Şimdi Ara

İsteklerimi karşılayacak laptop yardımı(biraz lükse kaçabilir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar donanımhaber ahalisi laptoplarla aram iyi değildir hatta neredeyse hiç kullanmadım denilebilir.Çokta oyunda oynamam önemli değildir yani.
    Yurt dışından bir laptop getirticem yarı fiyatına gelicekmiş.Öncelikli olarak sony düşündüm ama lenova da olabilir karar veremedim.
    Bütçe olarak 3.000tl sınır koydum orjinal fiyatta.

Genellikle laptopta c++ java gibi programlar çalışıcam okuduğum bölüm içinde beni en aşa zorlamadan kasmadan 3 sene götürecek birşey arıyorum.
    Başta dedim oyun çok önemli değil ama The Witcher 2 oyununuda son sistem özellikleriyle oynamak istiyorum lakin laptopta bu ne kadar mümkün bilemiyorum.Ekran kartının bit kısmı 128bit oluyor genelde laptop kartlarında ondan dolayı şüphem var

Marka olarak: sony olursa vaio olursa en son ne olabilir fiyatta ve ürün olarak ayrıca lenova olursa hangisi daha iyidir yani marka dizayn çok önem vermem performans olarak dediğim gibi programlarda ve witcher oyununda kasmadan oynasam yeter.

Görüntü olarak 1080p desteklemeli
    Çokta bilgim yok ama i7 olsun istiyorum i7 ler arasında nesil farkı varmış hangi nesil seçmeliyim ayrıca i7 yi boşver i5 şu nesil işlemci ile daha iyi performans alırsınız daha uyguna gelir diğer parçalar daha kaliteli olur dediğiniz ürün var mı?
    Tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler

Oyun için önerilen max sistem özellikleri:

quote:

- İşletim sistemi: Windows XP SP2 / Windows Vista SP2 / Windows 7 (32/64-bit)
    - İşlemci: Intel Core 2 Quad veya AMD Phenom X4
    - Bellek: Windows XP için 3 GB / Windows Vista ve Windows 7 için 4 GB
    - Ekran Kartı: Pixel Shader 3.0 destekli 1 GB RAM'li ekran kartı (Nvidia GeForce GTX260 veya ATI Radeon HD4850)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Urahara0 -- 6 Ağustos 2012; 4:11:37 >

• Nesil olarak ivy bridge işlemci seçmelisin , programları bilmiyorum ama işlemci ile alakalı ise çok daha düşük fiyata i7 3610 mli bir bilgisayar alabilirsin , ama eğer ekran kartı önemli ise Lenovo y580 alabilirsin yakında full hd ekranlı olanı gelecek Lenovoda gtx660 m ekran kartı var küçümsenecek bir kart değil ,

Yazı biraz karmaşık oldu kusura bakma :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: myemperor26

Nesil olarak ivy bridge işlemci seçmelisin , programları bilmiyorum ama işlemci ile alakalı ise çok daha düşük fiyata i7 3610 mli bir bilgisayar alabilirsin , ama eğer ekran kartı önemli ise Lenovo y580 alabilirsin yakında full hd ekranlı olanı gelecek Lenovoda gtx660 m ekran kartı var küçümsenecek bir kart değil ,

Yazı biraz karmaşık oldu kusura bakma :)

dediğiniz ürünü inceledim ama işlemcisini anlamadım açıkçası y570 ile karşılaştırmışlar hep hangisi daha iyi 1080p görüntü ve i7 mi i5 mi tam anlıyamadım açıkçası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Urahara0 -- 6 Ağustos 2012; 4:12:05 >
  • Iki modeli var biri i5 biri i7 benim söylemek istediğim i7 olan , full hd model 1-2 hafta içinde gelecek diye biliyorum acelen yoksa beklemeni öneririm , çözünürlük önemli değilse şu anki ürünü alabilirsin , y570 le hiç karşılaştırma y580 çok daha iyi :)

• quote:

Iki modeli var biri i5 biri i7 benim söylemek istediğim i7 olan , full hd model 1-2 hafta içinde gelecek diye biliyorum acelen yoksa beklemeni öneririm , çözünürlük önemli değilse şu anki ürünü alabilirsin , y570 le hiç karşılaştırma y580 çok daha iyi :)

tamamdır not defterine aldım birde çıkış tarihine bakayım ayrıca başka ürün tavsiyesi olanlar varsa onlarıda dinliyorum teşekkürler yazınız için elinize sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Urahara0

quote:

