Şimdi Ara

İstedikleri cezayı F.Bahçe'ye vermedi diye PFDK Başkanı'nı görevden aldılar!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçtiğimiz aylarda Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) istifa eden Yaşar Aşçıoğlu, kapalı kapılar ardından yaşananları tüm çıplaklığıyla anlattı.

Aşçıoğlu federasyonda yaşananlara dair detayları “itiraf ediyorum” diyerek sıraladı. İşte o çok konuşulacak sözler..

“TFF'DE DEMİRÖREN'İN İSTEDİĞİ CEZALAR VERİLİYOR”

Malum kurullar çok tartışılıyor. Kapalı kapılar ardından neler oluyor?

''Şöyle… TFF zaten adaletli yönetilmiyor. TFF'de adaletten söz edebilmek mümkün değil. TFF'de Yıldırım Demirören önceden istifalarını aldığı hukukçulardan oluşturduğu hukuk kuruluna talimat ile ceza verdiriyor! Benim için de aynısı geçerliydi.
    PFDK denilen unsur… Burada itiraf ediyorum. Hepsi talimatla ceza veriyor! Mesela Yıldırım Demirören Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı çok sevmez, bu herkesin bildiği bir şey. Diyor ki Aziz Yıldırım'a şu kadar ceza verin o kadar ceza veriliyor. Caner'e verilen 6 maç ceza gibi…''

Ne zamandan beri böyle Yaşar bey?

''Ben göreve geldiğimde böyleydi görevden ayrılırken de aynı. Benden önce de böyleymiş.

Yani hukuk kuralları işlemiyor da Yıldırım Demirören'in isteklerine göre kararlar mı uyduruluyor?

''Aynen öyle!''

Tahkim Kurulu da mı aynı şekilde?

''Tabi canım. Tahkim Kurulu da aynı şekilde arkadaşları…''

“F.BAHÇE'YE ŞU CEZAYI VER DEDİLER VERMEDİĞİ İÇİN PFDK BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI”

Hukuk Kurulu?

''Bakın… Elinde istifa dilekçeleri var hepsinin! Ya dediğini yapacaksın ya da istifa. Bakın Hüseyin diye bir arkadaşımız vardı PFDK'nın başında. Hüseyin Karamahmutoğlu… Dediler ki ‘İstifa etti' etmedi… PFDK Başkanı Hüseyin kardeşim istifa etmedi ama o dilekçe ellerindeydi ve yürürlüğe koydular.''

Neden?

''Çünkü talimatı yerine getirmedi. Şu cezayı vereceksin dediler. Vermedi ve vermeyince de istifasını yürürlüğe koydular. Zannediyorum Fenerbahçe'ye verilecek bir ceza vardı. Fazla verilmesini istediler. Vermeyince istifası devreye kondu.''

“FETÖ TEMİZLİĞİ YAPILMADI HALA FETÖ'CÜLER VAR BAKILSIN”

MİT ve Emniyet'ten gelen raporlara göre TFF'de FETÖ temizliği yapıldı. Bu konuda ne dersiniz

''Yapılmadı yalan… Böyle bir temizlik olmadı. Olsaydı bugün yeniden FETÖ temizliği adı altında başka şeyler de yapmazlardı. Bir yığınla adam attılar yeniden…''

Şöyle diyorlar: “Bize mitten raporlar geliyor. O raporlar doğrultusunda bizde karar veriyoruz.”

''Hayır! Bizim lafımızı dinleyenler ve dinlemeyenler diye liste oluşturuldu dinlemeyenler çıkarıldı. Size soruyorum. Türk spor basınına yön veren isimlerden birisiniz. TFF'de FETÖ'den atıldıktan sonra tutuklanan tek bir isim söyleyin bana! MHK Başkanı dahil!'

Yok…

''Bu operasyon ciddi olsaydı… Bazı isimler geri alındı mesela Fatih Erdön. Sorguya alınan da yok! Onlar orada kendi temizliklerini yaptı.''

Peki… Saffet Sancaklı dedi ki: “FETÖ ile ilişkisi olmasına rağmen hala bazı kişiler Federasyonda görev yapıyorlar…”

Hatta Sabcaklı şöyle demişti: Milli Takım'ın Amerika'da yaptığı kapta Fetullah Gülen'e futbolcu götüren adamlar hala TFF'de görev alıyorlar dedi. Durum böyle mi gerçekten? İçeride yönetimde hala Fetullahçı mı var?

