Şimdi Ara

İşTeknik: Head Track IR nasıl yapılır? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
10
Favori
6.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Speed-Step

Beyaz ledler yansıma yapıp rahatsızlık vermiyorlar mı? Özellikle benim gibi ışıklar kapalı oyun oynayan biri için gerçekten kullanımı zor olurdu :)

Yıllardır Türkiye'den hobi için bir şey almıyorum. Vergi ve karlılık tabi ki bir ürünün fiyatını arttırır ama bizim esnafımız ne yazık ki işin çakallığında. Bildiğiniz adam kazıklıyorlar. Gerekirse 1 ay bekliyorum ürünü Aliexpress üzerinden alıyorum.

Ledleri buradan sipariş verdim;
    https://www.aliexpress.com/item/10pcs-lot-SFH485P-Free-shipping/32715300105.html?spm=2114.13010608.0.0.NNw9Tl

OpenTrack öneriniz için de teşekkürler. En yakın zamanda deneyeceğim.

IR led kullanmanız gerekiyor beyaz led değil.
    IR led'in ışığı insan gözü tarafından görülmez ama kamera bu ışığı görebiliyor.

• underlater U kullanıcısına yanıt
    Tamam da konuyu anlamadan neden yazıyorsunuz ki :) Arkadaş beyaz led kullanmış ben ona soruyorum. IR Led kullanılması gerektiği zaten videoda yer alıyor.

Her kamera IR Led'i görmez bu arada bir çok kamerada IR Filtresi var sökmeniz gerekiyor.
  • değerli Speed-Step kardeşim; sahip olduğum monitör (LG 34" 34UM58-P) mat kaplamaya sahip olduğu için bir sıkıntı çıkarmıyor, ancak sizin de dikkat kesildiğiniz üzere parlak yüzeyli monitörlerde yansıma kaynaklı sorunlar çıkarması olasıdır. benim mevcut kullanım şartlarımda ise akşamları odanın ışıklarını kapattığımda beyaz led kullanıyor olmam joystick ve throttle üzerindeki butonlara hakimiyet hususunda daha bile işime yarıyor diyebilirim.

aktif kullanımda ir led vs beyaz led farkına dair bir nebze daha detaylı bilgiler şurada mevcut.

ayrıca bire bir kendi kullanımıma dair örnek bir video.
    TheUnicornKnightyoutube
    War Thunder - Enduring Confrontation/Simulation Mod - Sicily Map (05.12.2016)
    https://www.youtube.com/watch?v=VFuQtZgkUPk

• Cehaletimi mazur görün arkadaşlar. Direnci Ledin hangi bacağına lehimliyoruz? Teşekkür ederim.

• teşekkür ederiz çok faydalı video

• Biraz baktım da pek bir şey anlamadım. Herhalde bu konuları da bilmek lazım biraz.
  • PS3 Eye’ın IR filtresini söktükten sonra kameranın düzgün çalışıp çalışmadığını nasıl test ederiz arkadaşlar.
  • bu videolardandaha cok istiyoruz.

• Güzel çalışma :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk defa dh de yapıcı bir şey gördüm devamını bekliyoruz tebrikler

• Mesut Çevik kardeşim, veya konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlara birkaç sorum olacak Yanıtlarsanız çok memnun olurum. Eminimki benim gibi birçok acemi arkadaşta merak ediyordur.
    1- PS3 Eye kamerasının IR filtresini çıkardıktan sonra bu düzeneği kurmadan kameranın düzgün çalışıp çalışmadığını nasıl kontol edebiliriz.
    2- 20-40 Ohm arası olan direnç Ledin hangi bacağına ( Nereye nasıl ) bağlanacak?
    3- Pil yuvasından çıkan kabloların lehimleme işlerini nerelere yapacağız?

Eminim ki bizim için zor olan bu şeyler bu işten anlayan ve yapan arkadaşlar için çok basittir. Videoda bu konuda yeterli açıklama yok. Bilgisi olan arkadaşlar varsa ellerindeki birkaç fotoğrafla bu konuda bizi bilgilendirlerse çok memnun oluruz. Şimdiden çok teşekkür ederim.
  • Bana kalırsa bir de 3d yazıcı toplama videosu çekseniz çok iyi olur.