Iki modeli var biri i5 biri i7 benim söylemek istediğim i7 olan , full hd model 1-2 hafta içinde gelecek diye biliyorum acelen yoksa beklemeni öneririm , çözünürlük önemli değilse şu anki ürünü alabilirsin , y570 le hiç karşılaştırma y580 çok daha iyi :)

tamamdır not defterine aldım birde çıkış tarihine bakayım ayrıca başka ürün tavsiyesi olanlar varsa onlarıda dinliyorum teşekkürler yazınız için elinize sağlık

Kesinlikle Asus full hd icin beklemeye gerek yok fiyatu da uygun.

http://www.pcdepo.com/asus-n53sv-sz948d-notebook-urun7353.html

y560 z580 lerin alti firin gibi yazin. (y560 da kullanicilar kulubunde insanlar Agliyor)

Lenovoda servis diye bir sey yok. (sikayetvar ve bu forumlara bir bak gorursun)

Ama ben olsam Asus N serisi alirim. (tek aklimda kalan Lenovoda 660 grafik karti ama diger ozelikleri bu kadar kotu iken Lenovo ile isim olmaz)

http://www.bimeks.com.tr/urun/122258/asus-n55sf-s1359v.aspx

• GTX 680M ekran kartlı laptoplar ne zaman çıkıcak yada çıktı mı çıktıysa fiyatı nedir bilen var mı? 4 haziranda anons etmişler sanırım üretimde daha?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: old_guru

quote:

quote:

y560 z580 lerin alti firin gibi yazin. (y560 da kullanicilar kulubunde insanlar Agliyor)

Ama ben olsam Asus N serisi alirim. (tek aklimda kalan Lenovoda 660 grafik karti ama diger ozelikleri bu kadar kotu iken Lenovo ile isim olmaz)

Y580 alüminyum ve şu ana kadar ısınma sorunu ile karşılaşan yok, diğer özellikleri kötü demişsin bence bir tek ssd eksik arkadaşın bütçesi de bir ssd almaya müsait , Asus önermişsin n56 dururken n53 ve n55 yazmışsın ayrıca önerdiğn Asus serilerini de biliyorum n53 gt550m kullanıyor bence arkadaş bu kadar bütçe ayırmışken eski bir kart almamalı , n55 te de gt555 m var mousepadi parlama yapıyor ,klavye esniyor ve hoparlörden cızırtı geliyor , n56vz modelini hiç söylememişsin

Söylediğim modelleri arkadaşlarim kullanıyor n53 ve 55i kullanma imkanım oldu yani başkalarından duyma şeyler yazmadım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: old_guru

quote:

quote:

Y580 alüminyum ve şu ana kadar ısınma sorunu ile karşılaşan yok, diğer özellikleri kötü demişsin bence bir tek ssd eksik arkadaşın bütçesi de bir ssd almaya müsait , Asus önermişsin n56 dururken n53 ve n55 yazmışsın ayrıca önerdiğn Asus serilerini de biliyorum n53 gt550m kullanıyor bence arkadaş bu kadar bütçe ayırmışken eski bir kart almamalı , n55 te de gt555 m var mousepadi parlama yapıyor ,klavye esniyor ve hoparlörden cızırtı geliyor , n56vz modelini hiç söylememişsin

Söylediğim modelleri arkadaşlarim kullanıyor n53 ve 55i kullanma imkanım oldu yani başkalarından duyma şeyler yazmadım

Dostum birbirimizin goruslerine saygili olmayiz degil mi.

n56vz biraz pahali. urun en ucuz 2600 lirayi buluyor ondan aklima bile gelmedi ama super notebook.
    http://pcdepo.com/asus-n56vz-s4016v-notebook-urun7900.html

Ben z580 nin 1366x768 ekranindan hic memnun degilim y580 dede bu ekran var dolayisiyla dikkat ettiysen tavsiye ettiklerimin hepsi full HD olanlar. Y580 e de fullhd geliyormus diyorlar ama ben sahsen servis ve yedek parca problemleri yuzunden bir daha Lenovo almam.. Asus teknik servisine ulasmak guc olabilir ama ne de olsa Turkiyenin IDCye bir numarali notebook saticisi. Lenovoya gore 3 kat consumer notebook satiyor (Lenovo rakamlari icinde 3 de 1u kurumsal asus da kurumsal pazar cok kucuk)

Servis olarak en iyisi Dell ama oyle guzel grafik kartli bir modeli yok ne yazikki.

