kasayı değiştiremem de ram'leri değiştirebilirim, bütçeyi biraz arttırıp TEAM Xtreem LV 4 GB (2*2) 1600 MHz DDR3 Dual CL7 mi yapsam acaba? yaklaşık 70TL fln artıyor fiyat. ilerde crossfirex2 yapıp psu'yu değiştircem o yüzden kasaya çok takılmayın.
Evet, o remleri alın. Daha uygun olur.
quote:
Orijinalden alıntı: ozmotix
kasayı değiştiremem de ram'leri değiştirebilirim, bütçeyi biraz arttırıp TEAM Xtreem LV 4 GB (2*2) 1600 MHz DDR3 Dual CL7 mi yapsam acaba? yaklaşık 70TL fln artıyor fiyat. ilerde crossfirex2 yapıp psu'yu değiştircem o yüzden kasaya çok takılmayın.
Çok güzel olur o ramleri alman.... Patriot viper 2 4gb 1600 mhz cl7 yide düşüne bilirsin...
gereksiz bence boşa para harcamayın daha güzel sistem olmuş hayırlı olsun
quote:
Orijinalden alıntı: derinkoma
gereksiz bence boşa para harcamayın daha güzel sistem olmuş hayırlı olsun
Nerden çıkardınız gereksiz olduğunu?
Ramlere fazla para verilmez, arkadaş doğru söylemiş bence de. Jedec standardı olduktan sonra işlemcin en fazla 1600mhz destekliyorsa onu alırsın, ki böyle bir durum henüz yok benim bildiğim. 1333mhzlerle pII i5ler çok güzel çalışır.
quote:
Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan
Ramlere fazla para verilmez, arkadaş doğru söylemiş bence de. Jedec standardı olduktan sonra işlemcin en fazla 1600mhz destekliyorsa onu alırsın, ki böyle bir durum henüz yok benim bildiğim. 1333mhzlerle pII i5ler çok güzel çalışır.
bu jedec standartı hakkında biraz daha bilgi verir misin ve piyasadaki hangı ramlerde var bu standart biliyo msun
Hepsi zaten bu kurulun belirlediği standartlarda üretiliyor. O yüzden kalitesiz mal zaten piyasada yoktur demek istiyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan
Hepsi zaten bu kurulun belirlediği standartlarda üretiliyor. O yüzden kalitesiz mal zaten piyasada yoktur demek istiyorum.
teşekkürler bilgi için
Sadece daha hızlı ramlar daha pahalıdır. İşlemcinin kullanabileceği bir performans artışı için(cl7-9 farkı) için farklı 1333mhzde bellek alınabilir. Ya da eğer i5 750lerde x4 PIIlerde 1600mhz ile bir başarım artışı varsa gözükür incelemelerde. Sen de buna bakıp alabilirsin. Ben araştırmadım derinliğine
Gigatekte uygun fiyata buldum TEAM Xtreem LV 4 GB (2*2) 1600 MHz DDR3 Dual CL7 aldım kargoya verildi bile. belki performans farketmez ama kafam rahat olsun arada 20$ fark var, biri cl9 biri cl7 artık hayırlısı. Forumdan çok faydalandım bu bilgisayarı toplarken herkese teşekkürler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme