Şimdi Ara

İşte yerli sedan otomobil | Tüm detaylar, beklentiler (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
0
Favori
4.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • umarım bu defa gerçek olur.. bir kaç yılda bir yerli oto tamam denildi, hepsi hayal kuru gürültü çıktı.. prototip üretim demek değil.. 1 mülyon doları olan herkes prototip araç üretebilir..

• CW_X kullanıcısına yanıt
    belki amazon gibi garajda başlanacak, sonrası allah büyük..

• flegga34 kullanıcısına yanıt
    hayat pahalılığı böyle devam ederse ayakkabı almak lüks tüketim olacak.. sanırım en son dert edeceğimiz şey yerli otomobil almak olacaktır..

• Güzel prototip örnekleri.Umarım seri üretime geçtiğimiz günleri görürüz.Yerli otomobil deyip durmayın şuna.İtalyada üretilen prototip araç bunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankaland

hayat pahalılığı böyle devam ederse ayakkabı almak lüks tüketim olacak.. sanırım en son dert edeceğimiz şey yerli otomobil almak olacaktır..
    Hocam bu arabayı alanlar şu anda bu düzenin kaymağını yiyenler olur ancak. Bakın biz de destek veriyoruz sizdeniz yani diye belki kesime mesaj yollayacak ki işleri kesilmesin. Haraç vermiş olacaklar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Steelo

Senin kafa asıl pırıl pırıl.Gurbetçi akpliler gibi herşeyi euro dan TL ye çevirerek mi hesaplıyorsun sen.Bu aracın herşeyi türkiye de yapılacak basmıyor mu kafa? kaç defa anlatacağım? Motor yerli ise batarya yerli ise yazılım yerli ise ne diye çevireceğiz euroya dolara? tl tabanlı çıkacak tabiki.Beklentimiz o zaten.
    https://forum.donanimhaber.com/yerli-otomobil-birseyi-acikliga-kavusturalim--141441888#141442163

Alıntıları Göster
    CNN TÜRKyoutube
    TOGG CEO'su Gürcan Karakaş ile yerli otomobili detaylı inceledik - Hafta Sonu 28.12.2019
    https://www.youtube.com/watch?v=Jko4hlHMvg4

Linki izlerseniz aracın Ceo'su Gürcan Karakaş,gerçek bir bilim insanı dürüstlüğüyle,tamamen siyasi kaygılardan uzak olarak,araçlarla ilgili çok detaylı açıklamalar yapıyor.Sizin duyduğunuz %100 yerlilik ile ilgili olan konuda ise,ilk üretilen araçların %51 yerli olacağını en son üretilen araçlarda %68 yerlilik oranının yakalanacağını söyledi ve en önemli parça olan pillerin,dünyanın en iyi 5 üreticisinin birinden alınacağını ve burada monte edileceğini söyledi.Hal böyle olunca elektrikli araçların en önemli maliyet kalemi olan pil dolar ile temin edilecek.Nereden baksanız 500 km ömrü olan pilin maliyeti en az 15.000 dolardan başlar.Bu da aracı 100-200 bin liralarda bekleyen arkadaşları hayal kırıklığına uğratır.2 sene sonrası için kur garantisi var mı bu ülkede?Üzerinden geçtiğimiz köprülerin ücreti bile dolar kuru üzerinden hesaplanıyor memlekette.Hele bir de otonom sürüş yazılımı falan yabancı olacaksa tam hayal olur.Bizim ülke olarak kapı pandizotu,koltuk,plastik aksam,janttan ziyade pil gibi,yazılım gibi,aracın beyni gibi,elektronik aksamlar gibi katma değerli parçaları kendimiz üretip dolar,euro maliyetlerinden kurtulmamız gerek.Aksi halde 100.000 liraya böyle araçlara binmek hayalden öteye geçmez.Yani uzun lafın kısası her zaman ki gibi aracın %100 yerli olacağını kim söylediyse Gürcan bey bizzat yalanlamış oldu.Seviyorlar yalan ile iş yapmayı.Bu yüzden kimse inanmaz oldu söylediklerine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gh912 -- 2 Ocak 2020; 4:13:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gh912

