|
İşte NASA astronotunun uzaydan çektiği inanılmaz fotoğraf
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
uzay istasyonu okadar hızlı hareket ederken nasıl uzun pozlama çekmiş bilmek isterdim.
-
Dünyayı yuvarlak göstermek için geniş açı lens kullanmış uyanık, yer miyiz biz. :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Uzayı insanın gözleriyle görmesi çok ilginç bir tecrübe olur sanırım, fotoğrafına bakarken bile heyecan verici.
Ama biz yemeyiz.dunya düzdür aksini iddia eden fenerbahçelidir..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Orada o fotoğrafı çeken ben olsaydım heralde panik olurdum??
-
Aslında kocaman evrende ne kadar küçük birer detayız...
-
İlk iki fotoğrafta anlaşılır bir şey yok lens oyunları. Dünyada da buna benzer bir şey çekersin objektifi hızlı hareket ettirirsen. Üçüncüsü ise bir fotoğraf değil kısa bir video. Yani hevesimiz kursağımızda kaldı hani inanılmaz fotoğraflar?
-
şu orijinal deniyor:
mail online
Amazing 11,000 x 11,000 image reveals Earth's true colour from spacehttps://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2883739/The-GREY-planet-True-colour-image-reveals-Earth-really-looks-like-space-without-filters-editing.htmluzayın derinliklerine ait çekilen fotoğraflar üzerinde, renklendirme yapılıyor. gerekçe: görselleştirme, öne çıkarma, sanatsal estetik. buna tamam, itirazım yok ama orijinal görüntülerini de görmek isterim. (gri ve grinin tonları) bunu yadırgıyorlar mı yoksa ne düşünüyorlar hiç bir fikrim yok. ama vermelerini isterim.
-
Biz de uzayda yaşamıyor muyuz? O bir istasyonda, biz bir gezegende. ;)
-
normal bir fotoraf çekmek çok mu zor bunlar ne böyle.
Çek güzel bir fotoraf kimse kalmasın dünya düzdür diyen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burhansezen -- 16 Ocak 2025; 17:49:18 >
-
Orjinali diye bir şey dijital fotoğrafçılıkta yoktur, fotoğraflar datadan ibarettir ve ekranda bizim görmemizi sağlamak için her cihaz içinde önyüklü ayarları uygular. Eğer raw formatta çekilmişse çok daha fazla data barındırır ve daha geniş bi spektrumdan ayar yapılır.
Misal iPhone kamerasından çektiğiniz fotoğraflar size “standart” algısı oluşturacak ön ayarlar uygulanıp kaydedilir. Fotoğrafçılık sanatının yarısı çekim tekniği ise kalan yarısı post prodüksiyondur.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
tam anlatamadım sanırım. ham görüntülerden bahsediyorum. ham görüntülerde de muazzam detaylar olabiliyor. yoksa örneğin hubble ile çekilen fotoğrafların heps gri tonlarda ama farklı filtrelemeler kullanıldığı için sonradan kolayca renklendiriliyor ve bie rengarenk muazzam görüntüler sunuyorlar. bunları görüyoruz zaten. diğerlerini neden göstermiyorlar, anlatabilmişimdir umarım. yoksa fotoğrafçılık başlı başlına bir olay. ışık, dünya ve atmosfer de keza öyle.
-
Horizon sabittir sanırım yörüngeye kilitli oldukları için. Geri kalanı bildiğin uzun poz tekniği diye düşündüm.
-
İnanılmaz!!! demiş ya ,baştan.😂😅🤣
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tanjiro Kamado -- 17 Ocak 2025; 17:10:25 >
ilk fotoğrafta yıldız izlerinin de öne doğru gelmesi gerekirdi.
-
hem de rus modulune gecerek yapmis.
Ucaklarda 800 km hızla giderken gökyüzünde 20 km hızla gidiyormuşş gibi oluyor birde böyle düşün😁 saygılar
Hayır.
-
Düz dünya teorisine inandığım zamanlar bu fotoğrafların hepsi bana çok saçma gelirdi hepsi stüdyoda çekiliyor diye düşünüyordum . Artık doğrusunu ya da yanlışını düşünmüyorum tamamen zevk alma peşindeyim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
![](/static/forum/img/enbegenilen_icons/tumyanitlarigenislet.png)
Ama biz yemeyiz.dunya düzdür aksini iddia eden fenerbahçelidir.. |
Dünyayı yuvarlak göstermek için geniş açı lens kullanmış uyanık, yer miyiz biz. :)
|
Uzayı insanın gözleriyle görmesi çok ilginç bir tecrübe olur sanırım, fotoğrafına bakarken bile heyecan verici.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X