Şimdi Ara

İŞTE İNTİHAR ETTİREN İLAÇ !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
33.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu ilaç hakkında bilgisi olan arkadaşımız var mı ? haberi okudum tüyler ürpertici
    haber kaynak:

www.haberkenti.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JEEP -- 13 Mayıs 2006; 16:28:36 >

• bence ilacın adı silinsin nolur nolmaz
  • haklısın ama bizimkiler o kadarda saftirik değildir ya :))
  • MİLLET YANLIŞ OKUR ŞİMDİ SEXORAT FALAN HÜCÜM EDERLER
  • İlaç ismi silinmeli arkadaşım, saflıkla filan alakası yok bunun güvenlik tedbiri sadece, ne olur ne olmaz
  • ne yapalım emir demiri keser komutan!!! yapalım bari:(((
  • bikere ilaç intihar ettirmiyor onu söleyeyim. kırmızı reçte ile satılıyor. depresyon için benim cok yakın arkadaşım babası ölünce doktor tarafından verildi ve yaklaşık 2 ay boyunca laroksin ile birlikte kullanıldı. ama ileri derce depresyon hastalarına veriliyor. bende bi kaç gün kullandım. halan hayattayım. tabi 10 tane atarsanız ne olur onuda bilmiom
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: JEEP

ne yapalım emir demiri keser komutan!!! yapalım bari:(((

Ne emiri yaw, rica sadece
    Art niyetle vermemiş olabilirsin ama dediim gibi ne olur ne olmaz arkadaşım, Düzelttiğin için Teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozanemre

bikere ilaç intihar ettirmiyor onu söleyeyim. kırmızı reçte ile satılıyor. depresyon için benim cok yakın arkadaşım babası ölünce doktor tarafından verildi ve yaklaşık 2 ay boyunca laroksin ile birlikte kullanıldı. ama ileri derce depresyon hastalarına veriliyor. bende bi kaç gün kullandım. halan hayattayım. tabi 10 tane atarsanız ne olur onuda bilmiom

vallla kurban kesmeli ve etini paylaşıma açmalısın derim:))
  • quote:

Orjinalden alıntı: METALLICA

Ben hemen 10 tane alayım.

Bir an evvel uçiyim bu dünyadan.

• quote:

Orjinalden alıntı: METALLICA

Ben hemen 10 tane alayım.

Bir an evvel uçiyim bu dünyadan.

YANLIZ VASITA OLARAK UÇAK KULLANMIYOR
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozanemre

bikere ilaç intihar ettirmiyor onu söleyeyim. kırmızı reçte ile satılıyor. depresyon için benim cok yakın arkadaşım babası ölünce doktor tarafından verildi ve yaklaşık 2 ay boyunca laroksin ile birlikte kullanıldı. ama ileri derce depresyon hastalarına veriliyor. bende bi kaç gün kullandım. halan hayattayım. tabi 10 tane atarsanız ne olur onuda bilmiom

ne kırmızı reçetesi ya yeşil reçete bile değil ayrıca kırmızı reçete morfin ve anestezi sınıfı ilaçlara denir yani öyle normal gündelik hayatta adama vermezler ya klinikte cinnet edeni bayıltmak için ya da ameliyata girecek olana verirler. bende bu ilacı 6 ay kadar sabah akşam atarax la birlikte kullandım. intihar ettiren ilaç demek inanılmaz saçma. 10 tane ne atarsan at ölürsün zaten!

• ben o ilacı 10 senedir kullanıyorum intahar etsem ben ederdim hiç de aklıma gelmedi intahar etme düşüncesi çok ama çok saçma bi asparagas haber zaten inanmam o sitedeki habere
  • Seroxat:
    SSRI sınıfına giren yeni nesil bir antidepresan.Ve diğer antidepresanlar gibi oldukça pahalı bir ilaç.Bana göre de diğer antidepresanlar gibi bir boka yaramayan bir ilaç.Ama böyle haberi bile yanlış verip haberi götünden uyduran(bakınız İTÜ'deki pkk olayları) basın hiç bilmediği tıpta da böyle uydurma bir haber yazıyor.Zannımca Seroxat satışı fazla olunca mama verip basını havlatmışlar.Evet, bu ilaç kısa dönemde alevli depresan ve intihar riskine sahiptir.Ama bu angut basının bilmediği hem bunun prospektüsünde yazması ve uzun süredir kullanılan bu ilacın bu özelliğinin bilinmesi hem de bu ilça dışında bazı antidepresan ilaçların da intihar riskini artırdığıdır.Bu natidepresan ilaçlarda sıradan bir olgudur
  • seninde çenen titriyor mu kullanırken? benim dişler devamlı birbirine vuruyor!
  • cevap yazayım.. ilacın etken maddesi paroxetin

