Şimdi Ara

İŞTE SALDIRIYA UĞRAYAN KARAKOL... RABBİM SEN SABIR VER (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
4
Favori
5.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Karakol değil, etrafı kalın ve yüksek duvarlarla çevrili kale yapmaları gerek..
    Şimdi yeni yeni daha güvenlikli karakollar yapmaya başladılar..
    Askerlere karakol yapılacak diye büyük bir kampanya yapsalar, inanın ki kısa zamanda büyük paralar toplanır..
  • Git onu başbakanına söyle bakalım adam akıllı komutan mı kaldı orduda ki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: baba yorgun06

quote:

Orijinalden alıntı: Gitizen

Doğuda çoğu karakol böyleymiş.Batman da askerlik yapan bir abimiz söylüyordu karakol araları hem uzakmış hemde engebeliymiş ulaşım zornuş.

zaten bu tür saldırılarda sürekli diyor ya çatışma sabaha kadar sürdü yada şu kadar saat aralıksız sürdü diye işte böylesine ücra yerlere böylesine desteksiz kuruldukları için... yahu saldırı başladıktan sonra nasıl bu kadar süre yardım gitmez nasıl destek gitmez yollasana hemen kobraları, savaş uçaklarını yollayıp bombalatsana anında bir savaş uçağının bölgeye ulaşması kaç dakika alır ya. koordinatlar belli karakoldan bilgiyi al hangi güzergahtan ateş açıldığını öğren zaten belli bir mesafeye kadar yaklaşmış olmaları gerek sonra git o lokasyonu bombala, yemin ediyorum 2 tane bomba atsan o terörist köpeklerin tamamı altlarına sıça sıça zırlaya zırlaya kaçışırlar sırf korkudan...... yani insanın aklı mantığı almıyor bu nasıl bir ihmal ilgisizliktir ya

O iş dediğin kadar kolay değil işte helikopterlerin bulunduğu karargah bilmem kaç kilometre uzakta, çatışma haberinin oraya bildirilmesi helikopterlerin kaldırılması oraya varması filan derken zaten çatışma bitiyor. Ayrıca helikopter gelse de sadece belirli bir düzeyde destek verebiliyorlar teröristle uğraşmak kolay değildir zamanında ingiltere bi terör örgütlerinin karşısında dize geldi.

• 2 3 tane zengin veledini askere diye oraya gönderselerdi öyle olmazdı orası...
  • quote:

Orijinalden alıntı: alisırakaya

quote:

Orijinalden alıntı: tribal_dns

@alisırakaya
    3-4 yıl önce bu konuda bir yasa çıkmıştı acil durumlarda onay için o kadar birimden geçmiyecek emir diye ne kadarı uygulanır onu bilmiyorum.

inşallah değişmiştir ama bu başımızdakileri düşündükçe hiç inanasım gelmiyo

adam ne diyodu askerlik yan gelip yatma yeri değildir

oğlu bedelliye giderken röportaj veriyordu vatani görevimizi yapmak için geldim diyordu. ne görev ama koskoca 28 gün

• quote:

Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

quote:

Orijinalden alıntı: sensation888

Terorist vuran askeri hapise atıyorlar ötesi var mı

işte bu yüzden. polis te aynı şekilde. silah kullanması gerekirken teslim ol diyo elinde roketatarlı adama. sık gitsin teslim olsa ne olur olmasa ne olur. şehit anasının tek bir damla gözyaşından değerli mi

" silah kullanması gerekirken teslim ol diyo elinde roketatarlı adama. sık gitsin teslim olsa ne olur olmasa ne olur." İşte aylardır beklediğim cümle. Hele şükür benim gibi düşünen biri arkadaş. Amerikada gördünüz videoları polis en ufak bir harekette silahını ateşliyor. Bizimkiler de polis arkadaşı dövüldüğü halde hala teslim ol diyor. LA SIK ŞUNUN BACAĞINADA uzaklaşsın zibidiler. Anlamıyorum arkadaş ya..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahayri -- 21 Haziran 2012; 2:31:03 >