https://www.youtube.com/watch?v=Jko4hlHMvg4
    Linki izlerseniz aracın Ceo'su Gürcan Karakaş,gerçek bir bilim insanı dürüstlüğüyle,tamamen siyasi kaygılardan uzak olarak,araçlarla ilgili çok detaylı açıklamalar yapıyor.Sizin duyduğunuz %100 yerlilik ile ilgili olan konuda ise,ilk üretilen araçların %51 yerli olacağını en son üretilen araçlarda %68 yerlilik oranının yakalanacağını söyledi ve en önemli parça olan pillerin,dünyanın en iyi 5 üreticisinin birinden alınacağını ve burada monte edileceğini söyledi.Hal böyle olunca elektrikli araçların en önemli maliyet kalemi olan pil dolar ile temin edilecek.Nereden baksanız 500 km ömrü olan pilin maliyeti en az 15.000 dolardan başlar.Bu da aracı 100-200 bin liralarda bekleyen arkadaşları hayal kırıklığına uğratır.2 sene sonrası için kur garantisi var mı bu ülkede?Üzerinden geçtiğimiz köprülerin ücreti bile dolar kuru üzerinden hesaplanıyor memlekette.Hele bir de otonom sürüş yazılımı falan yabancı olacaksa tam hayal olur.Bizim ülke olarak kapı pandizotu,koltuk,plastik aksam,janttan ziyade pil gibi,yazılım gibi,aracın beyni gibi,elektronik aksamlar gibi katma değerli parçaları kendimiz üretip dolar,euro maliyetlerinden kurtulmamız gerek.Aksi halde 100.000 liraya böyle araçlara binmek hayalden öteye geçmez.Yani uzun lafın kısası her zaman ki gibi aracın %100 yerli olacağını kim söylediyse Gürcan bey bizzat yalanlamış oldu.Seviyorlar yalan ile iş yapmayı.Bu yüzden kimse inanmaz oldu söylediklerine.

Alıntıları Göster
    Bilgi için teşekkürler.

• para bizden haklar bizde ama italyanlar yapmış tüh napsak şimdi fabrikada açamayız ayy

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

para bizden haklar bizde ama italyanlar yapmış tüh napsak şimdi fabrikada açamayız ayy
    Siz olaya hakim gibisiniz, hangi haklar bizde?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın tasarım haklarını satın almışız

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Tüm fikri ve sınai mülkiyet hakları Türkiye'de denilen otomobil için bir tane bile patent başvurusu yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: _RaGoN_

Tüm fikri ve sınai mülkiyet hakları Türkiye'de denilen otomobil için bir tane bile patent başvurusu yok.
    Tasarimin patenti alindi.
    Roportajlarda ceo söylemişti.

• ben bir tane sipariş vericemde gördüyüm kadarıyla ekran felan ingilizce bende ingilizce hiç bilmiyorum acaba türkçe dil desteyi varmı

• İtalyan derken tüm italya bir araya gelip bu tasarımı mı yapmış yani :) Ezbere konuşuyorsunuz. Tasarımı yapan İtalyan firması Pininfarina firması bu firma tüm otomobil dünyasına tasarım yapması ile bilinen bir firma ki Mercedes, BMW, Hyundai gibi firmalarda bunların arasında. Ayrıca tasarım tarafında Mercedes firmasının tasarımında çalışan Murat Günak gibi Türk mühendislerde bulunmaktadır. Senin mantığınla hareket edersek Mercedes, BMW, Hyundai gibi firmalarda Alman ve ya Güney Kore firması değil. Ayrıca bugün Mercedes bazı modellerinde Renault'un motorlarını kullanmaktadır. Mercedes o zaman Fransız mı oluyor?

• 👍👍

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: omur_

ben bir tane sipariş vericemde gördüyüm kadarıyla ekran felan ingilizce bende ingilizce hiç bilmiyorum acaba türkçe dil desteyi varmı
    Türk yapımı arabada Türkçe dilin ne işi var. Tabii ki İngilizce olacak.

• Öner kullanıcısına yanıt

• _RaGoN_ _ kullanıcısına yanıt
    Beni niye etiketledin onu anlamadim?

• Öner kullanıcısına yanıt
    Belki makaledeki 3. maddeyi okursunuz diye.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.