Şimdi Ara

İstediğim mesleği bulamıyorum yardım lütfen (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

• Bu özelliklere uygun Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler var. Araştırmanı tavsiye ederim.

• Kaç yaşındasın. Babanın arabası varsa sanayiye gidin. Etrafı izle bir sürü iş çeşiti görürsün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapacağın şey deneme yanılma. Olabildiğince sık dene ve yanıl.
    Denediğin şeyler farklı farklı şeyler olsun çıkarım yap örneğin;
    Bir lise öğrencisiysen hangi mesleğin kökeninde gördüğün derslerin temeli yatıyor? Ekstra bu meslek ile ilgili ne bilmen gerekecek yani senin hoşuna gidecek yetenekler mi gerektirecek? Yoksa sevmediğin şeyleri yapmanı mı senden isteyecek?
    Ancak ingilizceyi orta-iyi düzeye getirince bence ne istediğini tamamen bulursun. Çünkü bilginin kaynağı o dilde özellikle youtueb.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acmonies -- 8 Eylül 2024; 21:1:37 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Geçen gün forumda ctis birakcam demiyor muydun 

• Her dakika bir söylediğini çürütecek başka bir şey söylüyor.  

• Yüksek doz antidepresan ve yoğun alkol kullanımım olduğu bir dönemdi. Mantıklı düşününce şahsım adına mevcut sıralamam ile en mantıklı yerin bura olduğuna karar verdim.

• Özetlemeye çalışacağım yine de uzun olabilir ama okuyun benim için kritik.

Fikrinizi almak istiyorum. Size saçma gelebilir ama adeta kimlik bunalımı yaşıyorum.

Kimliğim var mı onu da bilmiyorum. Psikolog falan da değilsiniz onu da biliyorum ama düşüncelerinizi merak ediyorum.

Şimdi ea'da max olabileceklerim pdr,hukuk,ybs, sınıf öğretmenliği,psikoloji falan.

Hukuk için de çok kötü diyorlar,biraz hukuku araştırdım pek içime de sinmedi.

Dereceye girersen ea'da iyi üniversitelerde işletme, iktisat vs var ama o bölümlerin nasıl olduğunu tam bilmiyorum, hayatımı kurtarabilir mi,ne iş yaparlar falan bilmiyorum.

Yani eşit ağırlığın çok kısıtlı bir alan olmasından bıktım, hiçbir bölümü önermiyorlar. Ben hayatımı idare edip kurtarabileceğim, güzel, dişe dokunur bir bölüm arıyorum.

( Hiçbir bölüm %100 iş imkanı sunmaz ama demek istediğimi anladınız bence. )

Sayısal benim için apayrı bir dünya,oradaki tıp mühendislik bilgisayar vs (hadi kazanmasını geçtim ) okuyabileceğimden emin değilim. Diyelim bir şekilde okuduk, sonrasından emin değilim.

(10. sınıftayken çok saçma bir şekilde sırf o zamanlar fen yapamıyorum diye(halbuki konuyu bilmiyormuşum) EA seçmiştim. Herkes hukuk öneriyordu,ne güzel hakim savcı olursun falan filan. )

++++++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Petruccio -- 9 Eylül 2024; 16:23:41 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Ortaokuldayken sınıfa göre İngilizcem gerçekten iyiydi,hocalar bana Google çevirim diyordu. Lisede telaffuzuma çok iyi diyorlardı. 8. sınıf mezuniyetinde ısrarla bana lisede dil seç falan dediler ama o günlerde de emin değildim.

Okuldakiler bana ingilizcesi iyi vs falan ama bence abartılıydı,hobi olarak bir şekilde öğrendim.

Lisede dil bölümü yoktu, olsaydı seçer miydim bilmiyorum. (Ortaokul hevesi) ama benim tarihsel olaylara da ilgim vardı ama bunlar biraz hobi gibi.

Ha şimdi yapay zekayı, çevirinin gelişmişliğini, atamalar tasarruf vs bir yana bırakıp diyelim ki İngilizce öğretmenliğini kazandım,atandım bence yaparım niye yapmayayım? Bu benim için hobi, çocuklara basit birkaç cümleyi çevirip öğreteceksin işte. Sonuçta o işle alakalı gerekenler sende olmuş oluyor. Yapabildiğim işler beni hep mutlu edip yaptığım o işi sevip motive olmamı sağlamıştır,bu derslerde de böyle.

Belki de bu yüzden matematiği pek sevmiyordum, yapamıyordum çünkü. YKS 2024 tarzı zor sorular geliyor anlamıyorsun,çözemiyorsun sonra sinir ediyor beni.

Ama dediğim gibi, ben herhangi bir dil eğitimi almadım. Lisede ingilizce görmedim. İngilizce öğretmenliği için YDT'ye çalışsam belki yapabilirim ama bu benim için yepyeni ve riskli bir macera demek olur. Kazansan da atamalar vs.

Şimdi ben ne yapayım? EA'dan devam edip dereceye girmeye çalışıp Boğaziçi,Odtü gibi iyi yerlerde işletme, iktisat mı hedefleyeyim? (Bölümler hakkında pek bilgim yok.)

Hukuk için Ankara, Boğaziçi gibi güzel üniversiteleri mi hedefleyeyim?

Konularını bile hiç bilmesem de, İngilizcem aşırı iyi olmasa da geliştirip dilden 9 ayda konuları yetiştirip güzel bir ünide İngilizce öğretmenliği mi hedefleyeyim?

Yoksa matematiğim çok iyi olmamasına rağmen (23 net civarı),ve ayt fen hiç bilmememe rağmen o kadar rekabetin ortasında sayısaldan hazırlanıp (hani olur ya) belki bir diş hekimliği(ailem hep bunu istedi de ben yapamam diye vazgeçtim), yazılımcılık, mühendislik vs mi?

Tarihe, savaşlara, dışişlerine de ilgim var ama diplomat tarzı meslekleri olmak veya bakanlıkta bununla alakalı bir meslek olmak bence uç bir hayal gibi 1 şey. Eğer olabilirsem yapmaktan hoşlanırım diye düşünüyorum (internetten ne yaptıklarını okuduğum kadarıyla) ama gerçek hayat nasıldır hiç bilemem.

• Upuzun yazdığım için mi cevap gelmedi

• Bazı gerçekler var: Eğer daha hedef belirleyemediysen kesinlikle başarılı olamayacaksın. Ayrıca yüksek hedef belirlediysen bu hedefi gerçekleştiremezsin.

• Saglik okuyup(2 yillik) ve dilinizi geliştirip güzel yerlere gelebilirsiniz.

• Sayısalda gerçekten rekabet çok fazla ve dersler dışarıdan bakıldığı gibi hallederim diyerek olmuyor. Sene içinde hukuk istiyorsun diye görmüştüm dilinde iyimiş bence bu sene sıkı çalışarak bildigin temelinin olduğu alandan hazırlanıp iyi bir hukuk hedefleyebilirsin.

• Hepsini okuyamadım.

Çevrendekiler ne diyor?

Sana BÖTE yazdım. Hayırlı olsun.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.