Şimdi Ara

İşten ayrılacam ancak ihbar süresi var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başka bir işyeriyle görüştüm. Şu anki işyerinden şartlar daha iyi. Olumlu sonuçlanırsa hemen başlamamı isteyebilirler. Ancak şu anki işte 3 aydır çalışıyorum. İhbar süresi de iki hafta oluyor. Diğer işyeri de ihbar süresi olacak mı diye sordu. Olumlu olursa hemen nasıl başlayabilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İhbar süreni doldurmadan çıkamazsın ama 3 aylık çalıştığın yerde nasıl 2 hafta ihbarın oluyor o da ilginç.

• ihbar sürenin ücretini ödeyip işten çıkabilirsin hemen

İş sözleşmesini belirlenen bildirim sürelerine uymaksızın fesheden taraf, söz konusu sürenin ücretini ihbar tazminatı olarak diğer tarafa ödemek durumundadır. Bildirim süreleri bölünemez, kısmen uygulanamaz. Böylesi bir uygulama halinde, tüm bildirim süresi esas alınarak ihbar tazminatı ödenmesi gerekecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZaalKoris vas Qwib-Qwib -- 17 Ekim 2024; 14:17:1 >
  • idontremember İ kullanıcısına yanıt

Deneme süresi 2 aydı. Geçen ay deneme süreci tamamlandığı için bu şekilde oldu.

• 6 aya kadar çalıştıysan 2 hafta ihbar süren var doğru, zaten yeni işverenin mevcut iş yerine ihbar süresince saygı duyup çalışmanı makul bulmuyorsa sakın orada işe başlama.

• Pablo Vader kullanıcısına yanıt

Aslında 2 hafta önce bir görüşmeye gitmiştim. Görüşmeden 3 saat sonra hemen başlayabilirsiniz demişti. İş ortamını beğenmedim için başlamamıştım zaten o işe

• Bazı yerler ihbar süresi kullandırmıyor. 1 yıl çalıştığım iş yerinden 1 haftada ayrıldım. Normal şartlarda 1 ay kadar beni tutabilirlerdi fakat gitmek isteyeni zorla tutmayız fikri hakimdi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • marslan1999 kullanıcısına yanıt

Evet öyle oluyormuş bazı yerlerde

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.