Şimdi Ara

İşte yerli sedan otomobil | Tüm detaylar, beklentiler (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
144
Cevap
0
Favori
4.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cehalet ne kadar kötü birşey değilmi? bmw nin bile tasarım yaptırdığı firmaya tasarım yaptırıldı diye otomobili taşa tuttular. motor çalıştırma tuşu ingilizce diye taşa tuttular. araba üretim sürecinden 1 gram bile anlamayan insanlar teknik yorum yapıyor. anlamyırsan teknikten. beğendim beğenmedim gibi yorumlarını yap. bırakda bu süreci bilen insanlar yapsın yorumunu sende köşende oku ve öğren

• quote:

Orijinalden alıntı: ArkBerkman

Türkiye yıllık 21 milyon ton buğday üretiyor. 19 milyon ton tüketimimiz var. Ancak dünyanın en büyük un ihracatçı ve 5 milyon ton ihraç ediyor. Un ihracatı için en ithal edilir. Bu bilmiyorsan öğrenin lütfen.
    ''Bu bilmiyorsan öğrenin lütfen'' Sen önce Türkçe yazmasını öğren.

“Ülkemizin nüfusu 20 yılda 20 milyon kişi arttı. Türkiye’de nüfus artarken, üretimin yerinde sayması, ister istemez bu üründe ülkemizin dışa bağımlı hale gelmesine neden oluyor. Türkiye geçen yıl 5 milyon ton buğday ithal etti. Buğday ekim alanları sürekli daralıyor, üretim, maliyet artışı ve verimlilik sorunu, böylesine önemli bir üründe, ülkemizi ithalatçı bir konuda düşürüyor.”
    Bianet - Bagimsiz Iletisim Agi
    Türkiye “Tahıl Ambarı” ama Buğday İthal Ediyor
    https://bianet.org/bianet/tarim/199274-turkiye-tahil-ambari-ama-bugday-ithal-ediyor

Bütün dünya bizi kıskanıyor.

• Steelo S kullanıcısına yanıt
    Sizin kaçırdığınız en önemli nokta şu; 100 bin artık para değil, çünkü TL'nin değeri yok.
  • O paraya passat alınır cilar ne olacak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jackal78

Sizin kaçırdığınız en önemli nokta şu; 100 bin artık para değil, çünkü TL'nin değeri yok.
    Bu çok doğru ancak bu dışa bağımlılığı ve cari açığı kapatmak açısından çok önemli bir adım ve %100'e yakını yerli olması sebebiyle uygun fiyattan çıkabilecek potansiyeli var.Diğer noktalarda hiç bir özel şirken bu tür bir imkan bulmadı şimdiye kadar bu ülkede o yüzden fiyat konusunda 100 veya 150 ulaşılması zor değil tl değeri olmasa bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Steelo

Ya siz şakamısınız ya? Siz uyuyormusunuz? sarhoşmusunuz? 200 kim kabul ediyor?Bu millet bu arabaları 100 civarı bekliyor.Neye göre kime göre uçuyorsunuz böyle, ne rahat adamsınız?
    Bu araç 100 bin civarı olması gerekiyor en fazla.Ne kadar alışmışsınız kazığa.
    69 liraya en lükse teslayı alıyorsun amerika da biz neden herşeyden muaf ettiğimiz kendi arabamıza bu paraları vereceğiz.
    Zaten elektrikli hyundai, toyata felan var 100 bin civarı sıfırları.Bu aracı 200 bin beklemek kendi fedakarlıklarımıza, devleti ve şirketleri sırtımızda taşımamıza rağmen kerizlik etmek demektir.
    Bu aracın maliyeti 200 bini bulur. 2 yıl sonra satışa çıkacağı için o zamanki satış fiyatını 300bin civarı bekliyorum. Tesla 3 un maliyeti 28bin dolar civarıymis

• quote:

Orijinalden alıntı: 3qzotix

Bu aracın maliyeti 200 bini bulur. 2 yıl sonra satışa çıkacağı için o zamanki satış fiyatını 300bin civarı bekliyorum. Tesla 3 un maliyeti 28bin dolar civarıymis