• Yeminle diyorum şehit haberlerıni duyduğum zaman ağladım artık bir şey diyesim dahi gelmiyor bugün tv de genel kurmay başkanının ağladığını gördüm kendime diyorum allahım bu herife üzülsemmi yoksa bi boka yaramayıp borusunu öttürmediği için küfür etsem diye arkadaşlar sağolsun koydukları resim ile içimden geçen yerini buldu artık gerisi boş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

oyunuzu verirken dikkatli olun, iktidar değişmediği sürece terör bitmez. 2000'li yıllarda terör 0'dı seneler boyunca tek eylem yapılmadı binlerce pkk'lı öldürüldü, sonra mevcut iktidar geldi kürt açılımı meselesiyle terör tekrar bu noktaya geri döndü.

+∞
  • Büyük bir lastikle sadece taş fırlatarak yıkarım orayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

oyunuzu verirken dikkatli olun, iktidar değişmediği sürece terör bitmez. 2000'li yıllarda terör 0'dı seneler boyunca tek eylem yapılmadı binlerce pkk'lı öldürüldü, sonra mevcut iktidar geldi kürt açılımı meselesiyle terör tekrar bu noktaya geri döndü.

Özellikle Tansu çiller son derece korkusuz bir başbakandı kardak krizinden tut da terörle mücadeleye kadar cesurca adımlar attı yunanlılara o bayrak inecek o asker gidecek diyen oydu , terör bitme noktasına gelmişti örgüt dağılmak uzereydi Tansu çiller o bayan haliyle birçok erkek lidere tas cikartirdi vallahi helal olsun kendisine... Ee sonra ne oldu badem biyiklilar dönemi ve terör tekrar tırmanışa gecti rakamlar istatistikler herseyi gösteriyor yıllara göre verilen şehit sayısına bakarsanız görürsünüz

• Bir de açılım adı altında yapılan saçma sapan seyler de isin cabası Bu ülkenin evlatları ve şehit aileleri habur sinirkapisinda yaşananları , teröristlerin otobüsün tepesinden yaptıkları zafer işaretlerini asla unutmayacaktir sen tut komutanlara sen sunu sunu düşünmüşsün de içeri at diğer taraftan teröristleri sınırda törenle karşıla seyyar mahkeme kur ve pişman olmadıklarını söyledikleri halde pişmanlık yasasından faydalanırıp serbest bırak şimdi daha net anlaşılıyor herhalde terörün neden bitmediği hatta tırmanışa geçtiği...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DSM

quote:

Orijinalden alıntı: Bump

quote:

Orijinalden alıntı: f9wizardd

Bu karakollari zamaninda kacakcilikla mucadele icin yapmis devlet.Teror olaylari cikinca ayni haliyle teroristlere yen olarak kalmis.

Siyasilerin yakini bu tarz yerlerde gorev yapmaz burasi Turkiye.Tabi hrpsi degil, Ali Babacanib yegeni sehit dusmustu, Allah rahmet eylesin.

Doğrudur.Daha önce katırlarla kacakcılık yapanlar için kurulmuştur.Dört tarafı açık haldedirler.Artık yeni karakol yapmaya başladılar.

İŞTE SALDIRIYA UĞRAYAN KARAKOL... RABBİM SEN SABIR VER

yeni yapılan karakollarda iyi değil bilader. eskileri kötüydü şimdiki ondan beter oldu.

normal şartlarda sıcak çatışmaya girmeli asker ama bunu engellemişler ve 3 metrelik duvarlar inşaa ederek karaolu resmen iptal etmişler saldırı dört taraftanda gelirse sen hiçbirşey yapamazsın ancak acil çıkış kapılarından çatışmaya girebilirsin. yada gözcü kulesinden genellikle o kule ya sniper yada roketatatlar veya ağır taramalıyla korumasız hale getirilir. tek çare hakim tepeler.

bugün hasan sabbahın alamut kalesi hala konuşulur. hala tartışılır. zaten terörün en cok nemalındığı yerler dağın tepesi ve mağaralar. buralara çıkmak can gerektirir. herzaman demişimdir. o tepelerede dünyanın en iyi özel birliklerini çıkar silahı ilkdefa eline almış biri onları avlar.

onun için onlardan önce olmalısın. su uyur düşman uyumaz.