''Var! Ben de biliyorum ama benim görevim değil. Görevi olanlar buyursun yapsın. Bence de var.''

Bu sözleriniz çok tartışılacaktır biliyorsunuz

''Çok da umurumda değil. Ben doğruları söylemek durumundayım. Beni anam uşak doğurdu diye sevindi. Yani erkek doğurdu diye sevindi. Bu erkekliği öne çıkardığım için değil. Geleneklerimizden gelen bir söz olduğu için söylüyorum. Ben doğru bildiğimi söylerim.''

Hala var içeride diyorsunuz?

''Buyursunlar baksınlar. İçeride o yapılan temizlik FETÖ temizliği değildi! Laf dinlemeyenlerin temizliğiydi. Görevi olanlar buyursun baksın. Saffet Sancaklı'nın boş laf konuşacağına ben de inanmıyorum.''

''CÜNEYT ÇAKIR TARAFINDAN TRABZONSPOR'A ORGANİZE SUÇ İŞLENDİ''

Hakemlerde durum ne? Ceza kurumlarında olduğu gibi MHK'de de talimatlar olduğunu düşünüyor musunuz?
    Düşünüyorum. Futbol hatalar oyunudur en az hata yapanın başarılı olduğu bir spor dalıdır. Bunun için de hakem de vardır. Bunda bir sorun yok ama önemli olan bu spor adaletli yönetilmiyor. Hem MHK tarafından, hem PFDK tarafından hem diğer kurullar tarafından. Futbolda adalet olmadığı süre içerisinde siz başarılı olamazsınız. Hep birilerine gebe kalırsınız.
    MHK'de de kendi başına bazı gruplar var. Hakem grupları var. Trabzonspor'un başına gelen belli değil miydi? Ateş Bitnel bunu açıkladığı için çocuğun başı yanmadı mı? Konuştu dedi ki evet bu var. Trabzonspor'a kumpas kuruldu… Ateş Bitnel bunu itiraf etti. Cüneyt Çakır tarafından organize edilmiş bir suç işlendi. Bunu Yıldırım Demirören de itiraf etti!''

Nasıl itiraf etti?

''Şöyle… “Evet Trabzonspor çok büyük haksızlıklara uğradı” dedi. Bakın arşivlere… O bilerek yapıldı diye itiraf etmedi. Ben bilerek yapıldı diye içeride bunun kavgasını verdim. Hala da iddialıyım. Bir organize… Serdar Çakır ve oğlu Cüneyt Çakır…
    Başsızlık… Sizin amacınız Türk sporunu yönlendirmek ve yönetmek değilse. Sizin amacınız orada bir şekilde keyfi zaman geçirmekse, etrafınıza iş bulmak ve makam işgal etmekse o zaman bunlar olur. Bakın Türkiye'de Hasan Doğan'lar bitmez. Bu işe sıtkı sadakatle sarılıp en iyi ve en başarılı şekilde bunu yapacak Türkiye'de çok insan var. Eğer bunu bulamıyorum diyorsanız ben buradayım. Bu iş çok zor da bir iş değil. Yeter ki bu işi sevin, hakkaniyetli ve adaletli yapmak için kendinize düstur edinin. Ben bu işi en iyi şekilde yapıp dünyaya örnek olacağım diyorsanız İzlanda gibi… Bunu yapabilirsiniz. Yapmalısınız. Ama sen işin keyfindeysen… Babanın çok parası olabilir çok zengin de olabilirsin ama başarılı olmak için önce inanacaksın. Bu amaç için geldiğini ve bunu başarmak istediğini her yönüyle hissettireceksin. İnsanlar sana güvenecek ve sen de başaracaksın.''

Önemli kısımları paylaşıyorum röportaj daha uzun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Kayı -- 4 Kasım 2017; 15:31:4 >

• Şaşırdıkmı tabiki de hayır, kurullar Y.D nin kuklası. Y.D. kimin kuklası ? Tahmin etmek zor olmamalı.
  • Şimdi niye konuşuyprsun? Zamanında çıkıp söylesene.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Qardeş osmanlıspor karşısında aciz oynadınız bunudamı fetöş yaptı.Iddaa ediyorum Ali Koç bile bu fb enkazını düzeltemez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.