• Yatsı pil bulamadım, ikindi pil olsa olur mu :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ta4chu

Mesut Çevik kardeşim, veya konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlara birkaç sorum olacak Yanıtlarsanız çok memnun olurum. Eminimki benim gibi birçok acemi arkadaşta merak ediyordur.
    1- PS3 Eye kamerasının IR filtresini çıkardıktan sonra bu düzeneği kurmadan kameranın düzgün çalışıp çalışmadığını nasıl kontol edebiliriz.
    2- 20-40 Ohm arası olan direnç Ledin hangi bacağına ( Nereye nasıl ) bağlanacak?
    3- Pil yuvasından çıkan kabloların lehimleme işlerini nerelere yapacağız?

Eminim ki bizim için zor olan bu şeyler bu işten anlayan ve yapan arkadaşlar için çok basittir. Videoda bu konuda yeterli açıklama yok. Bilgisi olan arkadaşlar varsa ellerindeki birkaç fotoğrafla bu konuda bizi bilgilendirlerse çok memnun oluruz. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Merhaba,

IR filtresi çıkan bir modelse çıktıktan sonra normal çalışmaya devam edecektir :) Yani renkli görüntü verecek, kayıt yapacak.

Direnci led ile pil yuvası arasına takmanız gerekiyor. Bacak fark etmez.

Pil yuvasından çıkan kablolar + uç ledin + ucuna - uç ledin - ucuna bağlanacak :)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: nighty

Yatsı pil bulamadım, ikindi pil olsa olur mu :)

Olur niye olmasın
  • 5-6 sene once PC Gamer yayinlamisti bunu. Biraz gec olmus sanki :D

• ortada geç kalan ya da öykünülen bir şey yok.

sizin, benim, onun, bunun ya da şunun bu mevhumdan X yıldır haberdar oluşu realiteyi değiştirmiyor.

beş yıl önce PCGamer ya da yine zibilyon farklı mecrada benzerleri yayınlamış olabilir, fakat bu mevhumun evveliyatı PCGamer'a değil Natural Point'in sektörde tekel oluşunu da kullanarak göstere göstere haksız kazanç elde eder bir şekilde fahiş fiyatla sattığı TrackIR ürününe tepki olarak bir araya gelerek ikame donanımı ve yazılımı geliştiren (sonrasında da Natural Point ile mahkemelik olarak mevzudan elini eteğini çekmek zorunda kalan) FreeTrack topluluğudur.

üstelik savınızın tam aksine; Mesut Çevik'in bunu bu derece popüler bir mecrada böylesine detaylıca gündeme taşıyışı, maliyetinin düşüklüğünü ve yapımının kolaylığını da tüm aşamalarıyla ortaya koyuşu, üstelik bunları anadilimizde yayınlayışı bu mevhumdan haberi olmayan birçok kişinin durumdan haberdar olmalarını ve bu yapıya talep göstermelerini sağladı. bunu yine bu video altında yer alan yorumlarda gözlemlemek zor olmasa gerek, ne dersiniz?

velhasılkelam; sırf bu paylaşım sayesinde birçokları en son 700-800TL dolaylarında (şu anki halini düşünmek dahi istemiyorum, 1000TL barajını yıkıp geçmiştir) piyasada bulunabilen TrackIR tuzağına düşmeden cidden son derece düşük maliyetlerle bu çözüme erişebilecek, dahası simülasyon türüyle tanışacaklardır.

• Speed-Step kullanıcısına yanıt
    Mesut Çevik kardeşim , Bilgilendirme için çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ta4chu -- 1 Mart 2017; 11:32:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuforhan

3D yazıcıda çıkarılacak parça için isteyen arkadaşlara, kendi 3D yazıcılarım ile yardımcı olabilirim. Eline sağlık mesut reyiz :)

Yusuf Orhan arkadaşımıza teşekkür ederim. 2 Adet sipariş ettim yapıp aynı gün kargoya verdi. Harika olmuş yaptırmak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim.

İşTeknik: Head Track IR nasıl yapılır?

• Ayrıca arkadaşlar Güç anahtarlı 2 adet CR2032 pil yuvası olan üründen, ihtiyacı olanlar n11 den sipariş edebilirler Linki :

İşTeknik: Head Track IR nasıl yapılır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ta4chu -- 1 Mart 2017; 11:17:27 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.