Turkey - Top 10 Vendors by Units - Portable PC
    Vendor Q2 2011 Share Q2 2012 Share Y/Y Growth
    ASUS 93,005 16.0% 83,137 16.9% -10.6%
    Samsung 75,660 13.0% 70,002 14.2% -7.5%
    Toshiba 52,176 9.0% 56,737 11.5% 8.7%
    CASPER 42,450 7.3% 56,047 11.4% 32.0%
    Dell 56,334 9.7% 47,696 9.7% -15.3%
    Lenovo 69,749 12.0% 43,080 8.7% -38.2%
    Hewlett-Packard 94,769 16.3% 39,754 8.1% -58.1%
    Acer Group 12,781 2.2% 34,266 6.9% 168.1%
    Arcelik 13,604 2.3% 16,928 3.4% 24.4%
    Sony 20,373 3.5% 14,551 2.9% -28.6%
    Others 50,978 8.8% 31,169 6.3% -38.9%
    Total 581,879 100% 493,367 100% -15.2%

Source: IDC EMEA PC Tracker - Q2 2012 Preliminary Results ^Top

• Sayfa karışmasın diye alıntı yapmadım.

Asus n56vzyi vatan dan %25i yakalayabilirse 2200 lira oluyor , ama Asus sayfasında ısınma sorunundan çok söz ediliyor , hoparlörden cızırtı geliyor diyorlar , yani bence yaklaşık 2,5 bin lira verip de ısınma sorunu olan hoparlörü sorunLu olan ürün alınmaz,

Arkadaşım gtx680 demişsin ama o ürünler 4000-5000 civarında olur.

Şu Lenovo servisini düzeltirse 10 numara marka olur..

• quote:

Sayfa karışmasın diye alıntı yapmadım.

Asus n56vzyi vatan dan %25i yakalayabilirse 2200 lira oluyor , ama Asus sayfasında ısınma sorunundan çok söz ediliyor , hoparlörden cızırtı geliyor diyorlar , yani bence yaklaşık 2,5 bin lira verip de ısınma sorunu olan hoparlörü sorunLu olan ürün alınmaz,

mesajları okudumda pek anlamadığım şeyler fakat myemperor23 ya katılıyorum çünkü bir bütçe ayırdım hem uygun fiyatada getiricem böyle en aşa 4 sene götürsün istiyorum ekran kartı işlemcisi iyi olsun ısınmada yapmasın y580 e sıcak bakıyorum fakat nette baktım full hd versiyonları Türkiyeye gelmemiş daha onun fiyatını ve geliş tarihine görer karar versem mi acaba diye düşünüyorum ayrıca bu bahsettiğiniz ssd ne oluyor tam olarak?

• quote:

quote:

Sayfa karışmasın diye alıntı yapmadım.

mesajları okudumda pek anlamadığım şeyler fakat myemperor23 ya katılıyorum çünkü bir bütçe ayırdım hem uygun fiyatada getiricem böyle en aşa 4 sene götürsün istiyorum ekran kartı işlemcisi iyi olsun ısınmada yapmasın y580 e sıcak bakıyorum fakat nette baktım full hd versiyonları Türkiyeye gelmemiş daha onun fiyatını ve geliş tarihine görer karar versem mi acaba diye düşünüyorum ayrıca bu bahsettiğiniz ssd ne oluyor tam olarak?

Ssd yani solid state disk ; içinde fazla sayıda hafıza kartı türündeki belleklerin bir araya gelmesi ile oluşur, içinde dönen bir parça olmadığı için ısınma yapmaz ve hddden 5 kat daha hızlıdır.

• Hocam yukarda yazdım ama yine de link veriyim :http://www.takamkafana.net/?p=50

Ayıptır söylemesi o yazıyı ben yazdım Moderatör26 :)

• quote:

Hocam yukarda yazdım ama yine de link veriyim :http://www.takamkafana.net/?p=50

okudum çok yararlı bilgiler şimdi ben laptobu aldıktan sonra bir ssd alıp hdd sini çıkarıp onu mu takayım ozaman laptopla gelen hdd nin anlamı kalmıyor anladığım kadarıyla?
  • quote:

quote:

Hocam yukarda yazdım ama yine de link veriyim :http://www.takamkafana.net/?p=50

okudum çok yararlı bilgiler şimdi ben laptobu aldıktan sonra bir ssd alıp hdd sini çıkarıp onu mu takayım ozaman laptopla gelen hdd nin anlamı kalmıyor anladığım kadarıyla?

Harddisk kutusu alıp onun içine koyarsın harici olarak kullanırsın :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.