Alıntıları Göster
    Bu hususta bir çok kişi yazıyor bende açıklıyorum tek tek ama tekrar söyliyeyim, ben aracın %100'e yakını yerli olacağı için fiyatının da ülke şartlarına göre olabileceğini söylüyorum sadece, yani kalkıpta 200+ üstü ithal elektrikli araçlarla kıyaslanıp 200 olsa hemen alırım diyenler için.Millet Kur ile çevirip bu araca fiyat belirlemeye kalkıyor bu yanlış.Çünkü buna gerek yok eğer büyük çoğunluğu türkiyede ve yerli olarak imal edilecekse, yurtdışında 2300 dolar asgari ücret alan adam nasıl 70 bin dolarlık en lüks teslayı orada kazandığı para ile rahat bir şekilde alabiliyorsa bizde burada aynı şartlar sağlandığı için bunu burada yapabilmeliyiz diyorum yani söylediğim şey bu.He bu birim olsun 100 o da mı az 150 olsun ama kalkıp tüm yerli imkanlar ve muafiyet imkanı varken 200 ve üstü olmasını düşünemeyiz bundan bahsediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steelo -- 31 Aralık 2019; 18:3:48 >

• Babatehlikeli kullanıcısına yanıt
    şaka mı yapıyorsunuz? 600 bin liraya hangi c segmenti araba var allah aşkına. yerli otomobil uygun fiyattan çıkmalı.

• Steelo S kullanıcısına yanıt
    %50 bile hedef 2023 için, siz %100'ü nerenizden atıyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Gunpower-storm

%50 bile hedef 2023 için, siz %100'ü nerenizden atıyorsunuz?
    %100 demedim %100'e yakını yazdım oraya.
    Söylenene göre Batarya yerli, Motorlar Yerli, Yazılım Yerli e kasa ve iş üretim de yerli üretilecek geriye kalan artık ne varsa o yerli değil gerisini sen hesap et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Steelo

Bu hususta bir çok kişi yazıyor bende açıklıyorum tek tek ama tekrar söyliyeyim, ben aracın %100'e yakını yerli olacağı için fiyatının da ülke şartlarına göre olabileceğini söylüyorum sadece, yani kalkıpta 200+ üstü ithal elektrikli araçlarla kıyaslanıp 200 olsa hemen alırım diyenler için.Millet Kur ile çevirip bu araca fiyat belirlemeye kalkıyor bu yanlış.Çünkü buna gerek yok eğer büyük çoğunluğu türkiyede ve yerli olarak imal edilecekse, yurtdışında 2300 dolar asgari ücret alan adam nasıl 70 bin dolarlık en lüks teslayı orada kazandığı para ile rahat bir şekilde alabiliyorsa bizde burada aynı şartlar sağlandığı için bunu burada yapabilmeliyiz diyorum yani söylediğim şey bu.He bu birim olsun 100 o da mı az 150 olsun ama kalkıp tüm yerli imkanlar ve muafiyet imkanı varken 200 ve üstü olmasını düşünemeyiz bundan bahsediyorum.

Alıntıları Göster
    En kısa sürede hayal kurmayı bırakmanız gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Öner

Bursa Gemlik organize sanayine kurulacak.

Alıntıları Göster
    Kaynak?

Ayrıca fabrikasız araba yapmak da iyiymis.

2015te de gördük bu tantanayı..

• 40 bin ön ödemeyi bana yapın. Ben 3 tane fabrika kurar, made in türkiye yapıştırır. Vatandaşa satacağınız rakamın en az %20 daha az satış fiyarına, daha kaliteli araç yaparım. Sahi hökümet yap- işlet, geçmeyen millete ödet köprüleri yaparken, size, bize, onlara niye gelmedi. Döviz bazlı geçiş garantili, ballı kaymaklı köprü ticaretine 40 bin değil evini satıp peşin yatıracak milyon tane ortak alırdınız.

Buradan anlayın hökümetlerin sizi ne kadar sevdiğini.. Yerli ve milliliğini..

