Şimdi Ara

İstifa Ederken Nelere Dikkat Etmeliyiz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
30.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstifra Ederken Nelere Dikkat Etmeliyiz diye okuyan tek ben mi varım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: raunk

quote:

Orijinalden alıntı: killerjackal

quote:

Orijinalden alıntı: raunk

Kanıtlayabilirmisin bunları bu dediklerinin benim çalıştıgım yerdede var devletin verdiği 2. yarı zammını alamadım ben mesela.

Kanıtlayabilirsin tabi ki
    Sen 2.yarı zammını aldığına dair imza attın mı ?
    Atmadıysan bu senin kanıtındır

Aslında senin dediklerin için söylemiştim kanıtlayabilirmisini.

Benim maaşım ayıptır söylemesi 820 civarı asgari ücret 799 küsür benim maaş asgari ücret olarak görünüyor herhalde demi?

Benim için söylüyorsanız ben de kanıtlayabilirim

Evet Sizin maaşınıza asgari ücret diyebiliriz.Arasında 20 TL oynuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: woltcaptain

İstifra Ederken Nelere Dikkat Etmeliyiz diye okuyan tek ben mi varım

Sayenizde bugün TDK'dan bir kelime daha öğrendim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: woltcaptain

İstifra Ederken Nelere Dikkat Etmeliyiz diye okuyan tek ben mi varım

Sayenizde bugün TDK'dan bir kelime daha öğrendim

Sevindim

• aha benim konum beyler ben bütün evraklrımı tamamlayıp bi işe girdim 18 gün sonra çıkmak zorunda kaldım istifa dilekçemi verdim maaş yatma döneminde 18 günlük parayı yatırmadıklarını gördüm aradığımda bana senin evraklarını kaybettik ama hakkın geçmesin yatırırız 2-3 güne dediler aradan 15 gün geçti halen yok evraklarımı nasıl kaybederler ya (yırtıp ççöpe mi attılar yoksa) adamın yanına gidip olay mı çıkarsam bi yardım

• quote:

Orijinalden alıntı: /!\error/!\

aha benim konum beyler ben bütün evraklrımı tamamlayıp bi işe girdim 18 gün sonra çıkmak zorunda kaldım istifa dilekçemi verdim maaş yatma döneminde 18 günlük parayı yatırmadıklarını gördüm aradığımda bana senin evraklarını kaybettik ama hakkın geçmesin yatırırız 2-3 güne dediler aradan 15 gün geçti halen yok evraklarımı nasıl kaybederler ya (yırtıp ççöpe mi attılar yoksa) adamın yanına gidip olay mı çıkarsam bi yardım

Öncelikle geçmiş olsun diliyorum kardeşim.Aynısı başka bir şirkette başıma gelmişti.Şirket şerefsiz insanlarla doluydu.Ben de 1 hafta çalışıp istifa vermiştim.Ama sonra bana bu yasayı hatırlattılar ve ben de 1 hafta bedavaya çalışmış oldum.Senin de aynı şekil olmuş kardeş.Yapman gereken şey 15 gün öncesinden istifayla işten çıkacağını bildirmek olacaktı.Ama güvenilir olmayan bir şirketse notere gitmekte yarar var.Arkadaşların dediği gibi ^^^

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killerjackal -- 20 Ağustos 2012; 16:14:28 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: /!\error/!\

aha benim konum beyler ben bütün evraklrımı tamamlayıp bi işe girdim 18 gün sonra çıkmak zorunda kaldım istifa dilekçemi verdim maaş yatma döneminde 18 günlük parayı yatırmadıklarını gördüm aradığımda bana senin evraklarını kaybettik ama hakkın geçmesin yatırırız 2-3 güne dediler aradan 15 gün geçti halen yok evraklarımı nasıl kaybederler ya (yırtıp ççöpe mi attılar yoksa) adamın yanına gidip olay mı çıkarsam bi yardım

