Şimdi Ara

istediğim mesleği mi seçmeliyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    şuanda anadolu lisesi son sınıf öğrencisiyim. mimar sinan sinema tv bölümünü istiyorum ama çevremde danıştıklarım başka bi bölüm okuyup kendimi garantiye aldıktan sonra bu alanla ilgilenmemi tavsiye ettiler. ve çoğu bu alanda çalışanın okullu olmadığını dışardan olduğunu vurguladılar .donanım olarak after effect,vegas,cinema4d gibi programlarda kendimi geliştiriyorum ayrıca fl studio gibi ses programlarıylada ilgiliyim ,filmlerin kurgu aşamasında çalışmak istiyorum açıkcası ilgimin olduğu bölüme gitmek istiyorum düşünceleriniz benim için çok önemlii sizce napmalıyım? Özellikle bu bölümü okuyan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirimm

• Güzel sanatlar fakültesi teknik eleman yetiştirmez. Montaj, kurgu, set, ışık, ses v.s. set alanlarında çalışmak istiyorsan İletişim fakültesi okuman gerekli. Güzel sanatlarda daha çok açı, film tekniği, sahne modları hakkında dersler alırsın. İletişim fakültesiyle ortak dersler ise, sanat tarihi vs. alan dersleri olur.

Yani özetlemek gerekirse..

Yönetmen, yapımcı, yönetmen yardımcısı olmak istersen; Sinema-Televizyon
    Set ekibinde çalışmak istersen; Radyo-TV-Sinema okumalısın.

Diğer bi nokta.
    Medya sektöründe bu işin akademik eğitimini almamış yüzlerce hatta binlerce insan var. Düşündüğümüz zaman sen fakülte okumuş biri olarak onların önünde olacaksın.

Kendini geliştirmek her meslekte önemlidir. İstanbul'da okuduğun taktirde ufak paralara setlere giderek pratik bilgileri öğrenebilirsin. Çünkü sektör bildiğimiz üzere İstanbul'da. Hem kendini geliştirir, mezun olduğunda işini hazırlamış olursun. Hemde sektörde yavaş yavaş tanıdıkların olmaya başlar.

• Burası Türkiye ailemiz ne derse o olur ,onlar bizden daha iyi bilir (!)
  • önce garantiye al kendini sonra sinema çünkü ilgin olsada yapamayabilirisin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.