Hocam o gördüğün kuledeki makinalar 5 km ötesini görebiliyor. Ve nokta atışı yapıp hedef yaklaşamadan işini bitiriyor. Belgeselde izlemiştim ordan aklımda kalmış. Yani öyle kolay girilecek karakol değil. Şuan bu karakol tipini amerika ve israil kullanıyor. Epey sağlam,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Önder AYDIN -- 21 Haziran 2012; 5:26:22 >

• o kadar tableti akıllı tahtayı alacağına şu karakolları yaptırsalardı ya ben razıyım kitap defter taşımaya.
  • doğuda bir intikal ve oda ne pusu aman allahım araç havaya uçtu kirpideki askerler inemiyor aşağı yairdım edemiyor arkadaşlarına bu arada teröristler kendi aralarında kürtçe bi şeyler konuşuyor ve pusuyu kameraya alıyorlar tabi her zamanki yüksek hakim bi tepeden hiç telaşları yok bekliyorlar bu arada ters dönen aracın tekerlekleri hala dönüyor 2 asker kirpiden iniyor yardım etmek için araca yöneliyorlar pkk'lı tekrar aralarında bi şeyler konuşuyorlar ve asker lafı geçiyor vurmak için izin istiyor ve askerimiz havaya uçuyor bu sırada helikopterler bölgeye intikal ediyor o kadar yakınlarından geçiyorki onlarıda kameraya alıyorlar.izlerken kanım dondu allah hepsinin belasını versin tez zamanda topu helak olur inşallah.atıyosun diyenler için koyuyorum videoyu buyrun.
    http://www.liveleak.com/view?i=da3_1315507313

• quote:

Orijinalden alıntı: MrTrmn

o kadar tableti akıllı tahtayı alacağına şu karakolları yaptırsalardı ya ben razıyım kitap defter taşımaya.

tablet akıllı tahta oy olarak geri döner ama karakola harcanan paranın oy değeri yoktur adamlardaki zihniyet bu
  • ne şehirde ne dağda uyarmadan indirecen işte bunları.Teslim ol derken yandan biri çıkıp polisi ya da askeri öldürse hiç işte sık gitsin.Düzelmez zaten o itler.Hapis ödül zaten
  •  İŞTE SALDIRIYA UĞRAYAN KARAKOL... RABBİM SEN SABIR VER
  • İsrail gibi olacaksın... Adamlar yakıp yıkıyor, dünyadaki teknolojide mükemmel bir yerde. 10 milyon nüfusları var...
  • bu ülkede bir takım saçmalıklar zamanla oturdu ve rutin hale geldi bunlardan birisi de savaş barış müzakere gibi kelimelerin kullanılmasıdır savaş da barış da müzakere de bir başka devlet ile yapılır yani karşındaki bir devlet olmalıdır. çapulcu köpeklerden oluşan bir terör örgütü ile savaş barış vs yapılmaz. bakın medyaya sürekli terör sorunu ile ilgili olarak bu kelimelerin kullanıldığını ve bilinç altımıza terör örgütünün sanki bir devletmiş gibi gösterilmeye çalışıldığını çok büyük bir güçmüş gibi gösterileye çalışıldığını görürsünüz bu yolla insanlar çaresizliğe sevk edilmekte ve bu işin çözümünün sanki uzlaşma ile olacağı kanısı oluşturulmaya çalışılmaktadır. eğer bugüne kadar kaybettiğimiz şehitleri geri getirebiliyor ve acılı ailelerine sapasağlam teslim edebiliyorlarsa o zaman nasıl istiyorlarsa öyle çözsnler ama bunu yapamayacaklarına göre o zaman bu işin tek bir çözümü vardır TERÖR SADECE TEK BİR TERÖRİST KÖPEK VE YANDAŞI KALMAYINCAYA KADAR DEVAM EDECEK ASKERİ OPERASYONLARLA ÇÖZÜLÜR DİĞER TÜRLÜSÜ TERÖRE BOYUN EĞMEKTİR

• 90'lı yıllardaki özel timlerin gelmesi şart binlerce terörist avladılar.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.