O küçük bayragı kaldır arka plana komple ay yıldız koy o zaman daha iyi durur
bizim okulun giriş kartlarına benziyo
Ya Ehliyeti de, araba ruhsatını da chipli yapsınlar da kurtulalım anasını satim ya.
Bi ruhsat yeniletecek anamız ağlıyor, oraya git buraya git bir sürü kağıt belge, her belgeye ayrı para. Doğalgaz ve su bile kartlı sistemdeler tüm bilgiler içinde kayıtlı bence çok geç kalınmış bir uygulama bu. Hemen geliştirilmesi ve yaygınlaşması gerekiyor bence.
Poli durdurduğundaruhsat istediğinde kocaman defter yerine bir chipli kart verip makineye sokup muayeneslerini vergi borcunu herşeyi öğrenebilmesi lazım. Aynı şey ehliyet içinde geçerli.
quote:
Orjinalden alıntı: Rob Trujillo
birazdan cakarlar oraya sedat abiyi
bu arada bu kart nüfus cüzdanı yerine kullanılamaz ne demek yahu
güzel bir soru
arkadaşlar tasarım avrupada kullanılan tasarıma çok beniyor. Geçici vatandaşlık kartı almıştım bir ülkeden. fon ve kullanılan desenler neredeyse aynı diyebilirim.
quote:
Orjinalden alıntı: @XEL
kan grubu yazılmıyo din yazılıyo :S
İyi incele görürsün Kan Grubu kısmını :)
oh yaa bu çok iyi ne öyle dandik pvc li cüzdana sığmaz hemen kırılır kimliklerden bıktık bazı adamların kimliklerini görüyorum savaştan çıkmış gibi buna bişey olmaz kolay kolay
dini ibaresi hala ne diye konuyor anlamis degilim.
quote:
Orjinalden alıntı: Emre!
quote:
Orjinalden alıntı: Rob Trujillo
birazdan cakarlar oraya sedat abiyi
bu arada bu kart nüfus cüzdanı yerine kullanılamaz ne demek yahu
güzel bir soru
Sadece bolu içinde nüfus cüzdanı olark geçerli.Diğer illerde hiçbir geçerliliği yok
quote:
Orjinalden alıntı: Serdar
Tasarim cok kötü fikrim hala sabit...
bencede hiç beğenmedim
Bence bu konuda Avrupa standarlarını örnek almak daha iyi.Avrupa birliğinde yavaş yavaş bu standarlar kabul ediliyor,madem yeni bir sisteme geçilecek adam akıllı olsun.
-Fotoğraf biyometrik olmalı ve gerekirse yüz tanıma cihazları tarafından okunabilmeli.
-Parmak izi alınmalı.
-Vesikalık fotoğrafın hologramı orjinal fotoğrafın yanında ışık altında tutulduğunda yansımalı.
-UV ışık altında parlayan hologramlar olmalı (parada olduğu gibi)
-Ayrıca kimlik 3 katman olmalı,birinci katman elektronik bir çip ve devreleri,ikincisi vatandaşın kimlik bilgileri,üçüncüsü ise koruyucu ve sahtekarlığı önleyici bir jelatin. Bu karta bakılırsa verilerin saklandığı çip açıkta,kopyalanma tehlikesi var.Katman katman olsa ve iç katmalardan birinde bulunsa güvenlik artar.
Kimlik bilgileri ise
-İsim,Soyisim,Doğum tarihi ve yeri,Kişinin imzası
-Boy,Saç rengi,Göz rengi,kan grubu
olmalı.
Medeni durum ve özellikle Din ibaresi gereksiz.Medeni durum kadınlarda önem arzediyor,bunun üstesinden kızlık soyadı yazılarak gelinebilir.