Hadi ordan, hadi ordan sizi gidi,,sizi!
  • berk768 kullanıcısına yanıt
    kendi zihniyetinin yapabildiği sadece heykel tozu almak ve ışıklandırmak olduğundan olabilir
  • Bu araba +200den piyasaya çıkarsa ulkenin%90ini oluşturan orta (eriyen kesim) ve alt tabaka anca uzaktan bakar. Yerli ve milliliğin Ysi ve Msinin hiç bi anlamı kalmaz. Bunlara binen gene yandaş kesim olur. Makam aracı olarak hiç bu üst bürokratin zatn kullanmayacağını düşünüyorum s serisi varken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flegga34 -- 31 Aralık 2019; 19:42:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Watafak123

Kaynak?

Ayrıca fabrikasız araba yapmak da iyiymis.

2015te de gördük bu tantanayı..

Alıntıları Göster
    Kaynak icin cok gec kalmadin mi?
    Gunlerdir tv lerde olsun Youtube da olsun togg ceo su anlatip duruyor.
    Röportaj ustune röportaj yapti adam. Hala "kaynak" diyorsan senin dunyadan haberin yok.

• Mağarada yaşayanlar için kaynak. (4 (dört) gün önce yayınlanan Resmi Gazete)

Resmi Gazete
  • Çok uluslu bir ülkede (hangi ulustan ararsan var) yerli ve milli derken açıklama bekliyor insan. Hangi millet açısından yerli. Bunu Türkler mi Suriyeliler mi, Afganlar mi, Katarlar mı... milli sayacak? iPhone kıran, dolarlarını bozdurarak ülkeyi kurtaranlar alır sonra onların eskittiği aracı 10 yıl sonra belki alır biz gururlanan insanlar.

TOGG yaparsa yapsın. Eninde sonunda büyümek için global şirkete dönüşmek zorunda. Bir özel girişimi veya şirketi ben neden gururla anlatayım arkadaş? Babamın malı mı? Önce ithalatı patlatırlar sonrada düşürecez diye övünürler. Bıktım valla herkes bu otoların resmini paylaşıyor. Nereye baksam bu araçlar. Tamam güzel şeyler yapıyor görünüyorlar. Ama tebrik etmem umurlarında mı? Fakirim ben. Ben onların, onlar da benim umrumda değil.

Başlarım yerlisine millisine. %100 yabancı telefona %50 üzeri yerlilik oranı verilen bu ülkede yerli olması kimsenin umrunda değil artık. Bu ülkeye fayda sağla istihdam sağla, iş verdiğin insanlara değer ver o zaman takdir ederim.

Siyasilere reklam yasağı gelse ne güzel olurdu.

• İzleyin...

Özellkle muhalif kesim dikkatli izlesin.
    TeslaTurkyoutube
    TOGG: TÜM GERÇEKLER! | Görüşlerim
    https://www.youtube.com/watch?v=tycfK9dCai4

4 yıldır tesla elektrikli araç kullanan teslaturk vlounun sahibi olan Emir Tunçyürek.

Kendisini tanımıyorsanız birkaç videosunu izleyin derim.

Bu da tanıtım sırasında batarya ile ilgili yaptığı kısa video.
    TeslaTurkyoutube
    TOGG İLK TEKNİK DETAYLAR! | Karoser ve Batarya Analizi
    https://www.youtube.com/watch?v=p2k3J1wZJ8Q

• Öner kullanıcısına yanıt
    Videoyu izledim. Paylaşım için teşekkürler.

Öncelikle şunu söyleyeyim. Siyasi lider ve partisi bunu övünme sebebi olarak kullanır, grubun başı gibi ahkam keser, herseyine karışırsa diğer partiler de doğal olarak muhalif olur. Biz halk olarak sadece siyasi yorum yaparız. Bizim yaptığımız siyaset sayılmaz. Çünkü bir hükmü yok.

Hükümet destekleyebilir ama sahiplenmemeli ki siyaset bu işe bulaşmasın ve siyasi başarısızlıklar bu projeyi bitirmesin

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.