibime geliyor. Deniyeceksenizde dikkatli olunda ekran kartını yakmayın.
  • quote:

Hakiki Terkos Suyu

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: tan90

Hakiki Terkos Suyu

saf su alın antifizle karıştırın safsuyun litresi 0.8 ytl dir benzinliklerde bulursun

• quote:

Orijinalden alıntı: PeGaSuS@01

quote:

Hakiki Terkos Suyu

saf su alın antifizle karıştırın safsuyun litresi 0.8 ytl dir benzinliklerde bulursun

Alıntıları Göster
    bende ilk su soğutmamı sizin gibi cok duşuk maliyete kurmuştum. tabi ozaman 20 ytl ye blok bulmak gibi bir şans yoktu. tt bloklar bile 60 ytl ye satılıyodu. bende mecbur kendim yapmıştım.
    hayırlı olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: jeofizikci

bende ilk su soğutmamı sizin gibi cok duşuk maliyete kurmuştum. tabi ozaman 20 ytl ye blok bulmak gibi bir şans yoktu. tt bloklar bile 60 ytl ye satılıyodu. bende mecbur kendim yapmıştım.
    hayırlı olsun

Alıntıları Göster
    Saf suyu olayı aslına aceleye geldi. çünkü sistemi pazar günü tamamladım. ve hemen kullanma istediğim beni musluk suyu kullanmaya itti. hemen bakıcam saf suya. bunu ihmal etmemek gerekir.

Ya birde bana uygun fiyatlı bir vga bloğu tavsiyesi edebilecek biri var mı? Elimde HD2400 Pro ekran kartı var. 50 derece sıcaklık oldukça yüksek geliyor bana. tavsiyelerinizi bekliyorum...

• quote:

Saf suyu olayı aslına aceleye geldi. çünkü sistemi pazar günü tamamladım. ve hemen kullanma istediğim beni musluk suyu kullanmaya itti. hemen bakıcam saf suya. bunu ihmal etmemek gerekir.

Ya birde bana uygun fiyatlı bir vga bloğu tavsiyesi edebilecek biri var mı? Elimde HD2400 Pro ekran kartı var. 50 derece sıcaklık oldukça yüksek geliyor bana. tavsiyelerinizi bekliyorum...

Alıntıları Göster
    O işlemci bloğuna karşı dikkatli olmanızı öneririm arkadaşlar, hele ki şebeke suyu kullanıyorsanız..
    Masamda şu anda pleksisi çatlamış vaziyette duruyor saf su-antifiriz karışımı kullandığım için şanslıyım.1. vga slotunda çatlaktan akan sıvı korozyon oluşturdu, o slotu kullanamaktayım ve bana göre ucuz kurtuldum.
    Şebeke suyu kullanıyor olsam kim bilir kaç parçayı elime alacaktım.
     İşte İlk Su Sogutmam...

İşte İlk Su Sogutmam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RqJnr -- 30 Temmuz 2008; 16:56:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RqJnr

O işlemci bloğuna karşı dikkatli olmanızı öneririm arkadaşlar, hele ki şebeke suyu kullanıyorsanız..
    Masamda şu anda pleksisi çatlamış vaziyette duruyor saf su-antifiriz karışımı kullandığım için şanslıyım.1. vga slotunda çatlaktan akan sıvı korozyon oluşturdu, o slotu kullanamaktayım ve bana göre ucuz kurtuldum.
     İşte İlk Su Sogutmam...

İşte İlk Su Sogutmam...

Alıntıları Göster
    çatlama sebebi ne acaba... bir müdahale ederken mi oldu. yoksa birden mi ortaya çıktı....

• quote:

çatlama sebebi ne acaba... bir müdahale ederken mi oldu. yoksa birden mi ortaya çıktı....

Alıntıları Göster
    Normal çalışma esnasında çatladı.
    Hatta Gold'daki sivri zekalılar siz bunu fazla sıkmışsınız tarzında söylemlerde bulunarak garanti dışı olduğunu söylediler.40 liralık bir ürün için müşteri kaybetmekle kalmayıp güzel güzel de sözler işittiler.
    Tabii dediğim gibi o blok umrumda değil, mesele anakarttı.Garanti zaten iptal oluyor ücretli bir şekilde slot değişimi talep ettim mümkün olmadığını söyledi Vatan.Asus'a yazı yazıp teyid edeyim dedim gerçekten de onarım imkanı yokmuş.
    Allah'tan anakart sli yoksa hiç yoktan dandik bir blok yüzünden anakart almak zorunda kalacaktım.Yine eninde sonunda almak zorundayım ama bu anakart mevcut haliyle bana yetmeyinceye kadar idare edecek durumda neyseki.