bu ilaç hafif yan etkili yeni nesil anti depresanlar olan SSRI( selekitf serotonin re uptake inhibitörü) grubuna dahildir. bu grupta lustral, cipram, cipralex,faverin,remeron vs pek çok ilaç vardır.. anti depresanların kullanım amacı zaten intihar eğilimi ümitsizlik uykusuzluk gibi durumların giderilmesidir..ben şimdiye ne gördüm ne duydum seroxatın böyle bir yan etkisini ama yinede olabilir..
    yalnız ilaç firmaları arasındaki rekabetler bazen böyle komplo teorilerini ortaya döker..
    ben böyle ilaca ait olmayan yan etkilerin ve etkilerin mal edildiği çok durumla karşılaştım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Serial Thrilla

seninde çenen titriyor mu kullanırken? benim dişler devamlı birbirine vuruyor!

evet
  • quote:

Orjinalden alıntı: teknologi

quote:

Orjinalden alıntı: Serial Thrilla

seninde çenen titriyor mu kullanırken? benim dişler devamlı birbirine vuruyor!

evet

sırf bu yüzden bıraktım ilacı tiksindirici bir durum
  • quote:

ben o ilacı 10 senedir kullanıyorum intahar etsem ben ederdim hiç de aklıma gelmedi intahar etme düşüncesi çok ama çok saçma bi asparagas haber zaten inanmam o sitedeki habere

buyrunuz en güvenilir haber portalından biri daha haber yapmış umarım bu güvenini artırmıştır:))

http://www.ntvmsnbc.com/news/338201.asp
  • quote:

Orjinalden alıntı: JEEP

quote:

ben o ilacı 10 senedir kullanıyorum intahar etsem ben ederdim hiç de aklıma gelmedi intahar etme düşüncesi çok ama çok saçma bi asparagas haber zaten inanmam o sitedeki habere

buyrunuz en güvenilir haber portalından biri daha haber yapmış umarım bu güvenini artırmıştır:))

http://www.ntvmsnbc.com/news/338201.asp

kendime daha çok güvenirim haber portalından

Norveçli bilim adamları depresyon ilaçlarında kullanılan paraksodin maddesinin yan etkileri üzerine bir araştırma yaptı. Depresyon tedavisi gören 1500’den fazla hasta üzerinde yapılan araştırmada, ‘Seroxat’ kullanan 7 hastanın intihara teşebbüs ettiği ortaya çıktı.

Söz konusu araştırmanın sonuçları İngiliz tıp dergisi BMC Medicine’da yayınlandı. Bazı sağlık örgütlerinin de ‘Seroxat’ın intihar eğilimini artırdığını ortaya koyan araştırmaları bulunuyor. Ruh Sağlığı Örgütü Mind’in yaptığı araştırmaya göre, ‘Seroxat’ kullanan hastaların yüzde 50’si kendilerine zarar verme ve intihar eğilimlerinin arttığını bildirdi. Örgüt ilacın satışının durdurulmasını istedi.

Seroxat yasaklanacak mı?

‘Seroxat’ dünya genelinde en çok satan anti depresantlar arasında yer alıyor. Sadece İngiltere’de geçen yıl iki buçuk milyona yakın reçete yazıldı. Bununla birlikte, paraksodin maddesi içeren ilaçların yan etkilerine ilişkin uyarılar nedeniyle, bu ilaçların satışı son üç yılda büyük bir düşüş gösterdi.

bak 1500 de 7 küçük bir ihtimal, ayrıca sadece ingilterede 2.5 milyon reçete yazıldıysa ohooo bir sürü kişi intihar etmiştir yukardaki %50 ye dayandırırsak

İlacın yan etkisi olabilir ben sadece kendi tecrübemi yazdım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.