Şimdi Ara

İşte NASA astronotunun uzaydan çektiği inanılmaz fotoğraf

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 69 yaşındaki NASA astronotu Don Pettit, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) görev yaparken yakaladığı eşsiz bir fotoğrafla uzay meraklılarını kendine hayran bırakmayı başardı. Pettit’in geçtiğimiz günlerde sosyal medya platformu X’te (eski adıyla Twitter) paylaştığı bu fotoğraf, şimdiye kadar ISS’ten çekilen en iyi fotoğraf olarak değerlendiriliyor.

Eşsiz detaylarla dolu bir görsel şölen

Pettit’in çektiği kare, adeta bir görsel şölen sunuyor. Fotoğrafta Samanyolu, yıldızların nokta nokta parladığı derin uzay, yansıyan Güneş ışığı nedeniyle oluşan ve "yalancı şafak" olarak bilinen zodyak kuşağı, şehirlerin gece manzaraları ve SpaceX’in Starlink uydularının izleri bir arada yer alıyor. Pettit, fotoğrafın detaylarını şu sözlerle paylaştı:

"Bu karede: Samanyolu, zodyak ışığı, uydu izleri, yıldızlar, atmosferin kenarında görülen OH emisyonu (yanık toprak tonlarında), doğmak üzere olan Güneş ve gece parlayan şehirler bir arada.”

Ayrıca Bkz.Fergani Uzay, ilk uyduyu fırlattı! Türkiye, “Uluğ Bey” adında kendi GPS sistemini kuruyor

Fotoğrafın dikkat çeken bir diğer unsuru ise Dünya’nın atmosferine özgü kırmızımsı turuncu bir parlaklık içine gömülmüş bir şekilde ilerlemesi. Pettit, bu özel kareyi 11 Ocak Cumartesi günü SpaceX’in Dragon Crew-9 aracının iskele penceresinden çektiğini belirtti. Evet, bu, önümüzdeki bahar Butch Wilmore ve Suni Williams'ı Dünya'ya geri getirecek olan Crew Dragon.

Pettit, 2012 yılında çektiği "Lightning Bugs" isimli fotoğrafıyla tanınan bir isim. O dönemden bu yana uzaydan çektiği her fotoğraf büyük beğeni topluyor.

Dört kez uzaya çıkan ve neredeyse burada 500 gün yaşayan Pettit, şu anda NASA’nın en yaşlı aktif astronotu unvanını taşıyor. 2024 yılı Eylül ayında başlayan dördüncü görevi kapsamında ISS’te sayısız etkileyici kareye imza attı. 2 Ocak’ta çektiği, aurora ışıklarının ISS’in silüeti eşliğinde geceyi aydınlattığı fotoğraf da büyük ilgi görmüştü.

Kaynak:https://arstechnica.com/space/2025/01/a-nasa-astronaut-may-have-just-taken-the-best-photo-from-space-ever/

• uzay istasyonu okadar hızlı hareket ederken nasıl uzun pozlama çekmiş bilmek isterdim.

• Dünyayı yuvarlak göstermek için geniş açı lens kullanmış uyanık, yer miyiz biz. :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Uzayı insanın gözleriyle görmesi çok ilginç bir tecrübe olur sanırım, fotoğrafına bakarken bile heyecan verici.

• omanner kullanıcısına yanıt

Ama biz yemeyiz.dunya düzdür aksini iddia eden fenerbahçelidir..İşte NASA astronotunun uzaydan çektiği inanılmaz fotoğraf 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orada o fotoğrafı çeken ben olsaydım heralde panik olurdum??

• Aslında kocaman evrende ne kadar küçük birer detayız...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlk iki fotoğrafta anlaşılır bir şey yok lens oyunları. Dünyada da buna benzer bir şey çekersin objektifi hızlı hareket ettirirsen. Üçüncüsü ise bir fotoğraf değil kısa bir video. Yani hevesimiz kursağımızda kaldı hani inanılmaz fotoğraflar?

• şu orijinal deniyor:

uzayın derinliklerine ait çekilen fotoğraflar üzerinde, renklendirme yapılıyor. gerekçe: görselleştirme, öne çıkarma, sanatsal estetik. buna tamam, itirazım yok ama orijinal görüntülerini de görmek isterim. (gri ve grinin tonları) bunu yadırgıyorlar mı yoksa ne düşünüyorlar hiç bir fikrim yok. ama vermelerini isterim.

• Biz de uzayda yaşamıyor muyuz? O bir istasyonda, biz bir gezegende. ;)

• normal bir fotoraf çekmek çok mu zor bunlar ne böyle.
    Çek güzel bir fotoraf kimse kalmasın dünya düzdür diyen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burhansezen -- 16 Ocak 2025; 17:49:18 >
  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt
    Orjinali diye bir şey dijital fotoğrafçılıkta yoktur, fotoğraflar datadan ibarettir ve ekranda bizim görmemizi sağlamak için her cihaz içinde önyüklü ayarları uygular. Eğer raw formatta çekilmişse çok daha fazla data barındırır ve daha geniş bi spektrumdan ayar yapılır.

Misal iPhone kamerasından çektiğiniz fotoğraflar size “standart” algısı oluşturacak ön ayarlar uygulanıp kaydedilir. Fotoğrafçılık sanatının yarısı çekim tekniği ise kalan yarısı post prodüksiyondur.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SaxHobbit kullanıcısına yanıt

tam anlatamadım sanırım. ham görüntülerden bahsediyorum. ham görüntülerde de muazzam detaylar olabiliyor. yoksa örneğin hubble ile çekilen fotoğrafların heps gri tonlarda ama farklı filtrelemeler kullanıldığı için sonradan kolayca renklendiriliyor ve bie rengarenk muazzam görüntüler sunuyorlar. bunları görüyoruz zaten. diğerlerini neden göstermiyorlar, anlatabilmişimdir umarım. yoksa fotoğrafçılık başlı başlına bir olay. ışık, dünya ve atmosfer de keza öyle.

• _köle_ _ kullanıcısına yanıt
    Horizon sabittir sanırım yörüngeye kilitli oldukları için. Geri kalanı bildiğin uzun poz tekniği diye düşündüm.

• monacomen kullanıcısına yanıt
    İnanılmaz!!! demiş ya ,baştan.😂😅🤣

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tanjiro Kamado -- 17 Ocak 2025; 17:10:25 >
  • DemirAylak kullanıcısına yanıt
    ilk fotoğrafta yıldız izlerinin de öne doğru gelmesi gerekirdi.

• omanner kullanıcısına yanıt
    hem de rus modulune gecerek yapmis.

Ucaklarda 800 km hızla giderken gökyüzünde 20 km hızla gidiyormuşş gibi oluyor birde böyle düşün😁 saygılar

Hayır.

• Düz dünya teorisine inandığım zamanlar bu fotoğrafların hepsi bana çok saçma gelirdi hepsi stüdyoda çekiliyor diye düşünüyordum . Artık doğrusunu ya da yanlışını düşünmüyorum tamamen zevk alma peşindeyim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.