• quote:

Hatta Gold'daki sivri zekalılar siz bunu fazla sıkmışsınız tarzında söylemlerde bulunarak garanti dışı olduğunu söylediler.40 liralık bir ürün için müşteri kaybetmekle kalmayıp güzel güzel de sözler işittiler.
    Tabii dediğim gibi o blok umrumda değil, mesele anakarttı.Garanti zaten iptal oluyor ücretli bir şekilde slot değişimi talep ettim mümkün olmadığını söyledi Vatan.Asus'a yazı yazıp teyid edeyim dedim gerçekten de onarım imkanı yokmuş.
    Allah'tan anakart sli yoksa hiç yoktan dandik bir blok yüzünden anakart almak zorunda kalacaktım.Yine eninde sonunda almak zorundayım ama bu anakart mevcut haliyle bana yetmeyinceye kadar idare edecek durumda neyseki.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: RqJnr

Senden bir fikir alayım. sence bu blok HD2400 Pro ya sogutma çözümü olararak kullanılabilir mi?

• quote:

quote:

Senden bir fikir alayım. sence bu blok HD2400 Pro ya sogutma çözümü olararak kullanılabilir mi?

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

Hocam yapılacak iş basit, cnc de bloğa göre bakır kapak yapılacak.Ondan sonra evladiyelik olur.Montaj delikleri tutuyor mu o kart için bilmiyorum ama tutmasa bile aparatlar vasıtasıyla halledilir.Fakat ekran kartı için kullanacağım diyorsan o bloğa gelen sıvı bloktan önce iki yere uğrayıp(radyatör ve işlemci bloğu) debi kaybediyor.Bu nedenle kapak yaptırmaya karar verirsen benim nacizane önerim 1 giriş 2 çıkış değil 1 giriş 1 çıkış olarak 2 delik açtırman.Çünkü sıvı ortadan basıldığında ekran kartında yatayda %0.5 eğim bile olsa(su hareketi için minimum eğim) eğim yönüne doğru hareket edecek ve diğer delik, dolayısıyla diğer deliğe yakın bölge sıvıyla temas etmeyecek.
    Bir süredir su soğutmayla uğraşıyorum fakat burada benden çok daha deneyimli kardeşlerim-abilerim vardır muhakkak.İyice bir içine sinmesi için bir kaç cevap daha gelmesini bekle bence işe koyulmadan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RqJnr -- 30 Temmuz 2008; 23:55:30 >

• quote:

quote:

quote:

Hocam yapılacak iş basit, cnc de bloğa göre bakır kapak yapılacak.Ondan sonra evladiyelik olur.Montaj delikleri tutuyor mu o kart için bilmiyorum ama tutmasa bile aparatlar vasıtasıyla halledilir.Fakat ekran kartı için kullanacağım diyorsan o bloğa gelen sıvı bloktan önce iki yere uğrayıp(radyatör ve işlemci bloğu) debi kaybediyor.Bu nedenle kapak yaptırmaya karar verirsen benim nacizane önerim 1 giriş 2 çıkış değil 1 giriş 1 çıkış olarak 2 delik açtırman.Çünkü sıvı ortadan basıldığında ekran kartında yatayda %0.5 eğim bile olsa(su hareketi için minimum eğim) eğim yönüne doğru hareket edecek ve diğer delik, dolayısıyla diğer deliğe yakın bölge sıvıyla temas etmeyecek.
    Bir süredir su soğutmayla uğraşıyorum fakat burada benden çok daha deneyimli kardeşlerim-abilerim vardır muhakkak.İyice bir içine sinmesi için bir kaç cevap daha gelmesini bekle bence işe koyulmadan.

Alıntıları Göster
    biraz daha bekleyelim o zman. bakalım neler gösterecek zaman bize...

• quote:

biraz daha bekleyelim o zman. bakalım neler gösterecek zaman bize...

Alıntıları Göster
    arkadaşım benim kafam almıyo istanbulda hava bile 22 derece nin altında değilken senin prescot nasıl 22 derece . ya anakart hatalı ölçüyo yada senin winde bişey var . bu arada benimde pompanın fişini unutmam sonucu anakart ekran kartı tv kartı ne varsa bilimum antifireeze saf su banyosuna maruz kalmıştı geçen sene .. sadece ankartta hasar vardı saolsun bi güzel temizleyip götürdüm vatana ruhları bile duymadı. başınıza böle bi iş gelirse su döktüm falan demeyin iice temizleyin verin garanti ye

• quote:

İşte İlk Su Sogutmam...

İşte İlk Su Sogutmam...

Alıntıları Göster
    quote:

İşte İlk Su Sogutmam...

İşte İlk Su Sogutmam...

bu bloğun çatlama yaptığı hakında forumda bi kaç yerde uyarıda bulunmuştum. gene uyarayım guçlu pompa ile kullanmayın mumkunse en son bileşen olarak kullanınki debi iyice duşsun. bende pompadan sonra 5. bileşen olarak duruyor.
    bide hortum kırılmaları esnasında debi maximumun bile uzerine çıkabilir. çatlama bu esnada olabilir.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.