Öncelikle geçmiş olsun diliyorum kardeşim.Aynısı başka bir şirkette başıma gelmişti.Şirket şerefsiz insanlarla doluydu.Ben de 1 hafta çalışıp istifa vermiştim.Ama sonra bana bu yasayı hatırlattılar ve ben de 1 hafta bedavaya çalışmış oldum.Senin de aynı şekil olmuş kardeş.Yapman gereken şey 15 gün öncesinden istifayla işten çıkacağını bildirmek olacaktı.Ama güvenilir olmayan bir şirketse notere gitmekte yarar var.Arkadaşların dediği gibi ^^^

yorumunuz için teşekkürler napalım güzel bi soğuk su içelim o zaman

• özel güvenlikler için istifa dilekçesi örneği varmı ben nette göremedim bu işi yapanlar yardımcı olabilirlermi acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: pascal24

özel güvenlikler için istifa dilekçesi örneği varmı ben nette göremedim bu işi yapanlar yardımcı olabilirlermi acaba

Kardeş,her meslek için ayrı bir istifa dilekçesi hazırlanmıyor.Normal istifa yazacaksın olacak bitecek.

• doğrudur zaten internette örnekleride yok normal istifa dilekçesi örneği varmı?
  • quote:

doğrudur zaten internette örnekleride yok normal istifa dilekçesi örneği varmı?

01/07/2013(Tarih en sağa)

....... ÖZEL GÜVENLIK VE KORUMA HIZMETLERI MUDURLUGUNE (Bunu ortala)

...... tarihinde şirketinizde özel güvenlik görevlisi olarak iş başı yapmış bulunmaktayım. ......... nedenlerinden dolayı şirketinizden .....(14 gün ileri tarih olsun) tarinde şirketinizden istifa ediyorum.Gereğinin yapılmasını arz ederim.

(sim-Soyisim(Sağa yaz)

imza

Bu arada bu şirkette 6 aydan uzun çalışmıyorsun değil mi ? Şirketle kavgalı mı ayrılıyorsun ?

• yok nisanın 29.da girdim kavgalı sayılır özel kolejde taşeron ögg olarak çalışıyoruz okulun yönetimi baskı yapıyor resmen köle gibi çalıştırmak istiyor bahçe sulama gelen arabalara yol verme duba koyma vb,bizim şirket kendi elemanını korumuyor inadına eziyor bunların üstüne 12 saat sistemi 2 gece 2 gündüz 2 izin iken 4 gece olarak çalışmaya başlatıldım geceye aldılar okulun sayesinde şikayet üstüne şikayet lanet olsun bazen 5,6 gece üst üste nadiren mesai bu kadar dayandım ve istifaya kara verdim maaş 1100 oda az şimdiki şartlara ve piyasaya göre anlayacağın bu kardeş güvenlik işi sakat mesleğin yoksa aynı yaprak gibi ordan orya savurur rüzgar seni kaç şirket değiştirdim 5 senede
  • quote:

yok nisanın 29.da girdim kavgalı sayılır özel kolejde taşeron ögg olarak çalışıyoruz okulun yönetimi baskı yapıyor resmen köle gibi çalıştırmak istiyor bahçe sulama gelen arabalara yol verme duba koyma vb,bizim şirket kendi elemanını korumuyor inadına eziyor bunların üstüne 12 saat sistemi 2 gece 2 gündüz 2 izin iken 4 gece olarak çalışmaya başlatıldım geceye aldılar okulun sayesinde şikayet üstüne şikayet lanet olsun bazen 5,6 gece üst üste nadiren mesai bu kadar dayandım ve istifaya kara verdim maaş 1100 oda az şimdiki şartlara ve piyasaya göre anlayacağın bu kardeş güvenlik işi sakat mesleğin yoksa aynı yaprak gibi ordan orya savurur rüzgar seni kaç şirket değiştirdim 5 senede

O zaman sana tavsiye az önce yazdığım dilekçeye şunu da ekle.

".... tarihinde yapmış olduğum iş sözleşmesinin onayım olmadan değiştirilmesinden dolayı iş sozlesmemi derhal fesh ediyorum.Gereğinin yapılmasını arz ederim."

Bu dilekçeyi yazıcıdan çıkart.Imzanı da at.Sonra doğru notere git ve "Fesih ihbarnamesi" göndereceğini şöyle.Senden şirketinin adresini,telefonunu ve faks numarasını isteyeceklerdir.MEmur "Nasıl gönderelim. derse "APS"yle dersin.60-70 TL'yi gözden çıkaracaksın ama.(Bunu yapmazsan şirket senin ucretini isterse ödemez.Onun için notere git)

Yalnız bu işleri tam izne çıkacakken yap ki 2 gün üst üste eleman gelmedi deyip maaş ödememezlik yapabilirler.

Neyse noterde işini gördüğünün ertesi günü tekrar notere git ve "PTT Kargo numarası"nı al.Ptt'nin sitesinden kargonu almış olduğun numarayla sorgulat.iş yerine "iletildi" ibaresini görene kadar işine gidip gelmeye devam et.iletildiği an senin şirketle ilişiğin kesilir.Eğer şirket ..nelik yapıp maaşını ödememeye kalkarsa "170"i ara şikayetini bildir.Benim başıma geldi ama seve seve fazlasıyla ödettirdim lalelere.

Edit:Ben de 2.5 yıldır güvenlik işindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killerjackal -- 1 Temmuz 2013; 7:39:48 >

• pascal24 kullanıcısına yanıt
    içinde olmadığım için net yorum yazamam ama hastanede çalışmak nispeten daha rahat, kavga gürültü oluyor ama önemli değil. 3 yıl ilaç mümessili olarak çalıştım, ziyaret götürdüğüm hastanedeki kadro %80 aynı kaldı.
  • Mesajım bulunsun Tüm taşeronların kökü kurusun

Taşeron demek yövmiyeyle içşi çalıştırıp sadece az para verip tazminat vermemek demektir bildiğin sömürü sistemidir taşeronluk
  • killerjackal yerine adam bulunana kadar 15 gün değilmiydi istifa ettikten sonra çalışma şartı

NERDE TAŞERON İŞ VARSA ALLAH BELALARINI VERSİN O KADAR KİŞİNİN KUL HAKKINI YİYORLAR CEHENNEMDE YANACAKLAR DOMUZLAR
    BU DURUMA GÖZ YUMANLARINDA BELASINI VERSİN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pascal24 -- 2 Temmuz 2013; 23:21:56 >
  • quote:

killerjackal yerine adam bulunana kadar 15 gün değilmiydi istifa ettikten sonra çalışma şartı

NERDE TAŞERON İŞ VARSA ALLAH BELALARINI VERSİN O KADAR KİŞİNİN KUL HAKKINI YİYORLAR CEHENNEMDE YANACAKLAR DOMUZLAR
    BU DURUMA GÖZ YUMANLARINDA BELASINI VERSİN

Senin dediğin "ihbar süresi" oluyor.Eğer iş kanununda belirtilen nedenin yokken istifa ediyorsan,6 aylık işçiler için 2 haftalık ihbar süren dolduktan sonra işten ayrılabilirsin.Buna rağmen yine de ayrılmak istersen tazminat(yani gelmediğin gün kadar maaşından keserler) ödeyip işten çıkabilirsin.

Ama senin nedenin var.Sen tahminen şirketinle 2 gündüz + 2 gece+ 2 izin'e anlaşmışsındır.Sonradan bunu değiştirmeye hakları yok.Bu bir derhal fesih nedenidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killerjackal -- 3 Temmuz 2013; 2:00:47 >

• ben istifamı vereyim şirkete fotokopisinide alayım 15 gün falan çalışayım yerime başka birini bulana kadar çıkıp gideyim başka yere

-birde elbise parası kesme olayı var en gıcık olduğum durum 20 liralık elbiseler için 80-100 tl kesiyorlar baştan işe girerken tonla imza atıyorsun keşke atmasaydım
    o 15 günlük paranın 3,4 günü elbise parasına gidecek herhalde lanet olsun böyle işe haram zıkkım olsun

-senin dediğin Fesih ihbarnamesi ptt falan da iyi bir olayda adamı uğraştırır bu iş allahından bulsunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pascal24 -- 3 Temmuz 2013; 3:51:06 >
  • Arkadaşlar konuyu hortlatmış gibi oluyorum ancak ben de devlete atandım o yüzden şimdi çalıştığım özel şirketten istifa edeceğim.2 ay deneme suresi var sozleşmemde ve şubatın 12 sinde 2 ay oluyor tam bende 2 ay olmadan ayın 5 inde maaş alıyorum maaşı alıp ayrılacağım.Her hangi bir istifa dilekçesi falan vermeme gerek var mı? Kanuni olarak bana bir yaptırım uygulayabilirler mi?Bir de ilişiğimin kesildiğine dair yazı falan almam gerekir mi?

• Maaşı aldığına daire belge filan imzalama
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.